Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Ekonomi Hakkında

Başlatan alttantire, 03 Ekim 2021, 14:52:06
Okunma sayısı 1617 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
Ynt: Ekonomi Hakkında
« Yanıtla #20 : 05 Ekim 2021, 08:45:52 »
Ekonomi yerinde insanların doyumsuz lüks alışkanlığından kaynaklı bir şey. Sunucuda lüks denilen şey evler şu an. Araçlardan lüks olmaz. Yurtdışında da araç dediğiniz şey ucuz bir şey, Türkiye'de lüks araçlar dediğiniz şeyler bile.

Kötü ekonomiyi düzeltmenin yolları:

- Tırcılık sisteminin günlük belirli bir sınırı olmalı. Sınır aşıldığı zaman tırcılık yapılmamalı veya lojistik yük sayıları düşürülmeli. Taşımacılık ve Çimento içinde aynısı olabilir. İnsanların full meslek kasmak yerine rol yaparakta para kazanıldığını anlaması lazım ayrıca sistemde 7/24 para dağıtmayı bırakır.
- Loto ve iddaa sisteminin sonuçları 3 saatte bir değil, 12 saatte bir felan verilmeli.
- Araçların fiyatları ciddi bir şekilde arttırılmalı. Herkesin aracı var, araç almak gerçekten çok kolay. Şuanda taksi plakası ve taksicilerin hiçbir kazancı yok, taksicilik yapan bile çok az çünkü insanların taksiye ihtiyacı yok.Zırh sistemi kökten kaldırılmalı, araç piyasasını etkilememesi lazım.
- Çekiliş ve para dağıtımları yapılmamalı.
-  VDS'in yasaklanması veya VDS hesaplarının maaş almaması gerekiyor. Sırf 10-15 VDS hesapla Money Farming + Şirket saati ile büyük gelir elde ediliyor.
- Benzin ve Tamir yerlerinin fiyatı arttırılması gerekiyor.
- Market ve elektronik mağazasındaki ürünlerin fiyatlarına düzenleme gelmesi gerekiyor.

Daha yazabiliceğim birçok şey var. En azından ekonomi düzelmeyecekse bile yönetimin bunu IC'ye yansıtıp, belediye başkanlığı, enflasyon olayları, şehir olaylarını getirip, protesto yürüyüşü gibi etkinlikler yapması hoş olabilir.
  • Lojistiklerin yük sayısı 50'ye çekilebilir.
  • Araç fiyatlarının değişmesi şu an haksız kazancı sağlar, değiştirilemez.
  • Çekilişle para dağıtmanın bir sorunu yok ekonomiye giren çıkan parayı değiştirmiyor.
  • VDS düşmanlığı yapmaya gerek yok. Payday kodu girme sistemi gelsin, payday kodu girilmeden hiç kimse maaş alamazsın, şirket saati işlemesin. Böylece sunucuda AFK bırakan insanlar kalmaz, sunucunun gerçek oyuncu sayısı belli olur. Bir goldvip günde 24k rahat para kasabiliyor, engellenmiş olur böylece.
  • Benzin ve tamir fiyatları artamaz, yeni başlayan oyuncular zorluk çeker.
  • Market ve elektronik fiyatları artamaz, yeni başlayan oyuncular zorluk çeker.

Bakış açın aşırı saçma, buradan bakılınca yurtdışındaki araçlar uygun görünebilir, yurtdışında yaşayan insanlar Audi ve ya BMW gibi model araçları elde etmek için 4-5 yıl çalışıyor. Bunu oyuna dökecek olursak sence 24 saat yeterli bir süre mi? Yani sana 24 saat içerisinde oyunun en lüks aracını almak normal geliyor mu? Açıkcası bana gelmiyor, kim ne derse desin, lüks kategorisindeki araçların fiyatları sorgusuz/sualsiz arttırılmalı.

