Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LSCH için kapsamlı ar-ge

Başlatan HighFeeldagreat, 10 Ağustos 2021, 14:13:00
Okunma sayısı 3912 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Ynt: LSCH için kapsamlı ar-ge
« Yanıtla #30 : 11 Ağustos 2021, 11:05:11 »
rol ile biber gazının ne alakası var? ek olarak fd kurallarındaki kural kalksa biber gazına gerek kalmadan adamları biz yumruklarız zaten, konuyu baska yere çekmeyin simdi

FD'nin görevi insan yumruklamak mı? Allahım sana geliyorum.

Argeye gelince, belediye aslında çok çeşitli rollere sahip. Sadece STORY RP diyorsunuzda rol kıtlığı yaşıyorsanız size birkaç tavsiye vermek isterim.

Öncelikle City Hall deyince aklımıza tipik belediye kavramı geliyor ve bu nedir ondan başlayalım. Bu verdiğim tavsiyeleri rollerinize adapte etmeniz koşulunda size aşırı derecede rol çıkacaktır bundan emin olabilirsiniz. Hani sisteme gerek yok rolü yapılabilir diyorlar ya işte bunun nedenini açıklamak anlamında.

İlk olarak belediye, sosyal hizmet götüren devlet birimi olarak tanımlanabilir. İmar işleri su kanalizasyon sistemleri, kentsel yapılaşma sorunları, trafik problemleri, ambulans sistemleri, yapılacak definler, ağaçlandırma faaliyetleri, bölgede bir nazım planı yaparak o bölgenin kalkınmasına yarayacak işlerde bulunmak, konut tasarımları, kültür ve sanat merkezleri ile alakalı ilgilenme işleri, turizm gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterir.

Misal, bizim birliğimiz belediyeye çok yakın bir birliktir. Sadece bu legal illegal diye ortaya koymaktan ziyade belediye içi faaliyetlere şöyle başlayabilirsiniz. Maddeleyeceğim uzun olduğunda herkes okumak istemeyebiliyor.

1- Belediye Meclisi , Belediye Encümeni, Yatırımcılar Derneği, Sendikacılar Kulübü gibi alt yapılanmalar kurabilirsiniz.

-Bu yapılanmalar adı altında çeşitli projeler yürüterek gerektiğinde birliklerle bile ortak rol faaliyetlerine girişebilirsiniz. Örneğin ben maden çıkartmayı düşünüyordum devletin altın rezervine katkı bulunmak amaçlı belli bir düzeyde bu işlemlerle ilgilenebilirsiniz izin almanız kaydıyla. Belediye Meclisi alarak belediyede hükümet seçim sistemleri yapabilirsiniz ve insanlara fikir savunma hakkı alanı oluşturabilirsiniz. Meclis üyeleri sayesinde belirli bir fikir altında IC olarak ARGE faaliyetleri aynı forumda gibi yürütebilirsiniz.
-Belediye Encümeni seçimle ya da atamalarla gelir fakat seçimle şehrin ileri gelenlerini toplayıp kendi yatırım fonlarınıza ortak edebilirsiniz.
-Sendika adı altında tırcıları, taksicileri, kamyoncuları bir araya toplayıp onların yasal haklarını savunacakları bir mecra oluşturarak onlara ekstra rol alanları sunabilirsiniz. Kendilerine ifade alanı sağlayabilirsiniz.
-İşletmelerin daha iyi çalışabilmesi su sorunlarının giderilmesi için kazı çalışmaları başlatmasanız bile elektrik ve su faturası kontrolleri yapabilirsiniz. Düzenli bir şekilde mesela işletmelere gelip işletmelerin belediyeden gelen hizmetlerde akan sorunlarıyla ilgili bireysel diyaloglara girebilirsiniz. Bu su, elektrik, vergi ve lisanslarla alakalı duyuru olabilir. Düzenli bir şekilde her işletmenin borusunu altyapısını kontrol edebilirsiniz.

