Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Ölüme olan bakış açınız nedir?

Başlatan 13579, 31 Ağustos 2022, 03:58:53
Okunma sayısı 3969 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Ölüme olan bakış açınız nedir?
« Yanıtla #10 : 31 Ağustos 2022, 19:13:11 »
bir bok olmayacak, öldükten sonra ölü olup olmadığını bile bilmeyeceksin. yoksun çünkü, her şey bitti; yalandı hepsi.

Çevrimdışı Hata80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kisaki Sento Lv.26
Köken: Japon
Son giriş: 02 Haziran 2023, 23:04
Toplam oynama: 131 gün, 18 saat
Birlik: *** ***** *lub
Köken: Amerikan
Son giriş: 26 Ekim 2022, 22:43
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Marin Rei Lv.26
Son giriş: 18 Eylül 2022, 22:44
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #11 : 31 Ağustos 2022, 19:16:42 »
Bazen uyuduğumuzda rüya görmeyiz, uyuyup hemen uyanırız fakat bu uyku ve uyanma arasındaki süre aslında çok uzundur. Bu sefer rüya görmeden sonsuza kadar böyle uyuyacağız ve bunun farkında bile olmayacağız çünkü beynimiz çalışmayacak.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 24 Haziran 2022, 22:04
Toplam oynama: 1 gün, 20 saat
« Yanıtla #12 : 31 Ağustos 2022, 19:36:40 »
Bazen uyuduğumuzda rüya görmeyiz, uyuyup hemen uyanırız fakat bu uyku ve uyanma arasındaki süre aslında çok uzundur. Bu sefer rüya görmeden sonsuza kadar böyle uyuyacağız ve bunun farkında bile olmayacağız çünkü beynimiz çalışmayacak.
Onca şey yaptık örnek veriyorum milletin hakkına girdik kötülük yaptık insan öldürdük milletin kalbini kırdık ve yaşlandık öldük. buna rağmen sadece derin bir uykuya mı dalacağız? o zaman cennet ve cehennem sizin yazdıklarınıza göre yok Allah'a inanmıyorsunuz yada ben anlamıyorum. Ama yorumunuza saygı duyduğumu belirtmek isterim herkesin kendi düşüncesi. Bu kadar soru sormamın nedeni bunca şey yalan mı dünyayı kim yarattı kendi kendine mi var oldu insanları kim yarattı.

Çevrimdışı Unsichtbar.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Temmuz 2024, 01:48
Toplam oynama: 285 gün, 19 saat
Henry Star Lv.35
Son giriş: 08 Ocak 2023, 20:04
Toplam oynama: 21 gün, 4 saat
Son giriş: 11 Temmuz 2024, 02:13
Toplam oynama: 21 gün, 18 saat
Michael Star Lv.35
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:52
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
Son giriş: 08 Şubat 2024, 17:26
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #13 : 31 Ağustos 2022, 19:52:15 »
Dini inancıma göre yaptıklarımıza göre ya cennete yada cehenneme gideceğiz, ama ben öldükden sonra insan olarak yeniden doğmak isterim. Her öldüğümde yeniden doğmak başka isimle olabilir başka ülkede olabilir başka ailede olabilir vb. ama hafızam kalsa yeter.

Çevrimdışı champagne

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 27 Temmuz 2023, 14:23
Toplam oynama: 6 gün, 1 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 30 Temmuz 2023, 01:23
Toplam oynama: 57 gün, 10 saat
Köken: İsveç
Son giriş: 30 Temmuz 2023, 18:29
Toplam oynama: 2 gün, 11 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 02 Temmuz 2023, 16:16
Toplam oynama: 5 gün, 16 saat
« Yanıtla #14 : 31 Ağustos 2022, 20:51:29 »
Onca şey yaptık örnek veriyorum milletin hakkına girdik kötülük yaptık insan öldürdük milletin kalbini kırdık ve yaşlandık öldük. buna rağmen sadece derin bir uykuya mı dalacağız? o zaman cennet ve cehennem sizin yazdıklarınıza göre yok Allah'a inanmıyorsunuz yada ben anlamıyorum. Ama yorumunuza saygı duyduğumu belirtmek isterim herkesin kendi düşüncesi. Bu kadar soru sormamın nedeni bunca şey yalan mı dünyayı kim yarattı kendi kendine mi var oldu insanları kim yarattı.
tanrıyı atalarımız yarattı, bizde buna inanmaya devam ediyoruz. Ölümden sonrasının olduğu düşüncesi hep içimizi rahatlatır, ben de ölümün sonrasını düşündüğüm zaman korkuyorum çünkü insanın doğasında olan şey bu. Ek olarak dinlerin sebebi zaten insanları tasmalamak. Eğer cehennemin olmayacağı inancıyla yaşasaydık insanlık bu noktaya gelmez, çok daha kötü durumda olurdu. İnsanları dizginleyen şey ahiret inancı, emin ol şu zamanda ölümün sonrasına inanılmasaydı neler olurdu tahmin bile etmek istemezsin. Ayrıca bahsedilen tanrı gerçekten var olsaydı bizi neden yaratır ki? Peki bu kadar adaletsiz bir dünyayı neden yaratır? Umarım bahsedilen yaratıcı gerçekten vardır ve yüzleşebilirim.
2

