Seni çok iyi anlıyorum, Allah kolaylık versin savaşta. Ama şu var devlet savaşları gibi ferman yayınlamanın anlamı yok. Osmanlı Memlüklülere savaş açtı. Kaldırılması iyi oldu. Hile açan araya sivil sokan o zamanda da vardı şu anda da var. Direkt Birlik savaş kurallarına sivil dahil edilmemeli diye bir bki kuralı gelmesi lazım. Onunla dost rolü yapıp katılan da kanıtla tespiti halinde savaşta mağlup olmalı. Birliğe de ceza verilmeli. Birlik düşmanlığı ve sivil düşmanlık diye düşmanlık politikası tanımları gelmesi lazım. O ilan meselesi asıl mixe ve daha fazla oocye yol açıyordu.
Savaşın sıcak mı soğuk mu devam edeceğini birlikler rolle tayin etmeli. Savaş rolü düzgün sürmüyor iki sebebi var.
1. Hileler hala var. Buna güvenen birlikler de var. Rol kısmı için güvenen birliklere de sivil birlik içi kimi kullanırsa kullansın işlem görmesi lazım.
2. Savaş sadece düşman olan birlikler arasında sürmüyor. Oooo dm var bizde gelelim dostuz zaten savaşabiliriz fiyaskosu var.
Şu vds olayı zaten işin rol kısmını iyice bitirdi. 30 milyon doları 50 milyon doları olan vds şirketleriyle savaşıyorsun. Üç kere m4 rk edip hala savaşa rahatlıkla devam edebilen insanlar var. Bu iki durumu da yöneticiler tam anlamıyla engelleyemiyor zaten. Girişler zorlaştırılmalı biraz daha. Vds hesaplarıyla savaşıyoduk komikti yani.
Bilmiyorum nasıl düzeltilir de gidişat iyi değil.
Sadece benim savaşım değil genel olarak birlikler arasındaki savaşlarda belirsizlik var. Ben yine IC yollarla çözdüm fakat ne oluyor mesela ben gidiyorum X birliğinden yardım istiyorum, X birliği ile savaşa giriyoruz daha sonra çatışma dönüyor, düşman birlik gelip yok dmci çağırmışsın diyor bende çağrırım kafasıyla uyduruk bir rol yaparak onaysız rastgele bir birliği savaşa dahil ediyor. DM şikayetleri ve bununla alakalı ticketler çıkıyor. Bu olaylar arasından bir örnekti, mesela gidip bazıları dmcilere gidiyor rastgele rol yapıyor dost birlikmiş gibi çağrıyor vs. vs.
Herkes kendi kafasına savaşa adam dahil edebiliyor tek istenilen şey o kişinin arkadaşın olduğunu kanıtlaman. Gerek yok yani benim dediğim sistem gayet iyi kimin katılıp katılmayacağını belirleyebiliyorsun savaş ona göre devam ediyor zaten diğer her şey IC olarak devam ediyor. OOC olarak yalnızca IC rollerde yanlış anlaşılma olmaması ve olayın şikayetlere dönmemesi adına bu argeyi açıyorum. Bu sistem sayesinde en azından belirsizlikler ve şikayetler ortadan kalkacak. Yine her şey IC ilerleyecek.