Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LSCH için kapsamlı ar-ge

Başlatan HighFeeldagreat, 10 Ağustos 2021, 14:13:00
Okunma sayısı 3911 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000
Ynt: LSCH için kapsamlı ar-ge
« Yanıtla #40 : 11 Ağustos 2021, 13:04:03 »
Bunun dışında şehir planlamada yoldaki bazı trafik işaret ve işaretçi levhalarının yanlış işaret gösterdiğini görmekteyim, örneğin Palomino'da Taali yoldan ana yola girerken Yol ver tabelası koymak yerine girilmez tabelası koyulmuş, buna kimse dikkat etmiyor gibi, ama düzeltilmesi için ilgili kişilerle konuşucam.

Çevrimdışı #Elsandre

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Eylül 2022, 23:26
Toplam oynama: 202 gün, 11 saat
« Yanıtla #41 : 11 Ağustos 2021, 13:07:29 »
ihbarı hattı hariç diğerlerini destekliyorum

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #42 : 11 Ağustos 2021, 13:09:33 »
@Elif
Tavsiyelerin heyecan verici ama ben 2009'dan beri SAMP platformundayım. Yaşın kadar rol yaptım, rol yaptığım süreç o kadar uzun ki sampa ilk girdiğim günden beri işimi kurdum, evimi aldım, arabamı aldım, yüksek lisans yaptım. O yüzden bana burada rolün tanımını yapmana gerek yok.

Tavsiyelerinde atladığın noktayı anlatayım: benim piyano objesi koyma yetkim yok, benim güvenli bölge çizdirebilme yetkim yok, benim barikat objesini kaldırma yetkim bile yok. Ödenek de alamam, ona da izin yok.

Rina Roleplay'in bir hiyerarşi düzeni var. Yemek dağıtımı rollerinde bize destek olan admin; belediye çalışanlarını döven adamı hapise atmaya korkuyor. Şikayet edilir diye.

Ben map ekletemem, öyle bir yetkim yok. Güvenli bölge isteme yetkim de yok ve bunlara gelecek cevabı ben çok iyi biliyorum sizin için hayat toz pembe. Yemek dağıtımı rolü yaptığınızda gelecek trolleri unutuyorsunuz, sanat galerisi açsak başımıza gelecek trollerden haberiniz yok.

Hatta size yetkimden bahsedeyim: City Hall'a araba eklenmesi için 9 gün bekledik, TS3 için 12 gün bekledik, City Hall'a Burrito ekletemedik gittim kendi paramla aldım.

Rina bir hiyerarşi içinde işliyor: bir admin bir işlem yaparken LA'dan izin bekliyor: LA da Hera'dan izin bekliyor. Hera yoğun çalışmasına rağmen öncelik sıralamasına göre iş yapıyor. Bu sıralamada da City Hall'ın bir isteğinin kabul olması için asgari 10 gün beklemek gerekiyor o da mantıklı gelirse.

Sadece ülkemizdeki halk eğitim gibi eğitim vermeye başladık City Hall'da. Denedik yani, güzel rol değil mi? Sertifika veriyoruz, forumda paylaşıyoruz. Sokaktan sesler geçmesi için bir yetkili bulamadık. Ders anlattığımız esnada toz war mi diyen oldu, ne boş yapıyorsunuz ben çıkıyorum diyenler oldu.  Kısacası hayat toz pembe değil.

Sözüme güven, City Hall yetkililerinin dediğin hiçbir şeyi yapmaya yetkisi yok neredeyse. Tek cenaze rolleri var, onun için de gerekli çalışmaları yapıyorum.