Nerdeyse dünyanın bile ismini duyduğu lüks ve sportif bir araç, yurtdışındaki fiyatı ise;

Memurun canına kast edip 600 dakika sonra çıkıyorsan 24 saat içinde 260k kasabiliyorsan sorun yok bence. Yurtdışı fiyatı 450k olan bir araç 4-5 yılda alınabilir bir araçtan bahsediyorsan oyunda da 1 haftada alınabilir. Kumarbaz isen gerçek hayatta da milyoner olabilirsin kısa sürede.

Ne? Sahiden mi? Yani memurun canına kast yaptırımını ekonomiylemi bağdaştırdın? Sence bu konunun ekonomiyle ne kadar alakası var? Örnek veriyorsun evet ama IC (In Character) ceza yaptırımlarıyla sunucu yönetimi ilgilenmiyor ama ekonomiyle sunucu yönetimi ilgileniyor. Her departmanın ayrı bir yönetim ekibi var öyle değil mi? Mantığına akıl verilemez, gerçekten.
IC kanunları yönetim koydu, IC sürelerle de yönetim ilgileniyor. Gerçekcilik istiyorsanız ekonomi konusunda her konuda gerçeklik istemesen gerekiyor. Rahat rahat DM'i at ama araç fiyatları çok düşük yükselsin demekle olmuyor. Her taraftan oyunu gerçekçi yapacaksın ki ekonomi kendüne gelsin. Millet 600 dakika diye kefaletini ödeyip çıkıyor, IC jailde ekonomiyle alakalı ama sen anlamazsın. Buda sana son mesajım.

Çevrimdışı Hata80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kisaki Sento Lv.26
Köken: Japon
Son giriş: 02 Haziran 2023, 23:04
Toplam oynama: 131 gün, 18 saat
Birlik: *** ***** *lub
Köken: Amerikan
Son giriş: 26 Ekim 2022, 22:43
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Marin Rei Lv.26
Son giriş: 18 Eylül 2022, 22:44
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #21 : 05 Ekim 2021, 11:19:59 »
Önemli olan mal varlığı değil, roleplay.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #22 : 05 Ekim 2021, 11:48:16 »
Açıkçası bu vds olayları bana da çok saçma geliyor. 30 40 milyonlar. Eskiden Richmanda 300k olan villanın şimdi 10 milyon olması. Yani sunucuda oynamayan binlerce bot vadeye verirsin hepsine gold vip aldırırsın. Şirket kur tüm vdsleri aktif bırak. Şirket al hepsini içine dahil et artık kimseden şirket ilanları da eskisi gibi gelmiyor. Herkes afk karakterleri şirkete alıyor herhalde. Günde birinden 50k gelse on vds varsa tak 500 bin bir ayda 15m yani. Bu bence saçma biraz. İnsanları karakterlerinde oynamaya teşvik eden bir uygulama olacak ki sunucuda rol göreceğiz.

Eskiden karakter tanıtımlarının karakterlerin bir ağırlığı olurdu. Şimdi vdslerin ağırlığı daha fazla.

Yani admine muhtaç olmamak ve önemli olan rolün olması tabii ki çok güzel. Fakat insanların para ve kazanmak için oynaması da rolü azaltıyor. Ben de para kazanmaya uğraşıyorum çünkü büyük roller için para rolün heyecan ve motivasyonunu arttırıyor. Mesela çekilişler yapıyorum. Yine kazandığımız gidiyor fakat bu 50m si olan 40msi olan Richmanda her yeri olan arkadaşlar yani saçma bence.

Henüz aklımda somut bir fikir yok kimsenin rolünü baltalamak eğlencesini kaçırmak istemem de rol sunucusu mantığından uzaklaşmasını da istemem. Güzel bir düzenleme gelebilir.

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #23 : 05 Ekim 2021, 12:03:03 »
2. maddeye destek, 1 sanırım 10 bin dolar çok zorluyor 50 binle daha hızlı bir şekilde olması için yapıldı. 3 var örneğin loto ya da at yarışı falan vardı bir ara ama kimse kullanmıyor...

