Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Polisler hakkında

Başlatan #Cyborg, 19 Temmuz 2021, 10:41:42
Okunma sayısı 10106 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı #Cyborg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Noah Brown Lv.11
Köken: Amerikan
Son giriş: 23 Temmuz 2021, 13:51
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
Ynt: Polisler hakkında
« Yanıtla #40 : 20 Temmuz 2021, 01:42:32 »
1. Lspd - lssd üyeleri robot değil, sadece sizin ihbarınıza bakmakla yükümlü değiliz bir sürü ic görevlerimiz, sorumluluklarımız var.

- Sizin başlıca sorumluğunuzdan biri halkı koruyup kollamak. (KORU VE HİZEMET ET!) bu hizmetten yararlanmak için ne yapabiliriz acaba?

2. Pd-sd üyeleri elinden geldiği kadar rol yapıyor, birçok sefer verilen ihbarlara siz kural ihlaline girmeyin, ooc ceza almayın diye dikkat ediyoruz

(siz kural ihlali yapıp illegal karakteriniz ile legal ihbar verirseniz, o ihbara bir memurun koşarak iyimisiniz diye gelmesini beklemeyin.)

- Bu dediğiniz oldukça yanlış bir yaklaşım. Eğer bir 911 çağrısı ve başka bir olayda (yanlış aradım, sorun çözüldü) dese bile mantıken bir bakman gerek. Çünkü o zorla telefonu kapatmış olabilir. İc olarak ne olursa olsun sizin başlıca tek hedefiniz (KORU VE HİZMET ET!) olmalıdır. Olay bittikten sonra kim kural ihlali yaptıysa açarsın şikayetini beklersin. 

3.Trollerle çok karşılaştığımız için birçok sefer sizle role girmeye korkuyoruz bana 24 saat ver buraya bir gund yaşadığım türlü trolleri sana atayım bak rol zevkin kalıyor mu, lütfen şu ar ge lerde mantıklı düşünün.

- Bende her olayda troll, ihlal gibi şeyler yaşadım ama hiçbir zaman gidip te, o troll yaptı diye diğerlerinin rol zevkini kirletmedim. Tamam, öldürülme riskiniz fazla, eğer sen ölmekten korkuyorsan, eğer sen yaralanmaktan korkuyorsan niye polis oldun? Legal olan halk şikayetçi, çünkü o gasp ediliyor polis yok. Şikayet edecek departmandan 2 saat bekliyor. Canına kast ediliyor ama karşılık verirse hapis yiyor.

Derdiniz rol yapmak ise tüm herkes rol yapıyor, sen düzgün bir rol başlatır san oda sana uyar. Aracımızla benzin alırken bile rol baslatan insanlar tanıyorum, sırf rol yapmak için akşam 9 u bekleyen insanlar biliyorum. Siz gerçekten de rol hevesi ile bir polisin yanına gidin rol yapar kısaca, trollersen tabi yapamaz bu kadar basit ekstradan herşeyi koru vr hizmet et e başlamışsın şehirde 800 kişi aktif olarak tek sen yoksun, biz o an rolde veya başka bir olayda olabiliyoruz sen ihbar attın diye koşa elimizdeki suçluyu , rolü veya bir olayı bırakıp sana yönelicek değiliz
Bak siz 100 kişilik bir polis departmanısınız. Departmanda kelepçeli bir şahısla beklerden yanımdan en az 2,3,4 tane polis aracı geçti ve o şahıssı görmezden geldiler. En sonda tanıdık biri çıktı ve her şeyi düzeltti. Eğer siz sadece KOD-0 olaylarına gidecekseniz, size sıkanlara sıkıp, ağrı kesici içince tekrar devriyeye dönecekseniz birliğin adını " Los Santos Gang Unit koyun olsun bitsin. Sizin başlıca sloganınız " Koru ve Hizmet et" bunu lütfen o legal rol yapan insanlara gösterinde kendilerini yalnız hissetmesinler.
1

Çevrimdışı FenerbahceLee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pacho Tevez Lv.26
Son giriş: 21 Aralık 2023, 22:11
Toplam oynama: 105 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 20 Kasım 2023, 01:20
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Birlik: ******** *eam
« Yanıtla #41 : 20 Temmuz 2021, 02:17:49 »
Polisler bu konuda objektif yorum yapmazlar, ben de departmana ilk girdiğimde böyle yaklaşırdım olaylara ancak objektif yaklaşmak gerekiyor arkadaşlar.

