Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Politikalar hakkında düzenleme.

Başlatan CiosLine, 29 Haziran 2022, 11:26:49
Okunma sayısı 1792 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı CiosLine

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 06 Mart 2025, 22:58
Toplam oynama: 1060 gün, 0 saat
Birlik: **** *era
Son giriş: 29 Ağustos 2024, 23:33
Toplam oynama: 36 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 12 Nisan 2024, 17:40
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Son giriş: 06 Mart 2025, 22:59
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Politikalar hakkında düzenleme.
« : 29 Haziran 2022, 11:26:49 »
Uzun bir süre görevli kadrosunda yer aldım ve bana göre politikalardaki eksik ve açıkları için düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Sırasıyla başlayalım;

11. POLİSE KARŞI UYULMASI GEREKEN KURALLAR (NonRP / Retarded RP / DM)
  • Rutin trafik çevirmelerinde, üst arama rollerinde "Arkadaşımın silahı vardı, onu savunmak için sıktım." diyerek polise ateş etmek DM kapsamındadır.
    Bence bir kişinin üzerinde silah varsa ve polis üst arama rolü yapmak istiyorsa kişi polislere ateş edebilmeli fakat arkadaşları gerekli durumlarda yardım edebilmeli.

17. METAGAMING
  • Bazı kişiler yetkili tanıdıkları aracıyla /stats komudu sayesinde ya da Forum Görevlileri yardımıyla karakter profilimize bakıp telefon numarasını arıyor ve "...... sen misin?" tarzında rol sergiliyor. Bizim o kişi ile rolümüz olmasa dahi şikayet açsak bile şikayetçi taraf olarak adamın numaramızı nereden bulduğunu bizim kanıtlamamız gerekiyor. Sadece numaramızı verdiğimize dair 1 tane ss almak zor olmamalı. Bu politikanın bu kapsamda genişletilip MG kapsamının daha detaylı incelenmesi sağlıklı olacaktır.

19. POWERGAMING
  • Sistemsel olarak üzerinizde bulunan bir eşyayı rolsel olarak üzerinizde o an yokmuş gibi gösteremezsiniz. (Örn: Tarafınıza yapılan bir üst aramasında sistemsel olarak var olan silahınızı yokmuş gibi göstermek.)
    Bu politika çok mantıklı fakat polis rollerinde silahını yere at diye bağırıyorlar ve bizde emote karşılığında yere atma emotesi verip bırakıyoruz. Daha sonra kelepçelenip departmana götürülüyoruz ve üstümüz arandığında "Silahı nerede buldum?" sorusuna "Olay bölgesinde yere attım." diye cevap verdiğimiz zaman PG kapsamında işlem görüyoruz. Ticket açıp kendimizi haklı çıkartana kadar fazlasıyla uğraşıyoruz. Böyle durumlarda "Olay bölgesinde attım." tarzı rollerde polis sistemsel olarak silaha el koyup role devam etmeli.

21. ROLDEN KAÇMAK
  • Herhangi bir bağlantı problemi & crash yaşayan oyuncular 3 dakika içerisinde role devam edip bunun kanıtlarını olası şikayet için barındırmak zorundadır. Rolün devamı ispatlanmadığı takdirde ceza uygulanır.
    Crash sonudunda 3 dakika içerisinde oyuna gelmemiz, eğer bağlantı problemi yaşıyor olsak bile oyuna girdiğimizde karşı tarafa ulaşıp rolün devamlılığını sağlamaya çalıştığımızda ve rol devamlılığı sağlandığı taktirde bir sorun bulunmuyor fakat şöyle bir açık veya hata bulunuyor. Oyuna girip kişilere rol devamlılığı için ulaştığımızda ve karşı taraf bunu kabul etmediği taktirde biz ceza alıyoruz. Herkesin bilgisayarı iyi olmayabilir, elektrik kesilebilir ve 3 dakika içerisinde giriş yapamayabiliyorlar. Buna bir düzenleme gelebilir.

