Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Pd, sd yakalama politikaları

Başlatan Zweisamkeit, 25 Ağustos 2021, 23:44:55
Okunma sayısı 3920 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Köken: Amerikan
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Pd, sd yakalama politikaları
« Yanıtla #30 : 04 Eylül 2021, 15:35:35 »
İşte gerçek bir rehine kurtarma operasyonu be.

Çevrimdışı xRiot

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Temmuz 2023, 20:08
Toplam oynama: 89 gün, 12 saat
Son giriş: 15 Nisan 2022, 19:18
Toplam oynama: 11 gün, 12 saat
« Yanıtla #31 : 06 Eylül 2021, 08:51:38 »
Diyelim ki olay yerinde üst aramaya kalktık, saniyesinde adamlarını çağırıyorlar ve taranmaya başlıyoruz. Ne kadar mantıklı değil mi? Realistik bakalım diyorsunuz bakalım, gerçek hayatta bir kişi tutuklanınca arkadaşlarını nasıl çağırıyor? Malum yerlerinde GPS falan mı var?

Hadi diyelim bunu geçtim, havalı emotelar falan filan mı bekliyorsunuz, biz orada siz vurulmadan çıkmaya uğraşıyoruz. Havalı emotelar, havalı roller istiyorsan bildir ve sorgunun alınmasını iste, sorguda emin ol aradığın havalı emoteları bulacaksın. Olay yerinden hızlıca çıkmak için en hızlı şekilde emote'u verip bölgeden ayrılıyoruz.

Kişiye yakın olma durumuna gelecek olursak, adamlar zaten seni etkisiz bir hale sokana kadar dibine girmez. Senin ellerinin kalkık olması sana göre /handsup'dan ibaret olabilir ama unutma, sana direktifte dedikleri nedir? "DİREKTİFLERİ UYGULAMAZSAN DELİK DEŞİK OLACAKSIN" veya buna benzer farklı bir cümle/cümleler. En ufak bir hareketinde, silahına davranmaya çalıştığında paramparça olursun. Kendine yazık edersin, burada da biraz Fear RP sergilemekten çekinme yani.

Kişinin arkasında memur olması konusunda ise zaten memurlar direkt suçlunun arkasına girmiyor, araçlarını kendine cover ediyor ve suçlunun etrafını kapatıyor. Bunun sebebi de ani bir harekette bir çok memurun müdahale edebilmesi, kişinin arada sıkıştırılması.

Kelepçe çıkarma konusunda ise söyleyeceğim şu, kelepçeyi ne sistemsel, ne rolsel olarak çıkartabilirsin. Önünde en az 1 adet memur var, düzenli olarak seni aynadan dikizliyor. Diyorsan ben Hulkum, kelepçeyi serçe parmağımla kırarım. Bende yaralı rolü yapmayı kabul ederim ama şikayetimi de açarım.

Yani arkadaşlar her şeyin realistik olmasını istiyorsanız bu mixdir, şudur, budur olaylarının bitmesi gerekli. Ha olay yerinde aramışım, ha departmanda aramışım benim için fark eden bir şey yok, mix yapılıp ateş açılmadığı sürece.
2

Çevrimdışı EmirSamar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 07 Mayıs 2024, 13:12
Toplam oynama: 37 gün, 6 saat
Birlik: **** **** 13
Köken: Rus
Son giriş: 07 Mayıs 2024, 13:13
Toplam oynama: 76 gün, 7 saat
Son giriş: 13 Ağustos 2023, 20:04
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #32 : 06 Eylül 2021, 13:52:03 »
Hadi pd sd role uymayacak şeyler yapıyor illegaller çok mu politikaya takıyor? Sultan'da gezip dm avına çıkanların politikalardan bi' haber gezdiğini bilmiyorsunuz sanki. Bence aradaki mesafeden önce etrafınızdaki on yaşındaki çocuklara politika öğretmeniz gerek.
1

Çevrimdışı blacksea

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Nisan 2024, 00:02
Toplam oynama: 121 gün, 7 saat
Son giriş: 14 Aralık 2023, 15:56
Toplam oynama: 1 gün, 23 saat
« Yanıtla #33 : 06 Eylül 2021, 17:25:09 »
Taserını gören var mı?

Pd veya sd'yi eleştirmek yerine bir polis aracının önüne oturan arkadaşa bakıp politika önerisi açmalısınız. Fakat siz buradan sadece taser lafını görüp fotoğraf alıyorsunuz. Fotoğraf da adamın rolü ortada. Bana kalırsa argeyi çok yanlış tarafa açtınız.

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
« Yanıtla #34 : 06 Eylül 2021, 18:02:29 »
Olayı siz çok yanlış anlamışsınız. Polislerin kötülüğünü düşünecek hiçbir olay anlatmadım. Azda olsa rol yapan bir kesim mevcut. Bu rol yapan kesim il-legal olur, legal olur bu değişmez. Silahlı çatışma olayına gidince bir şüpheli yakalıyorsun, silahlı mı, üstünde bıçak var mı, bize ateş açacak mı gibi sorular sormadan /beanbag veya /taser yazarak yanına yaklaşıp /kelepçe yazıyor ve /me herifi çekiştirerek araca atar yazarak bitiriyor. Sonra ani bir eleştiri yapınca (YA KARDEŞİM İL-LEGAL SANKİ ROLE UYUYOR) diyerek karşılık veriyorsunuz. Adamlar bize silah doğrultmuş önümde memur var, ben bir kaçsam adam kendi amirini vuracak. Bunları söyleyince de her şeye sniper çeken adamlarda bizi eleştiriyor.   

