Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Anket

Sunucuya gelmesini ister miydiniz?

Evet
Evet fakat bir kaç eksiği var.(Yorum atarak belirtirseniz konuya ekleyebilirim.)
Hayır

Kira(Ev-Araç)

Başlatan zuciqor, 07 Ağustos 2018, 03:40:28
Okunma sayısı 897 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zuciqor

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Şubat 2024, 23:02
Toplam oynama: 23 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Kira(Ev-Araç)
« : 07 Ağustos 2018, 03:40:28 »
Selam, bu konuda kira sisteminden bahsedeceğim. Şöyle işleyecek:

Araç Kiralamak
  • Öncelikle sistemin kiralık araçları kalkacak.
  • Spawn yerinin yakınlarına ikinci el araç garajı gibi bir garaj eklenecek.
  • Yukarıda ki fotoğrafta gördüğünüz gibi numaralı yerler olacak, arabalar bu yerlere bırakılıp alınacak.
  • Araçlarını kiralatmak isteyen oyuncular, forumdan San Andreas Eyaleti bölümünden başvuru yapacaklar.
  • Bu başvurularda fotoğrafta ki yerleri belli bir süre kiralayacaklar.(haftalık, aylık)
  • Başvurular plaka üstünden yapılacak yani her araç için ayrı olarak.
  • Başvuruda seviye sınırı olacak, belli bir miktar para istenilecek.
  • Araçlar patladığında garajda tekrar spawn olacak.
  • Araçlar kira süresi boyunca sahibi tarafından kullanılamayacak.
  • Araçların kira süresi bittiğinde kiralayan kişiye 5 dakika zaman tanınacak aracı deposunda 20 litre yakıt olmak şartıyla garajda ki yerine bırakacak.(Aracın park yerinde checkpoint olacak, kişi oraya sürdüğünde araç spawn olacak.)
  • Aracın deposunda 20 litreden az yakıt varsa sistem kabul etmeyecek, ve 5 dakikayı geçmişse 1 saatlik para kesecek.
  • Flatbed kiralayanlar için taşımacılık mesleğinin yük alma noktasının yakınlarında bir garaj açılabilir.

Ev Kiralamak
  • Ev sahibi evini günlük x dolardan kiraya verecek, kiracılar banka hesabıyla evi kiralayacak.
  • Ev birisi tarafından kiralanmışken kira fiyatı değiştirilemeyecek.
  • Kira zamanında kiracının banka hesabında yeterli para yoksa 3 saat beklenecek. Hesapta halâ para yoksa evin anahtarları sıfırlanacak ve tekrar kiralık duruma geçecek. İçeride kalan silah, uyuşturucu gibi malzemeler kiracının üstüne ışınlanacak.
  • Ev kiralandığında kiralayan kişi hariç kimsede anahtar kalmayacak, ev sahibi dahil.
  • Kiracı ev anahtarını istediği kişilere verebilecek.
  • Kiracılar mobilyalar üzerinde oynama yapamayacak.

Sistem önerilerinize açık, eğer sunucuya eklenmesini istiyorsanız yukarıdaki ankette oyunuzu kullanmayı unutmayın.

Çevrimdışı Quenso

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Aralık 2024, 22:03
Toplam oynama: 252 gün, 20 saat
Son giriş: 20 Mart 2024, 22:06
Toplam oynama: 4 gün, 19 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:15
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 21 Mart 2024, 22:46
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Chan Baranov Lv.29
Köken: Rus
Son giriş: 19 Mart 2024, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Kira(Ev-Araç)
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2018, 03:53:56 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı hell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Maria Oez Lv.19
Köken: Alman
Son giriş: 28 Temmuz 2024, 16:45
Toplam oynama: 103 gün, 23 saat
Jaul Torres Lv.19
Köken: Arap
Son giriş: 28 Temmuz 2024, 15:17
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2018, 22:06:16 »
Kiralık araç yerine kiralık evler gelirse daha hoş olur.

Çevrimdışı Maurader1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 20 Aralık 2019, 23:32
Toplam oynama: 39 gün, 19 saat
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2018, 11:48:55 »
Araç kiralamayı destekliyorum. Ev kiralamasını ise hayır serverda para kazanmak çok da zor değil kiralama yerine alsınlar bence ve ayrıca bunun hakkında arge açacağım 1 kişi 1 evden fazlasını alamasın.