28. NON-RP DRIVING
  • Road Blocking

Ortak kullanım alanlarını (pay'n spray, gişe vs.) kasıtlı olarak kullanıma kapatmak ve araç geçişini rol dışı önlemek yasaktır.
    Road Blocking adı üstünde "Yol kapatma, engelleme" anlamına gelmekte. Bunun sadece Payn' spray, gişe gibi alanlarla kısıtlanması saçma bir durum bence. Kişi/kişiler araç ile gidişimi engelliyor, bu durumda şikayet açtığımızda yapılabilir diyerek şikayetimiz reddediliyor. Buna bir güncelleme gelmeli.

31. DOKUNULMAZLIK KURALI İHLALİ
  • Meslek yapan oyunculara kaçırma, soygun veya gasp rolleri uygulayamazsınız.
    Meslek yapan oyuncular da aynı şekilde diğer kişilere; kaçırma, soygun veya gasp rolleri uygulayamazlar.
    Bunların yanı sıra meslek yapan bir oyuncuya sıktığımız zamanda Dokunulmazlık Kural İhlali'ne giriyor. Bazı kişiler kasıtlı olarak meslek yaparken araçlarımıza ve bize çarpıyorlar. Bize çarptıkları taktirde canımıza kast ettikleri zaman sıkma hakkımız bulunuyor fakat adam canımıza kast edip sıktığımızda ben meslek yapıyordum dediği için biz ceza yiyoruz.

36. FEAR RP
  • Fear RP korku rollerini kapsamaktadır. Gerçekçilik açısından belirli durumlarda korku rolü yapmanız gereklidir.
    Bu durumdan bir çok oyuncu şikayetçi. Ellerimizde silahlar varken adam gelip "Silahlara bak, O silahları bir yerinize sokarım." tarzı korkusuzca rol sergiliyor ve bizim rollerimizi aşırı derecede baltalıyor. Bu durumda kişiye sıktığımızda biz DM kapsamında işlem görüyoruz. Evet DM atılmaması ve bunun kontrol altında tutulması mantıklı fakat Fear-RP'yi aşırı derecede ihlal eden kişilere karşı bu durum olmamalı ve kişiye sıkma hakkımız olmalı.

39. IC REKLAM KURALLARI
  • Çekiliş reklamı yapmak yasaktır.
    Ajansların bu durumun açığını bulması açıkçası canımı sıkmaya başladı. "Ödüllü yayın, Etkinlikli yayın reklamları" tarzında reklamları yasak değil. Buda bir nevi çekiliş kapsamına girmekte fakat buna karşı bir politika bulunmadığı için yapılabilir deniyor. Çekiliş mantığı içeren her şeyin yasak olması gerekmekte.

43. RETARDED RP
  • Mantıklı gerekçeye dayatmadığınız ve sebep/sonuç ilişkisine uymayan rollerin yapılması yasaktır.
    Örnek vermek gerekirse;
    Bir kişiyi kaçırıp "...... annemi ...." tarzında bağırtmak ya da o tarz söylemlerde bulunmasını istemek Retarded-RP kapsamına giriyor. İşin ilginç tarafı 2 tane rakip ajans birbirlerinin mekanlarına gidip "..... dolandırıcıdır, onu dinlemeyin" tarzında bağırmasında bir problem bulunmuyor. Realistik açıdan düşünürsek hiç bir haber kanalı gidipte diğer haber kanalına karşı ".... dolandırıcı" diye haber ya da toplu ortamda bağırmaz.
    Rekabete örnek vermek gerekirse;
    Ülker çikolatalı gofret için "Sevmeyen var mı?" reklam sloganına karşılık Eti'nin "Var dedirten lezzet!" sloganı ile onlara karşılık verip kişileri küçük düşürmek değil, ufak çaplı bir laf atma ile işi çözüme ulaştırıyor.
    Üstte anlattığım durum Eti'nin Ülker için "Var, ben sevmiyorum!" demesi ile aynı mantığa geliyor. Arada ufak bir çizgi var ve bu çizginin korunması gerekmekte.