Çevrimdışı MrTurktim

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 18:14
Toplam oynama: 452 gün, 6 saat
Sera Shegemi Lv.46
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:21
Toplam oynama: 72 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Temmuz 2024, 21:19
Toplam oynama: 22 gün, 18 saat
Mark Parrel Lv.46
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 01:53
Toplam oynama: 14 gün, 16 saat
« Yanıtla #24 : 05 Ekim 2021, 12:19:45 »
Açıkçası bu vds olayları bana da çok saçma geliyor. 30 40 milyonlar. Eskiden Richmanda 300k olan villanın şimdi 10 milyon olması. Yani sunucuda oynamayan binlerce bot vadeye verirsin hepsine gold vip aldırırsın. Şirket kur tüm vdsleri aktif bırak. Şirket al hepsini içine dahil et artık kimseden şirket ilanları da eskisi gibi gelmiyor. Herkes afk karakterleri şirkete alıyor herhalde. Günde birinden 50k gelse on vds varsa tak 500 bin bir ayda 15m yani. Bu bence saçma biraz. İnsanları karakterlerinde oynamaya teşvik eden bir uygulama olacak ki sunucuda rol göreceğiz.

Eskiden karakter tanıtımlarının karakterlerin bir ağırlığı olurdu. Şimdi vdslerin ağırlığı daha fazla.

Yani admine muhtaç olmamak ve önemli olan rolün olması tabii ki çok güzel. Fakat insanların para ve kazanmak için oynaması da rolü azaltıyor. Ben de para kazanmaya uğraşıyorum çünkü büyük roller için para rolün heyecan ve motivasyonunu arttırıyor. Mesela çekilişler yapıyorum. Yine kazandığımız gidiyor fakat bu 50m si olan 40msi olan Richmanda her yeri olan arkadaşlar yani saçma bence.

Henüz aklımda somut bir fikir yok kimsenin rolünü baltalamak eğlencesini kaçırmak istemem de rol sunucusu mantığından uzaklaşmasını da istemem. Güzel bir düzenleme gelebilir.

Çevrimdışı Hector.#

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Walter Cage Lv.29
Son giriş: 17 Eylül 2022, 19:18
Toplam oynama: 220 gün, 19 saat
Son giriş: 17 Mayıs 2022, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #25 : 05 Ekim 2021, 13:11:43 »
Destekliyorum.

Çevrimdışı Igor087

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Igor Chempel Lv.27
Son giriş: 11 Temmuz 2024, 20:44
Toplam oynama: 255 gün, 15 saat
Igor Mosorov Lv.27
Son giriş: 17 Nisan 2024, 00:32
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #26 : 05 Ekim 2021, 13:55:00 »
Saçma arge size kalsa oyun sıfırlansın  :helal:

Çevrimdışı Sora.

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 12 Aralık 2024, 11:07
Toplam oynama: 468 gün, 1 saat
Son giriş: 23 Nisan 2024, 05:01
Toplam oynama: 102 gün, 11 saat
Lily Benatez Lv.40
Son giriş: 05 Nisan 2024, 04:35
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #27 : 05 Ekim 2021, 13:55:21 »
desteklemiyom  :dislike: :dislike: :dislike:

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Eylül 2023, 14:56
Toplam oynama: 283 gün, 4 saat
Köken: İsviçreli
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 13:52
Toplam oynama: 3 gün, 15 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 13:36
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
« Yanıtla #28 : 05 Ekim 2021, 14:20:25 »

İnsanlar vdse para veriyor karşılık almak zorundalar alamıyon diye üzülme

Çevrimdışı Sora.

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 12 Aralık 2024, 11:07
Toplam oynama: 468 gün, 1 saat
Son giriş: 23 Nisan 2024, 05:01
Toplam oynama: 102 gün, 11 saat
Lily Benatez Lv.40
Son giriş: 05 Nisan 2024, 04:35
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #29 : 05 Ekim 2021, 14:21:08 »

insanlar vdslere para veriyor, sen alamıyon diye niye kaldırılsın?  :dft003: