Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sistemsel Birlik Üyesi Olmayan Oyuncuların Birlik Rollerine Katılımını Engelleme

Başlatan Elif, 15 Aralık 2021, 16:31:11
Okunma sayısı 3662 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BEX

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jenna Fowler Lv.35
Köken: Amerikan
Son giriş: 04 Ocak 2025, 13:36
Toplam oynama: 546 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 10 Şubat 2024, 21:07
Toplam oynama: 1 gün, 0 saat
Köken: Arap
Son giriş: 24 Ocak 2023, 16:30
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Destekliyorum.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Bana göre bir mekana 5,7 kişiden fazla gidilmemelidir.  Karşındaki adam sana ihanet eder, siz farkedene kadar çoktan esir düşersiniz. Sizi kurtaracak kişide dışarda bulunmaz.  Bunun için yasak getirilmesine gerek duymuyorum. Ne kadar kişi kabul edeceğinizi dostlarınıza söyleye bilirsiniz.

Çok büyük çaplı illegal rollere belki girmediğiniz için bilmiyor oluşunuzu anlayabilirim. Fakat 7 8 tane birliğin olduğu toplantılarda oturduğunda o rollerin öyle dönmediğini gayet iyi bir şekilde görebiliyoruz. Çıkar çatışmaları, masa toplantılarında gülen yüzlerin arkasında kurşun sıkmayı bekleyen planların hepsi aynı anda döner. Her şeyi de OOC ayarlayanlar bir nebze olsun kazanma ihtimalleri vardır fakat bunun tamamen IC'ye çekilmesi niyetindeyim. Birisi çıkıp dm atıp ortalığı ayağa kaldırıyor. Ve bu rolle gaza gelip tüm birliklerin rolleri mahvoluyor. Defalarca örneğini gördüm. Siz ona o şekilde ayarlayın dediğinizde o işler öyle olmuyor. Herkeste hood onayı yok, haliyle bir yerde toplanabiliyorsunuz. Bugüne kadar kendi mekanımda hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamadım, yaşatmadım fakat başka birliklerle role girdiğimde güvenliğini bilmediğim için her zaman böyle bir sorun başımıza geldi.

Ortaya attığım politika kişi yetersizliğini OOC yollarla dengelemek için dm üstünlüğü yaratmaya çalışan birliklerin rol üstünlüğünü OOC sağlama durumlarını engelleyecek IC rol kabiliyetini genişletmesine teşvik eder nitelikte bir politikadır.

Birliği ilk açtığımız zamanlar barda masa silme rolü yapıyordum. Ezilerek başlayacak ki yavaş yavaş büyüyebilsin. Bunu zaruri kılacak bir politika gelmeli. İki üç kişilik ekibin varsa da arkadaşım rol yapmıyorsan şehirde herkese kusura bakma ama tabiri caizse dayılanma rolü yapmayacak. Saçma oluyor yani.
İnsanların öldüğü, paraların havada uçuştuğu bir ortamda elini kolunu sallayarak giren bir adamın ateş etmesi  gücün olmadığını gösterir.  Birçok zengin iş adamının olduğu yere silah sokmayı geçtim, adı bile anılması büyük bir otorite kaybı. Sizi anlıya biliyorum, 01 izleyip çeteci, mafya rolü yapmaya çalışan kişilerinin rolünüzü bozmasını. Fakat bunları engellemek, bunları def etmek sizlerin elinde. 

Sürekli farklı hesapları engelleyemezsiniz. Dm atıyorsa jail alır zaten sicilli olanlar da birlikleri tehlikeye atıyor diye birliğe dahil edilmiyor. Böylelikle üyeler daha rol odaklı bakma zaruriyeti hissederler.  Ben kendi rollerimde asla böyle bir şey kullanmıyorum. Bu rolü yaparak argeye destek verirsen daha mantıklı olur. Mafya rolünde elbet savaş oluyor. Büyüdükçe bu fark edilir bir noktada. Dediğim şey tüm birliklere yarayacak bir şey. Birliği rolü amacı olmayan birisi amacı olan bir rolü de mahvetme fırsatına sahip olmamalı.