55. REKLAM AJANSI KURALLARI
  • 1- Reklam Ajansları herhangi bir yayın aracı ile aktif rol bölgelerinde saatte sadece bir kere reklam verebilir. ,
    2- Reklam Ajansları oyuncuların gördüğü reklam kanalı ile ajansının reklamını saatte sadece bir kere verebilir.
    Hangi yayın kuruluşu gidipte bir topluluğa "Şu yayınımız az sonra başlayacaktır, bizi dinleyin!" ibaresinde bulunur?
    Reklam sistemi var ve bunun saat başı atılmasında bir sorun yok bence fakat topluluğa gidip bağırılması bence saçma.
Birlik kuralları
  • Haber/Yayın Birliği Kuralları
    Yayın birlikleri satılamaz/takas edilemez.
    Bu politikaya devredilemezde eklenmeli. Adam açığını kullanarak ben devrediyorum diyerek satabilir.
  • Yayın birlikleri sistem dışında çekiliş yapamazlar.
    Sistem dışında discord üzerinden ya da 1 dolarlık çekiliş yaparak kazanan kişiye araba veriliyor.
2

Çevrimdışı Vearthx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Aralık 2023, 21:29
Toplam oynama: 228 gün, 2 saat
Birlik: ** ***ncy
Sam De Luca Lv.35
Son giriş: 02 Ağustos 2022, 01:07
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Birlik: ** ***ncy
Son giriş: 27 Ekim 2022, 09:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Ynt: Politikalar hakkında düzenleme.
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2022, 11:28:08 »
39. IC REKLAM KURALLARI
  • Çekiliş reklamı yapmak yasaktır.
    Ajansların bu durumun açığını bulması açıkçası canımı sıkmaya başladı. "Ödüllü yayın, Etkinlikli yayın reklamları" tarzında reklamları yasak değil. Buda bir nevi çekiliş kapsamına girmekte fakat buna karşı bir politika bulunmadığı için yapılabilir deniyor. Çekiliş mantığı içeren her şeyin yasak olması gerekmekte.

43. RETARDED RP
  • Mantıklı gerekçeye dayatmadığınız ve sebep/sonuç ilişkisine uymayan rollerin yapılması yasaktır.
    Örnek vermek gerekirse;
    Bir kişiyi kaçırıp "...... annemi ...." tarzında bağırtmak ya da o tarz söylemlerde bulunmasını istemek Retarded-RP kapsamına giriyor. İşin ilginç tarafı 2 tane rakip ajans birbirlerinin mekanlarına gidip "..... dolandırıcıdır, onu dinlemeyin" tarzında bağırmasında bir problem bulunmuyor. Realistik açıdan düşünürsek hiç bir haber kanalı gidipte diğer haber kanalına karşı ".... dolandırıcı" diye haber ya da toplu ortamda bağırmaz.
    Rekabete örnek vermek gerekirse;
    Ülker çikolatalı gofret için "Sevmeyen var mı?" reklam sloganına karşılık Eti'nin "Var dedirten lezzet!" sloganı ile onlara karşılık verip kişileri küçük düşürmek değil, ufak çaplı bir laf atma ile işi çözüme ulaştırıyor.
    Üstte anlattığım durum Eti'nin Ülker için "Var, ben sevmiyorum!" demesi ile aynı mantığa geliyor. Arada ufak bir çizgi var ve bu çizginin korunması gerekmekte.

55. REKLAM AJANSI KURALLARI
  • 1- Reklam Ajansları herhangi bir yayın aracı ile aktif rol bölgelerinde saatte sadece bir kere reklam verebilir. ,
    2- Reklam Ajansları oyuncuların gördüğü reklam kanalı ile ajansının reklamını saatte sadece bir kere verebilir.
    Hangi yayın kuruluşu gidipte bir topluluğa "Şu yayınımız az sonra başlayacaktır, bizi dinleyin!" ibaresinde bulunur?
    Reklam sistemi var ve bunun saat başı atılmasında bir sorun yok bence fakat topluluğa gidip bağırılması bence saçma.
Birlik kuralları
  • Haber/Yayın Birliği Kuralları
    Yayın birlikleri satılamaz/takas edilemez.
    Bu politikaya devredilemezde eklenmeli. Adam açığını kullanarak ben devrediyorum diyerek satabilir.
  • Yayın birlikleri sistem dışında çekiliş yapamazlar.
    Sistem dışında discord üzerinden ya da 1 dolarlık çekiliş yaparak kazanan kişiye araba veriliyor.