2- Şehirde ve eyaletteki tarımsal arazileri kullanarak çiftçilik sistemi getirebilirsiniz. Madenciler ve çiftçiler için bir istihdam alanı yaratabilirsiniz. İş sahibi olmayan insanlara bu tanıdığınız yatırımcılar sayesinde iş bulma olanakları sunabilirsiniz. BİZ DEVLETİZ KİMSEYLE ANLAŞMAYIZ mantığı yanlış bir mantıktır. Hükümet olarak halkı kucaklayan roller yapabilirsiniz.

3-O kadar belediye çalışanı var madem bir kere bile şehirde anket yapan bir belediye çalışanı görmedim. Halkın içine karışıp insanların sorunları için bir anket metni hazırlayarak insanlara ne istiyor ne istemiyor diye sorabilirsiniz.

4- Şehirde sivil anlamda turizm bölgelerinde oturup konaklayacak bir alan maalesef bulunmuyor. Bununla ilgili map işlemleri için yönetimden izin alıp bir saha inşa edebilirsiniz. Bu sunucuda gerçekten olmayan bir şey. Mesela ben sabahleyin sahilde var olan bir kafe görmedim. Böyle esintili bir alan. Bir tek BAYSİDE bölgesinde var o da mühürlenmiş. Zincirli girilmiyor anlamadım sebebini. Ortak rol alanları için yerler inşa edilebilir. Birlik moderatörümüz zaten tarafsız bölgeler olacağını söyledi. Bununla alakalı işi alabilirsiniz.

5-İHALE sistemi getirip çeşitli yatırımlar için oyuncuları belli ihaleler altında toplayabilirsiniz. Bunu sadece rol olarak bile düşünün. Örnek veriyorum bir sinema kurulacak bu sinemadaki bir film için bir ihale bir müzayede topluyorsunuz ya da bir piyano. Sadece rol amaçlı bile bu yapılabilir.

6- Şehirde bir tane sanat galerisi bir tane müze yok. Sanatsal faaliyetler düzenleyebilirsiniz.
7- Şehirdeki bazı antika araçları açık arttırmayla satabilirsiniz.
8- CK olan karakterleri ya da karakter ölümleri sonrasında bu ölümlerin resmi defin faaliyetlerini gerçekleştirme rolünü üstlenebilirsiniz. Yani kürek ve mezar kazıcılığı birliklerine gerek yok. Belediyenin işi bu.
9- Eyaleti bölgelere ayırarak örneğin Doğu bölgesi, batı bölgesi, kuzey doğu bölgesi diye planlayarak ağaçlandırma faaliyetleri, kentleşme projeleri yapabilirsiniz.
10- Mesela oyunda eyaletler arası uçuş ya da tren yolculuğu yok. Bununla ilgili yönetimden izin alarak belli günlerde insanların trenle bir yerden bir yere gitmesini sağlayabilen roller yapabilirsiniz. (Sistematik alt yapıya dayanıyor ama devletten izin alınabilir)

Sadece bu rollerden ilk kısımlarını bile ilk meclis encümen olayları seçim olayları ve halkla irtibatı sağlama rollerini iyi yapsanız binlerce roller çıkacağına eminim. Karamsar olmayın, her şey sistem değil. Halk size ulaşamıyorsa /ihbar komutu istemek yerine siz halka ulaşmayı deneyin. Belediyenin saha elemanları bunun için var.
3

Çevrimdışı Calamitous

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 22 Nisan 2024, 20:38
Toplam oynama: 275 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 26 Ekim 2023, 08:53
Toplam oynama: 4 gün, 21 saat
Son giriş: 07 Ocak 2024, 19:15
Toplam oynama: 3 gün, 12 saat
« Yanıtla #31 : 11 Ağustos 2021, 11:15:51 »

Çevrimdışı captainboard

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 09 Mayıs 2023, 16:51
Toplam oynama: 91 gün, 2 saat
Lv.
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik:
« Yanıtla #32 : 11 Ağustos 2021, 12:16:29 »
@Elif
Çelişiyorsun, LSCHde rol kıtlığı yaşamazsın. Sadece bolca story rp ile iş yürütmek zorundasın bu da bolca hayal gücü ve sağlam sabır ister çünkü mesela kanalizasyonu tamir ederken karşında kanalizasyon yoktur.

Aynı şekilde benim kasaya bile erişimim yok, yetkilerimiz oldukça kısıtlı olduğundan ihale mevzusunu da hiçbir şekilde ele alamam.

