Metagaming'e yazdığına gelicek olursam burası çokomelli işte; her yaptığın eylemin bir ss'i ya da bir videosu olması gerekiyor mesela ben bir kişiyle corona'da brawl atıyorum ve düşürüyorum ardından düşürdüğüm kişinin arkadaşıda arabayla idleewood'dan sanki elini atmış gibi noss basarak geliyor ve beni düşürüyor sonra meta mix ne varsa artık şikayet açıyorum herif acemi arabayla nasıl alelacele bir şekilde idleewood'dan corona'ya noss basarak geldiğinin videosunu atıyor videosunda chatinde benle arkadaşı arasında geçen bu rol için durumla ilgili ne bir haberi ne de bir bilgisi yok sonra diyorum aha işte meta mix her neyse jail yer kesin ama yetkili "biz bunu bilemeyiz , red edildi" diye sonuçlandırıyor, ben anlamıyorum ki bu ihlaller niye politikalara yazılmış sadece o kişi kendini ifşa ederse yani kanıtlara /pm 'den konuştuğunu falan atarsa mix'den jail yiyebiliyor şimdi adım başı herkes dc, ts3 her neyse bu uygulamalar olmadan oyunu oynamıyor.
Dokunulmazlık kural ihlalini ise cana kast değilde size çarpan meslek yapan oyuncunun non rp driving ihlalini yaptığını ve sizde bunu cana kast olarak yorumladığınız ve adama sıktığınız takdirde "İhlale ihlal ile karşılık vermek" olarak nitelendirilip ceza yiyebiliyorsunuz aşırı saçma, akıl mantığa uygun değil ve bu durum sadece dokunulmazlık kural ihlalinide kapsamıyor fear rp bu durumun en çok yaşandığı ihlallerden biri bunu anlatmadan önce farklı herhangi bir olayda yetkililer ve kendini bilmiş bağzı oyuncular diyor ki "Sürekli roleplay kavramı" ee tamam işte bende bundan bahsediyorum adama silah doğrultup gasp mı yapıyorum mesela adam fear rp uygulamıyor ve saçma sapan şeyler söylüyor ya da kaçmaya yelteniyor e bu sefer silahı doğrultan ben sürekli roleplay ve gerçekçi hard rp yaparak herife sıkıyorum sonra adama şikayet açınca ben bu sefer ceza yiyorum bu ne saçma bir durum anlamadım doğrusu.
Yani bu kısımda anlatmaya çalıştığım, sözün özü sürekli roleplay kavramı varsa ve karşıdaki oyuncu bize bir ihlal
yapmış ve bizde bunu rolsel olarak ne gerektiriyorsa bunu yaptığımızda bizim jail yememiz çok saçma bir durum.
Rolden kaçmaya gelirsek şahsen ssd yerine harddiski olan varsa ve birde bilgisayarı kapanmışşa falan zaten o 3 dakika değil en az 10 dakika sürebileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim tabii gasp , pd rolleri , ck edilme , çatışma falan filan gibi olaylarda bu artık kasten yapılıyor olayın boyutuna göre ya şiddetli ya da daha az ceza süreleri verilmeli
Reklam kısmı ise katılıyorum ve eklemek istiyorum abi zaten bu işyerlerinin , işyerinde reklam verme gibi bir ayrıcalığı mı diyeyim özelliği mi diyeyim her neyse var işte, ee peki neden normal reklam atıp benim chatimi 100 satır yeşil renge boyuyorsun ne yani sunucudaki herkes senin işyerine gelince ne olacak madalya mı verecekler, mantığada aykırı adamın işyerine gelecek 5-10 kişiden alacağı paranın 10 katını reklam vererek harcıyor buna düzenleme getirilmeli ve cezası olmalı