Beni ilgilendiren şuan bu üç politika, bu politikalar kesinlikle ve kesinlikle dikkat edilip  kontrol edilmesi gerekiyor.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2022, 12:05:16 »
Metagaming'e yazdığına gelicek olursam burası çokomelli işte; her yaptığın eylemin bir ss'i ya da bir videosu olması gerekiyor mesela ben bir kişiyle corona'da brawl atıyorum ve düşürüyorum ardından düşürdüğüm kişinin arkadaşıda arabayla idleewood'dan sanki elini atmış gibi noss basarak geliyor ve beni düşürüyor sonra meta mix ne varsa artık şikayet açıyorum herif acemi arabayla nasıl alelacele bir şekilde idleewood'dan corona'ya noss basarak geldiğinin videosunu atıyor videosunda chatinde benle arkadaşı arasında geçen bu rol için durumla ilgili ne bir haberi ne de bir bilgisi yok sonra diyorum aha işte meta mix her neyse jail yer kesin ama yetkili "biz bunu bilemeyiz , red edildi" diye sonuçlandırıyor, ben anlamıyorum ki bu ihlaller niye politikalara yazılmış sadece o kişi kendini ifşa ederse yani kanıtlara /pm 'den konuştuğunu falan atarsa mix'den jail yiyebiliyor şimdi adım başı herkes dc, ts3 her neyse bu uygulamalar olmadan oyunu oynamıyor.

Dokunulmazlık kural ihlalini ise cana kast değilde size çarpan meslek yapan oyuncunun non rp driving ihlalini yaptığını ve sizde bunu cana kast olarak yorumladığınız ve adama sıktığınız takdirde "İhlale ihlal ile karşılık vermek" olarak nitelendirilip ceza yiyebiliyorsunuz aşırı saçma, akıl mantığa uygun değil ve bu durum sadece dokunulmazlık kural ihlalinide kapsamıyor fear rp bu durumun en çok yaşandığı ihlallerden biri bunu anlatmadan önce farklı herhangi bir olayda yetkililer ve kendini bilmiş bağzı oyuncular diyor ki "Sürekli roleplay kavramı" ee tamam işte bende bundan bahsediyorum adama silah doğrultup gasp mı yapıyorum mesela adam fear rp uygulamıyor ve saçma sapan şeyler söylüyor ya da kaçmaya yelteniyor e bu sefer silahı doğrultan ben sürekli roleplay ve gerçekçi hard rp yaparak herife sıkıyorum sonra adama şikayet açınca ben bu sefer ceza yiyorum bu ne saçma bir durum anlamadım doğrusu.
Yani bu kısımda anlatmaya çalıştığım, sözün özü sürekli roleplay kavramı varsa ve karşıdaki oyuncu bize bir ihlal

yapmış ve bizde bunu rolsel olarak ne gerektiriyorsa bunu yaptığımızda bizim jail yememiz çok saçma bir durum.

Rolden kaçmaya gelirsek şahsen ssd yerine harddiski olan varsa ve birde bilgisayarı kapanmışşa falan zaten o 3 dakika değil en az 10 dakika sürebileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim tabii gasp , pd rolleri , ck edilme , çatışma falan filan gibi olaylarda bu artık kasten yapılıyor olayın boyutuna göre ya şiddetli ya da daha az ceza süreleri verilmeli

Reklam kısmı ise katılıyorum ve eklemek istiyorum abi zaten bu işyerlerinin , işyerinde reklam verme gibi bir ayrıcalığı mı diyeyim özelliği mi diyeyim her neyse var işte, ee peki neden normal reklam atıp benim chatimi 100 satır yeşil renge boyuyorsun ne yani sunucudaki herkes senin işyerine gelince ne olacak madalya mı verecekler, mantığada aykırı adamın işyerine gelecek 5-10 kişiden alacağı paranın 10 katını reklam vererek harcıyor buna düzenleme getirilmeli ve cezası olmalı

1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Nisan 2025, 20:34
Toplam oynama: 222 gün, 2 saat
Son giriş: 03 Nisan 2024, 23:30
Toplam oynama: 1 gün, 20 saat
Son giriş: 19 Eylül 2024, 23:12
Toplam oynama: 4 gün, 9 saat
Son giriş: 19 Eylül 2024, 22:52
Toplam oynama: 0 gün, 19 saat
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2022, 21:51:27 »
23. YARALI KURAL İHLALİ (YKİ)

Politikası ile ilgili şunları eklemek istiyorum;

Yapılan role göre şahıs yumrukla, bıçakla veya silahla yaralı konumuna düşürülmesine göre yaptığı rolün şekillenmesi gerektiğini düşünüyorum.

