Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Şirket Sistemi

Başlatan Hera, 31 Ağustos 2018, 19:56:46
Okunma sayısı 62297 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Şirket Sistemi
« Yanıtla #90 : 11 Ocak 2019, 00:58:00 »
Biz bu sistemi yaparken söyledik bir aylık kâr için açıyorsanız bu sistem size göre değil, vergi oranı düşmeyecek malesef.
Yaklaşık 7-8 tane oyun çıkarttım,ama ilk başlarda güzeldi 100-150k kara geçiyorduk,fakat son zamanlarda piyasa iyice alevlendi,en başta 200 verirken şimdi min 350 veriyoruz piyasayı tutturmak için,işverenler olarak mağduruz.

Artık bir oyundan gelirim maksimum 30k falan oluyor ki bu da çok az,her ne kadar reddetseniz de bence vergi %8 e düşmeli.

Diğer şirketler nasıl kâr edebiliyorsa sizde edebilirsiniz. Rekabet işin olmazsa olmazı.
ben açıkçası diğer şirketlerin de pek kâr yapabildiğini sanmıyorum, şirketin yarısına tanıdıkları alıp minimum maaş veriyoruz ve bunun yanında diğer çalışanlara 300 350 arası veriyoruz. buna rağmen gider en az 200k. oyundan 350 gelse 150 kalıyor, 100k civarı bize kalan para. 5 tane oyunun sonunda zaten ancak şirketin parası karşılanıyor. bu da ya hızlı çalışma almamız ya da şirketi tamamen arkadaşlarımızla doldurmamız gerekiyor demektir.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 10 Aralık 2021, 15:57
Toplam oynama: 196 gün, 18 saat
Birlik: ****ESS
« Yanıtla #91 : 11 Ocak 2019, 07:30:48 »
Biz bu sistemi yaparken söyledik bir aylık kâr için açıyorsanız bu sistem size göre değil, vergi oranı düşmeyecek malesef.
Yaklaşık 7-8 tane oyun çıkarttım,ama ilk başlarda güzeldi 100-150k kara geçiyorduk,fakat son zamanlarda piyasa iyice alevlendi,en başta 200 verirken şimdi min 350 veriyoruz piyasayı tutturmak için,işverenler olarak mağduruz.

Artık bir oyundan gelirim maksimum 30k falan oluyor ki bu da çok az,her ne kadar reddetseniz de bence vergi %8 e düşmeli.

Çevrimdışı Plastik Mafya

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Max Andreas Lv.15
Köken: İngiliz
Son giriş: 31 Mart 2023, 01:05
Toplam oynama: 54 gün, 4 saat
« Yanıtla #92 : 11 Ocak 2019, 12:40:17 »

Diğer şirketler nasıl kâr edebiliyorsa sizde edebilirsiniz. Rekabet işin olmazsa olmazı.
Tabii ki haklısınız,rekabet olmaz ise sistemin anlamı yok fakat bundan sadece ben mağdur değilim.
Gördüğünüz gibi burda bunu yazan ilk kişi değilim,son kişi de olmayacağım.Fakat OOC olarak düşündüğünüzde şirket sahipleri milyoner hatta milyarder oluyor,IC olarak baktığımızda,bir oyundan kar edeceğimiz sürede kamyon kassak daha fazla para elde ediyoruz,ben bundan bahsediyorum,gelen miktar keslinlikle düşük değil,giden miktar çok yüksek.
Aylık vergisi,her çektiğimizde vergi,maaşlar vesayre çok yük bindiriyor.
Onun yerine aylık vergi kalksa ve vergiler %8'e düşse,şirket sahipleri çalışanlarına daha çok maaş verir ve sahipler de daha çok kara geçer,Kazan-kazan uygulaması.
Bunun sonucunda maaşlar artınca mekanik-şirket çalışanı dengesi birazcık daha sağlanır,şirketlerden gelen parayla da çok farklı şeyler yapılabilir,örneğin benim hedefim en başından beri gelen parayla bar açmak,fakat çok gelmediği için gelse de hemen gittiği için bir türlü açamadık maalesef.
Büyük resme geniş açıdan baktığınızda önerim uygulanırsa rol çeşitliliğe çok yarar sağlayabilir,çeşitlilik artarsa oyuncu sayısı da artar,sunucuya tamamen katkılı bir durum.

