Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rol hakkında, PD ve Yönetim hakkında ARGE.

Başlatan Nihill, 29 Haziran 2022, 11:47:17
Okunma sayısı 711 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nihill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 11 Nisan 2023, 01:05
Toplam oynama: 42 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Bane Reeves Lv.19
Köken: Amerikan
Son giriş: 19 Şubat 2023, 22:09
Toplam oynama: 11 gün, 19 saat
Tyler Reaves Lv.19
Son giriş: 18 Temmuz 2022, 20:46
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 22 Ocak 2023, 23:56
Toplam oynama: 3 gün, 2 saat
Rol hakkında, PD ve Yönetim hakkında ARGE.
« : 29 Haziran 2022, 11:47:17 »
Rol hakkında; Arkadaşlar bu sunucuda çoğu oyuncu nedense ya rol yapmak istemiyor ya da yaptıkları rollerin üzerine düşünmeden üstün körü bir rol yapıyorlar bu konu hep benim canımı sıkmıştır, rol bilgisi olan oyuncular kendi aralarında gruplaşmış ve asıl rol pası yapması gereken insanlar ise PD de toplanmışlardır. PD de bulunan adminler gerçekten de rol yapmıyorlar, bunu inkar edecek birinin olduğunu sanmıyorum, PD zaten "mix" yapma izni almasıyla zaten rolleri baya baltalanıyor, polisler kendi aralarında rol yapmadan sanki telepati yeteneği varmış gibi konuşup anlaşıyorlar. Başka oyuncular yanlarına gelip rol yapmaya çalıştıklarında ellerinin tersiyle itiyorlar. Arkadaşlar burası bir rol sunucusu yani bu oyunun amacı rol yapmak, Bu sunucunun sistemi gerçekten bütün sunucuların sistemlerinden çok daha iyi, olanaklar sınırsız, adminler PD de toplanıp bütün gün devriye atmaktansa her hafta başka bir karaktere bürünüp bütün sunucuya rol paslamaları gerekiyor bence, sadece adminler değil ayrıca yeni bir TAG altında rol yapma isteği olan ve rol bilgisi olan oyuncularımıza çeşitli imkanlar sağlanmalı ve seviyesi fark etmeden bütün diğer oyunculara rol paslamaları gerekiyor görüşümce. Bu sayede sunucudaki dışlanmış ya da rol bulamayan oyuncularımız rol yapma ve öğrenme imkanı bulacaklar, Yönetime gelecek olursak bana kalsa Troll, Nonrp ve benzeri rolü baltalayan her şey, imla kuralların ceza süreleri arttırılmalı ve caydırıcı şeyler getirilmeli bence. Yetkililer bu kötü gidişata bir el atmalı ve dibe giden rollerin önüne geçmelidir. İnsanlara çeşitli rol bilgisi olan kişiler ve yetkili kadrosu ile rol ortamı yaratmalı ve bu ortamları 1 den 50'ye bütün seviyedeki oyuncularımız alınmalıdır, çeşitli kurumların denetimleri arttırılmalı ve rol yapmayan kişilere ağır yaptırımlar uygulanmalıdır, bu dediğim şeye karşı çıkacak olanlar elbet olacaktır bu kişiler benim görüşümce; "Aaa, kim uğraşacak? kim gidip rol yapsın? boş ver." tarzı şeyler söyleyeceklerdir, bu kişiler zaten rol yapma isteği olmayan sadece silah alıp ateş etmek için sunucuda bulunan garip kişilerdir. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi roller dilerim ve yorumlarda eksik olduğunu düşündüğünüz ya da "Olsa daha iyi olurdu" dediğiniz şeyleri yazmayı unutmayın.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 15 Temmuz 2022, 08:29
Toplam oynama: 136 gün, 21 saat
Köken: Alman
Son giriş: 15 Temmuz 2022, 09:03
Toplam oynama: 7 gün, 6 saat
Ynt: Rol hakkında, PD ve Yönetim hakkında ARGE.
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2022, 11:54:49 »
Aktif rol alanlarında kan bağışı kampanyası yaparak roller paslanıyor. Fakat yeterlimi diye düşünürsek değil.

