allah yok kesin bilgi, rahat rahat kumarinizi oynayin
"Bir delil ile kırk alimi yendim, kırk delil ile bir cahili yenemedim."
Bakara 223
Bakara 282
Nisa 3
Nisa 11
Nisa 24
Al sana delil. Kabul etmiyorsan cahil olan sensin lol
Neyin delili olarak attığını söyle, ayetlerde ne anlatılmak istediğini de teker teker yaz ona göre bir şey diyeyim. Cevapsız bırakmayacağımı biliyorsun.
Bir kişiye cahil diyince üzerinize alınmanız açıkcası şaşırtmadı, isabet olmuş.
Bana göre bu ayet şunu anlatmak istiyor kafasıyla sağdan soldan alıntı laflarla gelmezsen sevinirim. Her defasında aynı terane.
"Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür."
Nisa Suresi 34
Aynen moruk yaa kadın erkek eşit bizim dinde şiddet falan yok takılıyoz öyle.
Direk diyanetin sitesinden alınmış bir çeviri btw https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nis%C3%A2-suresi/527/34-ayet-tefsiri
Erkek ve kadın zaten eşit değil, bütün yük erkektedir. Kadın erkek eşit diyen bilinçli bir Müslüman bulamazsın zaten.
Kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Bundan kasıt öğüt verdin, yatağını ayırdın kadın dahada asi oluyorsa onun kaba etine hafifce vurursun. İslamiyette kadını dövmek helal değildir. O bir ruhsattır. Kadın bir namussuzluk yaparsa kaba etine vurma ruhsatın olur. Aile yıkılacak, boşanacak çocuklar ortada kalmasın diye, aylarca öğüt verirsin anlaşmaya çalışırsın, EN SON çare olarak boşanma olmasın diye kadınını döversin.
Ayeti atmışsın, tefsirin linkini de atmışsın lakin tefsirini okumadan yine kendince konuşuyorsun. Okusan belki İmana geleceksin. Gerçi okuduğunu da anlayacağını sanmıyorum.