Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sistemsel Birlik Üyesi Olmayan Oyuncuların Birlik Rollerine Katılımını Engelleme

Başlatan Elif, 15 Aralık 2021, 16:31:11
Okunma sayısı 3650 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Çok harika, destekliyorum.

Çevrimdışı karaa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Ekim 2022, 03:04
Toplam oynama: 68 gün, 7 saat
Son giriş: 16 Ekim 2022, 22:59
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Öncelikle birliğinde bulunmuş olmamı söylemeni anlayamadım :D çocuk değiliz diyorsun fakat "geçmişte birliğimi aşırı öven şu anda tam ters vaziyette yaşananların gazıyla yazdığın cümleler" sözüyle tam tersini yapıyorsun, senin birliğinden ortamını beğenmediğim için çıktım, eskiden övmüşümdür doğrudur, eskiden de bulundum fakat /f üzerinden role çağırılan bir birlikte bulunmak istemedim, neyse konuya dönelim.

IC üstünlük sağlamaktan tatmin olmayacak yaştayım demişsin, öncelikle her şeyi yaşa bağlama lütfen, akıl yaşta değil baştadır, olgunlukla alakalı bir durum, ikinci olarak hala aynı şeyden bahsediyorsun, sıkıyorlar ediyorlar, DM'ciler diyorsun, DM atıyorsa şikayet açıp geç, ama DM atmıyorsa, sana düşmanlığı olan kişi dostlarıyla beraber sana sıkıyorsa orada dur, az önce de dedim onu baştan düşüneceksin, baştan hesabını yapmadığın bir şeyin sonradan politika olarak ekletilmesini isteyemezsin.

İki birlik savaşına neden üçünü kişi dahil oluyor demişsin, ben de diyorum ki neden olmasın? Birliğine girsin rolünü yapsın diyorsun ki bundan sanane? Kimin hangi birliğe gireceğine karışamazsın ki? Adam ister tek başına rol yapar ister birlik içinde rol yapar bu kişisel bir durum, sen bu durumu DM olarak algılıyorsun, ilginç.

Her şeye mantıksal açıdan bakıyor gibi imaj vermeye çalışıyorsun, hadi mantıksal açıdan bakalım, sen Helenasın, senin X adında bir dostun var, Y adında bir düşmanın var, Y sana saldırıyor, dostun X bunu biliyor, mantıklı düşün, X sana yardım etmeyecek mi? Neden etmesin? Anlamak istemediğin şey bu.

Yine haddin olmayan bir şekilde "Açıkçası bu argeyi okuyup kimin desteklemediği bile birliksiz bir şekilde herkesin rollerine karışan kişileri ele verebilecek nitelikte bir sonuç doğuruyor." demişsin, yine buna karışamazsın, ve yine söylüyorum birliksiz olmamdan sanane? Bir ortamda bulunmak istemiyor olmamdan sanane? Kendi kafanda herkesi yargılıyorsun, birliği yoksa DM'ci kafasıyla mı bakıyorsun?

Son olarakta şunu söyleyeceğim, sistemsel olarak bir güce sahip olmuşum diyorsun, rolsel olmayan bir şeyi ciddiye alamıyorum diyorsun, yine bilip bilmeden konuşuyorsun, sen sana sıkan herkese DM'ci diyen biri gibi duruyorsun açıkcası, bunlara da şöyle cevap vereyim;

Sen nasıl ki sistemsel bir gücüm varsa bunu kullanabilirim diyorsan karşı tarafta aynı şekilde ortamı var ki kullanıyor, dostları var ki güçlü oluyor, sen nasıl ki onlara sıkıyorsun, düşmanlık alıyorsun, onlar da aynı şekilde sana sıkıyor, ama tek fark onlara göre sen düşmansın, sana göre de onlar DM'ci, herkes sahip oldu çevreyi, gücü, kullanabilir, madem ki sistemsel olarak güçlüyüm kullanırım diyorsun o zaman bunu rolsel hallet, birliğine kişi al, rol yap, kişi olarak büyü, çok kişi ol ve karşılık ver, oyunda olan şeye oyunda karşılık ver, arge açıp politika değiştirmeye çalışıp değil, iyi forumlar dilerim.