Bu konuda en sağlam rol paslarını @MrTurktim yapıyor gibime geliyor. Sürekli meetingler ve işletme destekleri sağlıyor bu hareketler insanları role teşvik ediyor.
1

Çevrimdışı TakaReis

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Miya Mark Lv.33
Son giriş: 24 Ekim 2024, 16:13
Toplam oynama: 286 gün, 3 saat
Melissa Mark Lv.33
Son giriş: 08 Nisan 2024, 09:40
Toplam oynama: 62 gün, 5 saat
Martin Mark Lv.33
Son giriş: 20 Mart 2023, 23:08
Toplam oynama: 6 gün, 22 saat
Birlik: ***** FM
Son giriş: 19 Şubat 2023, 23:19
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2022, 12:14:35 »
Adam haklı
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2022, 12:36:37 »
Destekliyorum fakat hera bu :"rol yapmayan kişilere ağır yaptırımlar uygulanmalıdır" yazısını görse diyeceğini az çok kestirebiliyorum "medium rp, isteyen araba sürer , isteyen para kasar , insanlar keyif aldığı şeyi yapar" şimdi rol diyince uzun bir flood atıcam, bence rollerin olmamasının önündeki temel sebep pizza stack'ın ortak rol bölgesi olması  çünkü yararı yok zararı var zararlarından bahsedicek olursam:
1-fps çöküntüleri yaşatması
2-aşırı kalabalık ve bunun beraberliğinde gelen bir diğer sorun olan rol yapan adamın bile chati takip edememesi ve trollerin patlak vermesi
3-Herkes pizza'ya bağlı kaldığı için haritadaki diğer bölümlerde rol ortamı oluşamaması
Örnekler çoğaltılabilir, zaten yararı olmadığını söylemiştim çözümlere geçelim
1-Pizza'nın gbi'si kaldırılması ve illegal-legal'lerin kendi rol ortamlarında takılması bunu daha çok açarsam:
Zenciler/siyahilerin rollerini yapan arkadaşların mahallelerinden çıkmaması ve bir rol ortamı oluşturarak dışarıdan insan çekmesi orada rollerini sergilemesi çünkü şuanda aktif olarak bunu yapıyorum fakat rol yapıcak insan gelmediği için pizzaya gidip rol yapıcak insan arıyorum ama yukarıdaki pizza'nın zararlarını yazdığımdan insanın gidesi gelmiyor BU YÜZDEN KESİNLİKLE KALDIRIMALI
aynı şekilde legaller içinde örnek vereyim illegaller için aynı şekilde mesela ofis çalışanları olur, işyeri sahipleri olur (holding adı altında açılmış birliklere ithafen bir örnek)rollerini oralarda gerçekleştirirler ve bu rol ortamlarında insanları çekerler sadece rollede kalmasınlar bence sistemsel satacakları bir şey gelsin ve bunun rollerini yapsınlar bunuda yönetim desteklesin tanıtımlarına kuru kuru rol atmasınlar
-alternatif olarak kültürlere göre ayrım yapılabilir mesela zencilerin takıldığı bir mekan , italyanların - çinlilerin gibi gibi haritanın farklı bölgelerinde rol ortamları oluşturulabilir ve rollerin kalitesi artar bir nevide insanlar yapmak istediği kültürün rollerini yapacakları alan bulur ama pizza dediğim gibi buna engel.