Çevrimdışı Hata80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kisaki Sento Lv.26
Son giriş: 02 Haziran 2023, 23:04
Toplam oynama: 131 gün, 18 saat
Birlik: *** ***** *lub
Son giriş: 26 Ekim 2022, 22:43
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Marin Rei Lv.26
Son giriş: 18 Eylül 2022, 22:44
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #15 : 31 Ağustos 2022, 21:43:56 »
Dünyayı yaratan biri vardır bence, bilim daha bu kadar ileriye gitmedi. Şahsen dini bir inancım yok, agnostik teistim. İnsanlar bu dünyada yaptıklarının bedelini bu dünyada öder, iyi ve kötü kavramı tamamen göreceli bir şey olduğundan cennet veya cehennem gibi bir düşünceyi saçma buluyorum, hayvanlarda da iyilik ve kötülük mevcut, bazı hayvanlar birbirlerini öldürmezken bazıları öldürüyor. Bunu hayatta kalmak için yapıyorlar fakat yine de bir canlının canını alıyorlar. Dini inançlara göre (Hristiyanlık, Musevilik, Müslümanlıktan bahsediyorum, diğer dinler hakkında pek bilgim yok.) iyi veya kötü hayvanlar cennet veya cehenneme gitmeyecek, bence insanlar için de böyle. Sen kötü bir insansan kimse sana bir şey diyemez fakat yasalara uymayıp kuralları çiğnersen gereken cezayı zaten bu dünyada alırsın.

Ek olarak dinlere inanmama sebeplerimden bir kaçı;
Hristiyanların, Musevilerin ve Müslümanların tanrıları o dine inanlara göre tamamen kusursuzdur, evrendeki her şeyi tamamen bir düzen içerisinde, kusursuz bir şekilde yaratmıştır. Bu düşünce bana tamamen saçma geliyor, eğer bir tanrı varsa ve o tanrı kusursuzsa neden hayvanların hayatta kalması için birbirlerini öldürmelerini istedi? Hayvanların birbirleri ile kavga etmesinden, birbirlerini öldürmesinden zevk mi alıyor? Her şey kusursuz yaratıldıysa neden insanların 20'lik dişleri birer fazlalık, hatta ve hatta fazlalık olmakla kalmayıp insanların sağlığına ciddi anlamda zarar veriyor?
1

Çevrimdışı champagne

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 27 Temmuz 2023, 14:23
Toplam oynama: 6 gün, 1 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 30 Temmuz 2023, 01:23
Toplam oynama: 57 gün, 10 saat
Köken: İsveç
Son giriş: 30 Temmuz 2023, 18:29
Toplam oynama: 2 gün, 11 saat
Son giriş: 02 Temmuz 2023, 16:16
Toplam oynama: 5 gün, 16 saat
« Yanıtla #16 : 31 Ağustos 2022, 23:27:08 »
Dünyayı yaratan biri vardır bence, bilim daha bu kadar ileriye gitmedi. Şahsen dini bir inancım yok, agnostik teistim. İnsanlar bu dünyada yaptıklarının bedelini bu dünyada öder, iyi ve kötü kavramı tamamen göreceli bir şey olduğundan cennet veya cehennem gibi bir düşünceyi saçma buluyorum, hayvanlarda da iyilik ve kötülük mevcut, bazı hayvanlar birbirlerini öldürmezken bazıları öldürüyor. Bunu hayatta kalmak için yapıyorlar fakat yine de bir canlının canını alıyorlar. Dini inançlara göre (Hristiyanlık, Musevilik, Müslümanlıktan bahsediyorum, diğer dinler hakkında pek bilgim yok.) iyi veya kötü hayvanlar cennet veya cehenneme gitmeyecek, bence insanlar için de böyle. Sen kötü bir insansan kimse sana bir şey diyemez fakat yasalara uymayıp kuralları çiğnersen gereken cezayı zaten bu dünyada alırsın.