Çevrimdışı TakaReis

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Miya Mark Lv.33
Son giriş: 24 Ekim 2024, 16:13
Toplam oynama: 286 gün, 3 saat
Melissa Mark Lv.33
Son giriş: 08 Nisan 2024, 09:40
Toplam oynama: 62 gün, 5 saat
Martin Mark Lv.33
Son giriş: 20 Mart 2023, 23:08
Toplam oynama: 6 gün, 22 saat
Birlik: ***** FM
Son giriş: 19 Şubat 2023, 23:19
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Anladığım kadarı ile dost birlik ve birliği olmayan bir kişi iki birlik arasındaki rollere karışmasın diyorsun ama o kişi istediği zaman senin karşındaki birliğe istediği zaman girebilir, girdiği anda oda rollere dahil olmuş olur.
Aynı şekilde role dahil olduktan sonra çıkıp başka birliğe girip o girdiği birlik(tanıdığının birliği ise) ile sana düşman olabilir bunu bir çok farklı yoldan veya şekilde yapabilirler önüne geçemezsin bence
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 16 Temmuz 2024, 14:44
Toplam oynama: 302 gün, 9 saat
Son giriş: 05 Temmuz 2023, 01:36
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
Köken: Alman
Son giriş: 09 Haziran 2023, 21:11
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Birlik: ****** *ANG
olsa da olur, olmasa da.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Anladığım kadarı ile dost birlik ve birliği olmayan bir kişi iki birlik arasındaki rollere karışmasın diyorsun ama o kişi istediği zaman senin karşındaki birliğe istediği zaman girebilir, girdiği anda oda rollere dahil olmuş olur.
Aynı şekilde role dahil olduktan sonra çıkıp başka birliğe girip o girdiği birlik(tanıdığının birliği ise) ile sana düşman olabilir bunu bir çok farklı yoldan veya şekilde yapabilirler önüne geçemezsin bence

O süreyi hesaba katabiliriz tabii ki onaylı bir birlikse zaten sistem üzerinden kontrol edilebiliyor. Sonra değilmiş gibi rol yapamaz, fakat jailler arttırılırsa taraflar ve roller belli olmuş olur. Önüne çok rahatlıkla geçebilirsin. Mesela benim düşmanım var siz bir birlik üyesi değilsiniz oraya girdiniz ve sonra çıktınız. Benle girdiğiniz sürede o rolü yaptınız. Onun kanıtlarını kontrol ettiririm. BKİ şikayetinde bulunurum, siz de girdiğinizin delilini almak için o savunmayı atarsınız. Atabildikten sonra zaten o birlikte varsayılırsınız. Çıksanız bile yine size sıkılabilir. Benim dediğim şey bunları yapmayan insanların kanka birliğe al gibi girenlerin ic dostluk rolleri bile güçlü nedenlere dayanmıyor icde. O yüzden kanıtı varsa zaten bir sıkıntı olmaz, kanıtı yoksa da bkiden ya da dmden şikayetini açarsınız.

Kendi birliğimde böyle bir şey söz konusu değil. OOC birliğe alım var mı diye soranların bile IC rol yapmasını zaruri kılıyorum, rolü ne kadar iyi olursa olsun kendisini ifade edemiyorsa birliğe dahil etmiyoruz. Çoğunun rolü de tanıtımda bulunur. Hiyerarşik bir sistem var, zamanla yükseliyor ve role göre yükseliyorlar. Birliğin mantığı bu olmalı zaten kendi içinde bir bütün olabilmeli. Silah onayı için uyuşturucu onayı için birliğe girmek isteyenler bile oluyor yüzde yüzünü reddediyoruz.

Mesela bize bir birlik üyesi gelip laf söylüyor ama kendisinin sistemseline bakıyorum sivil. Ben bunlarla birlikteyim diyor, şimdi siz kimin peşine düşeceksiniz? Şikayeti açarsınız. Evet onların birliğine girdim elimde şöyle kanıt vardı der. Biz de onu alır saklarız ona göre rolümüzü yaparız. Önüne geçilemeyecek bir şey değil, ben bu ihlalleri bariz takip ettiğim için çoğu geçmiş rolü stoklayan birisiyim. Savunmasız dmcilerin önüne geçilmesini istiyorum. Sonra kanıtın yok ki falan yapamazlar yani endişeniz olmasın. Zaten işi profesyonele vurmak isteyen herkes bunun nedenini gayet iyi anlayabilir.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
Desteklemedim ama dostluk kanıtı almadığı takdirde retarded rp'nin altına bir politika eklenebilir bununla ilgili ve işleyen ceza alır.

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Haziran 2024, 14:53
Toplam oynama: 346 gün, 8 saat
Enrico Conte Lv.28
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:57
Toplam oynama: 8 gün, 17 saat
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:31
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:58
Toplam oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: ***** ***ncy
Desteklemiyorum, dediklerini sadece kendin için düşünmüşsün, hood onaylı birliğim var kimse bana sataşamasın, savaş çıksa da üstün taraf ben olayım kafasındasın, bir birlik liderinin bir arkadaşı olabilir, yakın dostu olabilir, aralarında yakın bağ olabilir ve herkes birliğe girmek zorunda değildir, bir çatışma esnasında rolsel olarak "Dostum, kardeşim" dediğim adama silah sıkılırsa ben de orada dikilip bir şey yapmazsam ne kadar mantıklı olur bir de böyle düşün, ayrıca dediğin gibi DM oranı bu şekilde asla ve asla düşmeyecektir, DM oranı düşürmek adı altında kendi birliğinin çıkarlarını amaçlayıp politika ekletmeye çalışıyorsun çünkü en ufak bir savaş dahi olsa küçük 5-6 kişilik bir çetenin senin birliğini savaşta alt edebileceğini biliyorsun, aslında her şeyin kolay bir yolu var, savaşa girme ve düşmanlık alma, iyi roller dilerim.
8

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Enrico Conte Lv.28
Şunu eklemeden edemeyeceğim, DM'ci her yerde DM atar, bunu değiştiremezsin, istediği herkese DM atar, cezasını yatar çıkar ve bir daha atar, maalesef bu DM olayı, dediklerin şeylerle düzelmez, birlik savaşında olmasa dahi yoldan geçen freewayli bir motorcu durup sana sıkabilir, dediklerin şeyler bunu değiştirmez, anlattığımı anladın umarım.

Benim anlamadığım şey sen DM'cilerden şikayetçi değilsin bu konuda, senin şikayetçi olduğun şey biriyle savaşa girdiğinde, düşmanlık aldığında onun dost olduğu kişilerin de sana sıkması ki bu gayet normal bir şey, yukarıdada belirttiğim gibi, adamların dikilecek hali yok, bunları baştan düşünmen gerekirdi kimse sana zorla düşmanlık aldırmaz, kendin bunu düşünüp, tarttıktan sonra düşmanlık alman gerekiyordu, eğer aldıysan çatışmada karşı tarafın dostlarının sana sıkmasını DM ihlali olmasını isteyemezsin, konunun ismini direkt "Hood onaylı birliğimin 3-5 kişilik çetelere ezilmesini kaldıramıyor, bir politika ile bunu değiştirmek istiyorum." diye değiştirirsen daha mantıklı olur, kurallar belli, iyi roller.
1

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Şunu eklemeden edemeyeceğim, DM'ci her yerde DM atar, bunu değiştiremezsin, istediği herkese DM atar, cezasını yatar çıkar ve bir daha atar, maalesef bu DM olayı, dediklerin şeylerle düzelmez, birlik savaşında olmasa dahi yoldan geçen freewayli bir motorcu durup sana sıkabilir, dediklerin şeyler bunu değiştirmez, anlattığımı anladın umarım.