Anlıyorum, ben de ooc kanal üzerinden küfür eden bir insanı birliğimde tutmayı zaten düşünmezdim. Çıkmakla doğru karar vermişsin. Çünkü çıkmasaydın ben çıkartacaktım zaten. Dediğine cevap vereyim. Ben bana sıkan insanları dmci olarak nitelendiriyorum gibi bir şey yazmadım orada. Nitelendirmiyorum da şu an hali hazırda düşman birliklerimiz var ve düşmanlık rollerini gerçekleştiriyoruz. Bana yardım eden kişiler de sivil insanlar değiller. Onlar da birlik sahibi insanlar. Çünkü sivilleri bu role kattığım vakit şunu düşünüyorum. Onların diğerleriyle ne tür bir düşmanlığı var ki kurşun atmaya geliyor. Abla yardıma gelelim mi abla sıkalım mı diyenler oluyor bana fakat evet bilerek reddediyorum. Çünkü rolle bir alakası yok o çocukların dm jaili yemesini istemiyorum. Ayrıca bu da bir ihlal sonuçta. Geçmişte onlara karşı iyi olmuş olabilirim birilerini rol için kullanadabilirsin. Fakat iki birlik rolleri arasına hiçbir bağ olmadan dahil edilen insanlar zaten ooc dahil ediliyor demektir. IC dahil edilseler zaten rolünü yapar birliğe girerler. Kahraman rolü falanmı yapıyorsunuz? Sunucuda hitman rolleri de zaten yasak. Hani gidip de birisini kaldırıp onunla ilgili rol sergileyemez. Bireysel hareket edemez. İki çete arasındaki savaşlara bile bir mafya birliği katılamaz diye politika var sunucuda. Birlikler arası savaşlarda bile başka birliklerin direkt olarak dahil olamayacağına yönelik politikalar var, aynı durumun siviller için hayli hayli geçerli olması gerekir. Bu yapılan rol süpermen rollerine giriyor. Sivil birisi geldi sıktı, kim olduğunu bilmiyorsun. Kimin rolüne dahil ediliyor bilmiyorsun. Açık bir şekilde DM'ye giriyor tabii ki dostum geleyim sıkayım mantığı olamaz. Herkes bu mantıkla herkesin dostu olabilir. Ben de diyorum madem dostu girsin onun birliğine o şekilde mücadele versin. Kahraman gibi ortalıkta gezinme rolü yapmasın. Ne amaçla düşmanlığı olabilir karşı tarafla? Arkadaşımla düşman o yüzden sıkıyorum. Ayrıca gelir maskeli sıkar, sonra sana şikayet açar. Sen cevap verdiğinde. Ben birlik üyesi değildim der. Böyle manzaralara da şahit olduk. Bu düşmanlık sebebi olamaz. Birlikleri dahil ettiğinde bile en azından çıkar çatışması ve birlik rolü görüyorsun. Siviller dahil olduğunda sadece DM gerçekleşiyor. Birlikler madem kendi üyeleri az kişi o halde ona göre rol yapmalılar. Biz de iki üç kişi rol yaptığımız dönemler oldu. On kişi on beş kişi de oldu beş altı da oldu. Bunlar olabilecek şeyler fakat rolle alakası olmayan insanların sırf sıkma rolü var diye dahil edilmesi ve hiçbir rol bağdaştırması olmaması yine sebepsiz sıkmaya ve DM'ye girer.

