Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Eski birlik savaşı sistemi, savaş bildirisi

Başlatan Rosenzwei, 02 Ocak 2022, 16:15:17
Okunma sayısı 2244 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Miroglus

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 02 Şubat 2024, 01:53
Toplam oynama: 257 gün, 23 saat
Birlik: * ***ION
Son giriş: 27 Ekim 2024, 14:10
Toplam oynama: 71 gün, 2 saat
Birlik: *******ERZ
Jack Fowler Lv.33
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Şubat 2024, 21:38
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Alman
Son giriş: 01 Şubat 2024, 02:11
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Ynt: Eski birlik savaşı sistemi, savaş bildirisi
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2022, 16:43:24 »
Mantıklı olanı söylemiş

Çevrimdışı Mokan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 16 Ağustos 2023, 14:05
Toplam oynama: 61 gün, 15 saat
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2022, 17:19:57 »
 :'D :'D :'D :'D

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2022, 18:29:24 »
Bu halinden şikayetçi olan il-legal görmedim. Gereği yok desteklenmedi.

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2025, 11:39
Toplam oynama: 120 gün, 14 saat
Son giriş: 11 Şubat 2024, 01:05
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Son giriş: 14 Şubat 2024, 03:49
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
Son giriş: 21 Şubat 2024, 15:06
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 22 Şubat 2024, 07:53
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2022, 19:53:40 »
Bu halinden şikayetçi olan il-legal görmedim. Gereği yok desteklenmedi.
ayn knk

Çevrimdışı Metaxa

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Ağustos 2024, 09:40
Toplam oynama: 206 gün, 22 saat
Son giriş: 20 Şubat 2022, 19:00
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2022, 23:28:07 »
Gerek yok.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #15 : 03 Ocak 2022, 09:26:39 »
Seni çok iyi anlıyorum, Allah kolaylık versin savaşta. Ama şu var devlet savaşları gibi ferman yayınlamanın anlamı yok. Osmanlı Memlüklülere savaş açtı. Kaldırılması iyi oldu. Hile açan araya sivil sokan o zamanda da vardı şu anda da var. Direkt Birlik savaş kurallarına sivil dahil edilmemeli diye bir bki kuralı gelmesi lazım. Onunla dost rolü yapıp katılan da kanıtla tespiti halinde savaşta mağlup olmalı. Birliğe de ceza verilmeli. Birlik düşmanlığı ve sivil düşmanlık diye düşmanlık politikası tanımları gelmesi lazım. O ilan meselesi asıl mixe ve daha fazla oocye yol açıyordu.

Savaşın sıcak mı soğuk mu devam edeceğini birlikler rolle tayin etmeli. Savaş rolü düzgün sürmüyor iki sebebi var.
1. Hileler hala var. Buna güvenen birlikler de var. Rol kısmı için güvenen birliklere de sivil birlik içi kimi kullanırsa kullansın işlem görmesi lazım.
2. Savaş sadece düşman olan birlikler arasında sürmüyor. Oooo dm var bizde gelelim dostuz zaten savaşabiliriz fiyaskosu var.

Şu vds olayı zaten işin rol kısmını iyice bitirdi. 30 milyon doları 50 milyon doları olan vds şirketleriyle savaşıyorsun. Üç kere m4 rk edip hala savaşa rahatlıkla devam edebilen insanlar var. Bu iki durumu da yöneticiler tam anlamıyla engelleyemiyor zaten. Girişler zorlaştırılmalı biraz daha. Vds hesaplarıyla savaşıyoduk komikti yani.

Bilmiyorum nasıl düzeltilir de gidişat iyi değil.

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #16 : 03 Ocak 2022, 11:45:51 »
Seni çok iyi anlıyorum, Allah kolaylık versin savaşta. Ama şu var devlet savaşları gibi ferman yayınlamanın anlamı yok. Osmanlı Memlüklülere savaş açtı. Kaldırılması iyi oldu. Hile açan araya sivil sokan o zamanda da vardı şu anda da var. Direkt Birlik savaş kurallarına sivil dahil edilmemeli diye bir bki kuralı gelmesi lazım. Onunla dost rolü yapıp katılan da kanıtla tespiti halinde savaşta mağlup olmalı. Birliğe de ceza verilmeli. Birlik düşmanlığı ve sivil düşmanlık diye düşmanlık politikası tanımları gelmesi lazım. O ilan meselesi asıl mixe ve daha fazla oocye yol açıyordu.

Savaşın sıcak mı soğuk mu devam edeceğini birlikler rolle tayin etmeli. Savaş rolü düzgün sürmüyor iki sebebi var.
1. Hileler hala var. Buna güvenen birlikler de var. Rol kısmı için güvenen birliklere de sivil birlik içi kimi kullanırsa kullansın işlem görmesi lazım.
2. Savaş sadece düşman olan birlikler arasında sürmüyor. Oooo dm var bizde gelelim dostuz zaten savaşabiliriz fiyaskosu var.