Bende 2007 den beri bu platformdayım yaşım kadar rol yapmış olamazsınız çünkü ben doğduğumda rol diye bir şey yoktu. Yaşımdan çok sonra çıkmış bir şey amaç burada sizi bastırmaya çalışmak ya da karşılıklı rol bilgisi ölçmeye çalışmak değil. Sadece böyle yakınmanın ve üzülmenin bir alemi yok gerçekten rol yapmak istiyoruz bunu biliyorum. Zamanımız da oyuna tüm gün ayıracak düzeyde değil. Ama olduğu süreçte elimizden geleni yapacağımıza inanıyorum. Ayrıca hayat neden tozpembe olsun herkesin uğraşısı var ve bir arge önerisi yapıp sunucumuza katkıda bulunuyoruz belki adminler görecek ve bir konuda aa evet doğru diyor ben bunu yaparım diyecek. Fikir teatisinden zarar gelmez ayrıca yıllardır rol yapıyor olmak her rolde en iyisi olmak anlamına da gelmiyor. Rol sürekli gelişime açık bir şey. Dediğim önergeler tavsiye yardımcı niteliğinde. Sunucunun ne dediğine göre rol yapmak anlamsız. Eğer halka erişme rolünde sıkıntı yaşıyorsanız belediye başkanı rolü yerine direkt halkla irtibata geçen bir sorumlu rolü yapın. Daha somut ve gerçekçi roller çıkar. Mesela sunucuda şu an başkan rolü var mı yok? Çünkü gerek de yok.

Yani siz rolü yapın kusurlu bulunursa müdahale edilir. Bu şunun gibi aynı ben psikolog rolü yapıyorum yıllardır mesela. Bana 2 yıl sonra hastanenin başındaki kişi bu rolü yapamazsınız dedi. Ama o güne kadar bu rolü doğru dürüst yapan da yoktu. Siz bir noktaya ön ayak olursanız ve beğeniliyorsa o noktaya kadar insanlar o rolden keyif alır her şey adminlerin elinde değil ki siz IC ilişkilerinizi rollerle perçinliyorsanız insanları tanıyorsanız bu rollerin hepsi akar yani. Karamsar olmayın demeye çalıştığım o. Şu anda arkadaşımla ekim rolü yapıyoruz tarlada emin olun kusurlar vardır ama kendimizi geliştiriyoruz farklı rol keyif alıyoruz. Böyle bakmak daha güzel.

Çevrimdışı captainboard

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 09 Mayıs 2023, 16:51
Toplam oynama: 91 gün, 2 saat
Lv.
Köken:
Birlik:
« Yanıtla #43 : 11 Ağustos 2021, 13:09:38 »
@Ecelimbe

En son o divizyonda bana ceza yazmıştın  :-D Teşekkür ederim iyi dileklerin için. İhbar hattını genel olarak her şey için düşünüyoruz. İşletme ihbarı olabilir, bir yerden tır geçip yolda göçük oluşturabilir o yüzden ihbar atılabilir.

Yanlış olan tabelalar var evet, ben CH yönetim olarak bunun bilincindeyim fakat obje kaldırma yetkim yok. Rapor atarak da şehrin 4 farklı bölgesindeki objeleri kaldırmak için uygun yetkili bulamayabiliyorum.

Koyarken sınırlama yapsaydın diyenler oluyor, benim obje koyma rütbe sınırı belirleme yetkim de yok. Default olarak oluşuma giren herkes objekoy komutunu kullanabilir. Obje koyan kişi de birlikten çıkarsa da kaldırmak için tek yöntem yetkili. Ama bu gibi vakalar çok oluyor geçen @Leorange talep attı 2 saat bekledi.

Özel olarak @noro dan ve @Whitequartz dan rica ediyorum sağolsun onlar yardımcı oluyor çoğunlukla. Ama yine de obje kaldırma yetkimin olmaması beni çok zora sokuyor.
2

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Justin Ayala Lv.14
Son giriş: 14 Nisan 2022, 18:55
Toplam oynama: 22 gün, 17 saat
« Yanıtla #44 : 11 Ağustos 2021, 13:21:08 »
@Elif
Çelişiyorsun, LSCHde rol kıtlığı yaşamazsın. Sadece bolca story rp ile iş yürütmek zorundasın bu da bolca hayal gücü ve sağlam sabır ister çünkü mesela kanalizasyonu tamir ederken karşında kanalizasyon yoktur.

Aynı şekilde benim kasaya bile erişimim yok, yetkilerimiz oldukça kısıtlı olduğundan ihale mevzusunu da hiçbir şekilde ele alamam.

Verdiğin bütün fikirler - meclis dışında - sistem gerektiriyor, eğer sistem olmazsa yine story rp oluyor. Sistem neden olmaz, çünkü City Hall'ın sunucuda kendine ait bir komutu bile yok - evet bir tane bile - Çöp oluşum olarak görüldüğünden City Hall'a direkt olarak sistem getirileceğini sanmıyorum.

