Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LS Skate Park Young's Organization

Başlatan Helnmx, 14 Kasım 2021, 02:34:17
Okunma sayısı 9345 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Helnmx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 27 Haziran 2024, 04:04
Toplam oynama: 130 gün, 15 saat
Birlik: ********* TV
Köken: İtalyan
Son giriş: 13 Mayıs 2024, 17:01
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
LS Skate Park Young's Organization
« : 14 Kasım 2021, 02:34:17 »
LS SKATE PARK YOUNG'S ORGANİZATİON

Hikayenin Başlangıcı

Skate Park gençleri, uzun süredir Skate Park etrafında dolanıyorlar, sürekli iç içeler yedikleri içtikleri hep beraber gidiyor. Peki ya soracaksınız, bu gençler nasıl toplandı? Hemen anlatıyorum. Skate Park gençleri birbirilerine, zaman ile bir birine ısınmak ile kalmamıştı, ısınmalarının sebebi ise tutkularıydı, nasıl tutkular diye sordunuz gibi. Aslında tutkuları şunlar, bisiklet sürmek uyuşturucu kullanmak, il-legal faaliyetler göstermek. Peki ya neden il-legal faaliyetler gösteriyorlar, neden düzgün bir yaşama sahip olamıyorlar? Bunu bende bilmiyorum, ama bence şundan dolayı olabilir. Yaşam zorlukları, maddi sıkıntı ailevi sorunlar.. Yani kısacası coğrafya kaderdir, en azından ben böyle yorumluyorum. Konuşmama devam edecek olursam buradaki gençler böyle mahallelerde doğdular, dışarıyı fazla görmediler. Yirmi üç yaşlarına geldikleri zaman, yada yirmi yaşlarına geldikleri zaman. Etrafa yavaş yavaş dağılmaya başlıyorlar. Çünkü çocuklukluğunu Skate Park'ta geçirenler genelde Skate Park'ta kalıyor, sebebi ise sorumluluk almamak, içeride dönen uyuşturucu ticareti, yada diğer bazı il-legal faktörler, bu faktörler bir yana, şöyle bir durum daha var. Yani ben böyle yorumluyorum en azından içerideki hiyerarşiyi seviyorlar, içerideki muhabbeti ortamı seviyorlar. Birbirilerini kardeş gibi görüyorlar, birbirilerine destek çıkıyorlar. Peki ya söyleyeceksiniz, içeride sadece İspanyollar mı var? Hayır, hayır tabiki bildiğiniz üzere Santos'da sadece İspanyollar yaşamıyor! En azından Jefferson, Glen Park ve Skate Park etrafındaki insanlar sadece İspanyollardan oluşmuyor! Hispanikler, siyahiler ve bir sürü ırkı içerisinde bulunduruyor! Bundan dolayı bir sürü çeşit çeşit insan içeride takılıyor. Bundan dolayı içeride herhangi bir ırk ayrımı mevcut olmuyor, aslında bana sorarsanız bu güzel bir şey. Ne kadar il-legal şeyler içeride dönse bile  buradaki insanlar, kendilerini kardeş gibi görüyorlar. Bu arada, buradaki insanlar sadece il-legal odaklı değiller. Buradaki insanların bazıları mahalleden kurtulmak istiyor! Diyeceksiniz, neden kurtulmak istiyor? Nedeni ise şu uyuşturucudan kurtulmak istiyorlar. Farklı hayatlar istiyorlar, kimisi ise bazı içeride tanıdığım insanlar gibi şarkı yapmak istiyor. Orası ne kadar bok çukuru olsa bile bir aile..

Hiyerarşi konusuna gelecek olursak burayı hemen hemen İspanyollar yönetiyor, tamam biliyorum burada sadece İspanyollar yok demiştim, ve burada ırkçılık yok demiştim. Bunu gayet güzel hatırlıyorum, ama şöyle bir durum daha var beni güzel dinleyen. İspanyolların yönetme sebebi aslında şu, çünkü mahalle içerisinde en fazla bilgiye sahip olan, ve ticareti sağlayan ağabeylerden çoğu İspanyol, anladın mı bunu? İspanyollar burada söz sahibi. Ama tabiki içeride herkes kafasına göre takılıyor. Yani burada zor ile tutmak yok, yada herhangi bir ırktan insana farklı bir muamele yok bundan dolayı bu olaya farklı yaklaşma, sakinleş, bu arada bunları benden öğreniyor olabilirsin. İstersen oraya gidip bir göz at, böylece daha fazla bilgi edinirsin? Bu işe ne diyorsun, eğer onaylıyor isen adres belli, ben yeterince konuştum bence, benden bu kadar.

