Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sistemsel Birlik Üyesi Olmayan Oyuncuların Birlik Rollerine Katılımını Engelleme

Başlatan Elif, 15 Aralık 2021, 16:31:11
Okunma sayısı 3690 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Merhaba. Bazı birliklerle rol yaparken herkesin dikkatini çekmiştir. Hiçbir birliğe üye olmayan sadece maskeli gezip dm arayan ve atan bazı tipler var. Dostluk gerekçesiyle birlikler arasındaki rollerin gidişatını engellemektedirler. Burada kastettiğim şey farklı bir dost birliğin üyesini role dahil etmek değil, hiçbir birliğe mensup olmayan insanları role dahil etmektir. Kendilerinin role katılım sonuçlarında sıktığı kurşunlar dost dahi olsa dm kapsamıyla değerlendirilmeli. Attıkları adımlar birlik rollerini ilgilendirmemelidir. Multi hesap sonuçta diyerek birliklerin üzerindeki tehlikeyi ooc olarak almaktadırlar. Böylelikle IC dönecek rol OOC bir hacme kaymaktadır.

Politika önerilerim

1.Sistemsel iki birliğin arasındaki sıcak çatışmalar pk war haricinde soğuk ya da sıcak şekilde sürse dahi hiçbir birlik üyesi olmayan insanları role dahil eden ve tespit edilen birlikler birlik kuralı ihlali cezası almalıdır.
2. Birlik üyesi olmayan herhangi kimseler (siviller) bu benim dostum savunurum diye başka bir birlik üyesine ya da liderine saldırırsa dm yaptırımı uygulanmalıdır. Uygulayanlar ve teşvik edilen birlikler tespit edilirse ceza almalıdır.
3. Birlik üyesi olmayan birisi başka bir birliğin dahliyle birlik rollerine katılımı sağlanmaya teşvik ediliyorsa yine aynı şekilde birlik kural ihlali cezası almalıdır. Örneğin sayısı çok görünsün diye 4 5 tane dmci sivili role katmak. (Bki olmalı)
4. Bu insanlar genellikle sicili çok kabarık olduğu için ve diğer birliklerle ooc münasebetlerde bulundukları için rollere ooc yollarla dahil edilmekte ve rolün akışını bozmaktadırlar. Dolayısıyla sistemsel sivil olan insanların birlik kapsamında bu benim dostum diyerek illegal rol yapması da yasaklanmalıdır. İllegal rol yapacak sivillerin bir birliğe dahil olması ya da yönetmesi gerekir.
5. Sunucuda dmci diye nitelenen grup genellikle birliği olmayan ve sağa sola saldıran güruhtur. İllegal rolleri sivillere yasakladığınız takdirde burada kastettiğim organize roller. Yani ic düşmanlık alan bireysel düşmanlıklar değil. Bir sivil bir birliği düşman edinememeli politika gereği. Örneğin bir sultan çıkıp bir birliğe saldırıyorsa birliği olmadan ic düşmanlık olsa bile birlik kural ihlalinden ve dmden ceza almalıdır. Çünkü birliği kuran insanlar rol için kuruyorlar ve tanımlanmamış örgütler sürekli farklı nc hesapları ve rolleriyle oluşan bir durumda oluyorlar. Bu durumda kovalayacağınız düşman belirsiz ortada dönecek rol olmuyor. Dolayısıyla bki ve dm kapsamının genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Faydaları

-Dc yollarıyla savaş ve aksiyon dolu rollere katılan siviller engellenir.
-Dm oranı azalır, role teşvik artar.
-Genel olarak rol yapmayan insanların heyecanlı rolleri mahvetmesi engellenir.
-Sistem onayı alan birlikle almayan birliğin üye avantajı olmasının da rolsel bir manası olur.
2

Çevrimdışı Zeins

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Amir SuIIand Lv.39
Köken: Arap
Son giriş: 13 Haziran 2022, 18:23
Toplam oynama: 449 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
mantikli destekliyorum

Çevrimdışı Oceanic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 12 Ocak 2024, 13:52
Toplam oynama: 165 gün, 20 saat

Çevrimdışı Ragonnas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Devon Lyles Lv.16
Köken: Amerikan
Son giriş: 18 Mart 2024, 13:06
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
Betsy Yang Lv.16
Köken: Çinli
Son giriş: 17 Mart 2024, 17:49
Toplam oynama: 37 gün, 4 saat
Tamamiyle destekliyorum, sivil karakterler birliklerin olaylarına dahil olamamalı.