Daha önceki yönetimler dolayısıyla CH sürekli kullanılıp kullanılıp atıldığından, ilgilenilmediğinden kalıcı olacağı düşünülmüyor. Sunucu yönetiminin haklı olduğu kısım da bu, ben olsam belki ben de böyle düşünürdüm ve CH'a gerekli önemi vermezdim.

Zaman avantajım var: kendi işimin sahibi olmamdan ötürü zaman ayırabiliyorum. O yüzden en aktif City Hall şu dönemkidir. Bunun anlaşılması biraz uzun sürecek ama City Hall hep geride kalmaya devam edecek.

Belediye başkanını sikeyim modunda gezen tipler bilinçlenmediği sürece de -5 sayfa şikayet oldu anca böyle çözüyorum - City Hall'ın kapasitesi bellidir.

Şuanki CH elinden geleni yapıyor ama, emin olun. Sadece objekoy komutu ile bile 1 aydır aktif olarak çalışıyoruz. Gerçi köprümüz bile siliniyor ama.

Bir de uç noktalardasın biraz. Uzun uzadıya yazıp emek verdiğin için teşekkürler. Arada seçip kullanacağım şeyler olacak.

Mesela yol düzenleme çalışmalarınızı beğeniyorum. Gerçekten araç hızlarını kesmek için güzel bir çalışma olmuş.
İhale ile ilgili bir rol planı hazırlayın. Etkinlik bölümünden geçin, zaten Hera admin bilet sistemi getirecekmiş. Sadece parası olan kesimler katılır ve ihalede inşa edilecek yerler mesela kamulaştırma için yapılacak yerlerse güvenli bölge kabul edilir, yeşil renkle çizilebilir. Şirketler aracılığıyla ihalesi alınır ve oraya inşaatlar yapılabilir. Bir kısmı devlete ait bir kısmı özel şirkete ait olur. Kasa konusunda da adminlerden ilgili bir ödenek talep edebilirsiniz. Bu olay uç geliyorsa bile meclis olayını ve aktif görüş rollerini ortaya koyabileceğiniz bir platform oluşturmanız çok önemli. En basitinden bir meclis alanı olmalı belediye içerisinde. Orada mesela haftanın belli bir günü ve saatinde etkinlik yapılarak halka brifing verilebilir. Çalışmalardan bahsedilebilir. İşyerimin yanında hemen City Hall. Açıkçası benim için önem arz ediyor etkin rolleri olduğunu görsem kesinlikle rollere katılırım. Ayrıca karakterim illegal görünümlü olduğu için yasal görünmek istiyor ve bu anlamda kendisini temize çıkarma niyetinde bu rollere katılabilir.

Rollerinize bölge işletme sahiplerinden birisi sıfatıyla beni dahil edin, elimden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışırım. Özellikle fikir anlamında encümen rolleri anlamında. Tabiiki hepimiz aktif olamayabiliyoruz ama oldukça role karşılıklı katkı sağlamak isterim.
Sunucunun belli bir obje koyma sayısı var, birkaç gün önce Thor çok fazla obje koyduğumuz için LSSD ve LSPD'nin barikat kuramadığını söyledi. Bu yüzden yaptığım tüm düzeltmeleri silmek zorunda kaldım, obje sayısından dolayı barikatlar ile tamir ettiğim köprüyü sildiler. Rollerimiz obje sınırından dolayı aşırı derecede kısıtlanıyor, Yönetimin bize destek vermesini istiyoruz. Şu ana yönetimden hiçbir şekilde destek almadık.

Çevrimdışı captainboard

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 09 Mayıs 2023, 16:51
Toplam oynama: 91 gün, 2 saat
Lv.
Köken:
Birlik:
« Yanıtla #45 : 11 Ağustos 2021, 13:28:11 »
@HighFeel

Hiç demeyelim @señorita, @noro , R3FL3X müsait olduğunda da Hera ve Thor sağolsun tam yetkili olduğu kısımlarda yardımcı oldular. Ama az önce bahsettiğim hiyerarşi düzeni sayesinde herkes sadece tam yetkisi olduğu konulara bakabiliyor.

Ama obje limiti dolduğunda bize yardımcı olmak için çözüm üretmek yerine objelerimizin silinme kısmını anlayamıyorum. Bunun yerine obje kaldırma yetkisi veya buna sınırlama getirebilmek adına obje ekleme rütbe sınırlandırma yetkisi gerekiyordu. Öncelikler arasında City Hall bi tık gereksiz görüldüğünden istekler unutuluyor, tek problem bu.