Had hudud meselelerine hiç girme bile, birliği yoksa ve birliklere karşı düşmanlık rolü yapıyorsa evet dmci kafasıyla bakıyorum. Çünkü rol yapmak istese zaten düşmanlık alır ve bir birliğe girer. O kadar rol yapmaya hevesliydi dm atacak anı mı bekledi günlerdir, rol yapmak için? Hiçbir insan gerçek hayatta tek başına bir birliği karşısına alabilecek rolün içerisine giremez. Çoğu sunucuda bu durum powergaming ya da retarded RP tanımında geçiyor. Organizasyonla savaşmak için organizasyon üyesi olursun sivil değil. Sen kimsin? Polat Alemdar falan mısın? Hiçbir arkası hiçbir organizasyon bağı olmadan büyük organizasyonlara kafa tutabiliyorsun? Şu anda Birleşmiş Milletler'i yok etmek isteyen bir insan onlar benim dostuma saldırdı diyip tek başına onlara gidip kurşun atabilir mi? Hem Fear RP ihlali hem Retarded RP, hem de powergaming içeriyor. Korkması gerekir korkmuyor, mantıksal tarafın ucundan bile geçmiyor, saçma. Kendisini diğerinden üstün görebiliyor bu da powergaming durumu zaten. Gerçek hayatta yapamayacağı şeyleri yapmak yani.

Zamanında benim de başıma gelen ve lehime kullanabilme ihtimalimin olduğu bir durumdu. O yüzden bu politikayla aslında hem birlik rollerinin teşvik edilmesini hem rol yapma zaruriyeti getirilmesini sağlayacağına inanıyorum. Dost kişiler sıkmak mı istiyor? O zaman gitsinler dostlarının da düşmanlarıyla ortak düşmanlık rolü yapsınlar kanıtlasınlar. Dostunun birliğine girsinler ve rollerini yapsınlar. Yine buna mani olmayacak ki?

En azından aaa canım savaş var gelir misin? Tabi geleyim, ortada fol yok yumurta yok rolsüzlükten bol bir şey yok. Maskeli bir alakasız kişi daha rol sahnesinde yerini almamış olur. Evet ben birliğimi amacı olmayan bir savaş rolünün içine sivil olan rolsüz olan insanların düşmanlıklarına katmak istemiyorum. Ayrıca bununla hangi birlik uğraşmak ister ki? Dostluksa dostluk düşmanlıksa düşmanlık. Bu mantalite yüzünden insanların birliğinin olmaması savaş rollerinde daha mantıklı bir hal alıyor. Yani rolün öne çıkartılmadığı dmnin öne çıkartıldığı bir zihniyette hiç kusura bakmayın ama kimse rolün gelişmesini beklemesin. Savaş rollerinde bile oocden çok rol öne çıkartılmalı. O yüzden bu politika önerisinde bulundum zaten. Senin mantığınla birlik üyesi sadece forumdan bakarak onun birlik üyesi olup olmadığını tescilleyen ve daha fazla hakkında bilgi sızdırılmasını sağlayan bir kişi oluyor. Yani bir birlikle savaşırken birliksiz olmak daha mantıklı duruyor. O zaman rolün ne anlamı var savaşmak isteyenler birlikten çıksın herkes birbirine sıksın.

Had hudud yargılama meselelerine hiç girmeni tavsiye etmem. Konuyla ilgili fikir geliştiriyoruz, rolün teşviki için açtığım bir arge dediğim gibi.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Saçma, sen direkt role giren adamı sistemsel birliğine davet ediyorsun. Mesela ben ilk deniyorum öyle alıyorum, toplu rollere haliyle geliyor. Kusura bakma her zaman ki gibi boş yapmışsın Elif.

Tamam Rami, argeyle ilgili bir şey söyleyeceksen onu yaz. Benle polemiğe girme cidden yoruyorsun insanı.

Çevrimdışı neo.1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 26 Mayıs 2023, 15:30
Toplam oynama: 36 gün, 15 saat
Birlik: ****** *** *eam
Mike Bobcat Lv.29
Son giriş: 26 Mayıs 2023, 01:01
Toplam oynama: 219 gün, 7 saat
Birlik: *** ***zzy
Son giriş: 04 Şubat 2023, 22:05
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
dostum ıc olaylara ooc müdahaleyi desteklemiyorum
1

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Haziran 2024, 14:53
Toplam oynama: 346 gün, 8 saat
Enrico Conte Lv.28
Köken: İtalyan
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:57
Toplam oynama: 8 gün, 17 saat
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:31
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:58
Toplam oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: ***** ***ncy
Senin çevrende savaşa katılacak 10-15 kişi olsa, bir çatışmaya gittiğin zaman onları da götüreceğine o kadar eminim ki.

