Kasıtsız dm nasıl oluyor bilmiyorum. Yetkili tarafından dondurduğunda düşmanım sanıyordum değilmiş dese kasıtsızdan mı yiyecek yaani? Kasıtsız durumu örneklendirilmesi bile neredeyse imkansız, politikaya güncelleme getirilip kasıtsıtlı/kasıtsız ayrımının kaldırıması tarafındayım.
Örnek veriyorum A kişisi (Oyun görevlisi) B kişisi 8 lvl(Oyun görevlisi arkadaşı, ihlal yapan). C kişisi 15 lvl(Mağdur) B kişisi C kişisini brawlda düşürmüştür, bunny yaparak sürüklüyor. A kişisi burada arkadaşı olduğu için ve lvlini bahane ederek kurallları bilmediğini söyleyip kasıtsızdan atabilir. İnsiyatif gibi bir durum bu, desteklemiyorum.
Şimdi ilk olarak kasıtsız DM durumu söylemlere değil hareketlere ve kanıtlara göre belirlenebilecek bir şey, şayet savunmacı taraf bunu net olarak belirtemiyorsa veya şikayetçi tarafın kanıtlarından bu net olarak görülemiyorsa savunmacı taraf doğrudan kasıtlı ihlalden cezalandırılacak.
Sana bunun abuselanmaması için net şeyler söyleyemem fakat aşağıya bir tane örnek bırakıyorum, bu örnekte ihlali yapan kasıtlı mı yapmış kasıtsız mı yapmış sen kendi içinde cevaplarsın.
Bir aktif çatışma ortamı düşün, araçlarla çatışıyorlar fakat bir yolda çatışıyorlar. Yol olduğu için de araçların geçiyor olması gayet normal. Olayla alakası olmayan bir aracın oradan geçerken ateş aldığını düşün, bu konuda biz savunmacı tarafın samimiyetine inanırsak ve kanıtlar da bu doğrultuda savunmacı tarafı kanıtlar nitelikteyse savunmacı taraf burada kasıtsız dm ihlalinden cezalandırılır. Aktif çatışma ortamına girmeseydi diyip yırtamaz çünkü yoldan herkes geçebilir, siz her geçene sıkamazsınız. Bazı aktif çatışma ortamları vardır bu aktif çatışma ortamlarında ise girenlerin ateş alması gayet normaldir, burada da DM olmaz. Geçmişte forum görevliliği yapan birisi olarak bir politika hakkında net konuşulamayacağını en iyi bilenlerden birisi olduğunu düşünüyorum. 300 binin üzerinde şikayet varken sen DM'de kesinlikle bunlar konuşulur diyerek net çizgiler çizemezsin.
Bir örnek daha vereyim sana:
Bir kişinin sebepsizce etrafa ve nesnelere sıkması yasak. Bir oyuncu silahını test etmek amacıyla kimsenin olmadığını düşündüğü bir yerde nesnelere sıkıyor, başka bir oyuncu da bunu görüp şikayet ediyor. Evet bu durumda oyuncunun alması gereken ceza DM cezasıdır fakat doğrudan DM atanla bu oyuncuyu bir tutmamız ne kadar adil olur? Bu oyuncu bu durumda kasıtsız ihlalden hatta kasıtsız ihlalin de hafifletilmişinden ceza alacaktır.