Gölge'nin yorumunu okumam bu yazıyı yazmam için bardağı taşıran son damla oldu diyebilirim. 4. ayını deviren birliğimizde, tanımımıza ilk defa bir admin tarafından olumsuz bir yazı yazıldı. Bahsi geçen konulara birlik yönetiminin hiçbir zaman müsamaha göstermeyeceği gibi, olayın gerçekleşip gerçekleşmediğinden dahi bihaber değiliz. Fakat bir yönetici basit bir şekilde bizimle iletişime geçip bunu iletmekten ziyade özellikle tanıtıma bunu yazıyorsa, ortada bazı sıkıntıların olduğu muhtemel bir gerçektir.
Bu birliğin kurucusu benim, baş yöneticisi de öyle. Aynı şekilde konsepti ve işleyişi sonuna kadar çizen adam da benim. Her şeyin istediğim gibi gitmesini sağlayabilecek tek kişinin de kendim olduğunu düşünüyorum. Kimse birliğimi yönetmek zorunda değil. Sınavımın sebebiyet verdiği inaktiflik yüzünden birlik bir çok defa başka yöneticilere bırakıldı. Bu birliği yönetmekte bana yardımcı olan ve yokluğumda birliğin bel kemiği olup çoğu sorumluluğu üzerine alan yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarım hiçbir zaman benim fikirlerimi uygulamak zorunda değil. Ne kadar saygı duyup uygulamaya çalışsalar da herkes farklı görüşlere ve kişiliklere sahip. Dediğim gibi, bu birliği kimse yönetmek zorunda değildi. Bunu yapmaya çalışan herkese teşekkürler.
IC/OOC olarak sunucu genelinde güzel bir yer edindiğimizi düşünüyorum. IC olarak uyguladığımız stratejiler ve konseptimize dahil olan mahkeme sayesinde sağlam temeller kurduk. Birliğimizi IC olarak hiçbir şeyin kapatamayacağına emin oldum. El Calavera birliğinin eski bir üyesi olarak, bu birliği kurduğum günden itibaren referans olarak sadece El Calavera'yı göz önünde bulundurdum ve aynı ortamın güzelliklerini yakalayabildik. Bunu gözlerimle gördüğüm için çok mutluyum çünkü Roleplay ortamında uzun zamandır bu keyfi tatmak bir hayli zordu.
Pek veda konuşması yazacağım aklıma gelmezdi fakat bazen hiç beklenilmeyen şeylerin yapılması gerekiyor. Emin olun ki bu birlikte yaşadığım anıları, çıkardığım dersleri, sunucuya ve roleplay'e kazandırdığımız insanları ve bir çok şeyi basit bir klavyenin tuşlarına basarak anlatamam. Anlatmam demiyorum, anlatamam. Birliğin kapanması kesinlikle kimsenin başarısızlığı sebebiyle değil. Bir kişi hariç. Ünal başta olmak üzere, yönetme görevini benim yerime üstlenmeye çalışan herkes elinden geleni yaptı. Kimseyi benim ideallerim düzeyinde bir yönetmeye zorlamadım, zorlamak hakkım da değil. Onların amaçları sadece yardımcı olmaktı, nihayetinde bu bir görev değil. Birliğin kapanmasının arkasındaki tek sebep, benim inaktifliğim ve birlik için yeterli boş zamana sahip olamamam. Kısacası kurduğum birliği yönetemememdir.
Son olarak söylemek gerekirse; Birliğin kurulduğu günden bu yana bizimle olan ve birliğin şekillenmesinde örs görevi gören arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gösterdikleri emeklerin karşılığını veremeyecek olsa da, bu yazıda isimlerinin bulunması önemli. Zaman ayıran herkese de öyle. Güzel zaman geçirdik, eğlendik. Her güzel şeyin sonu gibi bunun da sonu var. Yürekleri ve düşünceleri bizimle olan herkese çok teşekkürler.
@Nang - @Unal - @Martı Samet - @ANEW - @STFU - @Jax - @NiceRole
Ayrıca forum kullanıcı ismini bilmediğim arkadaşlar;
Akın, Enes, Cihan, Metin
İlerleyen zamanlarda farklı projelerde görüşmek üzere.
..son