Ama yok, bende yoksa kimsede olmasın kafasıyla Arge açmışsın, yeterli silah gücün olduğunu düşünmüyorsan savaşa girmeyeceksin, bu kadar basit.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Senin çevrende savaşa katılacak 10-15 kişi olsa, bir çatışmaya gittiğin zaman onları da götüreceğine o kadar eminim ki.

Ama yok, bende yoksa kimsede olmasın kafasıyla Arge açmışsın, yeterli silah gücün olduğunu düşünmüyorsan savaşa girmeyeceksin, bu kadar basit.

Ne alakası var canım benim birliğinde varsa girsin savaşa. Bu arada o kadar kişi var zaten ekipte şu anda savaşacak. :D Dediğim şeylerin bunlarla alakası yok. Aynı kelimeleri döndürüp dolaştırıyoruz. Pffs.

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Haziran 2024, 14:53
Toplam oynama: 346 gün, 8 saat
Enrico Conte Lv.28
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:57
Toplam oynama: 8 gün, 17 saat
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:31
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:58
Toplam oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: ***** ***ncy

Ne alakası var canım benim birliğinde varsa girsin savaşa. Bu arada o kadar kişi var zaten ekipte şu anda savaşacak. :D Dediğim şeylerin bunlarla alakası yok. Aynı kelimeleri döndürüp dolaştırıyoruz. Pffs.
Pffs.
1

Çevrimdışı Fischer

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Haziran 2024, 22:24
Toplam oynama: 271 gün, 19 saat
Birlik: ******ILI
Son giriş: 25 Mayıs 2023, 23:14
Toplam oynama: 11 gün, 1 saat
Birlik: ******ILI
Son giriş: 19 Ağustos 2023, 13:44
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Yasaklanmasını doğru bulmuyorum kapsamlı yönetilen birlik başka birlikler ile hareket edebilir. Dediğin mantığa bakılırsa her önüne geleni birliğe alınması saçma olabilir. Desteklemiyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 16 Temmuz 2024, 14:44
Toplam oynama: 302 gün, 9 saat
Son giriş: 05 Temmuz 2023, 01:36
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
Son giriş: 09 Haziran 2023, 21:11
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Birlik: ****** *ANG
Şunu eklemeden edemeyeceğim, DM'ci her yerde DM atar, bunu değiştiremezsin, istediği herkese DM atar, cezasını yatar çıkar ve bir daha atar, maalesef bu DM olayı, dediklerin şeylerle düzelmez, birlik savaşında olmasa dahi yoldan geçen freewayli bir motorcu durup sana sıkabilir, dediklerin şeyler bunu değiştirmez, anlattığımı anladın umarım.

Benim anlamadığım şey sen DM'cilerden şikayetçi değilsin bu konuda, senin şikayetçi olduğun şey biriyle savaşa girdiğinde, düşmanlık aldığında onun dost olduğu kişilerin de sana sıkması ki bu gayet normal bir şey, yukarıdada belirttiğim gibi, adamların dikilecek hali yok, bunları baştan düşünmen gerekirdi kimse sana zorla düşmanlık aldırmaz, kendin bunu düşünüp, tarttıktan sonra düşmanlık alman gerekiyordu, eğer aldıysan çatışmada karşı tarafın dostlarının sana sıkmasını DM ihlali olmasını isteyemezsin, konunun ismini direkt "Hood onaylı birliğimin 3-5 kişilik çetelere ezilmesini kaldıramıyor, bir politika ile bunu değiştirmek istiyorum." diye değiştirirsen daha mantıklı olur, kurallar belli, iyi roller.