Verdiğin bütün fikirler - meclis dışında - sistem gerektiriyor, eğer sistem olmazsa yine story rp oluyor. Sistem neden olmaz, çünkü City Hall'ın sunucuda kendine ait bir komutu bile yok - evet bir tane bile - Çöp oluşum olarak görüldüğünden City Hall'a direkt olarak sistem getirileceğini sanmıyorum.

Daha önceki yönetimler dolayısıyla CH sürekli kullanılıp kullanılıp atıldığından, ilgilenilmediğinden kalıcı olacağı düşünülmüyor. Sunucu yönetiminin haklı olduğu kısım da bu, ben olsam belki ben de böyle düşünürdüm ve CH'a gerekli önemi vermezdim.

Zaman avantajım var: kendi işimin sahibi olmamdan ötürü zaman ayırabiliyorum. O yüzden en aktif City Hall şu dönemkidir. Bunun anlaşılması biraz uzun sürecek ama City Hall hep geride kalmaya devam edecek.

Belediye başkanını sikeyim modunda gezen tipler bilinçlenmediği sürece de -5 sayfa şikayet oldu anca böyle çözüyorum - City Hall'ın kapasitesi bellidir.

Şuanki CH elinden geleni yapıyor ama, emin olun. Sadece objekoy komutu ile bile 1 aydır aktif olarak çalışıyoruz. Gerçi köprümüz bile siliniyor ama.

Bir de uç noktalardasın biraz. Uzun uzadıya yazıp emek verdiğin için teşekkürler. Arada seçip kullanacağım şeyler olacak.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #33 : 11 Ağustos 2021, 12:26:29 »
@Elif
Çelişiyorsun, LSCHde rol kıtlığı yaşamazsın. Sadece bolca story rp ile iş yürütmek zorundasın bu da bolca hayal gücü ve sağlam sabır ister çünkü mesela kanalizasyonu tamir ederken karşında kanalizasyon yoktur.

Verdiğin bütün fikirler - meclis dışında - sistem gerektiriyor, eğer sistem olmazsa yine story rp oluyor. Bir de uç noktalardasın biraz.

Teşekkürler ama emeğin için

Hayır gerektirmiyor. Story rpnin tanımı da o değil ama yine de şöyle söyleyeyim. Uç noktalarda rol yapmayı göze almıyorsanız rolün sıkıcılığından şikayet etmeyin diyorum. Rolün sıkıcılığını yani akıcı olmayışından şikayet eden ben değilim konuyu açan arkadaş. Bana rol kıtlığı yaşamazsın demişsiniz ben zaten kendi birliğimde de rol kıtlığı yaşamıyorum. Konuyu açan arkadaş bundan muzdarip. Ki dediğim şeyler gayet makul şeyler yapılabilecek şeyler. Ayrıca rol dediğiniz şey baştan aşağı her rolde sistematik bir şeyin olup ona yanıt verilmesi değildir. Bunlar dışındaki her şey de Story RP kabul edilmez. Story RP olmayan bir rolün karşılıklı olarak var olarak düşünülmesi sonucu üretilen hikaye rolüdür. Rolün tamamıyla var olmayan bir şey üzerinden hareket edilerek yürütülmesi ve ona göre işlenmesidir. Ulaşım sistemleri story değil, eğer tren sistemi getirilirse tabii ki, birliklerle yapacağınız toplantı rolleri story değil, meclis rolleri story değil, anket rolleri story değil, işyerleri kontrolünde yapacağınız roller story değil, sanat merkezleri açıp orayı işletmek ve oraya map yaparak halka açık roller yapmak story değil, müzayede açıp orada satış rolü yapmak bile aslında story olmayabilir. Hatta kilisede haftalık vaazlar verilebilmesi için kiliseyi bile yönlendirebilirsiniz. Mesela siz bir piyano koyarsınız objeyle, biz alırız sonra onu gider evimize kendi objemizle koyarız. Uçlarda demişsiniz de, bu rol yapmak istemekle alakalı bir şey. Rol yapmak istemiyoruz diyebilirsin, benim uç noktalarda olduğumu düşünmek yerine.
1

Çevrimdışı captainboard

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 09 Mayıs 2023, 16:51
Toplam oynama: 91 gün, 2 saat
Lv.
Köken:
Birlik:
« Yanıtla #34 : 11 Ağustos 2021, 12:29:36 »
@Elif mobilden yazdığımdan dolayı sürekli güncelliyordum yazıyı, tekrar okuyup tekrar cevap yazabilir misin?