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Sivillerin hiçbir organize suç rollerine dahil olmamasını destekliyorum, sadece küçük gasp ve brawl rollerine dahil olmaları lazım. Hiçbir mantıklı birlik içerisinde rol yapmayın, 8 kişi 2-3 sultan fulleyen adamlar illegal oyuncuların rollerini engellememeli.
Burada PD hakkında şeyler söylemiyorum, ARGEnin amacı illegal rolü desteklemek; PDyi yüceltmek değil. Şimdiden alıntılayacaklara cevap vereyim.

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
Bana göre bir mekana 5,7 kişiden fazla gidilmemelidir.  Karşındaki adam sana ihanet eder, siz farkedene kadar çoktan esir düşersiniz. Sizi kurtaracak kişide dışarda bulunmaz.  Bunun için yasak getirilmesine gerek duymuyorum. Ne kadar kişi kabul edeceğinizi dostlarınıza söyleye bilirsiniz.

Çevrimdışı Rinnegan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Mart 2024, 20:00
Toplam oynama: 209 gün, 21 saat
Son giriş: 24 Mart 2024, 19:59
Toplam oynama: 12 gün, 14 saat
Son giriş: 27 Ağustos 2023, 04:42
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 11:39
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İskandinav
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 15:00
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Gereksiz AR&GE. Belki şahısların geçmişten gelen bir dostlukları olabilir veya adamın hayatını kurtarmış olabilir. Rollere dahil olmak için birlik üyesi zorunluluğu saçma olur.
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Ekim 2024, 18:15
Toplam oynama: 92 gün, 1 saat
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 23:00
Toplam oynama: 125 gün, 18 saat
Son giriş: 11 Mart 2024, 23:16
Toplam oynama: 12 gün, 1 saat
Destekliyorum

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Bana göre bir mekana 5,7 kişiden fazla gidilmemelidir.  Karşındaki adam sana ihanet eder, siz farkedene kadar çoktan esir düşersiniz. Sizi kurtaracak kişide dışarda bulunmaz.  Bunun için yasak getirilmesine gerek duymuyorum. Ne kadar kişi kabul edeceğinizi dostlarınıza söyleye bilirsiniz.

Çok büyük çaplı illegal rollere belki girmediğiniz için bilmiyor oluşunuzu anlayabilirim. Fakat 7 8 tane birliğin olduğu toplantılarda oturduğunda o rollerin öyle dönmediğini gayet iyi bir şekilde görebiliyoruz. Çıkar çatışmaları, masa toplantılarında gülen yüzlerin arkasında kurşun sıkmayı bekleyen planların hepsi aynı anda döner. Her şeyi de OOC ayarlayanlar bir nebze olsun kazanma ihtimalleri vardır fakat bunun tamamen IC'ye çekilmesi niyetindeyim. Birisi çıkıp dm atıp ortalığı ayağa kaldırıyor. Ve bu rolle gaza gelip tüm birliklerin rolleri mahvoluyor. Defalarca örneğini gördüm. Siz ona o şekilde ayarlayın dediğinizde o işler öyle olmuyor. Herkeste hood onayı yok, haliyle bir yerde toplanabiliyorsunuz. Bugüne kadar kendi mekanımda hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamadım, yaşatmadım fakat başka birliklerle role girdiğimde güvenliğini bilmediğim için her zaman böyle bir sorun başımıza geldi.

Ortaya attığım politika kişi yetersizliğini OOC yollarla dengelemek için dm üstünlüğü yaratmaya çalışan birliklerin rol üstünlüğünü OOC sağlama durumlarını engelleyecek IC rol kabiliyetini genişletmesine teşvik eder nitelikte bir politikadır.

Birliği ilk açtığımız zamanlar barda masa silme rolü yapıyordum. Ezilerek başlayacak ki yavaş yavaş büyüyebilsin. Bunu zaruri kılacak bir politika gelmeli. İki üç kişilik ekibin varsa da arkadaşım rol yapmıyorsan şehirde herkese kusura bakma ama tabiri caizse dayılanma rolü yapmayacak. Saçma oluyor yani.