Güldürüyorsun beni, geçmişte birliğimi aşırı öven şu anda tam ters vaziyette yaşananların gazıyla yazdığın cümleler bunlar da yine sana karşı objektif olarak cevap vereyim:

"Hood onaylı birliğimin 3-5 kişilik çetelere ezilmesini kaldıramıyor, bir politika ile bunu değiştirmek istiyorum."

Şu manasız cümlene karşılık olarak söyleyeyim. Ben bundan tatmin olmayacak yaşı geçeli çok oldu canım. Birisi bana da sıkabilir sıktığında fear rp de yaparım. Ama ben rolle alakası olmayan bir şeyi ciddiye alamıyorum. Benimle ne alakası var ki bu durumun? Sistemsel olarak bir güce sahip olmuşsam bana bir avantajım varsa evet kullanmalıyım. Birliği ilk açtığım zamanlar ben herkese karşı fear rp şekliyle yaklaşıyordum hatta o zamanlar sen de birliğimdeydin. Kimseye diklenmiyor herkesle uzlaşıyorduk, bu yapılamayacağından değil sunucuda bunu sağlayacak gerekli politika mekanizmasının bulunmadığını düşündüğümden ve birliğimiz yeni olduğu için uyguladığım bir şeydi. Oyun için insanlara sıkmaktan, sıkılmaktan neden korkayım? Gerçek hayatta mı vuruluyorum? Çocuk değiliz. Fakat sunucuda bazı noktalarda bariz politikalar olmadığı için yeni açılan onaysız birliklere kadar her birlik şehrin sahibi rolüne girişebiliyor. Bunu gazlayan şey OOC olarak kişilerin rollere dahil edilmesi mantığı zaten. Rol yapan insanlar tabii ki yükselebilir, ooc çağırılan kişiler de birlik içinde bulunabilirler. Madem çok arkadaşı var birliğine çağırsın rolünü yapsın. Bu politika var olduğu sürece, iki birlik arasındaki düşmanlığa ooc olarak kaç kişi çağırabilirsen ic dostluğumuz var diye gelip katılabilir. Bu sistem olmadığı için kimin dmci kimin düşman kimin dost olduğunu ayırt edemiyorsun. Birlik üyesi olduğunda evet biz bunlarla zaten düşmanız dersin , sicilini de rolünü de ona dikkat ederek oynarsın. Diğer türlü dediğin gibi kişi umursamıyor ki. Jailini yatıp çıkma derdinde. Ama bu sayede senin o kadar emeğin rolün baltalanıyor. Yani asıl saçmalık bu zaten. Bunun önüne geçilemez. Fakat savaş rolleri birliklerde rol yapan insanların hakkıdır. Açıkçası bu argeyi okuyup kimin desteklemediği bile birliksiz bir şekilde herkesin rollerine karışan kişileri ele verebilecek nitelikte bir sonuç doğuruyor.

Evet şikayetçi olduğum nokta bu, iki birlik savaşına üçüncü kişi neden dahil oluyor? Hangi gerekçeyle dahil olacak, dostuma kimse sıkamaz ben de sıkayım. Böyle bir mantalite yok. Dost dediğiniz kişinin de o kişiyle bir düşmanlığı rolü olması gerekir. Bunların rolleri yapıldı mı hayır? Yüzde doksan yüzde doksan beş bunların rolleri bile yapılmıyor. Biz birisiyle düşman olacaksak mutlaka bunu kendilerine ifade eden bir rol pası atıyoruz. Ama birliksiz insanların (sicilli olduğu için birliklere giremeyen) bu insanların bu rolleri mahvetme fırsatı tanınmamalı. Ben kendi lehime neden politika çıkartayım? O halde ben de bir tane sivil karakter açayım herkesle dostum diyip beni sinir edene sıkayım. Rol huzuru bozan toksik roller diye nitelenen roller bu roller zaten. Saçmalık yani rolle uzaktan yakından alakası olmayan bir şey.
bossların kapışmasını izlemek iyi oluyor he