İspanya’nın Dini Kültürü Nasıldır?

İki bin on dokuz verilerine göre İspanya halkının yüzde altmış sekizi katolik Hristiyan, yüzde yirmi beşi dinsiz, yüzde üçü ise diğer dinlere mensuptur. Papalık ve İspanyol hükümeti arasında yapılan bir anlaşma sebebiyle Katolik kilisesi hükümet tarafından desteklenmektedir.

İspanya halkının büyük çoğunluğu Katolik mezhebine mensup Hristiyanlardan oluştuğu için dini kutlamalar Katolik geleneklerine yapılmaktadır. İspanyolların günlük hayatlarında da Katolik öğretileri etkilidir. İspanya’da dini günlerde yapılan etkinlikler genel olarak kilise ayinleri ve geçit törenleridir. İspanya’da düzenlenen festivallerin çoğu dini kökenli olduğu için festivaller de dini törenler arasında sayılmaktadır.

5

Çevrimdışı Helnmx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Haziran 2024, 04:04
Toplam oynama: 130 gün, 15 saat
Birlik: ********* TV
Köken: İtalyan
Son giriş: 13 Mayıs 2024, 17:01
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: LS Skate Park Young's Organization
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2021, 02:34:32 »
İspanya’nın Mitolojik Kültürü Nasıldır?

İspanyol mitolojisi Hıristiyanlık öncesi dönemde İber yarımadasında inanılan bir kutsal inanış kültürüdür. İspanyol mitolojisi İber yarımadasına göç eden etnik grupların inançları çerçevesinde gelişmiştir. İspanyol mitolojisinde Yunan, Roma, Kelt, Kartaca, Galiçya ve Avusturya mitolojilerinin etkileri görülmektedir.

İspanya mitolojisinde öne çıkan dört ana figür vardır. İspanyol mitolojisinde yer alan Nuberu figürü bulut ve fırtına tanrısıdır. Avusturya ya da Fenike kökenli bir tanrı olduğuna inanılır. Olyndicus figürü ise Roma’ya karşı savaşan bir savaş komutanıdır. İspanyol mitolojisindeki ünvanı Tanrı tarafından görevlendirilmiş bir peygamber olduğu yönündedir. Olyndicu’un Tanrı tarafından kendisine verilen sihirli gümüş bir mızrağı vardır. Düşmanlarıyla savaşırken sihirli gümüş mızrağı kullanır. İspanyol mitolojisinde yer alan Düende figürü çok çeşitli türü olan bir varlıktır. Mitolojide yaramaz ruh olarak tanımlanır. Düende sözcüğünün kelime anlamı daralmadır. Düende sözcüğünün anlamı ve İspanyol mitolojisindeki ünvanından yola çıkılarak kötü huylu ve iyi huylu cin ya da peri benzeri varlıklar olduğu söylenebilir. Düende varlığının birçok farklı türü vardır.

İspanyol mitolojisinde yer alan efsanelerde ön plana çıkan on üç tane Düende türü vardır. Anjanas, iyi huylu su ve bereket düendeleridir, Busgosos, çobanlara rehberlik eden düendelerdir. Apabardexu, dağ düendeleridir. Diaños, şekil değiştirebilen kötü huylu düendelerdir. Enanos, yer altında yaşayan ve değerli madenleri koruyan düendelerdir. Nomos, cüce benzeri varlıklardır. Nuberus, yağmur, kar ve dolu yağdırabilen düendelerdir. Tentirujus, iyi huylu çocukları kötü huylu çocuklara dönüştüren kötü huylu düendelerdir. Trasgos/ Trasgus, düendeler arasında en sevilmeyen düende türüdür. İnsanların evlerinde yaşar ve onları rahatsız ederler. Kötü huylu cinlerle benzer özelliklere sahiptirler. Trastolillu, ev düzenini bozan kötü huylu düendelerdir. Trentis, kötü şakalar yapan şakacı düendelerdir. Tronantes, şimşek, yıldırım ve gök gürültüsü yapan düendelerdir. Ventolines, denizde gemicilere yardım eden düendelerdir.

İspanyol mitolojisinde yer alan Akelarre figürü ise cadıların Şabat günlerinde toplantı yaptıkları yer olarak tanımlanmaktadır. İspanyol mitolojisinde farklı mevsimler için denizde ve karada birçok farklı Akelarre mekanları mevcuttur.
1

Çevrimdışı Helnmx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify: