rol ile biber gazının ne alakası var? ek olarak fd kurallarındaki kural kalksa biber gazına gerek kalmadan adamları biz yumruklarız zaten, konuyu baska yere çekmeyin simdi
FD'nin görevi insan yumruklamak mı? Allahım sana geliyorum.
Argeye gelince, belediye aslında çok çeşitli rollere sahip. Sadece STORY RP diyorsunuzda rol kıtlığı yaşıyorsanız size birkaç tavsiye vermek isterim.
Öncelikle City Hall deyince aklımıza tipik belediye kavramı geliyor ve bu nedir ondan başlayalım. Bu verdiğim tavsiyeleri rollerinize adapte etmeniz koşulunda size aşırı derecede rol çıkacaktır bundan emin olabilirsiniz. Hani sisteme gerek yok rolü yapılabilir diyorlar ya işte bunun nedenini açıklamak anlamında.
İlk olarak belediye, sosyal hizmet götüren devlet birimi olarak tanımlanabilir. İmar işleri su kanalizasyon sistemleri, kentsel yapılaşma sorunları, trafik problemleri, ambulans sistemleri, yapılacak definler, ağaçlandırma faaliyetleri, bölgede bir nazım planı yaparak o bölgenin kalkınmasına yarayacak işlerde bulunmak, konut tasarımları, kültür ve sanat merkezleri ile alakalı ilgilenme işleri, turizm gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterir.
Misal, bizim birliğimiz belediyeye çok yakın bir birliktir. Sadece bu legal illegal diye ortaya koymaktan ziyade belediye içi faaliyetlere şöyle başlayabilirsiniz. Maddeleyeceğim uzun olduğunda herkes okumak istemeyebiliyor.
1- Belediye Meclisi , Belediye Encümeni, Yatırımcılar Derneği, Sendikacılar Kulübü gibi alt yapılanmalar kurabilirsiniz.
-Bu yapılanmalar adı altında çeşitli projeler yürüterek gerektiğinde birliklerle bile ortak rol faaliyetlerine girişebilirsiniz. Örneğin ben maden çıkartmayı düşünüyordum devletin altın rezervine katkı bulunmak amaçlı belli bir düzeyde bu işlemlerle ilgilenebilirsiniz izin almanız kaydıyla. Belediye Meclisi alarak belediyede hükümet seçim sistemleri yapabilirsiniz ve insanlara fikir savunma hakkı alanı oluşturabilirsiniz. Meclis üyeleri sayesinde belirli bir fikir altında IC olarak ARGE faaliyetleri aynı forumda gibi yürütebilirsiniz.
-Belediye Encümeni seçimle ya da atamalarla gelir fakat seçimle şehrin ileri gelenlerini toplayıp kendi yatırım fonlarınıza ortak edebilirsiniz.
-Sendika adı altında tırcıları, taksicileri, kamyoncuları bir araya toplayıp onların yasal haklarını savunacakları bir mecra oluşturarak onlara ekstra rol alanları sunabilirsiniz. Kendilerine ifade alanı sağlayabilirsiniz.
-İşletmelerin daha iyi çalışabilmesi su sorunlarının giderilmesi için kazı çalışmaları başlatmasanız bile elektrik ve su faturası kontrolleri yapabilirsiniz. Düzenli bir şekilde mesela işletmelere gelip işletmelerin belediyeden gelen hizmetlerde akan sorunlarıyla ilgili bireysel diyaloglara girebilirsiniz. Bu su, elektrik, vergi ve lisanslarla alakalı duyuru olabilir. Düzenli bir şekilde her işletmenin borusunu altyapısını kontrol edebilirsiniz.
2- Şehirde ve eyaletteki tarımsal arazileri kullanarak çiftçilik sistemi getirebilirsiniz. Madenciler ve çiftçiler için bir istihdam alanı yaratabilirsiniz. İş sahibi olmayan insanlara bu tanıdığınız yatırımcılar sayesinde iş bulma olanakları sunabilirsiniz. BİZ DEVLETİZ KİMSEYLE ANLAŞMAYIZ mantığı yanlış bir mantıktır. Hükümet olarak halkı kucaklayan roller yapabilirsiniz.
3-O kadar belediye çalışanı var madem bir kere bile şehirde anket yapan bir belediye çalışanı görmedim. Halkın içine karışıp insanların sorunları için bir anket metni hazırlayarak insanlara ne istiyor ne istemiyor diye sorabilirsiniz.
4- Şehirde sivil anlamda turizm bölgelerinde oturup konaklayacak bir alan maalesef bulunmuyor. Bununla ilgili map işlemleri için yönetimden izin alıp bir saha inşa edebilirsiniz. Bu sunucuda gerçekten olmayan bir şey. Mesela ben sabahleyin sahilde var olan bir kafe görmedim. Böyle esintili bir alan. Bir tek BAYSİDE bölgesinde var o da mühürlenmiş. Zincirli girilmiyor anlamadım sebebini. Ortak rol alanları için yerler inşa edilebilir. Birlik moderatörümüz zaten tarafsız bölgeler olacağını söyledi. Bununla alakalı işi alabilirsiniz.
5-İHALE sistemi getirip çeşitli yatırımlar için oyuncuları belli ihaleler altında toplayabilirsiniz. Bunu sadece rol olarak bile düşünün. Örnek veriyorum bir sinema kurulacak bu sinemadaki bir film için bir ihale bir müzayede topluyorsunuz ya da bir piyano. Sadece rol amaçlı bile bu yapılabilir.
6- Şehirde bir tane sanat galerisi bir tane müze yok. Sanatsal faaliyetler düzenleyebilirsiniz.
7- Şehirdeki bazı antika araçları açık arttırmayla satabilirsiniz.
8- CK olan karakterleri ya da karakter ölümleri sonrasında bu ölümlerin resmi defin faaliyetlerini gerçekleştirme rolünü üstlenebilirsiniz. Yani kürek ve mezar kazıcılığı birliklerine gerek yok. Belediyenin işi bu.
9- Eyaleti bölgelere ayırarak örneğin Doğu bölgesi, batı bölgesi, kuzey doğu bölgesi diye planlayarak ağaçlandırma faaliyetleri, kentleşme projeleri yapabilirsiniz.
10- Mesela oyunda eyaletler arası uçuş ya da tren yolculuğu yok. Bununla ilgili yönetimden izin alarak belli günlerde insanların trenle bir yerden bir yere gitmesini sağlayabilen roller yapabilirsiniz. (Sistematik alt yapıya dayanıyor ama devletten izin alınabilir)
Sadece bu rollerden ilk kısımlarını bile ilk meclis encümen olayları seçim olayları ve halkla irtibatı sağlama rollerini iyi yapsanız binlerce roller çıkacağına eminim. Karamsar olmayın, her şey sistem değil. Halk size ulaşamıyorsa /ihbar komutu istemek yerine siz halka ulaşmayı deneyin. Belediyenin saha elemanları bunun için var.