Benim anlamadığım şey sen DM'cilerden şikayetçi değilsin bu konuda, senin şikayetçi olduğun şey biriyle savaşa girdiğinde, düşmanlık aldığında onun dost olduğu kişilerin de sana sıkması ki bu gayet normal bir şey, yukarıdada belirttiğim gibi, adamların dikilecek hali yok, bunları baştan düşünmen gerekirdi kimse sana zorla düşmanlık aldırmaz, kendin bunu düşünüp, tarttıktan sonra düşmanlık alman gerekiyordu, eğer aldıysan çatışmada karşı tarafın dostlarının sana sıkmasını DM ihlali olmasını isteyemezsin, konunun ismini direkt "Hood onaylı birliğimin 3-5 kişilik çetelere ezilmesini kaldıramıyor, bir politika ile bunu değiştirmek istiyorum." diye değiştirirsen daha mantıklı olur, kurallar belli, iyi roller.

Güldürüyorsun beni, geçmişte birliğimi aşırı öven şu anda tam ters vaziyette yaşananların gazıyla yazdığın cümleler bunlar da yine sana karşı objektif olarak cevap vereyim:

"Hood onaylı birliğimin 3-5 kişilik çetelere ezilmesini kaldıramıyor, bir politika ile bunu değiştirmek istiyorum."

Şu manasız cümlene karşılık olarak söyleyeyim. Ben bundan tatmin olmayacak yaşı geçeli çok oldu canım. Birisi bana da sıkabilir sıktığında fear rp de yaparım. Ama ben rolle alakası olmayan bir şeyi ciddiye alamıyorum. Benimle ne alakası var ki bu durumun? Sistemsel olarak bir güce sahip olmuşsam bana bir avantajım varsa evet kullanmalıyım. Birliği ilk açtığım zamanlar ben herkese karşı fear rp şekliyle yaklaşıyordum hatta o zamanlar sen de birliğimdeydin. Kimseye diklenmiyor herkesle uzlaşıyorduk, bu yapılamayacağından değil sunucuda bunu sağlayacak gerekli politika mekanizmasının bulunmadığını düşündüğümden ve birliğimiz yeni olduğu için uyguladığım bir şeydi. Oyun için insanlara sıkmaktan, sıkılmaktan neden korkayım? Gerçek hayatta mı vuruluyorum? Çocuk değiliz. Fakat sunucuda bazı noktalarda bariz politikalar olmadığı için yeni açılan onaysız birliklere kadar her birlik şehrin sahibi rolüne girişebiliyor. Bunu gazlayan şey OOC olarak kişilerin rollere dahil edilmesi mantığı zaten. Rol yapan insanlar tabii ki yükselebilir, ooc çağırılan kişiler de birlik içinde bulunabilirler. Madem çok arkadaşı var birliğine çağırsın rolünü yapsın. Bu politika var olduğu sürece, iki birlik arasındaki düşmanlığa ooc olarak kaç kişi çağırabilirsen ic dostluğumuz var diye gelip katılabilir. Bu sistem olmadığı için kimin dmci kimin düşman kimin dost olduğunu ayırt edemiyorsun. Birlik üyesi olduğunda evet biz bunlarla zaten düşmanız dersin , sicilini de rolünü de ona dikkat ederek oynarsın. Diğer türlü dediğin gibi kişi umursamıyor ki. Jailini yatıp çıkma derdinde. Ama bu sayede senin o kadar emeğin rolün baltalanıyor. Yani asıl saçmalık bu zaten. Bunun önüne geçilemez. Fakat savaş rolleri birliklerde rol yapan insanların hakkıdır. Açıkçası bu argeyi okuyup kimin desteklemediği bile birliksiz bir şekilde herkesin rollerine karışan kişileri ele verebilecek nitelikte bir sonuç doğuruyor.

Evet şikayetçi olduğum nokta bu, iki birlik savaşına üçüncü kişi neden dahil oluyor? Hangi gerekçeyle dahil olacak, dostuma kimse sıkamaz ben de sıkayım. Böyle bir mantalite yok. Dost dediğiniz kişinin de o kişiyle bir düşmanlığı rolü olması gerekir. Bunların rolleri yapıldı mı hayır? Yüzde doksan yüzde doksan beş bunların rolleri bile yapılmıyor. Biz birisiyle düşman olacaksak mutlaka bunu kendilerine ifade eden bir rol pası atıyoruz. Ama birliksiz insanların (sicilli olduğu için birliklere giremeyen) bu insanların bu rolleri mahvetme fırsatı tanınmamalı. Ben kendi lehime neden politika çıkartayım? O halde ben de bir tane sivil karakter açayım herkesle dostum diyip beni sinir edene sıkayım. Rol huzuru bozan toksik roller diye nitelenen roller bu roller zaten. Saçmalık yani rolle uzaktan yakından alakası olmayan bir şey.

