Şu sunucuda tamamen il-legal olarak oynadım ve çok fazla rol yaptım.(sadece polisler ile)
2 yıldır bu sunucuda olmama rağmen polisin yanına gidip sohbet etmeye çalışıyorum hepsi umursamadan gidiyor.
İnanmayanlar için örneklerle anlatayım.
1-) Downda evimi silahlı kişiler basıyor. Evim direkt olarak DownTown Tower'da güvenlik kameraları ile dolu bir apartman. Ssleri çekip departmana gidiyorum 2 saat gelen giden yok, ihbar atıyorum 1 saat geçiyor önümden adamlar geçiyor durup sorgulayan yok en sonunda ihbara yanıt veriyorlar ve dedikleri şey aynen şu "Kamera görüntülerinizi kendi avukatınıza verip dava açmanız gerek." Afedersiniz ama banane davadan. Ben rol olsun diye gidip ihbar ediyorum adamları, gidip sıkmasını/sıktırmasını ya da gidip şikayet açmasını bende biliyorum ama amacım rolken bunu yapmayıp beni uzaklaştırıyorlar.
2-) Farklı bir olaydan yine ihbar için departmanda beklerken POII geliyor, gidip durumu kısaca anlatıyorum Kod-0 var diyip gidiyor. Acaba öyle mi diye adamı takip ediyorum, departmandan east beach'e gidip araçtan iniyor ve sivil birisiyle konuşuyor. Bunun neresi Kod-0?
3-) Çatışma olayı oluyor, tamam vuruyoruz vuruluyoruz en sonunda polis geliyor. Emote atıyorum "/do şahıs göğüsünden mermi yedi, durumu ağır." diye, tam 30 dakika sadece olay bölgesinde bekliyoruz. Daha sonra araca biniyorlar gidiyoruz, emote atmaya hastaneye gidecek miyiz diye soruyorum DOC görevlileri ilgilenicek diyor. Hangi rol göğüsünden vurulmuş bir adamı 30 dakika beklettikten sonra departmana git, mirandayı oku, sürükle mugshot çek sonra hapise atıp kurtulması için yapılıyor?
2 yıllık hayatımda sadece 1 defa birisine denk geldim. Çatışmada vuruldum, kolunda sıyrık var diye emote atmama rağmen hastaneye götürdü, doktor yok diye fast-rp geçmeyip beni departmana götürdü, sorgumu alırken pansuman yaptı ve daha sonra 650dk jailimi sırf rol yaptığımız için düz 500'e çekti. İşin garip tarafı 2 yılda sadece 1 defa böyle bir şeyle karşılaşmış olmam. Daha sonra PD'ler gelip bu tür konulara "Biz robot değiliz, Bizimde işlerimiz var, Kod veriliyor, İl-legal çok güçlü PD'ler ne yapsın?" tarzında yazı yazıyorlar. En başta sizin böyle bir hakkınız yok çünkü biz size robot olun demiyoruz. Birisi sizin rolünüzü trolledi diye gidip 10 kişinin rol zevkini elinden almaktansa gidip herkese rol imkanı tanımanız. İsteyen çok rahat rolünü yapar ama 100 kişilik departmanda sadece 5-6 kişi rol yapıyorsa kusura bakmayın ama gidip DM sunucusunda oynayın daha iyi.