Rol yapan polisler var, ona bakılırsa bütün polisler bir çatışmaya girerek bile gun rp döndürüyor, yok değil ancak bugün Türkiye'nin en büyük SA-MP Roleplay sunucusu olan Rina Roleplay'da anlık 106 üyeden oluşan bu Polis Departmanı oluşumunda bahsettiğimiz 'polis rolü yapan' memurlar bu kitlenin maksimum %15-20 civarıdır.

Şöyle bir bakalım, polislik sadece silahı beline takarak dokunulmazlıkla beraber devriye atarak, çatışma ihbarlarına gitmek değildir. Bunu defalarca kez tekrarlıyoruz zaten.

Peki ya bugüne kadar kaç tane Patrol Unit memuru yolda yaralı olan bir şahıs için aracından inip onunla rol yaptı?
Bugüne kadar kaç tane polis memuru çevirdikleri araca 10-55 protokolüne bağlı kalarak değişik cümlelerle, değişik polis ekipmanlarını kullanarak rol sergiledi?
Bugüne kadar kaç tane polis memuru bir siville Santos'un geleceği hakkında sohbet etti, onunla 'insanmışcasına' konuştu, "Bayım" laflarını aştı?
Bugüne kadar kaç tane polis memuru devriyede çavuşun dedikodusunu yaptı? Ya da birlikten atılmaktan korkup yapamadı mı yapmadı mı?

(NOT: Santos'un geleceği hakkında konuşmak zorunda değil diyen yürüyen beyinler için söylemek isterim ki bunlar benim bahsettiğim ufak rol içerikleri, yapabileceğiniz binlerce rol içeriği varken verdiğim 3-4 örneğe takılmayın)

Bugün bu 106 kişilik kitlenin (verilerime göre) %85'i, yolda kendisiyle dalga geçen bir şahısı memura hakaretten dolayı hapise atardı.

Peki ya neden o şahısı hapise atarak OOC egonuzu tatmin etmek yerine, siz neden ona laf atmıyorsunuz? Çekiniyor musunuz? Yanlış bir şey söylemezsiniz, korkmayın.

Misal ben siyahi bir memurum ve şişman bir latin benimle dalga geçiyor. Bana çikolata diyor, ne yapmalıyım? Memura hakaretten almalı mıyım? Bırakın yapmayın, siz de onun kilosuyla dalga geçin. Onu rezil edin.

Bunların zorunluluğunu siz sağlamalısınız. Bu bahsettiğim kitlenin minimum %50'si (yeni giren memurlar ve po2) rol yapmaktan çekiniyorlar. En azından onlara rol fikirlerinizi bir yazı halinde hazırlayarak LSPD Özel kısmına atıp, herkesin ne tarz roller yapabileceğine ya da kendi rollerini yapıp yapamayacaklarına ışık olursunuz.

Terimleri ezberlemek yerine 'polis' rolü yaparsanız belki rütbe atlayamazsınız ancak rollerden büyük keyif alırsınız.

Çevrimdışı Opit80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 04 Mart 2025, 02:08
Toplam oynama: 689 gün, 7 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 01:56
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:34
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 04 Mart 2025, 01:43
Toplam oynama: 0 gün, 21 saat
Birlik: *** ****LIE
Son giriş: 06 Mart 2024, 20:39
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
« Yanıtla #42 : 20 Temmuz 2021, 02:19:32 »
kısaca iyiside var kötüsüde var maalesef, iyileri ve rol yapmayı bilenlerle rol yapmak dileğiyle

Çevrimdışı nerdboy008

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 16 Ağustos 2024, 17:36
Toplam oynama: 70 gün, 17 saat
Birlik: *** bar
Son giriş: 28 Ocak 2024, 03:19
Toplam oynama: 1 gün, 3 saat
« Yanıtla #43 : 20 Temmuz 2021, 02:32:36 »
ıc polisle role girmeye çalışıyorum polis beni takmıyor bile :police:

Çevrimdışı ReVeNGeee

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 24 Temmuz 2022, 03:48
Toplam oynama: 245 gün, 7 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 22 Şubat 2022, 00:02
Toplam oynama: 2 gün, 8 saat
« Yanıtla #44 : 20 Temmuz 2021, 02:49:07 »
Polisler bu konuda objektif yorum yapmazlar, ben de departmana ilk girdiğimde böyle yaklaşırdım olaylara ancak objektif yaklaşmak gerekiyor arkadaşlar.