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Enrico Conte Lv.28
Öncelikle birliğinde bulunmuş olmamı söylemeni anlayamadım :D çocuk değiliz diyorsun fakat "geçmişte birliğimi aşırı öven şu anda tam ters vaziyette yaşananların gazıyla yazdığın cümleler" sözüyle tam tersini yapıyorsun, senin birliğinden ortamını beğenmediğim için çıktım, eskiden övmüşümdür doğrudur, eskiden de bulundum fakat /f üzerinden role çağırılan bir birlikte bulunmak istemedim, neyse konuya dönelim.

IC üstünlük sağlamaktan tatmin olmayacak yaştayım demişsin, öncelikle her şeyi yaşa bağlama lütfen, akıl yaşta değil baştadır, olgunlukla alakalı bir durum, ikinci olarak hala aynı şeyden bahsediyorsun, sıkıyorlar ediyorlar, DM'ciler diyorsun, DM atıyorsa şikayet açıp geç, ama DM atmıyorsa, sana düşmanlığı olan kişi dostlarıyla beraber sana sıkıyorsa orada dur, az önce de dedim onu baştan düşüneceksin, baştan hesabını yapmadığın bir şeyin sonradan politika olarak ekletilmesini isteyemezsin.

İki birlik savaşına neden üçünü kişi dahil oluyor demişsin, ben de diyorum ki neden olmasın? Birliğine girsin rolünü yapsın diyorsun ki bundan sanane? Kimin hangi birliğe gireceğine karışamazsın ki? Adam ister tek başına rol yapar ister birlik içinde rol yapar bu kişisel bir durum, sen bu durumu DM olarak algılıyorsun, ilginç.

Her şeye mantıksal açıdan bakıyor gibi imaj vermeye çalışıyorsun, hadi mantıksal açıdan bakalım, sen Helenasın, senin X adında bir dostun var, Y adında bir düşmanın var, Y sana saldırıyor, dostun X bunu biliyor, mantıklı düşün, X sana yardım etmeyecek mi? Neden etmesin? Anlamak istemediğin şey bu.

Yine haddin olmayan bir şekilde "Açıkçası bu argeyi okuyup kimin desteklemediği bile birliksiz bir şekilde herkesin rollerine karışan kişileri ele verebilecek nitelikte bir sonuç doğuruyor." demişsin, yine buna karışamazsın, ve yine söylüyorum birliksiz olmamdan sanane? Bir ortamda bulunmak istemiyor olmamdan sanane? Kendi kafanda herkesi yargılıyorsun, birliği yoksa DM'ci kafasıyla mı bakıyorsun?

Son olarakta şunu söyleyeceğim, sistemsel olarak bir güce sahip olmuşum diyorsun, rolsel olmayan bir şeyi ciddiye alamıyorum diyorsun, yine bilip bilmeden konuşuyorsun, sen sana sıkan herkese DM'ci diyen biri gibi duruyorsun açıkcası, bunlara da şöyle cevap vereyim;

Sen nasıl ki sistemsel bir gücüm varsa bunu kullanabilirim diyorsan karşı tarafta aynı şekilde ortamı var ki kullanıyor, dostları var ki güçlü oluyor, sen nasıl ki onlara sıkıyorsun, düşmanlık alıyorsun, onlar da aynı şekilde sana sıkıyor, ama tek fark onlara göre sen düşmansın, sana göre de onlar DM'ci, herkes sahip oldu çevreyi, gücü, kullanabilir, madem ki sistemsel olarak güçlüyüm kullanırım diyorsun o zaman bunu rolsel hallet, birliğine kişi al, rol yap, kişi olarak büyü, çok kişi ol ve karşılık ver, oyunda olan şeye oyunda karşılık ver, arge açıp politika değiştirmeye çalışıp değil, iyi forumlar dilerim.
5