Ayrıca yönetim üyelerine gelicek olursak onlardan daha çok illegal rolü bekliyorum bu insanları rol profu olarak nitelendirmemek gerek tabide en azından dm'ci olmayan, ihlal işlemekten korkan bir illegal birliği yaratabilirler.
1

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2022, 12:48:46 »
Yukardaki yoruma katılıyorum. 700'e yakın oyuncusu olan bir sunucunun sadece Los Santos civarında toplanmasını pek kabul etmiyorum. San Fierro ve birçok yerin temelleri atılması gerek aksi taktirde tüm troller tek bir çatı altında toplanır ve rol kalitesi düşer. İllegallere gelecek olursak yukardaki adam haklı, JAPON,İTALYAN ve diğer etnik kökenlerin haritada başka yerlerde olması gerekli, aksi taktirde bir kıvılcım dm'ye sebep olabilir. Bu yerleri nasıl aktif tutucaz diyenler için yönetimin sadece destek vermesi yeterli.
1

Çevrimdışı Nihill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Bane Reeves Lv.19
Tyler Reaves Lv.19
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2022, 15:10:18 »
Bana kalsa silahlara ulaşım zorlaşmalı, ayrıca rol yapanları cezbedecek şeyler yapılmalı. Ya bir şey diyeceğim bunları neden biz düşünüyoruz? Neden biz bir taraftarımızı yırtıyoruz? Yönetim bizim düşündüğümüz kadar ya da önemsediğimiz kadar önemsemiyor bu rol işlerini anlamıyorum. Az sonra bir kaç tane çok bilmiş gelip "yav nasıl önemsemiyorlar? O kadar skin eklediler, etkinlik yaptılar yeevv." Yazar. Arkadaşım biz skinlere ya da etkinliğe laf etmiyoruz, biz rol pası atmayan ve bunun gibi asıl önemli sorunlara bakmayan insanlar ve kurumlara laf ediyoruz. Dediğim gibi adminler PD de durması hata MİX yapılarak ts3de konuşulması hata, rol bilen ve rol yapmak isteyen insanların orada burda harcanması hata. Ts3 konusuna gelelim polisler birbiri ile konuşunca zaten rol yapmazlar üstüne adam ile sohbet edince asla ciddi rol yapamazsın. O iş işten geçer, dam yanımda duruyor birbirlerine bakarak anlaşıyorlar sanki. Bun bir son verilmeli. PDlerin yüzde doksan'ı RoboCop. Kalkıp şikayet aç demeyin boşuna parmağınızı yormayalım sunucudaki adalet konusu ile konuşarak.

Çevrimdışı Nihill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Bane Reeves Lv.19
Tyler Reaves Lv.19
« Yanıtla #6 : 29 Haziran 2022, 15:15:33 »
Rol pası olarak ben kendi çabalarımla herkesle rol yapıyorum seviyesine bakmadan ama bazı şeyleri görünce şevkim kırılıyor. Yinede olabildiğince yeni ve oynamayı bilen insanlar ile rol yapmaya devam ediyorum, bunu yapmaya hepinizi davet ediyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #7 : 29 Haziran 2022, 16:05:22 »
Pd-sd'ler bu yazıları görünce pek hoş karşılamayacak, şahsen benimde kısa bir dönem sd'liğim oldu ve oradaykende ts3'de sesli rol yapılmasını hoş bulmuyordum, bence kaldırılmalı . Orada sd-pd her neyse ben oynasam yine objektif bakarım başka bir oyuncudan bu denli üstünlük almayı istemem ama ne yaparsın ki? Zaten bir sürü sistemle üstünlükleri var birde bu var, uğraşmaya değmez.

Ayrıca rol yapma isteği diye bir şey kalmadı, her türlüsünden ihlalcisinden tut, hilecisine , trolüne , pd'nin aşırı gücü , bir takım buglar ,adam kayırma , p2w , weak politikalar ve ihlal barındırsada politikalarda yazmayan abes durumlardan işlem verilmemesi , ekonomi , ölü yiyiciler , herkesin win kafasında oynaması gibi gibi bir sürü etmen insanda rol diye bir şey bırakmaz bunda yönetiminde biraz payı var oyuncuların bilinçsizliğide, emek vermesem bunlara katlanmam açıkçası yakında bırakmamda muhtemel gibi gözüküyor.

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #8 : 29 Haziran 2022, 17:41:45 »
Eleştiri ile kötülemenin arasındaki ince çizgiyi koruyamayan 2 kişinin iletisi silindi. AR&GE okundu.
1