Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Ceza Süreleri ve Ceza Sistemi

Başlatan Lonnely, 11 Temmuz 2022, 19:59:11
Okunma sayısı 73229 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sensei1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 22:38
Toplam oynama: 43 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 04 Ağustos 2024, 01:21
Toplam oynama: 83 gün, 10 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 09 Mayıs 2024, 21:56
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Yeni Ceza Süreleri ve Ceza Sistemi (11.07.2022)
« Yanıtla #30 : 12 Temmuz 2022, 19:09:15 »
argeye bunu sunsak reddedecek adminler,fgler ogler burda beğenmişler

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #31 : 12 Temmuz 2022, 19:09:30 »
Böyle saçmalık mi olur arkadaş? Biz bu sunucuya kayit oldugumuzdan beri politikalari okumus kabul edildigimizi biliyoruz. Kasıtlı kasitsiz ne oluyor mesela? DM atan bariz bir sekilde kendini belli ediyor kasitli veya kasitsiz yaptığını nereden bileceksin? Yıllardır size diyoruzki DM atan oyuncular ban yesin. Umarim yazılan client ban yürürlüğe girer.
Öncelikle konuyu tamamen okuduğunu düşünmüyorum şayet tamamen okusaydın bu kasıtsız durumunun politikaları bilmemeyi kapsamadığını yazdığımı da okumuş olurdun. Yazdığın her şeyin konuda cevabı var fakat ben yine özel olarak cevaplayayım.

Şu anda yanlış bilmiyorsam totalde 300 - 400 bin arası şikayet var ek olarak oyun içerisinde her ay gelen 100 bine yakın talep var. Bu talepleri sen 4-5 yıllık bir sunucunun geneline bakarak hesaplarsan milyonları bulan talep sayıları ortaya çıkar. Bu şikayetlerin ve bu taleplerin bir kısmı da DM olarak geliyor. Sen her DM'den ceza alan oyuncunun o DM'i bilerek attığını mı düşünüyorsun? Açıkçası düşünceyle olacak iş değil bu, şikayet inceleyen bizleriz ve bu sebepten böyle bir şey getirme kararı aldık. Çünkü gerçekten bilinçsiz bir şekilde, bak politikaları bilmiyor demiyorum, DM cezası alan insanlar var. Bu insanlarla bilerek DM atan insanları ayırmamız gerekiyordu. Ek olarak sadece ben son 1-2 haftada 5-10 kişiyi süresiz clientlemişimdir DM attıkları için ve evet bilerek DM atan herkes ağır yaptırımlar görmeye devam edecek.

Ayrıca zaten sicillerin artması durumunda ban cezasına kadar giden yaptırımlar uygulayacağımızı da söylemişim en altta, neyini beğenmediniz açıkçası anlayamadım bu durumu.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #32 : 12 Temmuz 2022, 19:11:11 »
Böyle saçmalık mi olur arkadaş? Biz bu sunucuya kayit oldugumuzdan beri politikalari okumus kabul edildigimizi biliyoruz. Kasıtlı kasitsiz ne oluyor mesela? DM atan bariz bir sekilde kendini belli ediyor kasitli veya kasitsiz yaptığını nereden bileceksin? Yıllardır size diyoruzki DM atan oyuncular ban yesin. Umarim yazılan client ban yürürlüğe girer.

admin kankasi varsa = kasitsiz
admin kankasi yoksa = kasitli
Adminlerin bariz bir şekilde yakınını kayırdığı bir durum varsa buyurun kanıtlayın, kanıtladığın taktirde o admini direkt olarak atacağım size burada söylüyorum. Koskoca bir yönetimi iki yazıyla karalamanıza izin vermem.
1

Çevrimdışı wenoxy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Owen McField Lv.30
Köken: Kanadalı
Son giriş: 16 Nisan 2025, 12:38
Toplam oynama: 68 gün, 21 saat
Son giriş: 20 Aralık 2024, 21:12
Toplam oynama: 246 gün, 19 saat
Son giriş: 20 Aralık 2024, 21:04
Toplam oynama: 3 gün, 22 saat
Köken: Arap
Son giriş: 29 Nisan 2024, 21:08
Toplam oynama: 0 gün, 12 saat
Owen Mowen Lv.30
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 23:56
Toplam oynama: 1 gün, 20 saat
« Yanıtla #33 : 12 Temmuz 2022, 19:13:48 »
 :fire: :fire: :fire:

Çevrimdışı hissizleştim

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #34 : 12 Temmuz 2022, 19:14:58 »
Kasıtsız dm nasıl oluyor bilmiyorum. Yetkili tarafından dondurduğunda düşmanım sanıyordum değilmiş dese kasıtsızdan mı yiyecek yaani? Kasıtsız durumu örneklendirilmesi bile neredeyse imkansız, politikaya güncelleme getirilip kasıtsıtlı/kasıtsız ayrımının kaldırıması tarafındayım.

Örnek veriyorum A kişisi (Oyun görevlisi) B kişisi 8 lvl(Oyun görevlisi arkadaşı, ihlal yapan). C kişisi 15 lvl(Mağdur) B kişisi C kişisini brawlda düşürmüştür, bunny yaparak sürüklüyor. A kişisi burada arkadaşı olduğu için ve lvlini bahane ederek kurallları bilmediğini söyleyip kasıtsızdan atabilir. İnsiyatif gibi bir durum bu, desteklemiyorum.

Çevrimdışı bluesclues

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Temmuz 2024, 16:11
Toplam oynama: 35 gün, 10 saat
Devon Riley Lv.21
Son giriş: 17 Temmuz 2024, 15:58
Toplam oynama: 71 gün, 10 saat
Adrian Cowan Lv.21
Son giriş: 08 Mart 2024, 23:30
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
« Yanıtla #35 : 12 Temmuz 2022, 19:15:43 »
abartı olmuş

Çevrimdışı Clone

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Yunan
Son giriş: 24 Haziran 2023, 03:32
Toplam oynama: 28 gün, 11 saat
« Yanıtla #36 : 12 Temmuz 2022, 19:17:46 »

Adminlerin bariz bir şekilde yakınını kayırdığı bir durum varsa buyurun kanıtlayın, kanıtladığın taktirde o admini direkt olarak atacağım size burada söylüyorum. Koskoca bir yönetimi iki yazıyla karalamanıza izin vermem.

Hata isimli yetkili DM icin actigim sikayete videoda kimin siktigi belli degil diyerek ceza uygulamadi. abi log diye bir sey yok mu videomda her sey belli bak loga???  bu kayirma degil de ne...

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #37 : 12 Temmuz 2022, 19:20:52 »
Kasıtsız dm nasıl oluyor bilmiyorum. Yetkili tarafından dondurduğunda düşmanım sanıyordum değilmiş dese kasıtsızdan mı yiyecek yaani? Kasıtsız durumu örneklendirilmesi bile neredeyse imkansız, politikaya güncelleme getirilip kasıtsıtlı/kasıtsız ayrımının kaldırıması tarafındayım.

Örnek veriyorum A kişisi (Oyun görevlisi) B kişisi 8 lvl(Oyun görevlisi arkadaşı, ihlal yapan). C kişisi 15 lvl(Mağdur) B kişisi C kişisini brawlda düşürmüştür, bunny yaparak sürüklüyor. A kişisi burada arkadaşı olduğu için ve lvlini bahane ederek kurallları bilmediğini söyleyip kasıtsızdan atabilir. İnsiyatif gibi bir durum bu, desteklemiyorum.
Şimdi ilk olarak kasıtsız DM durumu söylemlere değil hareketlere ve kanıtlara göre belirlenebilecek bir şey, şayet savunmacı taraf bunu net olarak belirtemiyorsa veya şikayetçi tarafın kanıtlarından bu net olarak görülemiyorsa savunmacı taraf doğrudan kasıtlı ihlalden cezalandırılacak.

Sana bunun abuselanmaması için net şeyler söyleyemem fakat aşağıya bir tane örnek bırakıyorum, bu örnekte ihlali yapan kasıtlı mı yapmış kasıtsız mı yapmış sen kendi içinde cevaplarsın.

Bir aktif çatışma ortamı düşün, araçlarla çatışıyorlar fakat bir yolda çatışıyorlar. Yol olduğu için de araçların geçiyor olması gayet normal. Olayla alakası olmayan bir aracın oradan geçerken ateş aldığını düşün, bu konuda biz savunmacı tarafın samimiyetine inanırsak ve kanıtlar da bu doğrultuda savunmacı tarafı kanıtlar nitelikteyse savunmacı taraf burada kasıtsız dm ihlalinden cezalandırılır. Aktif çatışma ortamına girmeseydi diyip yırtamaz çünkü yoldan herkes geçebilir, siz her geçene sıkamazsınız. Bazı aktif çatışma ortamları vardır bu aktif çatışma ortamlarında ise girenlerin ateş alması gayet normaldir, burada da DM olmaz. Geçmişte forum görevliliği yapan birisi olarak bir politika hakkında net konuşulamayacağını en iyi bilenlerden birisi olduğunu düşünüyorum. 300 binin üzerinde şikayet varken sen DM'de kesinlikle bunlar konuşulur diyerek net çizgiler çizemezsin.

Bir örnek daha vereyim sana:

Bir kişinin sebepsizce etrafa ve nesnelere sıkması yasak. Bir oyuncu silahını test etmek amacıyla kimsenin olmadığını düşündüğü bir yerde nesnelere sıkıyor, başka bir oyuncu da bunu görüp şikayet ediyor. Evet bu durumda oyuncunun alması gereken ceza DM cezasıdır fakat doğrudan DM atanla bu oyuncuyu bir tutmamız ne kadar adil olur? Bu oyuncu bu durumda kasıtsız ihlalden hatta kasıtsız ihlalin de hafifletilmişinden ceza alacaktır.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #38 : 12 Temmuz 2022, 19:22:30 »

Hata isimli yetkili DM icin actigim sikayete videoda kimin siktigi belli degil diyerek ceza uygulamadi. abi log diye bir sey yok mu videomda her sey belli bak loga???  bu kayirma degil de ne...

Bu tarz durumlar için zaten şikayet itirazı açabiliyorsunuz, görevliler yanlış inceleme yapmaz diye bir şey demedim. Ben sana yukarıdaki söylemini kanıtlamanı söyledim. Yani bir yetkilinin bir arkadaşını açıkça koruduğunu kanıtla, ben de gerekeni yapacağım dedim. Attığın kanıtla ilgili olan kişi ne yetkili ne de arkadaşını koruma durumu mevcut. Hatalı şikayet değerlendirmeyi kollama veya koruma olarak adlandıracaksanız bizim çok işimiz var.

Çevrimdışı loadedtoface

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Erick Dick Lv.16
Köken: Alman
Son giriş: 10 Ağustos 2024, 02:31
Toplam oynama: 61 gün, 17 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 13 Ağustos 2023, 21:37
« Yanıtla #39 : 12 Temmuz 2022, 19:23:33 »
wuhuhuhu çok iyi çok iyi işte bu harika bir oyun mükemmmmmmmmmmmmmel