Rol yapan polisler var, ona bakılırsa bütün polisler bir çatışmaya girerek bile gun rp döndürüyor, yok değil ancak bugün Türkiye'nin en büyük SA-MP Roleplay sunucusu olan Rina Roleplay'da anlık 106 üyeden oluşan bu Polis Departmanı oluşumunda bahsettiğimiz 'polis rolü yapan' memurlar bu kitlenin maksimum %15-20 civarıdır.

Şöyle bir bakalım, polislik sadece silahı beline takarak dokunulmazlıkla beraber devriye atarak, çatışma ihbarlarına gitmek değildir. Bunu defalarca kez tekrarlıyoruz zaten.

Peki ya bugüne kadar kaç tane Patrol Unit memuru yolda yaralı olan bir şahıs için aracından inip onunla rol yaptı?
Bugüne kadar kaç tane polis memuru çevirdikleri araca 10-55 protokolüne bağlı kalarak değişik cümlelerle, değişik polis ekipmanlarını kullanarak rol sergiledi?
Bugüne kadar kaç tane polis memuru bir siville Santos'un geleceği hakkında sohbet etti, onunla 'insanmışcasına' konuştu, "Bayım" laflarını aştı?
Bugüne kadar kaç tane polis memuru devriyede çavuşun dedikodusunu yaptı? Ya da birlikten atılmaktan korkup yapamadı mı yapmadı mı?

(NOT: Santos'un geleceği hakkında konuşmak zorunda değil diyen yürüyen beyinler için söylemek isterim ki bunlar benim bahsettiğim ufak rol içerikleri, yapabileceğiniz binlerce rol içeriği varken verdiğim 3-4 örneğe takılmayın)

Bugün bu 106 kişilik kitlenin (verilerime göre) %85'i, yolda kendisiyle dalga geçen bir şahısı memura hakaretten dolayı hapise atardı.

Peki ya neden o şahısı hapise atarak OOC egonuzu tatmin etmek yerine, siz neden ona laf atmıyorsunuz? Çekiniyor musunuz? Yanlış bir şey söylemezsiniz, korkmayın.

Misal ben siyahi bir memurum ve şişman bir latin benimle dalga geçiyor. Bana çikolata diyor, ne yapmalıyım? Memura hakaretten almalı mıyım? Bırakın yapmayın, siz de onun kilosuyla dalga geçin. Onu rezil edin.

Bunların zorunluluğunu siz sağlamalısınız. Bu bahsettiğim kitlenin minimum %50'si (yeni giren memurlar ve po2) rol yapmaktan çekiniyorlar. En azından onlara rol fikirlerinizi bir yazı halinde hazırlayarak LSPD Özel kısmına atıp, herkesin ne tarz roller yapabileceğine ya da kendi rollerini yapıp yapamayacaklarına ışık olursunuz.

Terimleri ezberlemek yerine 'polis' rolü yaparsanız belki rütbe atlayamazsınız ancak rollerden büyük keyif alırsınız.
Kankaaa ayıp ediyon yaralı adam görünce direk gelip üstünü arayıp üstü doluysa kelepçeleyip götürüyorlar 10 numara rol bence kişinin can sağlığından önce üst araması ardından kodes...

Çevrimdışı CiosLine

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 06 Mart 2025, 22:58
Toplam oynama: 1060 gün, 0 saat
Birlik: **** *era
Son giriş: 29 Ağustos 2024, 23:33
Toplam oynama: 36 gün, 20 saat
Son giriş: 12 Nisan 2024, 17:40
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Son giriş: 06 Mart 2025, 22:59
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
« Yanıtla #45 : 20 Temmuz 2021, 02:49:45 »
Şu sunucuda tamamen il-legal olarak oynadım ve çok fazla rol yaptım.(sadece polisler ile)
2 yıldır bu sunucuda olmama rağmen polisin yanına gidip sohbet etmeye çalışıyorum hepsi umursamadan gidiyor.
İnanmayanlar için örneklerle anlatayım.
1-) Downda evimi silahlı kişiler basıyor. Evim direkt olarak DownTown Tower'da güvenlik kameraları ile dolu bir apartman. Ssleri çekip departmana gidiyorum 2 saat gelen giden yok, ihbar atıyorum 1 saat geçiyor önümden adamlar geçiyor durup sorgulayan yok en sonunda ihbara yanıt veriyorlar ve dedikleri şey aynen şu "Kamera görüntülerinizi kendi avukatınıza verip dava açmanız gerek." Afedersiniz ama banane davadan. Ben rol olsun diye gidip ihbar ediyorum adamları, gidip sıkmasını/sıktırmasını ya da gidip şikayet açmasını bende biliyorum ama amacım rolken bunu yapmayıp beni uzaklaştırıyorlar.
2-) Farklı bir olaydan yine ihbar için departmanda beklerken POII geliyor, gidip durumu kısaca anlatıyorum Kod-0 var diyip gidiyor. Acaba öyle mi diye adamı takip ediyorum, departmandan east beach'e gidip araçtan iniyor ve sivil birisiyle konuşuyor. Bunun neresi Kod-0?
3-) Çatışma olayı oluyor, tamam vuruyoruz vuruluyoruz en sonunda polis geliyor. Emote atıyorum "/do şahıs göğüsünden mermi yedi, durumu ağır." diye, tam 30 dakika sadece olay bölgesinde bekliyoruz. Daha sonra araca biniyorlar gidiyoruz, emote atmaya hastaneye gidecek miyiz diye soruyorum DOC görevlileri ilgilenicek diyor. Hangi rol göğüsünden vurulmuş bir adamı 30 dakika beklettikten sonra departmana git, mirandayı oku, sürükle mugshot çek sonra hapise atıp kurtulması için yapılıyor?