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #35 : 11 Ağustos 2021, 12:34:20 »
@Elif

Aynı şekilde benim kasaya bile erişimim yok, yetkilerimiz oldukça kısıtlı olduğundan ihale mevzusunu da hiçbir şekilde ele alamam.

Verdiğin bütün fikirler - meclis dışında - sistem gerektiriyor, eğer sistem olmazsa yine story rp oluyor. Sistem neden olmaz, çünkü City Hall'ın sunucuda kendine ait bir komutu bile yok - evet bir tane bile - Çöp oluşum olarak görüldüğünden City Hall'a direkt olarak sistem getirileceğini sanmıyorum.

Daha önceki yönetimler dolayısıyla CH sürekli kullanılıp kullanılıp atıldığından, ilgilenilmediğinden kalıcı olacağı düşünülmüyor. Sunucu yönetiminin haklı olduğu kısım da bu, ben olsam belki ben de böyle düşünürdüm ve CH'a gerekli önemi vermezdim.

Zaman avantajım var: kendi işimin sahibi olmamdan ötürü zaman ayırabiliyorum. O yüzden en aktif City Hall şu dönemkidir. Bunun anlaşılması biraz uzun sürecek ama City Hall hep geride kalmaya devam edecek.

Belediye başkanını sikeyim modunda gezen tipler bilinçlenmediği sürece de -5 sayfa şikayet oldu anca böyle çözüyorum - City Hall'ın kapasitesi bellidir.

Şuanki CH elinden geleni yapıyor ama, emin olun. Sadece objekoy komutu ile bile 1 aydır aktif olarak çalışıyoruz. Gerçi köprümüz bile siliniyor ama.

Bir de uç noktalardasın biraz. Uzun uzadıya yazıp emek verdiğin için teşekkürler. Arada seçip kullanacağım şeyler olacak.

Mesela yol düzenleme çalışmalarınızı beğeniyorum. Gerçekten araç hızlarını kesmek için güzel bir çalışma olmuş.
İhale ile ilgili bir rol planı hazırlayın. Etkinlik bölümünden geçin, zaten Hera admin bilet sistemi getirecekmiş. Sadece parası olan kesimler katılır ve ihalede inşa edilecek yerler mesela kamulaştırma için yapılacak yerlerse güvenli bölge kabul edilir, yeşil renkle çizilebilir. Şirketler aracılığıyla ihalesi alınır ve oraya inşaatlar yapılabilir. Bir kısmı devlete ait bir kısmı özel şirkete ait olur. Kasa konusunda da adminlerden ilgili bir ödenek talep edebilirsiniz. Bu olay uç geliyorsa bile meclis olayını ve aktif görüş rollerini ortaya koyabileceğiniz bir platform oluşturmanız çok önemli. En basitinden bir meclis alanı olmalı belediye içerisinde. Orada mesela haftanın belli bir günü ve saatinde etkinlik yapılarak halka brifing verilebilir. Çalışmalardan bahsedilebilir. İşyerimin yanında hemen City Hall. Açıkçası benim için önem arz ediyor etkin rolleri olduğunu görsem kesinlikle rollere katılırım. Ayrıca karakterim illegal görünümlü olduğu için yasal görünmek istiyor ve bu anlamda kendisini temize çıkarma niyetinde bu rollere katılabilir.

Rollerinize bölge işletme sahiplerinden birisi sıfatıyla beni dahil edin, elimden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışırım. Özellikle fikir anlamında encümen rolleri anlamında. Tabiiki hepimiz aktif olamayabiliyoruz ama oldukça role karşılıklı katkı sağlamak isterim.

