Ortada bir gerçek var, eğer karakterler / oyuncular sıfırlanırsa bu sunucu da ismini vermek istemediğim bir sunucu gibi aniden 160-200 kişi çekerken tak diye diplere inişe geçicek ki buna da müsade edilmez, edilemez.
Evet şu anda hala UCP paneli / karakter başvurusu gelebilir geç kalmış değiliz, fakat buna hemen el atılmazsa zaten sunucu "rol bilmeyip ortamı katleden" oyuncularla dolup taşıcak.
Ben ilk roleplaya başladığım zamanı örnek vericeğim, daha "r" kelimesini bilmez iken roleplayi duyunca cidden heyecanlandım ve biraz göz gezdirdim. Daha hiç bir şey bilmez iken 2-3 saat oturdum ve tek tek terimleri ezberledim ve ilk sunucuma başvuru attım. Başvurumu öyle dikkatli hazırladım, terimleri baştan sona yazarak hazırladım ki kabul edildi. Ardından oynamaya başladığımda ise kimseye zarar vermeyecek ve terimleri hatırlaya hatırlaya ilerleyecek şekilde oynadım. Bilmediğim bir şeye kalkışmadım.
Fakat burada bulunan durum bam başka, roleplay kavramının adını duymayan bir oyuncu direkt giriyor ve etrafta bunny hop yaparak IC kanaldan çocuk gibi konuşuyor. "Hey memur nasıl arac alabilirim, selamun aleykum beyler nasil kiyafet degistirebilirim" gibi bir çok oyuncu mevcut. En azından bir nebze de olsa başvuru sistemi gelince iste istemez başvuru yaparken bir şeyleri kavrayacak ve öğrenicekler.