Ben dm atmasına yardım etmek için sürmedim ki işte sorun orada bana düşmanlık var dediği için sürdüm 20-30 level olması ve gold vipi olması ve üstüne üstlük m4'ünün olması bende hiç bir dm kuşkusu yaratmadı bunlar önemli etkenler... Yani bilerek dm yapılacağını bildiği halde araba sürenin olacağınıda sanmıyorum kim araba sürerek 1000 dakika jail yemek ister ki? Herkes kan istiyor milleti rk etmek istiyor, ck sını çekmek istiyor... kitle böyle tatmin oluyor yani araba sürüp 1000 dakikada yemezsin abi şimdi

Aynen. Örneğin ben de sivil rolde /q attığım için 1440 dakika yemiştim. Oysa ki PD Rolünde q atanlar ya da RK olmamak için (silahlarını, uyuşturucularını kurtarmak ve cezadan kaçmak için) de 1440 dakika yiyor.
Yine cezalandırmaya tabi tutulacak tabi sivil de olsa /q atmanın cezası olması normal fakat 1440 dakika olduğunu bende tasviplemedim.
Şu şekilde yapılabilir, DM atan 1000 dakika yiyorsa silah sıkmayan sadece DM atılan aracı süren kişi %30-%40 daha az ceza alabilir. 1000 dakika yerine 600 dakika yiyebilir. Eğer o kişi zaten hala araç sürüp DM'ye yardım ediyorsa süreli/süresiz yasaklama yapılır. Bu sadece sürücü için değil DM atanların topu için geçerli.
Ama sadece DM'de değil rolde /q'de de düzenleme getirilmeli, sivil rolde q atanlar da 600-700 dakika idealdir. Zaten bir insanın sürekli sivil rolde durduk yere q atacak hali yok, zorunlu olarak olsa olsa 1 kere olur 2 kere olur.