Öncelikle birliğinde bulunmuş olmamı söylemeni anlayamadım
çocuk değiliz diyorsun fakat "geçmişte birliğimi aşırı öven şu anda tam ters vaziyette yaşananların gazıyla yazdığın cümleler" sözüyle tam tersini yapıyorsun, senin birliğinden ortamını beğenmediğim için çıktım, eskiden övmüşümdür doğrudur, eskiden de bulundum fakat /f üzerinden role çağırılan bir birlikte bulunmak istemedim, neyse konuya dönelim.
IC üstünlük sağlamaktan tatmin olmayacak yaştayım demişsin, öncelikle her şeyi yaşa bağlama lütfen, akıl yaşta değil baştadır, olgunlukla alakalı bir durum, ikinci olarak hala aynı şeyden bahsediyorsun, sıkıyorlar ediyorlar, DM'ciler diyorsun, DM atıyorsa şikayet açıp geç, ama DM atmıyorsa, sana düşmanlığı olan kişi dostlarıyla beraber sana sıkıyorsa orada dur, az önce de dedim onu baştan düşüneceksin, baştan hesabını yapmadığın bir şeyin sonradan politika olarak ekletilmesini isteyemezsin.
İki birlik savaşına neden üçünü kişi dahil oluyor demişsin, ben de diyorum ki neden olmasın? Birliğine girsin rolünü yapsın diyorsun ki bundan sanane? Kimin hangi birliğe gireceğine karışamazsın ki? Adam ister tek başına rol yapar ister birlik içinde rol yapar bu kişisel bir durum, sen bu durumu DM olarak algılıyorsun, ilginç.
Her şeye mantıksal açıdan bakıyor gibi imaj vermeye çalışıyorsun, hadi mantıksal açıdan bakalım, sen Helenasın, senin X adında bir dostun var, Y adında bir düşmanın var, Y sana saldırıyor, dostun X bunu biliyor, mantıklı düşün, X sana yardım etmeyecek mi? Neden etmesin? Anlamak istemediğin şey bu.
Yine haddin olmayan bir şekilde "Açıkçası bu argeyi okuyup kimin desteklemediği bile birliksiz bir şekilde herkesin rollerine karışan kişileri ele verebilecek nitelikte bir sonuç doğuruyor." demişsin, yine buna karışamazsın, ve yine söylüyorum birliksiz olmamdan sanane? Bir ortamda bulunmak istemiyor olmamdan sanane? Kendi kafanda herkesi yargılıyorsun, birliği yoksa DM'ci kafasıyla mı bakıyorsun?
Son olarakta şunu söyleyeceğim, sistemsel olarak bir güce sahip olmuşum diyorsun, rolsel olmayan bir şeyi ciddiye alamıyorum diyorsun, yine bilip bilmeden konuşuyorsun, sen sana sıkan herkese DM'ci diyen biri gibi duruyorsun açıkcası, bunlara da şöyle cevap vereyim;
Sen nasıl ki sistemsel bir gücüm varsa bunu kullanabilirim diyorsan karşı tarafta aynı şekilde ortamı var ki kullanıyor, dostları var ki güçlü oluyor, sen nasıl ki onlara sıkıyorsun, düşmanlık alıyorsun, onlar da aynı şekilde sana sıkıyor, ama tek fark onlara göre sen düşmansın, sana göre de onlar DM'ci, herkes sahip oldu çevreyi, gücü, kullanabilir, madem ki sistemsel olarak güçlüyüm kullanırım diyorsun o zaman bunu rolsel hallet, birliğine kişi al, rol yap, kişi olarak büyü, çok kişi ol ve karşılık ver, oyunda olan şeye oyunda karşılık ver, arge açıp politika değiştirmeye çalışıp değil, iyi forumlar dilerim.