Çevrimdışı wenoxy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Owen McField Lv.30
Köken: Kanadalı
Son giriş: 16 Nisan 2025, 12:38
Toplam oynama: 68 gün, 21 saat
Son giriş: 20 Aralık 2024, 21:12
Toplam oynama: 246 gün, 19 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 20 Aralık 2024, 21:04
Toplam oynama: 3 gün, 22 saat
Köken: Arap
Son giriş: 29 Nisan 2024, 21:08
Toplam oynama: 0 gün, 12 saat
Owen Mowen Lv.30
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 23:56
Toplam oynama: 1 gün, 20 saat
« Yanıtla #36 : 11 Ağustos 2021, 12:40:03 »
rol ile biber gazının ne alakası var? ek olarak fd kurallarındaki kural kalksa biber gazına gerek kalmadan adamları biz yumruklarız zaten, konuyu baska yere çekmeyin simdi

FD'nin görevi insan yumruklamak mı? Allahım sana geliyorum.

Argeye gelince, belediye aslında çok çeşitli rollere sahip. Sadece STORY RP diyorsunuzda rol kıtlığı yaşıyorsanız size birkaç tavsiye vermek isterim.

Öncelikle City Hall deyince aklımıza tipik belediye kavramı geliyor ve bu nedir ondan başlayalım. Bu verdiğim tavsiyeleri rollerinize adapte etmeniz koşulunda size aşırı derecede rol çıkacaktır bundan emin olabilirsiniz. Hani sisteme gerek yok rolü yapılabilir diyorlar ya işte bunun nedenini açıklamak anlamında.

İlk olarak belediye, sosyal hizmet götüren devlet birimi olarak tanımlanabilir. İmar işleri su kanalizasyon sistemleri, kentsel yapılaşma sorunları, trafik problemleri, ambulans sistemleri, yapılacak definler, ağaçlandırma faaliyetleri, bölgede bir nazım planı yaparak o bölgenin kalkınmasına yarayacak işlerde bulunmak, konut tasarımları, kültür ve sanat merkezleri ile alakalı ilgilenme işleri, turizm gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterir.

Misal, bizim birliğimiz belediyeye çok yakın bir birliktir. Sadece bu legal illegal diye ortaya koymaktan ziyade belediye içi faaliyetlere şöyle başlayabilirsiniz. Maddeleyeceğim uzun olduğunda herkes okumak istemeyebiliyor.

1- Belediye Meclisi , Belediye Encümeni, Yatırımcılar Derneği, Sendikacılar Kulübü gibi alt yapılanmalar kurabilirsiniz.

-Bu yapılanmalar adı altında çeşitli projeler yürüterek gerektiğinde birliklerle bile ortak rol faaliyetlerine girişebilirsiniz. Örneğin ben maden çıkartmayı düşünüyordum devletin altın rezervine katkı bulunmak amaçlı belli bir düzeyde bu işlemlerle ilgilenebilirsiniz izin almanız kaydıyla. Belediye Meclisi alarak belediyede hükümet seçim sistemleri yapabilirsiniz ve insanlara fikir savunma hakkı alanı oluşturabilirsiniz. Meclis üyeleri sayesinde belirli bir fikir altında IC olarak ARGE faaliyetleri aynı forumda gibi yürütebilirsiniz.
-Belediye Encümeni seçimle ya da atamalarla gelir fakat seçimle şehrin ileri gelenlerini toplayıp kendi yatırım fonlarınıza ortak edebilirsiniz.
-Sendika adı altında tırcıları, taksicileri, kamyoncuları bir araya toplayıp onların yasal haklarını savunacakları bir mecra oluşturarak onlara ekstra rol alanları sunabilirsiniz. Kendilerine ifade alanı sağlayabilirsiniz.
-İşletmelerin daha iyi çalışabilmesi su sorunlarının giderilmesi için kazı çalışmaları başlatmasanız bile elektrik ve su faturası kontrolleri yapabilirsiniz. Düzenli bir şekilde mesela işletmelere gelip işletmelerin belediyeden gelen hizmetlerde akan sorunlarıyla ilgili bireysel diyaloglara girebilirsiniz. Bu su, elektrik, vergi ve lisanslarla alakalı duyuru olabilir. Düzenli bir şekilde her işletmenin borusunu altyapısını kontrol edebilirsiniz.

2- Şehirde ve eyaletteki tarımsal arazileri kullanarak çiftçilik sistemi getirebilirsiniz. Madenciler ve çiftçiler için bir istihdam alanı yaratabilirsiniz. İş sahibi olmayan insanlara bu tanıdığınız yatırımcılar sayesinde iş bulma olanakları sunabilirsiniz. BİZ DEVLETİZ KİMSEYLE ANLAŞMAYIZ mantığı yanlış bir mantıktır. Hükümet olarak halkı kucaklayan roller yapabilirsiniz.

3-O kadar belediye çalışanı var madem bir kere bile şehirde anket yapan bir belediye çalışanı görmedim. Halkın içine karışıp insanların sorunları için bir anket metni hazırlayarak insanlara ne istiyor ne istemiyor diye sorabilirsiniz.

4- Şehirde sivil anlamda turizm bölgelerinde oturup konaklayacak bir alan maalesef bulunmuyor. Bununla ilgili map işlemleri için yönetimden izin alıp bir saha inşa edebilirsiniz. Bu sunucuda gerçekten olmayan bir şey. Mesela ben sabahleyin sahilde var olan bir kafe görmedim. Böyle esintili bir alan. Bir tek BAYSİDE bölgesinde var o da mühürlenmiş. Zincirli girilmiyor anlamadım sebebini. Ortak rol alanları için yerler inşa edilebilir. Birlik moderatörümüz zaten tarafsız bölgeler olacağını söyledi. Bununla alakalı işi alabilirsiniz.

5-İHALE sistemi getirip çeşitli yatırımlar için oyuncuları belli ihaleler altında toplayabilirsiniz. Bunu sadece rol olarak bile düşünün. Örnek veriyorum bir sinema kurulacak bu sinemadaki bir film için bir ihale bir müzayede topluyorsunuz ya da bir piyano. Sadece rol amaçlı bile bu yapılabilir.

6- Şehirde bir tane sanat galerisi bir tane müze yok. Sanatsal faaliyetler düzenleyebilirsiniz.
7- Şehirdeki bazı antika araçları açık arttırmayla satabilirsiniz.
8- CK olan karakterleri ya da karakter ölümleri sonrasında bu ölümlerin resmi defin faaliyetlerini gerçekleştirme rolünü üstlenebilirsiniz. Yani kürek ve mezar kazıcılığı birliklerine gerek yok. Belediyenin işi bu.
9- Eyaleti bölgelere ayırarak örneğin Doğu bölgesi, batı bölgesi, kuzey doğu bölgesi diye planlayarak ağaçlandırma faaliyetleri, kentleşme projeleri yapabilirsiniz.
10- Mesela oyunda eyaletler arası uçuş ya da tren yolculuğu yok. Bununla ilgili yönetimden izin alarak belli günlerde insanların trenle bir yerden bir yere gitmesini sağlayabilen roller yapabilirsiniz. (Sistematik alt yapıya dayanıyor ama devletten izin alınabilir)

Sadece bu rollerden ilk kısımlarını bile ilk meclis encümen olayları seçim olayları ve halkla irtibatı sağlama rollerini iyi yapsanız binlerce roller çıkacağına eminim. Karamsar olmayın, her şey sistem değil. Halk size ulaşamıyorsa /ihbar komutu istemek yerine siz halka ulaşmayı deneyin. Belediyenin saha elemanları bunun için var.
okumaya usendım ne yazmıssın bee

Çevrimdışı berkingo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 24 Nisan 2025, 15:12
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 05 Temmuz 2024, 22:32
Toplam oynama: 1 gün, 7 saat
« Yanıtla #37 : 11 Ağustos 2021, 12:44:49 »
gelebilir zarari yok

Çevrimdışı LEORANGE

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Paul Moseley Lv.19
Son giriş: 25 Haziran 2024, 17:28
Toplam oynama: 61 gün, 14 saat
« Yanıtla #38 : 11 Ağustos 2021, 12:56:58 »
@Elif
Tavsiyelerin heyecan verici ama ben 2009'dan beri SAMP platformundayım. Yaşın kadar rol yaptım, rol yaptığım süreç o kadar uzun ki sampa ilk girdiğim günden beri işimi kurdum, evimi aldım, arabamı aldım, yüksek lisans yaptım. O yüzden bana burada rolün tanımını yapmana gerek yok.

Tavsiyelerinde atladığın noktayı anlatayım: benim piyano objesi koyma yetkim yok, benim güvenli bölge çizdirebilme yetkim yok, benim barikat objesini kaldırma yetkim bile yok. Ödenek de alamam, ona da izin yok.

Rina Roleplay'in bir hiyerarşi düzeni var. Yemek dağıtımı rollerinde bize destek olan admin; belediye çalışanlarını döven adamı hapise atmaya korkuyor. Şikayet edilir diye.

Ben map ekletemem, öyle bir yetkim yok. Güvenli bölge isteme yetkim de yok ve bunlara gelecek cevabı ben çok iyi biliyorum sizin için hayat toz pembe. Yemek dağıtımı rolü yaptığınızda gelecek trolleri unutuyorsunuz, sanat galerisi açsak başımıza gelecek trollerden haberiniz yok.

Hatta size yetkimden bahsedeyim: City Hall'a araba eklenmesi için 9 gün bekledik, TS3 için 12 gün bekledik, City Hall'a Burrito ekletemedik gittim kendi paramla aldım.

Rina bir hiyerarşi içinde işliyor: bir admin bir işlem yaparken LA'dan izin bekliyor: LA da Hera'dan izin bekliyor. Hera yoğun çalışmasına rağmen öncelik sıralamasına göre iş yapıyor. Bu sıralamada da City Hall'ın bir isteğinin kabul olması için asgari 10 gün beklemek gerekiyor o da mantıklı gelirse.

Sadece ülkemizdeki halk eğitim gibi eğitim vermeye başladık City Hall'da. Denedik yani, güzel rol değil mi? Sertifika veriyoruz, forumda paylaşıyoruz. Sokaktan sesler geçmesi için bir yetkili bulamadık. Ders anlattığımız esnada toz war mi diyen oldu, ne boş yapıyorsunuz ben çıkıyorum diyenler oldu.  Kısacası hayat toz pembe değil.

Sözüme güven, City Hall yetkililerinin dediğin hiçbir şeyi yapmaya yetkisi yok neredeyse. Tek cenaze rolleri var, onun için de gerekli çalışmaları yapıyorum.

Gençler ne derseniz diyin bu adam haklı, hiçbir türlü hiçbir işlevimiz yok oluşumda. Sadece obje ekleyip kaldırarak birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Hadi biz kendi rolümüzü taştan çıkartırız. Rolsel olarak halkın gözünde hiçbir ağırlığımız bile yok herkes Fuck PD kafasında olduğundan bizede bok atıyorlar. Belediye binasının içerisinde konferansta adam yanındakine toz war mı fiyor. Bu Non-RP değilde nedir? Idlewood’da başkanın etrafını halk sarmış saldırgan konuşuyorlar yandan PD geçiyor yakın telsizden destek istiyoruz koskoca başkan için, adamlar sallamıyor bile o kadar bomboş bi oluşum olarak gözüküyoruz sunucu genelinin gözünde

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Adam Quarty Lv.30
« Yanıtla #39 : 11 Ağustos 2021, 13:01:02 »
Şöyle, 3. divizyon ve ihbar hattı için yazıyorum;

Bu eklemek istediğiniz divizyonun amacına Şehir içerisinde Polislerde Trafik divizyonu; Şeriflerde highway patrol hizmet etmekte,

Ben yaklaşık 3-4 ay boyunca Trafik ve highway divizyonunda çeşitli roller yapmaya çalıştım ama hiçbir zaman, yolda kalan veya benzini biten kimse ihbar atmadı, sebebi ise, oyuncular yolda kaldıklarına talep atıp bug diyor, benzini bittiğinde taksi çağırıp yanında benzin bidonuda getir diyorlar, bu yüzden getirilebilir ama getirildiğinde işlevsiz olucağını belirtmek istedim, Ar & Ge gelişmeye ve araştırmaya açık olmuş, umarım birliğinizi işlevli birşekilde geliştirebilirsiniz.
1