Ek olarak dinlere inanmama sebeplerimden bir kaçı;
Hristiyanların, Musevilerin ve Müslümanların tanrıları o dine inanlara göre tamamen kusursuzdur, evrendeki her şeyi tamamen bir düzen içerisinde, kusursuz bir şekilde yaratmıştır. Bu düşünce bana tamamen saçma geliyor, eğer bir tanrı varsa ve o tanrı kusursuzsa neden hayvanların hayatta kalması için birbirlerini öldürmelerini istedi? Hayvanların birbirleri ile kavga etmesinden, birbirlerini öldürmesinden zevk mi alıyor? Her şey kusursuz yaratıldıysa neden insanların 20'lik dişleri birer fazlalık, hatta ve hatta fazlalık olmakla kalmayıp insanların sağlığına ciddi anlamda zarar veriyor?
Yaklaşık 3 yıl önce senin gibi agnostik teisttim, sürekli bu konuda yazılar okuyup bir karar vermeye çalışıyorum. İki seçenek buldum; ya gönderilen kitaplar hatalı, ya da yazılan kitaplar. İki seçenekte aynı yola soktu beni. Gönderilen kitaplar hatalıysa ( yaratıcının gerçek olduğunu düşündüğümde ) kusursuz olarak yaratıldığımız yazar. Kusursuz olarak yaratılmadık, aksine aşırı kusurluyuz. Belimizin arka kısmında bir çıkıntı var, iskeletimizin içinde. Bu çıkıntı şuanki görünüşümüze evrilmeden önce dört ayak üstünde dengede durmamıza yrayan bir kuyruk işlevi görüyordu. İki ayakta durmaya başladığımızda bu kemik çıkıntısı işlevini kaybetti. Şimdi 2 metre yükseklikten sırt üstü yere düştüğümüzü düşünelim. Eğer o kuyruk kemiğine, az önce bahsettiğim yerin üstüne düşerseniz ne olur? Felç kalırsınız. Kusursuz olsaydık böyle bir kemiğimiz olmazdı, ayrıca daha bir sürü körelmiş ve sorunlu organlarımız var. Şimdi gelelim ikinci seçeneğe. Eğer yazılan kitap hatalıysa ( insanların yazdığı kitap ) ki muhtemelen öyle çünkü kitaplarda yazılan mucizelerin hiçbiri kayıt altına alınmamış. Ayın ikiye bölündüğü yazıyor fakat o tarihte astroloji ile ilgilenen medeniyetlerin hiçbirinde buna dair bir kayıt yok. Mucizeler yazılan dini olduğu idda edilen kitaplar dışında hiçbir kaynakta yok. Bu iki yolun sonucu da aynı, ateizm.
3

Çevrimdışı Emre II

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:20
Toplam oynama: 222 gün, 4 saat
Son giriş: 06 Mayıs 2023, 20:43
Toplam oynama: 10 gün, 7 saat
Birlik: **** **** 13
Son giriş: 20 Mayıs 2023, 22:38
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 05 Nisan 2023, 00:20
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
« Yanıtla #17 : 01 Eylül 2022, 10:44:37 »
Ölümüne yazıyorum ölüme inat
1

Çevrimdışı Hakann

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Mart 2023, 03:01
Toplam oynama: 83 gün, 10 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 25 Ocak 2023, 16:22
Toplam oynama: 0 gün, 19 saat
« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2022, 16:21:03 »
öldükten sonra hastanede doğmak.

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Son giriş: 03 Mayıs 2025, 01:16
Toplam oynama: 202 gün, 23 saat
Nicola Moore Lv.29
Son giriş: 30 Nisan 2025, 19:50
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #19 : 01 Eylül 2022, 18:41:23 »
Ölüme karşı bir bakış açısı beslemek çok zor değil, fiziksel olarak yok olup milletin hafızasında şekilden şekile gireceğin ve seni hatırlayan son kişide öldükten yahut bir şekilde seni unuttuktan sonra öteki dünya varsa yeni bir başlangıca adım atacağın (olduğuna inanıyorum) yoksa da her şeyin son bulduğu bir nokta. Bana kalırsa sorulması gereken soru bu kaçınılmaz sonla beraber hayata karşı nasıl baktığımız olmalı bunu ayrı bir konuda sorabilirsin.