Anlıyorum, ben de ooc kanal üzerinden küfür eden bir insanı birliğimde tutmayı zaten düşünmezdim. Çıkmakla doğru karar vermişsin. Çünkü çıkmasaydın ben çıkartacaktım zaten. Dediğine cevap vereyim. Ben bana sıkan insanları dmci olarak nitelendiriyorum gibi bir şey yazmadım orada. Nitelendirmiyorum da şu an hali hazırda düşman birliklerimiz var ve düşmanlık rollerini gerçekleştiriyoruz. Bana yardım eden kişiler de sivil insanlar değiller. Onlar da birlik sahibi insanlar. Çünkü sivilleri bu role kattığım vakit şunu düşünüyorum. Onların diğerleriyle ne tür bir düşmanlığı var ki kurşun atmaya geliyor. Abla yardıma gelelim mi abla sıkalım mı diyenler oluyor bana fakat evet bilerek reddediyorum. Çünkü rolle bir alakası yok o çocukların dm jaili yemesini istemiyorum. Ayrıca bu da bir ihlal sonuçta. Geçmişte onlara karşı iyi olmuş olabilirim birilerini rol için kullanadabilirsin. Fakat iki birlik rolleri arasına hiçbir bağ olmadan dahil edilen insanlar zaten ooc dahil ediliyor demektir. IC dahil edilseler zaten rolünü yapar birliğe girerler. Kahraman rolü falanmı yapıyorsunuz? Sunucuda hitman rolleri de zaten yasak. Hani gidip de birisini kaldırıp onunla ilgili rol sergileyemez. Bireysel hareket edemez. İki çete arasındaki savaşlara bile bir mafya birliği katılamaz diye politika var sunucuda. Birlikler arası savaşlarda bile başka birliklerin direkt olarak dahil olamayacağına yönelik politikalar var, aynı durumun siviller için hayli hayli geçerli olması gerekir. Bu yapılan rol süpermen rollerine giriyor. Sivil birisi geldi sıktı, kim olduğunu bilmiyorsun. Kimin rolüne dahil ediliyor bilmiyorsun. Açık bir şekilde DM'ye giriyor tabii ki dostum geleyim sıkayım mantığı olamaz. Herkes bu mantıkla herkesin dostu olabilir. Ben de diyorum madem dostu girsin onun birliğine o şekilde mücadele versin. Kahraman gibi ortalıkta gezinme rolü yapmasın. Ne amaçla düşmanlığı olabilir karşı tarafla? Arkadaşımla düşman o yüzden sıkıyorum. Ayrıca gelir maskeli sıkar, sonra sana şikayet açar. Sen cevap verdiğinde. Ben birlik üyesi değildim der. Böyle manzaralara da şahit olduk. Bu düşmanlık sebebi olamaz. Birlikleri dahil ettiğinde bile en azından çıkar çatışması ve birlik rolü görüyorsun. Siviller dahil olduğunda sadece DM gerçekleşiyor. Birlikler madem kendi üyeleri az kişi o halde ona göre rol yapmalılar. Biz de iki üç kişi rol yaptığımız dönemler oldu. On kişi on beş kişi de oldu beş altı da oldu. Bunlar olabilecek şeyler fakat rolle alakası olmayan insanların sırf sıkma rolü var diye dahil edilmesi ve hiçbir rol bağdaştırması olmaması yine sebepsiz sıkmaya ve DM'ye girer.
Had hudud meselelerine hiç girme bile, birliği yoksa ve birliklere karşı düşmanlık rolü yapıyorsa evet dmci kafasıyla bakıyorum. Çünkü rol yapmak istese zaten düşmanlık alır ve bir birliğe girer. O kadar rol yapmaya hevesliydi dm atacak anı mı bekledi günlerdir, rol yapmak için? Hiçbir insan gerçek hayatta tek başına bir birliği karşısına alabilecek rolün içerisine giremez. Çoğu sunucuda bu durum powergaming ya da retarded RP tanımında geçiyor. Organizasyonla savaşmak için organizasyon üyesi olursun sivil değil. Sen kimsin? Polat Alemdar falan mısın? Hiçbir arkası hiçbir organizasyon bağı olmadan büyük organizasyonlara kafa tutabiliyorsun? Şu anda Birleşmiş Milletler'i yok etmek isteyen bir insan onlar benim dostuma saldırdı diyip tek başına onlara gidip kurşun atabilir mi? Hem Fear RP ihlali hem Retarded RP, hem de powergaming içeriyor. Korkması gerekir korkmuyor, mantıksal tarafın ucundan bile geçmiyor, saçma. Kendisini diğerinden üstün görebiliyor bu da powergaming durumu zaten. Gerçek hayatta yapamayacağı şeyleri yapmak yani.
Zamanında benim de başıma gelen ve lehime kullanabilme ihtimalimin olduğu bir durumdu. O yüzden bu politikayla aslında hem birlik rollerinin teşvik edilmesini hem rol yapma zaruriyeti getirilmesini sağlayacağına inanıyorum. Dost kişiler sıkmak mı istiyor? O zaman gitsinler dostlarının da düşmanlarıyla ortak düşmanlık rolü yapsınlar kanıtlasınlar. Dostunun birliğine girsinler ve rollerini yapsınlar. Yine buna mani olmayacak ki?
En azından aaa canım savaş var gelir misin? Tabi geleyim, ortada fol yok yumurta yok rolsüzlükten bol bir şey yok. Maskeli bir alakasız kişi daha rol sahnesinde yerini almamış olur. Evet ben birliğimi amacı olmayan bir savaş rolünün içine sivil olan rolsüz olan insanların düşmanlıklarına katmak istemiyorum. Ayrıca bununla hangi birlik uğraşmak ister ki? Dostluksa dostluk düşmanlıksa düşmanlık. Bu mantalite yüzünden insanların birliğinin olmaması savaş rollerinde daha mantıklı bir hal alıyor. Yani rolün öne çıkartılmadığı dmnin öne çıkartıldığı bir zihniyette hiç kusura bakmayın ama kimse rolün gelişmesini beklemesin. Savaş rollerinde bile oocden çok rol öne çıkartılmalı. O yüzden bu politika önerisinde bulundum zaten. Senin mantığınla birlik üyesi sadece forumdan bakarak onun birlik üyesi olup olmadığını tescilleyen ve daha fazla hakkında bilgi sızdırılmasını sağlayan bir kişi oluyor. Yani bir birlikle savaşırken birliksiz olmak daha mantıklı duruyor. O zaman rolün ne anlamı var savaşmak isteyenler birlikten çıksın herkes birbirine sıksın.
Had hudud yargılama meselelerine hiç girmeni tavsiye etmem. Konuyla ilgili fikir geliştiriyoruz, rolün teşviki için açtığım bir arge dediğim gibi.