Şu vds olayı zaten işin rol kısmını iyice bitirdi. 30 milyon doları 50 milyon doları olan vds şirketleriyle savaşıyorsun. Üç kere m4 rk edip hala savaşa rahatlıkla devam edebilen insanlar var. Bu iki durumu da yöneticiler tam anlamıyla engelleyemiyor zaten. Girişler zorlaştırılmalı biraz daha. Vds hesaplarıyla savaşıyoduk komikti yani.

Bilmiyorum nasıl düzeltilir de gidişat iyi değil.
Sadece benim savaşım değil genel olarak birlikler arasındaki savaşlarda belirsizlik var. Ben yine IC yollarla çözdüm fakat ne oluyor mesela ben gidiyorum X birliğinden yardım istiyorum, X birliği ile savaşa giriyoruz daha sonra çatışma dönüyor, düşman birlik gelip yok dmci çağırmışsın diyor bende çağrırım kafasıyla uyduruk bir rol yaparak onaysız rastgele bir birliği savaşa dahil ediyor. DM şikayetleri ve bununla alakalı ticketler çıkıyor. Bu olaylar arasından bir örnekti, mesela gidip bazıları dmcilere gidiyor rastgele rol yapıyor dost birlikmiş gibi çağrıyor vs. vs.

Herkes kendi kafasına savaşa adam dahil edebiliyor tek istenilen şey o kişinin arkadaşın olduğunu kanıtlaman. Gerek yok yani benim dediğim sistem gayet iyi kimin katılıp katılmayacağını belirleyebiliyorsun savaş ona göre devam ediyor zaten diğer her şey IC olarak devam ediyor. OOC olarak yalnızca IC rollerde yanlış anlaşılma olmaması ve olayın şikayetlere dönmemesi adına bu argeyi açıyorum. Bu sistem sayesinde en azından belirsizlikler ve şikayetler ortadan kalkacak.  Yine her şey IC ilerleyecek.

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 03 Ocak 2022, 11:49:05 »
İlla eski sistemin gelmesine gerek yok ama birlik savaşları için politikalarda yeterince detay yok diye düşünüyorum. Belirsizlik oluyor sürekli ve BM'lerde insan olduğu için her dakika ulaşamıyorsun bazı zamanlar olmadıkları oluyor ve bu durumdan dolayı roller çıkmaza girebiliyor. Politikalar düzenlenip birlik savaşları tamamen elden geçirilmesi ve net kuralların konulması gerekiyor bu sayede en azından BM'lere ulaşmamıza gerek kalmaz, problemler birlik liderleri arasında çözülür. Şuan için düzgün ve mantıklı bir savaş sistemi olduğunu sanmıyorum.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #18 : 03 Ocak 2022, 11:55:08 »
O zamanda araya birileri giriyor yani savaş yine aleyhine sonuçlanabilir. Bildirimliyken de savaşa girdik biz. Farklı birlik üyeleri de savaştaydı. Örnek vereyim 5 isim senden belirlendi 5 isim onlardan. Saldırıya da sivil ve hileci biri kattılar canını azalttı ya da sana tuzak kurdu kaçırttırdı. Yani bir şey değişmiyor. Yapılacak en iyi şey sivillerden ya da hilecilerden yardım alan birliklere de yaptırım uygulanması için bki kapsamının genişletilmesi. Her türlü o insanları sokuyorlar savaşa. Ya da hileci dmci arkadaşın çok olacak kimseyi umursamadan düşürüp düşürdüklerini foruma atıp ego tatmini yapacaksın. Zaten bunu bazıları yapıyor bana da saçma geliyor bu durum. Kışkırtmayı da gereksiz buluyorum açıkçası. Eğlenceli kısmı işin tamamen rol bazlı yürümesi fakat buna zemin hazırlayacak bir politika bulunmuyor. Senin şimdi sistem onayın var o hilecilerden dmcilerden birine açık ver sana sicil aldırtıp onayına da zarar verebilirler. Başıma gelen durum da bu benim zaten.

Rinanın mediumluğu tabiri yüzünden dmciler ve rolcüler resmen ikiye bölündü. Sence rolcüler arasında savaş çıktığında oyunu umursamayan sicil dolu dmcilerin katılmama ihtimali var mı? Bunun için oyuna giriyorlar. Kalıcı yasak sistemi gelmeden ya da birliklere keskin yaptırım cezası uygulanmadan savaşlar düzene girmez. Bu radikal kararı da yönetim vermeyeceği için fazla ciddiye almadan takıl bence. Yanlış anlama argeni kötülemiyorum ama bu bir çözüm değil maalesef. Ben açıkçası forumda savaşımı her insanın görmesini istemiyorum. Roller arasındaki geçişkenliği sıfırlıyor. Zevki öldürüyor.

Son verdiğin yanıt çok isabetli olmuş haklısın. Maalesef durum bu.

1

Çevrimdışı BEX

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jenna Fowler Lv.35