Bu arada legal rol yapan ve bunu gösterip kendini kanıtlamış belli kişilere verilmesi gerektiği yönünde fikrim.
Normalde pd departmanının bir görevi ünlü veya toplu para taşıyan yerlerde eşlik etmek fakat bu rolleri bilmediklerinden mi yoksa uygulamadıklarından mı bilmiyorum yapmıyorlar. Silah taşıma sadece belirli aktiflik ve yönetimin uygun gördüğü kişilere verilebilir.
Bahsettiğiniz olayı Metropolitanın H Müfrezesi karşılıyor. Bu müfrezenin şu an rolü yapılmıyor ve pasif. Ayrıca silah taşıma olayını desteklemiyorum. Silah gördüyseniz ihbar atmalısınız, bunun başka bir çözümü yok.
Kanka rolünü yapmıyorsan bu insanlar neden mağdur kalsın, sen rol yapmadın diye biri mağdur olamaz. Ya paralı asker(Koruma) rolleri serbest olacak veya belirli kişilere silah verilecek. Zaten ben bir metro üyesinin doğrudan biri ile role girdiğini kod nine echo zamanı görüyorum. Bende pd de bulundum bence açıklama yapmana gerek bile yok. Şu sunucuda kolayca birini alıkoyabiliyoruz. Bu durumda legal kişiler ne yapsın? İhbar atılınca max gelen normal birim onda da normal bir araç bile atlatıyor. Amacı dışında kullananlara karşı Pd de olduğu gibi " Faction Abuse " (Örnek verdim tabi bu değil fakat düzenlenebilir.) üzerinden işlem uygulanabilir zor bir uygulama değil. Her işi Kolluk Kuvvetlerinin işini zorlaştırır olarak görmeyin. Zaten sunucu üzerinde kolluk kuvveti çok güçlü bir durumda.
Bu arada legal rol yapan ve bunu gösterip kendini kanıtlamış belli kişilere verilmesi gerektiği yönünde fikrim. Zaten elini kolunu sallayıp ben legalim rol yapamıyorum silah verin diyen bir adama da verilmemeli.