Kabul etmeseniz bile en azından bir düşünmenizi rica ediyorum,kolay gelsin. :)

Çevrimdışı Hopswell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesus Romero Lv.14
Köken: İspanyol
Son giriş: 21 Ağustos 2023, 23:06
Toplam oynama: 71 gün, 4 saat
« Yanıtla #93 : 11 Ocak 2019, 14:32:22 »

Tabii ki haklısınız,rekabet olmaz ise sistemin anlamı yok fakat bundan sadece ben mağdur değilim.
Gördüğünüz gibi burda bunu yazan ilk kişi değilim,son kişi de olmayacağım.Fakat OOC olarak düşündüğünüzde şirket sahipleri milyoner hatta milyarder oluyor,IC olarak baktığımızda,bir oyundan kar edeceğimiz sürede kamyon kassak daha fazla para elde ediyoruz,ben bundan bahsediyorum,gelen miktar keslinlikle düşük değil,giden miktar çok yüksek.
Onun yerine aylık vergi kalksa ve vergiler %8'e düşse,şirket sahipleri çalışanlarına daha çok maaş verir ve sahipler de daha çok kara geçer,Kazan-kazan uygulaması.
Bunun sonucunda maaşlar artınca mekanik-şirket çalışanı dengesi birazcık daha sağlanır,şirketlerden gelen parayla da çok farklı şeyler yapılabilir,örneğin benim hedefim en başından beri gelen parayla bar açmak,fakat çok gelmediği için gelse de hemen gittiği için bir türlü açamadık maalesef.
Büyük resme geniş açıdan baktığınızda önerim uygulanırsa rol çeşitliliğe çok yarar sağlayabilir,çeşitlilik artarsa oyuncu sayısı da artar,sunucuya tamamen katkılı bir durum.

Vergi bencede 28 den 8 e düşmeli katılıyorum. Daha önceden de belirtmiştim. Fakat bu maaş konusunda katılmıyorum. Vermeyin kardeşim 200 $ dan fazla maaş vermeyin. Piyasanın bu halde olmasının şirketlerin kar etmemesinin tek sebebi maaş abartan şirketler. Vermeyin 300-350-400 maaş bak nasıl 200 e muhtaç kalıyorlar. Saati hemen doldurmak zorunda değilsiniz. Piyasa bu haldeyse yüksek maaş veren şirketler yüzünden. Bu şirketler bu paraları vermezse millet 200 e şirkete girecek. Girmezse girmesin illa ki bir giren bulunur. Ama bu şekilde yüksek maaş veren şirketler olduğu sürece bu şirket sistemi tartışılmaya devam eder.

Benim önerim şu; şirketlerdeki en yüksek maaş 1.000 $ dan 200 $ a düşürülsün, kimse 200 den fazla maaş veremesin. Bütün sorun ortadan kalkar.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 29 Mart 2024, 13:13
Toplam oynama: 112 gün, 15 saat
Köken: Alman
Son giriş: 23 Ocak 2024, 22:50
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #94 : 11 Ocak 2019, 14:35:23 »

Bende bir şirket sahibi olarak şu duruma karşıyım aylık vergi kalkmasın ama %28 vergi yerine %8 veya %10 düşürülebilir eğer aylık vergi kalkacak olda oyunda sayısız şirket kurulur bu yönden bütün oyuncular şirkete yönelir bu yüzden şirketinizde çalışan sıkıntısı yaşarsınız sadece %28 vergi yerine %8-10’a düşürülürse daha iyi olur.
NOt: Eleman maaşı piyasasını yükselten bizler olduk sırf aktif çalışanlar Ve çok çalışan elde etmek için maaşları 250$ İken Piyasa 400-450$’e kadar yükseldi

Çevrimdışı Espand

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 03 Ekim 2021, 22:18
Toplam oynama: 86 gün, 22 saat
« Yanıtla #95 : 11 Ocak 2019, 21:39:01 »
Kim kâr ediyorsa bir eğitim videosu çeksin, biz de öğrenelim. Vergi oranı düşürülmeli, aylık vergiye itirazım yok, ama en kötü ihtimalle çalışan maaşları 200-250 $ dan yukarı verilmemeli. Arkadaşın dediği gibi kamyon kassak o parayı kazanırız, bizim en aşağı 500k sermaye koymamızın ne anlamı kalıyor ?

