Diyelim ki olay yerinde üst aramaya kalktık, saniyesinde adamlarını çağırıyorlar ve taranmaya başlıyoruz. Ne kadar mantıklı değil mi? Realistik bakalım diyorsunuz bakalım, gerçek hayatta bir kişi tutuklanınca arkadaşlarını nasıl çağırıyor? Malum yerlerinde GPS falan mı var?
Hadi diyelim bunu geçtim, havalı emotelar falan filan mı bekliyorsunuz, biz orada siz vurulmadan çıkmaya uğraşıyoruz. Havalı emotelar, havalı roller istiyorsan bildir ve sorgunun alınmasını iste, sorguda emin ol aradığın havalı emoteları bulacaksın. Olay yerinden hızlıca çıkmak için en hızlı şekilde emote'u verip bölgeden ayrılıyoruz.
Kişiye yakın olma durumuna gelecek olursak, adamlar zaten seni etkisiz bir hale sokana kadar dibine girmez. Senin ellerinin kalkık olması sana göre /handsup'dan ibaret olabilir ama unutma, sana direktifte dedikleri nedir? "DİREKTİFLERİ UYGULAMAZSAN DELİK DEŞİK OLACAKSIN" veya buna benzer farklı bir cümle/cümleler. En ufak bir hareketinde, silahına davranmaya çalıştığında paramparça olursun. Kendine yazık edersin, burada da biraz Fear RP sergilemekten çekinme yani.
Kişinin arkasında memur olması konusunda ise zaten memurlar direkt suçlunun arkasına girmiyor, araçlarını kendine cover ediyor ve suçlunun etrafını kapatıyor. Bunun sebebi de ani bir harekette bir çok memurun müdahale edebilmesi, kişinin arada sıkıştırılması.
Kelepçe çıkarma konusunda ise söyleyeceğim şu, kelepçeyi ne sistemsel, ne rolsel olarak çıkartabilirsin. Önünde en az 1 adet memur var, düzenli olarak seni aynadan dikizliyor. Diyorsan ben Hulkum, kelepçeyi serçe parmağımla kırarım. Bende yaralı rolü yapmayı kabul ederim ama şikayetimi de açarım.
Yani arkadaşlar her şeyin realistik olmasını istiyorsanız bu mixdir, şudur, budur olaylarının bitmesi gerekli. Ha olay yerinde aramışım, ha departmanda aramışım benim için fark eden bir şey yok, mix yapılıp ateş açılmadığı sürece.