LSPD ve LSSD ya da LSCH'de yükselmiş olması konusu dışında katılıyor. Normal bir insana bakarsak sadece üniversite mezunlarının zar, zor girebildiği bir departman zorlayıcı olmasında sıkıntı yok lakin illa birileri bir rol yapmak istiyor diye bir yere girip orada 2 hafta saha eğitimi, 1 ay saha memuru, 1 ay sonu başarabilirse eğitim memuru ve ardından gelen kıdem yükselmeleri çok saçma geldi. ABD'de FBI'ın bile üstü hangisi olduğunu bilmediğim 2 tane büro var biri ATF tam adı Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives[Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar] diğeri DEA tam adı Drug Enforcement Administration [Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi]. Bu ikisine sadece üniversite okusan yeter denilebilir, zaten gerisinde onu zaman gösterecek. FBI'a girmek aşırı zor değil lakin isim etiketini unuttuğu için kibarca, bakın bu kısım önemli kibarda "Bay Erdal, isim etiketinizi unutmuşsunuz. Lütfen dikkatli olun yoksa sizi bir sonraki uyarışımızdan sonra eve göndermek zorunda kalacağız" gibi bir hitamda bulunmuş. Nereden bildiğimi soracak olursanız kendisinin modluğunu yaptım kendisi anlattı. Kısacası FBI, DEA, ATF, US Marshall, ICE, DIA, HSI gibi bir çok departmana girmek için bu şartlar yeterlidir. İlla bir yerde bir çap alıp gireceksin diye bir şey yok. Sadece tek artısı disiplinin olduğu için 1 tık önde olursun. Gerisinde çok az bir bölümüne katılıyorum.