Çevrimdışı zuciqor

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2018, 16:12:51 »
Araç kiralamayı destekliyorum. Ev kiralamasını ise hayır serverda para kazanmak çok da zor değil kiralama yerine alsınlar bence ve ayrıca bunun hakkında arge açacağım 1 kişi 1 evden fazlasını alamasın.
Ev alabilen araba da alır bence.

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 13 Ağustos 2018, 21:51:09 »
Alıntı
Ev kiralandığında kiralayan kişi hariç kimsede anahtar kalmayacak, ev sahibi dahil.

Ev sahibinde anahtar olmalı, gerçekte bir evin yedek bir anahtarı daha olur.Ayrıca kiracı anahtarı verebiliyor kiracıda anahtar var bizde neden olmasın?

Araç kiralama sistemini desteklemiyorum, millet infernusu kiraya sokar 1k-2k hatta abartıp 10k falan koyarlar diye düşünüyorum.Şu anki sistem gayet güzel spawn alanından kiralık araçları alabiliyoruz.Hem ancak 1-2 kişi kiralık oalrak koyar aracı çünkü araç kiralayan kişi tarafından sürüleceği için kilometre de yükselecek ve aracın sahibi arabayı hem satmakta hem de çalıştırmakta zorluk yaşayacak.
2 sistemi de desteklemiyorum.

Çevrimdışı zuciqor

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 13 Ağustos 2018, 22:36:11 »
Araç kiralama sistemini desteklemiyorum, millet infernusu kiraya sokar 1k-2k hatta abartıp 10k falan koyarlar diye düşünüyorum.
Pahalı geliyorsa Infernus kiralamazsın ayrıca fiyatlar forumdan başvuru yapılırken belirlenip kira süresi bitene kadar değiştirilemeyecek. Arabasının kiralanmayacağını bildiği halde kimse kira yerine para vermez diye düşünüyorum.

Alıntı
Ev kiralandığında kiralayan kişi hariç kimsede anahtar kalmayacak, ev sahibi dahil.
Ev sahibinde anahtar olmalı, gerçekte bir evin yedek bir anahtarı daha olur.Ayrıca kiracı anahtarı verebiliyor kiracıda anahtar var bizde neden olmasın?
Evin içine kiracı tarafından bırakılmış nesnelerin gizliliği açısından böyle bir şey düşündüm, silah uyuşturucu vb.

Hem ancak 1-2 kişi kiralık oalrak koyar aracı çünkü araç kiralayan kişi tarafından sürüleceği için kilometre de yükselecek ve aracın sahibi arabayı hem satmakta hem de çalıştırmakta zorluk yaşayacak.
Kilometre konusunun üstünde düşünülebilir, eğer burada bulunan parça sistemi gelirse aracın çalışma süresini kilometre değilde benzin pompası, marş motoru gibi etkenler etkileyecek veya araçlar kira durumundayken motor çalışma süresi sabit 2 saniye falan olur kira yerinin zamanı dolduğunda aracın çalışma zamanı tekrar kilometreye bağlanır. Sahibi de zaten kendi kullandığı aracını kiraya vermez herhalde. Satış ve motor çalıştırma süresinin sahibi için sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı zuciqor

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2018, 17:39:36 »
güncel

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2018, 17:51:27 »
araç kira işinin her şeyini sisteme dökmeyi çok desteklemiyorum, yine de birkaç şey yazayım
  • Öncelikle sistemin kiralık araçları kalkacak.

sistemin kiralık araçları kalkarsa oyuna yeni başlayanlar için sorun olur.

• Araçlarını kiralatmak isteyen oyuncular, forumdan San Andreas Eyaleti bölümünden başvuru yapacaklar.

forumdan neden başvuru yapılması gerektiğini hala çözebilmiş değilim. bunun yerine bir komut gelebilir.

• Başvuruda seviye sınırı olacak, belli bir miktar para istenilecek.

böyle bir şey için seviye sınırı eklenmesini saçma buluyorum. faggio ile suistimal edilir falan diyorsanız da onlara da ayrı çözümler bulunabilir.

Çevrimdışı santafee75

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Nisan 2022, 05:04
Toplam oynama: 33 gün, 11 saat
« Yanıtla #9 : 07 Aralık 2018, 19:58:08 »
Ev alabilen araba da alır bence.
Şehre yakın ev olmadığı için, satılık olan evlerin de fiyatı çok yüksek olduğu için kimse ev almıyor bence bu sistemin getirilmesi çok iyi olacak.. DESTEKLİYORUM!!