Bazen uyuduğumuzda rüya görmeyiz, uyuyup hemen uyanırız fakat bu uyku ve uyanma arasındaki süre aslında çok uzundur. Bu sefer rüya görmeden sonsuza kadar böyle uyuyacağız ve bunun farkında bile olmayacağız çünkü beynimiz çalışmayacak.
Onca şey yaptık örnek veriyorum milletin hakkına girdik kötülük yaptık insan öldürdük milletin kalbini kırdık ve yaşlandık öldük. buna rağmen sadece derin bir uykuya mı dalacağız? o zaman cennet ve cehennem sizin yazdıklarınıza göre yok Allah'a inanmıyorsunuz yada ben anlamıyorum. Ama yorumunuza saygı duyduğumu belirtmek isterim herkesin kendi düşüncesi. Bu kadar soru sormamın nedeni bunca şey yalan mı dünyayı kim yarattı kendi kendine mi var oldu insanları kim yarattı.
Dünyayı yaratan biri vardır bence, bilim daha bu kadar ileriye gitmedi. Şahsen dini bir inancım yok, agnostik teistim. İnsanlar bu dünyada yaptıklarının bedelini bu dünyada öder, iyi ve kötü kavramı tamamen göreceli bir şey olduğundan cennet veya cehennem gibi bir düşünceyi saçma buluyorum, hayvanlarda da iyilik ve kötülük mevcut, bazı hayvanlar birbirlerini öldürmezken bazıları öldürüyor. Bunu hayatta kalmak için yapıyorlar fakat yine de bir canlının canını alıyorlar. Dini inançlara göre (Hristiyanlık, Musevilik, Müslümanlıktan bahsediyorum, diğer dinler hakkında pek bilgim yok.) iyi veya kötü hayvanlar cennet veya cehenneme gitmeyecek, bence insanlar için de böyle. Sen kötü bir insansan kimse sana bir şey diyemez fakat yasalara uymayıp kuralları çiğnersen gereken cezayı zaten bu dünyada alırsın.
Ek olarak dinlere inanmama sebeplerimden bir kaçı;
Hristiyanların, Musevilerin ve Müslümanların tanrıları o dine inanlara göre tamamen kusursuzdur, evrendeki her şeyi tamamen bir düzen içerisinde, kusursuz bir şekilde yaratmıştır. Bu düşünce bana tamamen saçma geliyor, eğer bir tanrı varsa ve o tanrı kusursuzsa neden hayvanların hayatta kalması için birbirlerini öldürmelerini istedi? Hayvanların birbirleri ile kavga etmesinden, birbirlerini öldürmesinden zevk mi alıyor? Her şey kusursuz yaratıldıysa neden insanların 20'lik dişleri birer fazlalık, hatta ve hatta fazlalık olmakla kalmayıp insanların sağlığına ciddi anlamda zarar veriyor?