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
« Yanıtla #35 : 06 Eylül 2021, 18:04:37 »
Taserını gören var mı?

Pd veya sd'yi eleştirmek yerine bir polis aracının önüne oturan arkadaşa bakıp politika önerisi açmalısınız. Fakat siz buradan sadece taser lafını görüp fotoğraf alıyorsunuz. Fotoğraf da adamın rolü ortada. Bana kalırsa argeyi çok yanlış tarafa açtınız.
Yolda oturan adamın yaptığı eylem mi daha mantıklı? Yoksa polisin megafonda /m Nerde benim taserım diyen mi

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #36 : 07 Eylül 2021, 06:58:31 »
Mantıklı bir şey söylediğin ama rolde uygulanması zor. Bir illegal birlik lideri olarak polisin her zaman illegallerden daha güçlü, daha etkin ve daha yetkin olduğunu, olması gerektiğini ve ona göre rol yapılmasını savunurum. İllegaller daha etkin olsalardı en büyük şiddet tekelini tutan güç olarak devletin asli kolluk kuvveti polis değil mafyalar çeteler olurdu. Bu konuda hatta politika gelmeli, polisin kast sisteminde daha güçlü olduğu ve ona belirli bir sayıya göre ancak diklenilebileceğine dair roller. Teşkilatla bu kadar alay eden illegaller olamaz, terörist rolü mü yapıyorsunuz? Mafya çete rolü mü yapıyorsunuz? Karar verin. İllegal mafya ve çeteler devleti yıkmaya çalışmaz. Terörist rolü konsepti bu. Mafya ve çeteler devletten gizli hareket eder.

Başka bir konu polislerin rol yapmayı aza indirgemesiyse evet bu kötü. Fakat hızlıca üst arayıp araca atabilirler, yine kelepçeledikten sonra. Onun da sistemseli olursa zor olacağını sanmıyorum iki saniyelik iş. Sonuçta ortada kaliteli bir polis rolü yapan varsa hızlı hareket etmesi gerekir.

Çevrimdışı SHARON

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 27 Kasım 2024, 00:48
Toplam oynama: 159 gün, 18 saat
Son giriş: 22 Temmuz 2024, 01:06
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Son giriş: 22 Temmuz 2024, 01:05
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #37 : 07 Eylül 2021, 23:30:20 »
Polis arabasına suçluyu sağ elleriyle mi bindirsinler sol elleriyle mi? Onu da yazın ona uygun bindirsinler.
Sağ arkaya mı bindirsinler yoksa sol arkaya mı?

Bence bagaja koyalım, koltuk lüks kaçar.

Çevrimdışı ACT morbro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Şubat 2024, 02:34
Toplam oynama: 84 gün, 11 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Şubat 2024, 02:43
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #38 : 07 Eylül 2021, 23:56:30 »

Çevrimdışı navruz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 02 Ocak 2025, 02:30
Toplam oynama: 13 gün, 13 saat
Miesha McGee Lv.33
Köken: Kanadalı
Son giriş: 24 Ocak 2024, 18:16
Toplam oynama: 215 gün, 4 saat
Reta Sorcha Lv.33
Köken: Kanadalı
Son giriş: 14 Temmuz 2024, 20:23
Toplam oynama: 127 gün, 13 saat
Touka Juuzou Lv.33
Köken: Japon
Son giriş: 01 Ekim 2023, 20:24
Toplam oynama: 22 gün, 17 saat
Birlik: ***ews
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #39 : 08 Eylül 2021, 16:58:32 »
Polisler birbirine çok yakın ve kendilerinin atış hattın dalar, ben ordan bi kaçsam adam kendi amirini vuracak. Sistemin rahatlığı, adam beanbag atıp direk üstüme koşuyor. İnsan bir bakar adamın silahı var mı? Beanbag işe yaradı mı? Üstünde sivil halkı tehlikeye atacak madde var mı? Sherifflerin 30 tanesi neredeyse beni öpecek konumdalar, geriye dönüp ateş ettiğim zaman o sheriff vurulmayacak mı?  Direk beanbag atıp (/me herifi çekiştirir.)  yazarak araca atıyor. Kelepçeyi çıkardım diyelim, ben belimden silah çıkartıp kafana sıkarsam ne yapa bilirsin? Miranda haklarını mı okuyacak. . Devriye atıp olaylara giden polisler üstündeki zırhı bozuka mermisi durduracak kadar güçlü sanıyor. Aslında o zırhlar sadece deagle gibi silahların mermisini durduracak güçte. Adam silahla çatışırken zırhına güvenerek 80 tane ak mermisi yemeyi göze alıyor.

Benim önerim kişiye fazla yaklaşılmamalı, kişinin arkasında memur olmamalı, araca atmadan önce üstü aranmalı, devriye polislerinin zırhı düşürülmeli.

Destekliyorum bir polis bana ateş ederken arkadaşı koşa koşa gelip bana sıkmaya başlıyor mesela bu saçma

Ve araca bindirirken koltuğa oturturken üstünü araması zaten olması gerek gerçek hayatta amerika polisleri suçluyu araca bindirmeden önce suçlunun üstünü arar sonra aracı arar ve araçtan indirirken tekrar üstünü arar detaylı rol yapmaları ğolisler açısından ve illegal için bence daha iyi olur