LS SKATE PARK YOUNG'S ORGANİZATİON
Hikayenin Başlangıcı
Skate Park gençleri, uzun süredir
Skate Park etrafında dolanıyorlar, sürekli iç içeler yedikleri içtikleri hep beraber gidiyor. Peki ya soracaksınız, bu gençler nasıl toplandı? Hemen anlatıyorum.
Skate Park gençleri birbirilerine, zaman ile bir birine ısınmak ile kalmamıştı, ısınmalarının sebebi ise tutkularıydı, nasıl tutkular diye sordunuz gibi. Aslında tutkuları şunlar,
bisiklet sürmek uyuşturucu kullanmak, il-legal faaliyetler göstermek. Peki ya neden
il-legal faaliyetler gösteriyorlar, neden düzgün bir yaşama sahip olamıyorlar? Bunu bende bilmiyorum, ama bence şundan dolayı olabilir. Yaşam zorlukları, maddi sıkıntı ailevi sorunlar.. Yani kısacası coğrafya kaderdir, en azından ben böyle yorumluyorum. Konuşmama devam edecek olursam buradaki gençler böyle mahallelerde doğdular, dışarıyı fazla görmediler. Yirmi üç yaşlarına geldikleri zaman, yada yirmi yaşlarına geldikleri zaman. Etrafa yavaş yavaş dağılmaya başlıyorlar. Çünkü çocuklukluğunu
Skate Park'ta geçirenler genelde
Skate Park'ta kalıyor, sebebi ise sorumluluk almamak, içeride dönen
uyuşturucu ticareti, yada diğer bazı il-legal faktörler, bu faktörler bir yana, şöyle bir durum daha var. Yani ben böyle yorumluyorum en azından içerideki hiyerarşiyi seviyorlar, içerideki muhabbeti ortamı seviyorlar. Birbirilerini kardeş gibi görüyorlar, birbirilerine destek çıkıyorlar. Peki ya söyleyeceksiniz, içeride sadece
İspanyollar mı var? Hayır, hayır tabiki bildiğiniz üzere
Santos'da sadece İspanyollar yaşamıyor! En azından Jefferson,
Glen Park ve
Skate Park etrafındaki insanlar sadece İspanyollardan oluşmuyor! Hispanikler, siyahiler ve bir sürü ırkı içerisinde bulunduruyor! Bundan dolayı bir sürü çeşit çeşit insan içeride takılıyor. Bundan dolayı içeride herhangi bir ırk ayrımı mevcut olmuyor, aslında bana sorarsanız bu güzel bir şey. Ne kadar il-legal şeyler içeride dönse bile buradaki insanlar, kendilerini kardeş gibi görüyorlar. Bu arada, buradaki insanlar sadece il-legal odaklı değiller. Buradaki insanların bazıları mahalleden kurtulmak istiyor! Diyeceksiniz, neden kurtulmak istiyor? Nedeni ise şu uyuşturucudan kurtulmak istiyorlar. Farklı hayatlar istiyorlar, kimisi ise bazı içeride tanıdığım insanlar gibi şarkı yapmak istiyor. Orası ne kadar bok çukuru olsa bile bir aile..
Hiyerarşi konusuna gelecek olursak burayı hemen hemen
İspanyollar yönetiyor, tamam biliyorum burada sadece
İspanyollar yok demiştim, ve burada ırkçılık yok demiştim. Bunu gayet güzel hatırlıyorum, ama şöyle bir durum daha var beni güzel dinleyen.
İspanyolların yönetme sebebi aslında şu, çünkü mahalle içerisinde en fazla bilgiye sahip olan, ve ticareti sağlayan ağabeylerden çoğu
İspanyol, anladın mı bunu?
İspanyollar burada söz sahibi. Ama tabiki içeride herkes kafasına göre takılıyor. Yani burada zor ile tutmak yok, yada herhangi bir ırktan insana farklı bir muamele yok bundan dolayı bu olaya farklı yaklaşma, sakinleş, bu arada bunları benden öğreniyor olabilirsin. İstersen oraya gidip bir göz at, böylece daha fazla bilgi edinirsin? Bu işe ne diyorsun, eğer onaylıyor isen adres belli, ben yeterince konuştum bence, benden bu kadar.
İspanya’nın Dini Kültürü Nasıldır?İki bin on dokuz verilerine göre
İspanya halkının yüzde altmış sekizi
katolik Hristiyan, yüzde yirmi beşi dinsiz, yüzde üçü ise diğer dinlere mensuptur.
Papalık ve
İspanyol hükümeti arasında yapılan bir anlaşma sebebiyle
Katolik kilisesi hükümet tarafından desteklenmektedir.
İspanya halkının büyük çoğunluğu
Katolik mezhebine mensup
Hristiyanlardan oluştuğu için dini kutlamalar
Katolik geleneklerine yapılmaktadır.
İspanyolların günlük hayatlarında da
Katolik öğretileri etkilidir.
İspanya’da dini günlerde yapılan etkinlikler genel olarak kilise ayinleri ve geçit törenleridir.
İspanya’da düzenlenen festivallerin çoğu dini kökenli olduğu için festivaller de dini törenler arasında sayılmaktadır.