- Yumruk ile yaralı konumuna düşen bir kişi hafif yaralı olarak geçmeli ve o şahıs ayağa kalkabilecek durumda olmalı.

- Bıçak ile yaralanan kişi hafif ile orta düzeyde kan kaybı yaşayarak ayağa kalkmakta biraz zorlanmalı kısık bir ses tonu ile konuşmakta zorluk çekmeli.

- Hafif, orta veya ağır silah ile yaralı konumuna düşen bir kişi ağır yaralı olarak geçmeli ve o şahıs kolay kolay biri tarafından destek almadığı sürece ayağa kalkamamalı hatta baygınlık geçirip bilinci yerinde olmamalı.

Katılanlar bu mesajımı beğenerek destek olabilir ek olarak @CiosLine 'a bu yazımı da eklemesi konusunda desteğini talep ediyorum.

4

Çevrimdışı kaplanelchavo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Haziran 2023, 01:21
Toplam oynama: 118 gün, 18 saat
Birlik: *** NOT
Son giriş: 27 Haziran 2023, 01:23
Toplam oynama: 1 gün, 9 saat
Son giriş: 26 Temmuz 2023, 19:24
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2022, 04:21:03 »
Metagaming'e yazdığına gelicek olursam burası çokomelli işte; her yaptığın eylemin bir ss'i ya da bir videosu olması gerekiyor mesela ben bir kişiyle corona'da brawl atıyorum ve düşürüyorum ardından düşürdüğüm kişinin arkadaşıda arabayla idleewood'dan sanki elini atmış gibi noss basarak geliyor ve beni düşürüyor sonra meta mix ne varsa artık şikayet açıyorum herif acemi arabayla nasıl alelacele bir şekilde idleewood'dan corona'ya noss basarak geldiğinin videosunu atıyor videosunda chatinde benle arkadaşı arasında geçen bu rol için durumla ilgili ne bir haberi ne de bir bilgisi yok sonra diyorum aha işte meta mix her neyse jail yer kesin ama yetkili "biz bunu bilemeyiz , red edildi" diye sonuçlandırıyor, ben anlamıyorum ki bu ihlaller niye politikalara yazılmış sadece o kişi kendini ifşa ederse yani kanıtlara /pm 'den konuştuğunu falan atarsa mix'den jail yiyebiliyor şimdi adım başı herkes dc, ts3 her neyse bu uygulamalar olmadan oyunu oynamıyor.

Dokunulmazlık kural ihlalini ise cana kast değilde size çarpan meslek yapan oyuncunun non rp driving ihlalini yaptığını ve sizde bunu cana kast olarak yorumladığınız ve adama sıktığınız takdirde "İhlale ihlal ile karşılık vermek" olarak nitelendirilip ceza yiyebiliyorsunuz aşırı saçma, akıl mantığa uygun değil ve bu durum sadece dokunulmazlık kural ihlalinide kapsamıyor fear rp bu durumun en çok yaşandığı ihlallerden biri bunu anlatmadan önce farklı herhangi bir olayda yetkililer ve kendini bilmiş bağzı oyuncular diyor ki "Sürekli roleplay kavramı" ee tamam işte bende bundan bahsediyorum adama silah doğrultup gasp mı yapıyorum mesela adam fear rp uygulamıyor ve saçma sapan şeyler söylüyor ya da kaçmaya yelteniyor e bu sefer silahı doğrultan ben sürekli roleplay ve gerçekçi hard rp yaparak herife sıkıyorum sonra adama şikayet açınca ben bu sefer ceza yiyorum bu ne saçma bir durum anlamadım doğrusu.
Yani bu kısımda anlatmaya çalıştığım, sözün özü sürekli roleplay kavramı varsa ve karşıdaki oyuncu bize bir ihlal

yapmış ve bizde bunu rolsel olarak ne gerektiriyorsa bunu yaptığımızda bizim jail yememiz çok saçma bir durum.

Rolden kaçmaya gelirsek şahsen ssd yerine harddiski olan varsa ve birde bilgisayarı kapanmışşa falan zaten o 3 dakika değil en az 10 dakika sürebileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim tabii gasp , pd rolleri , ck edilme , çatışma falan filan gibi olaylarda bu artık kasten yapılıyor olayın boyutuna göre ya şiddetli ya da daha az ceza süreleri verilmeli

Reklam kısmı ise katılıyorum ve eklemek istiyorum abi zaten bu işyerlerinin , işyerinde reklam verme gibi bir ayrıcalığı mı diyeyim özelliği mi diyeyim her neyse var işte, ee peki neden normal reklam atıp benim chatimi 100 satır yeşil renge boyuyorsun ne yani sunucudaki herkes senin işyerine gelince ne olacak madalya mı verecekler, mantığada aykırı adamın işyerine gelecek 5-10 kişiden alacağı paranın 10 katını reklam vererek harcıyor buna düzenleme getirilmeli ve cezası olmalı

Çevrimdışı Dopa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Mart 2025, 23:35
Toplam oynama: 477 gün, 6 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 22:47
Toplam oynama: 32 gün, 18 saat
Son giriş: 30 Haziran 2024, 06:04
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Lenard Rodhe Lv.41
Son giriş: 09 Ocak 2024, 01:44
Toplam oynama: 1 gün, 7 saat
Son giriş: 14 Haziran 2024, 02:38
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2022, 07:38:34 »
Bazı politika önerileri kesinlikle gelmeli. Eline sağlık. :onay:

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2023, 05:27:49 »
Görevliyken mi yazdın bilmiyorum ama politikaları baya yanlış anlamışsın, ilk üç dört maddeyi okudum dediklerin geçerli şeyler değil. Tekrar oku.

Bahsettiğin telefon durumundaki bir metagaming şikayetinde kanıtı şikayeti açanın sunması gerekmiyor, şikayeti açan sadece telefondan arandığının ekran görüntüsünü alarak daha öncesinde telefonunu paylaşmadığını söyleyerek şikayet açabilir. Savunmacı da ona göre savunmasını yapar, gerekirse kanıt atar.

Rolden kaçmak konusunda bilinçli bir /q durumu yoksa oyuna girdiğinizde rol devamlılığı için ulaşmak sizin sorumluluğunuz evet ama ulaşmana rağmen karşı taraf olumsuz cevap veriyorsa o zaman karşı tarafın şikayet açma hakkı bulunmuyor.

Powergaming konusunda size böyle bir ceza atan görevliye / yetkiliye itiraz açın, kabul edilecektir.

Road Blocking kısmında bahsettiğin durum tamamen IC, Pay 'n spray gibi kısımlar ise nispeten OOC oldukları için OOC kurallarla korunuyorlar.

Çevrimdışı Melville.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Şubat 2025, 04:20
Toplam oynama: 391 gün, 14 saat
Aiden Joyce Lv.38
Son giriş: 16 Mart 2024, 14:51
Toplam oynama: 41 gün, 3 saat
Son giriş: 16 Mart 2024, 23:45
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 07 Eylül 2024, 02:40
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #7 : 12 Şubat 2023, 13:06:45 »
Herhangi bir '66 prosedüründe, rolü hem ic hemde ooc yapmak zor olmamalı.

- /me belindeki silahı parmak ucuyla alır, yere atar.

((Silahı eline al /silahbirak))

Çevrimdışı HD

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Ağustos 2024, 14:16
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
Elias Moses Lv.32
Köken: İspanyol
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 19:42
Toplam oynama: 244 gün, 7 saat
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:59
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Emma Moses Lv.32
Son giriş: 08 Haziran 2024, 14:18
Toplam oynama: 79 gün, 14 saat
Maddox Gold Lv.32
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:57
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #8 : 17 Şubat 2023, 03:31:14 »
dayı iyi demişsin, aslında gerçekten bir çoğu düzenlenmesi gereken politikalar oyuncular açıklar bulmaya başladı gibi duruyor biraz düzenlense iyi olur.

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2023, 22:55:24 »