Selam, konuşacağım konuya geçmeden önce şundan bahsetmek istiyorum. Lütfen önereceğim konuya objektif gözle ve empati yaparak bakın. Eminim o gözle bakarsınız fakat FBI hakkında yeniliklere açık olmanızı arz edeceğim. Yazdığım tüm cümlelerde bir öneride bulunup söylediğim şeyler için çözüm üreteceğim.
Yazmış olduğum AR-GE'yi kimler inceleyecek bilmiyorum, ama umarım FBI'dan birileri inceliyordur. Zaman kaybetmeden konuya geçmek istiyorum. Bahsedecek olduğum şey FBI oluşumuna hiç bir alım olmaması ve oluşumdaki kadronun tamamen kemik kadrodan, adminlerden oluşması hakkında olacak. FBI hakkında doğal olarak forumda hiç bir bilgi verilmese de, içinde gayet kaliteli rollerin yapıldığı ve bu rolleri yapan kişilerin tamamının neredeyse admin olduğu aşikar. Bu oluşuma hiç bir alım olmaması ve adminlerden oluşması oluşumun trollerden ve rol yapmayı bilmeyenlerden, FBI denilen kavramdan birhaber olanlardan ve bunun gibi bir çok kişiden korunması için bir önlem. Bunu bu sunucuda gerçek mânâda rol yapmak isteyen kişiler kolaylıkla anlayabilir. Fakat bu tarz kişilerden korunmak için alınan önlem, gerçekten rol yapmak isteyen insanları aynı kefeye koymamalı. Bunlardan sıyrılarak gerçekten bu rolü yapmak isteyen oyuncuları da birliğe almanın yolları olduğunu düşünmekteyim.
FBI için yapılacak alımların kontenjanı aşırı düşük tutulabilir, atıyorum bir dönemde en fazla 3-5 kişi alınabilecek gibi.
Sınavlar sesli olarak yapılabilir, form ile yapılan sınavlar sonucunda istenmese de kopya gibi olaylar olabiliyor, bu şekilde yapıldığında kopya olayları en az, belki de yok seviyesine inebilir.
Sınavlarda sorulacak sorular PD'deki ya da SD'deki gibi kendini tekrar edebilecek sorular olması yerine FBI oluşumuna alınacak kişinin kendi OOC öz değerlendirmesi, roller hakında zorlayıcı bilgiler sorulması olabilir, yine bu yönetime kalmış bir şey.
FBI oluşumuna katılmak isteyen kişi, sivil bir vatandaşken bir anda FBI'ya başvurmamalı. FBI oluşumuna başvuruda bulunabilecek kişi LSPD, ya da LSCSD gibi birliklerde belirli bir seviyeye gelmeli, (bu seviye kanıtlanabilir bir bir seviye olmamalı) daha sonrasında ise bu kişilere FBI tarafından oluşuma katılma hakkı için davet gelmeli.
Sınav sonuçları açıklandığında sonuçtan geçer not alsa bile katılacak kişinin başvurusu FBI tarafından bir gerekçe sunulmadan reddedilebilmeli, nedeni ise FBI'da saklı olmalı.
FBI gibi bir oluşuma katılmak isteyen kişinin OOC Sicili yoksa bile daha önceden ağır bir ceza, ((Ban, Aşırı uzun süreli Jail (mesela 4-10 bin dakika üzeri), Probation sonucunda açılan bir C-Ban cezası dahil kişiler oluşuma başvuramamalı.)) almış olmamalı.
Bunlar benim FBI hakkındaki düşüncelerimin sadece bir kısmı, sonuç ne olacaksa olsun şunu söylemek istiyorum. Bir legal oluşuma sadece adminleri almak bence bir çözüm değil. Dediklerim eksik ya da fazla olabilir, dediğim gibi bunların hepsi sadece ürettiğim bir takım çözümler. Tek isteğim FBI konusunda bir şeylerin değişmesi, bir ses yaratmak.
Adminler ve FBI oluşumunda olan tüm herkes için, ne olursunuz evvela empati.