Çevrimdışı Unsichtbar.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Temmuz 2024, 01:48
Toplam oynama: 285 gün, 19 saat
Henry Star Lv.35
Son giriş: 08 Ocak 2023, 20:04
Toplam oynama: 21 gün, 4 saat
Son giriş: 11 Temmuz 2024, 02:13
Toplam oynama: 21 gün, 18 saat
Michael Star Lv.35
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:52
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
Son giriş: 08 Şubat 2024, 17:26
« Yanıtla #46 : 11 Ağustos 2021, 13:30:19 »
@Elif
Tavsiyelerin heyecan verici ama ben 2009'dan beri SAMP platformundayım. Yaşın kadar rol yaptım, rol yaptığım süreç o kadar uzun ki sampa ilk girdiğim günden beri işimi kurdum, evimi aldım, arabamı aldım, yüksek lisans yaptım. O yüzden bana burada rolün tanımını yapmana gerek yok.

Tavsiyelerinde atladığın noktayı anlatayım: benim piyano objesi koyma yetkim yok, benim güvenli bölge çizdirebilme yetkim yok, benim barikat objesini kaldırma yetkim bile yok. Ödenek de alamam, ona da izin yok.

Rina Roleplay'in bir hiyerarşi düzeni var. Yemek dağıtımı rollerinde bize destek olan admin; belediye çalışanlarını döven adamı hapise atmaya korkuyor. Şikayet edilir diye.

Ben map ekletemem, öyle bir yetkim yok. Güvenli bölge isteme yetkim de yok ve bunlara gelecek cevabı ben çok iyi biliyorum sizin için hayat toz pembe. Yemek dağıtımı rolü yaptığınızda gelecek trolleri unutuyorsunuz, sanat galerisi açsak başımıza gelecek trollerden haberiniz yok.

Hatta size yetkimden bahsedeyim: City Hall'a araba eklenmesi için 9 gün bekledik, TS3 için 12 gün bekledik, City Hall'a Burrito ekletemedik gittim kendi paramla aldım.

Rina bir hiyerarşi içinde işliyor: bir admin bir işlem yaparken LA'dan izin bekliyor: LA da Hera'dan izin bekliyor. Hera yoğun çalışmasına rağmen öncelik sıralamasına göre iş yapıyor. Bu sıralamada da City Hall'ın bir isteğinin kabul olması için asgari 10 gün beklemek gerekiyor o da mantıklı gelirse.

Sadece ülkemizdeki halk eğitim gibi eğitim vermeye başladık City Hall'da. Denedik yani, güzel rol değil mi? Sertifika veriyoruz, forumda paylaşıyoruz. Sokaktan sesler geçmesi için bir yetkili bulamadık. Ders anlattığımız esnada toz war mi diyen oldu, ne boş yapıyorsunuz ben çıkıyorum diyenler oldu.  Kısacası hayat toz pembe değil.

Sözüme güven, City Hall yetkililerinin dediğin hiçbir şeyi yapmaya yetkisi yok neredeyse. Tek cenaze rolleri var, onun için de gerekli çalışmaları yapıyorum.

Nasıl dövdüm ama ikisini yatırdım sonra paramediki yatırıyodum ki jail yedim POADSOPDASOPDOPASDKPOAS

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #47 : 11 Ağustos 2021, 13:32:27 »
Birbirinizin kalbini kırmaya gerek yok. İhbar sistemi hali hazırda var zaten ve şehir dilek şikayet departmanını işin içine katmak bizi çok uğraştırmaz, gönüller bir olacaksa eklenebilir. Lisans sistemine gerek yok, rol ile yapabilirsiniz. Obje sisteminde 500 obje ile sınırlı olması evet zora sokuyor, bunu sınırsız bir pool haline getireceğiz ancak bu köprü mapı yapmak için de kullanılamaz. Komik ve hoş olması onun yapılmasını meşru kılmaz. Obje yetkilendirmesi SD, FD, PD, FBI için var ancak LSCH için eksik, bununla da ilgileneceğiz. Map konusuna gelirsek başındaki zât bize map getirdi de biz mi eklemedik. Yönetim desteklemiyor ayağını bırakın. :dft003:
17