Çevrimdışı TheNoidlya

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ellie Eckley Lv.29
Köken: Japon
Son giriş: 17 Temmuz 2022, 23:01
Toplam oynama: 240 gün, 15 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 15 Temmuz 2022, 12:03
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Marco Matias Lv.29
Köken: Meksikan
Son giriş: 18 Temmuz 2022, 18:09
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #96 : 11 Ocak 2019, 23:17:03 »
Katılıyorum, vergi sistemi düzenlenmeyecek ise maksimum maaş ve minimum maaş değerleri düzenlenmeli. Bu şekilde gerçekten kontrol altına alınması imkansız bir maaş piyasasıyla karşı karşıyayız.

Çevrimdışı Plastik Mafya

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Max Andreas Lv.15
Köken: İngiliz
Son giriş: 31 Mart 2023, 01:05
Toplam oynama: 54 gün, 4 saat
« Yanıtla #97 : 12 Ocak 2019, 15:33:03 »
Aylık maaş kalkarsa herkesin şirketin açabileceğini düşenemedim,pardon,haklısınız o konuda fakat bu 200 dolar maaş olayı sistemsel bir düzeltme olmadan düzelemez.
Şöyle düşünün hadi siz 200 verdiniz,arkadaşınız da 200 verdi,hadi onun arkadaşı 200 ama nereye kadar?
İlla ki arada bütün oyuncuları kendine çekmek için 250 veren olacaktır.Sonra ona yetişmek için siz 300 vereceksiniz,o 350 vs vs. böyle devam edecek ki zaten şu an bulunduğumuz durumda olan şey de bu.
Sistemsel 200 dolar yapsalar bile rekabet denen bir şey kalmaz,bu yüzden Maksimum maaş 400 olmalı,vergi de %8 e düşürülmeli diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Hopswell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesus Romero Lv.14
Köken: İspanyol
Son giriş: 21 Ağustos 2023, 23:06
Toplam oynama: 71 gün, 4 saat
« Yanıtla #98 : 12 Ocak 2019, 15:54:22 »
Aylık maaş kalkarsa herkesin şirketin açabileceğini düşenemedim,pardon,haklısınız o konuda fakat bu 200 dolar maaş olayı sistemsel bir düzeltme olmadan düzelemez.
Şöyle düşünün hadi siz 200 verdiniz,arkadaşınız da 200 verdi,hadi onun arkadaşı 200 ama nereye kadar?
İlla ki arada bütün oyuncuları kendine çekmek için 250 veren olacaktır.Sonra ona yetişmek için siz 300 vereceksiniz,o 350 vs vs. böyle devam edecek ki zaten şu an bulunduğumuz durumda olan şey de bu.
Sistemsel 200 dolar yapsalar bile rekabet denen bir şey kalmaz,bu yüzden Maksimum maaş 400 olmalı,vergi de %8 e düşürülmeli diye düşünüyorum.

400 maaş veren bir oyun şirketi 1104 saat çalıştırdığında 441 bin dolar maaş ödüyor ama oyundan 330 bin kazanıyor. Bu durumda 80 bin zarar. 300 maaş veren bir şirket 1104 saat çalıştığında 331 bin para ödüyor kafa kafaya kar yok ki vergi ile parayı çektiğini düşünürsek 30 bin gibi bir zarar ediyor.

Bir şirket oyundan kar etmek istiyorsa 200 maaş verip 1104 saat çalışıp 221 bin maaş ödemeli ki oyundan 100 bin kar kalsın bunuda %28 vergi ile çektiğini düşününce bir oyunda 70 bin kar ediyor ki buda ideal.

Yani sistemsel olarak en yüksek maaş 200 verilmeli. Üstünü veren şirketler zaten zarar ediyor fakat oyuncu kitlemiz arasında matematiği kötü arkadaşlarda olduğu için bunu anlayamıyorlar.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 29 Ocak 2022, 12:52
Toplam oynama: 230 gün, 2 saat