Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Kumar günah mı?

Başlatan 13579, 16 Temmuz 2021, 13:54:25
Okunma sayısı 5490 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakwohvn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 19:08
Toplam oynama: 156 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Polonyalı
Son giriş: 05 Aralık 2022, 00:51
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Ekim 2022, 19:05
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Kumar günah mı?
« Yanıtla #30 : 17 Temmuz 2021, 13:08:45 »
14 milyon için F. Günahsa yaratmasaydı oynamaya devam.

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #31 : 17 Temmuz 2021, 13:46:12 »
allah yok kesin bilgi, rahat rahat kumarinizi oynayin

"Bir delil ile kırk alimi yendim, kırk delil ile bir cahili yenemedim."

Bakara 223
Bakara 282
Nisa 3
Nisa 11
Nisa 24

Al sana delil. Kabul etmiyorsan cahil olan sensin lol

Neyin delili olarak attığını söyle, ayetlerde ne anlatılmak istediğini de teker teker yaz ona göre bir şey diyeyim. Cevapsız bırakmayacağımı biliyorsun.
Bir kişiye cahil diyince üzerinize alınmanız açıkcası şaşırtmadı, isabet olmuş.
Bana göre bu ayet şunu anlatmak istiyor kafasıyla sağdan soldan alıntı laflarla gelmezsen sevinirim. Her defasında aynı terane.

"Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür."

Nisa Suresi 34

Aynen moruk yaa kadın erkek eşit bizim dinde şiddet falan yok takılıyoz öyle.

Direk diyanetin sitesinden alınmış bir çeviri btw https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nis%C3%A2-suresi/527/34-ayet-tefsiri

Erkek ve kadın zaten eşit değil, bütün yük erkektedir. Kadın erkek eşit diyen bilinçli bir Müslüman bulamazsın zaten.
Kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Bundan kasıt öğüt verdin, yatağını ayırdın kadın dahada asi oluyorsa onun kaba etine hafifce vurursun. İslamiyette kadını dövmek helal değildir. O bir ruhsattır. Kadın bir namussuzluk yaparsa kaba etine vurma ruhsatın olur. Aile yıkılacak, boşanacak çocuklar ortada kalmasın diye, aylarca öğüt verirsin anlaşmaya çalışırsın, EN SON çare olarak boşanma olmasın diye kadınını döversin.
Ayeti atmışsın, tefsirin linkini de atmışsın lakin tefsirini okumadan yine kendince konuşuyorsun. Okusan belki İmana geleceksin. Gerçi okuduğunu da anlayacağını sanmıyorum.

Ya dostum bunu sağlıklı bir birey söylemez yapma gözünü seveyim ya. Umarım annen baban uzun ömürle mutlu şekilde yaşar ama düşünsene annen ayrılmak istiyor ve baban anneni gözünün önünde dövüyor, sence bu hoş bir şey mi? Ayrıca lütfen sagılı ol, okuduğunu anlamayacaksın falan diyorsun ben kuranı zamanında hatim bile ettim arapça ve türkçe olacak şekilde senin kuranı okuyup bitirdiğinden bile şüpheliyim. Hafifceden anlatmak istediğin şey ne? Şiddet şiddettir hafifi serti mi var?
Dövmekten kastı bu değil, kendi anlamak istediğinizi anladığınız için başkalarının yazdıklarını umursamıyorsunuz.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
« Yanıtla #32 : 17 Temmuz 2021, 14:02:58 »

Bakara 223
Bakara 282
Nisa 3
Nisa 11
Nisa 24

Neyin delili olarak attığını söyle, ayetlerde ne anlatılmak istediğini de teker teker yaz ona göre bir şey diyeyim. Cevapsız bırakmayacağımı biliyorsun.
Bana göre bu ayet şunu anlatmak istiyor kafasıyla sağdan soldan alıntı laflarla gelmezsen sevinirim. Her defasında aynı terane.

"Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür."