Gereksiz AR&GE. Belki şahısların geçmişten gelen bir dostlukları olabilir veya adamın hayatını kurtarmış olabilir. Rollere dahil olmak için birlik üyesi zorunluluğu saçma olur.

Anladığım kadarıyla bu rol örneğini sergileyen birisi olabilirsiniz. Olmadığınızı farz ederek yanıt vereceğim. Evet geçmişten gelen bir dostlukları olabilir çok doğru fakat organizasyon lideri ile bir sivil arasında fark olması gerekir. Yoksa yapılan ve kurgulanılan rollerin bir mantığı ve derinliği kalmıyor. Role emek veren insanla dmci insan arasında bir fark kalmıyor. Nasıl ki role emek vererek bir yerlere geliyor, o halde onun karşılığını da politika gereği almalı. Siz bireysel düşmanlık güdebilirsiniz fakat bunu birliğe yansıtmanız saçma. Madem o şahıslarla dostluğunuz var. O zaman birliğine girip onunla diğerlerine karşı savaşabilirsiniz. Bu politika bu durumu engellemeyecek. Ama bireysel hareket ederseniz, rolleri mahvetmiş olacaksınız. Bunun aslında badcoptan hiçbir farkı da yok. Bir polisin tek başına illegal rol yapmasıyla sivil birisinin illegal rolleri baltalaması arasında bir fark göremiyorum. İkisi de rolün temel işleyişi ve mekanizmasından kopup şahsi ooc nedenleriyle kafa tutma yani powergaming ya da retarded rp olarak nitelendirdiğimiz durumları yaşatması söz konusu.

Gerçek hayatta bir mafya patronuna bir sivil bir şeylerine güvenerek hele ki Amerika gibi bir yerde asla diklenemez. Arkasında bir güç ya da organizasyon olmalı. Realistik bakın olaya, ben her şeyi halleden süpermenim şeklinde değil. Yasaklanmalı yani açık ve net.

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat

Çok büyük çaplı illegal rollere belki girmediğiniz için bilmiyor oluşunuzu anlayabilirim. Fakat 7 8 tane birliğin olduğu toplantılarda oturduğunda o rollerin öyle dönmediğini gayet iyi bir şekilde görebiliyoruz. Çıkar çatışmaları, masa toplantılarında gülen yüzlerin arkasında kurşun sıkmayı bekleyen planların hepsi aynı anda döner. Her şeyi de OOC ayarlayanlar bir nebze olsun kazanma ihtimalleri vardır fakat bunun tamamen IC'ye çekilmesi niyetindeyim. Birisi çıkıp dm atıp ortalığı ayağa kaldırıyor. Ve bu rolle gaza gelip tüm birliklerin rolleri mahvoluyor. Defalarca örneğini gördüm. Siz ona o şekilde ayarlayın dediğinizde o işler öyle olmuyor. Herkeste hood onayı yok, haliyle bir yerde toplanabiliyorsunuz. Bugüne kadar kendi mekanımda hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamadım, yaşatmadım fakat başka birliklerle role girdiğimde güvenliğini bilmediğim için her zaman böyle bir sorun başımıza geldi.

Ortaya attığım politika kişi yetersizliğini OOC yollarla dengelemek için dm üstünlüğü yaratmaya çalışan birliklerin rol üstünlüğünü OOC sağlama durumlarını engelleyecek IC rol kabiliyetini genişletmesine teşvik eder nitelikte bir politikadır.

Birliği ilk açtığımız zamanlar barda masa silme rolü yapıyordum. Ezilerek başlayacak ki yavaş yavaş büyüyebilsin. Bunu zaruri kılacak bir politika gelmeli. İki üç kişilik ekibin varsa da arkadaşım rol yapmıyorsan şehirde herkese kusura bakma ama tabiri caizse dayılanma rolü yapmayacak. Saçma oluyor yani.
İnsanların öldüğü, paraların havada uçuştuğu bir ortamda elini kolunu sallayarak giren bir adamın ateş etmesi  gücün olmadığını gösterir.  Birçok zengin iş adamının olduğu yere silah sokmayı geçtim, adı bile anılması büyük bir otorite kaybı. Sizi anlıya biliyorum, 01 izleyip çeteci, mafya rolü yapmaya çalışan kişilerinin rolünüzü bozmasını. Fakat bunları engellemek, bunları def etmek sizlerin elinde.