osmanli padisahı seven yallah arabistan bence
Osmanlı benim devletim değil, padişah benim padişahım değil. Tabi ki içlerinde büyük padişahlar var. Ama tüm dünya liderlerinin saygı duyduğu, önünde eğildiği tek bir lider var.
Nasıl Osmanlı senin devletin değil?
Türk devletidir, benim devletim değildir. Benim devletim, Türkiye'dir.
knk belki tarih bilmiyo olabilirsin ama osmanlı arap devleti
Nasıl arap devleti anlatsana biraz?
Arap alfabesini kullanan Arap kültür ve adetlerine uygun yaşayan bir devlet Arap devletidir, kurucularının Türk olması veya yöneticilerin Türk olması birşeyi değiştirmez. Arap örf ve adetlerine göre yaşandığı için Osmanlı devleti arap devletidir, şuan Türkiye Cumhuriyeti eğer şeriat yönetimine geçer veya Arap örf adetlerine göre yönetilmeye başlar ise Türkiye Cumhuriyeti de bir Arap devleti olur, yabancılar Türkleri neden Arap sanıyor sence?
Sen daha da Müslümanlığı Arap kültürü sanıyorsun. Sarık cübbe diyorsan sünnet diye giyiliyordu. Müslüman bir ülkenin Allah'ın kanunu şeriat ile yonetilmesi gerekir. Ülkemize şeriat gelmez, insanlarımız suuidilerin yaşadığı ılımlı İslam'ı gerçek İslam sandığı için karşı çıkılıyor. Yabancılar Türkleri müslüman olduğu için arap sanıyor, sizin gibi. Yabancı olmamanıza rağmen.. Yabancılar birisi müslüman olduğu zaman o Müslüman olan kişiye Türk oldu diye hitap ederlermiş.
Ayrıca madem ki arap adetlerine göre yönetilmeye başlandığında arap devleti olunuyor, peki sana soruyorum; ingilizlerin kıyafeti, İsviçre'nin medeni kanunu, İtalya'nın ceza kanunu, laikliğin Fransa'dan alındığı, ve alfabe dahil daha niceleri toplama olan bir ülke olarak sence biz ne devleti oluyoruz? Yabancı ülkelerden elbette bir şeyler alacağız, en basitinden ilim.. Türk olarak dünya savaşında savaştığın düşmanın kıyafetini alınıyorsa burada bir sıkıntı vardır. Yendiğin devletin kıyafetini adetini v.s her neyini alıyorsan sende bir sıkıntı vardır. Binlerce şehit ne için savaştı?
Öyle ya da böyle bir imparatorluk yıkıldı
toplamda 64 devlet kuruldu. Devletimiz payidar olsun.
Vatan sevgisi imandandır.