Nisa Suresi 34

Direk diyanetin sitesinden alınmış bir çeviri btw https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nis%C3%A2-suresi/527/34-ayet-tefsiri

Erkek ve kadın zaten eşit değil, bütün yük erkektedir. Kadın erkek eşit diyen bilinçli bir Müslüman bulamazsın zaten.
Kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Bundan kasıt öğüt verdin, yatağını ayırdın kadın dahada asi oluyorsa onun kaba etine hafifce vurursun. İslamiyette kadını dövmek helal değildir. O bir ruhsattır. Kadın bir namussuzluk yaparsa kaba etine vurma ruhsatın olur. Aile yıkılacak, boşanacak çocuklar ortada kalmasın diye, aylarca öğüt verirsin anlaşmaya çalışırsın, EN SON çare olarak boşanma olmasın diye kadınını döversin.
Ayeti atmışsın, tefsirin linkini de atmışsın lakin tefsirini okumadan yine kendince konuşuyorsun. Okusan belki İmana geleceksin. Gerçi okuduğunu da anlayacağını sanmıyorum.

Ya dostum bunu sağlıklı bir birey söylemez yapma gözünü seveyim ya. Umarım annen baban uzun ömürle mutlu şekilde yaşar ama düşünsene annen ayrılmak istiyor ve baban anneni gözünün önünde dövüyor, sence bu hoş bir şey mi? Ayrıca lütfen sagılı ol, okuduğunu anlamayacaksın falan diyorsun ben kuranı zamanında hatim bile ettim arapça ve türkçe olacak şekilde senin kuranı okuyup bitirdiğinden bile şüpheliyim. Hafifceden anlatmak istediğin şey ne? Şiddet şiddettir hafifi serti mi var?

Ya evladım adam gibi okusan hafifceden kastımın ne olduğunu anlayacaksın zaten. Harbiden ne anlamak isterseniz onu kabul ediyorsunuz. Tahammülünüz yoksa susun oturun yerinize tartışma çıkartmayın.

Çevrimdışı Balendin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Şubat 2025, 21:06
Toplam oynama: 311 gün, 1 saat
Köken: İsviçreli
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:00
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #33 : 17 Temmuz 2021, 14:21:52 »
Arkadaşlar İslam'da kumar haram ee oyunda kumar oynayanlar var onlar günaha mı giriyor?
o zaman evlenmeden E-RP? Abo

Çevrimdışı Hakwohvn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 19:08
Toplam oynama: 156 gün, 12 saat
Köken: Polonyalı
Son giriş: 05 Aralık 2022, 00:51
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Ekim 2022, 19:05
« Yanıtla #34 : 17 Temmuz 2021, 15:26:04 »
Arkadaşlar İslam'da kumar haram ee oyunda kumar oynayanlar var onlar günaha mı giriyor?
o zaman evlenmeden E-RP? Abo
+5 Hell Point

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Mayıs 2021, 20:38
Toplam oynama: 7 gün, 2 saat
« Yanıtla #35 : 17 Temmuz 2021, 20:11:47 »
böyle özürlüler kafasını bilgisiyardan kaldırmayanlar ve OOC hayatta dışlanıp buraya gelip ilgi odağı olmaya çalışanlar ayrıca bir boku bilmeden konuşanlar oldukça tr gelişmez abicim

Çevrimdışı Kratos78

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Bryne Lv.24
Son giriş: 08 Eylül 2024, 20:55
Toplam oynama: 170 gün, 22 saat
David Lemina Lv.24
Son giriş: 06 Mart 2024, 21:12
Toplam oynama: 1 gün, 22 saat
« Yanıtla #36 : 17 Temmuz 2021, 20:26:15 »

Bakara 223
Bakara 282
Nisa 3
Nisa 11
Nisa 24

Nisa Suresi 34

kadın erkek eşit demiyorum ben şahsen kadın erkek eşitse kadınlarda askere gitsin erkeklerde doğum yapsın o zaman?

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
« Yanıtla #37 : 17 Temmuz 2021, 20:36:19 »
Adam öldürmek haram, DM atanlar cehennemlik mi?

Çevrimdışı fortyfour

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 28 Eylül 2024, 18:23
Toplam oynama: 337 gün, 2 saat
Son giriş: 17 Temmuz 2024, 13:48
Toplam oynama: 12 gün, 20 saat
Birlik: ** 212
Köken: Meksikan
Son giriş: 19 Mayıs 2024, 22:50
Toplam oynama: 10 gün, 17 saat
Son giriş: 29 Kasım 2023, 00:30
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #38 : 17 Temmuz 2021, 21:37:21 »
Değişik ülkede yaşıyoruz anlamadım, madem Müslüman bir ülkeyiz ama at yarışı felan oynanıyor. Devletin vergi aldığı her şey serbest beyler, vergi almadıkları müebbet.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lv.
Köken:
Son giriş: 00/00/0000