2 yıllık hayatımda sadece 1 defa birisine denk geldim. Çatışmada vuruldum, kolunda sıyrık var diye emote atmama rağmen hastaneye götürdü, doktor yok diye fast-rp geçmeyip beni departmana götürdü, sorgumu alırken pansuman yaptı ve daha sonra 650dk jailimi sırf rol yaptığımız için düz 500'e çekti. İşin garip tarafı 2 yılda sadece 1 defa böyle bir şeyle karşılaşmış olmam. Daha sonra PD'ler gelip bu tür konulara "Biz robot değiliz, Bizimde işlerimiz var, Kod veriliyor, İl-legal çok güçlü PD'ler ne yapsın?" tarzında yazı yazıyorlar. En başta sizin böyle bir hakkınız yok çünkü biz size robot olun demiyoruz. Birisi sizin rolünüzü trolledi diye gidip 10 kişinin rol zevkini elinden almaktansa gidip herkese rol imkanı tanımanız. İsteyen çok rahat rolünü yapar ama 100 kişilik departmanda sadece 5-6 kişi rol yapıyorsa kusura bakmayın ama gidip DM sunucusunda oynayın daha iyi.
2

Çevrimdışı #Cyborg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Noah Brown Lv.11
Son giriş: 23 Temmuz 2021, 13:51
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
« Yanıtla #46 : 20 Temmuz 2021, 03:11:44 »
Ben genelde gizli dedektif rolleri yapıp kafamda cinayet kuruyordum.  Bir gün pdler  beni tutukladı ve dedektifler sorguya çekti. Olayın derinlerine girdim ve beni dinlemeden kapıyı kilitleyip gittiler. Ben Şimdi bu adamlar ile nasıl rol yapa bilirim? Ben çok fazla ceset var dememe rağmen 2 kelimemi dinlemeyip giden adamlardan bir şey beklemeyin arkadaşlar. 

Çevrimdışı geowic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 27 Ağustos 2023, 01:39
Toplam oynama: 196 gün, 16 saat
Birlik: **** *ANG
Köken: İskandinav
Son giriş: 10 Mart 2022, 22:36
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 26 Aralık 2022, 00:59
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
« Yanıtla #47 : 20 Temmuz 2021, 03:13:06 »
 :'D

Çevrimdışı HD

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Ağustos 2024, 14:16
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
Elias Moses Lv.32
Köken: İspanyol
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 19:42
Toplam oynama: 244 gün, 7 saat
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:59
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
Emma Moses Lv.32
Son giriş: 08 Haziran 2024, 14:18
Toplam oynama: 79 gün, 14 saat
Maddox Gold Lv.32
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 17:57
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #48 : 20 Temmuz 2021, 07:12:37 »
bu sunucudaki lspdler korkarak rol yapıyor şikayet yeme rütbe kaybetme gibi şeylerden dolayı korkarak robot gibi rol yapıyorlar buda sıkıcı oluyor buna bir çözüm bulunması gerek
Evet. Çoğu polisin yaptığı tek rol çatışmada zırh, ağrı kesici al canını fulle adamı düşür kelepçe miranda hakları hapis başka rol görmedim ha bide mugshot.

Çevrimdışı Nathea

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Şubat 2022, 22:28
Toplam oynama: 44 gün, 20 saat
« Yanıtla #49 : 20 Temmuz 2021, 08:13:56 »
Sorun sadece LSPD üyelerinde değil, aynı zamanda oyuncularda da. Sunucu artık bu şekilde işliyor ve buna bir çare gelmeyecek.