(Bu bir sistem önerisi değildir, Sunucunun gelişmesi için yapılması gereken birşeydir)
Genellikle illegal roller Santos'un doğu kısımlarında gerçekleşir bunun hepimiz farkındayızdır. Uzun zamandır sunucuda büyük ölcüde illegal hatta Çetecilik dönmediğininde farkındayızdır. Sunucudaki oyuncuların artık genel amacı para kasayım hatta illegal yollar ile para alayım daha sonrasında infernus alayım araç süreyim
Veya İnfernus alayım kız düşüreyim maske takayım adam tarayayım kıvamına geldi. Bunun çözümü olarak ben şöyle birşey düşündüm ve bunu arge bölümüne konu açarak bildirme yoluna gittim (İllegal rol eksikliği sunucu eksiğidir ve bunun çözülmesi sunucuyu geliştirmektir, bu yüzden bu kısımına bölüm açma kararı aldım) Daha öncelerinde sunucuda en az 4-5 aktif hood mevcuttu ve sürekli roller dönüyordu bu hoodlarda ama şuan gerek PD'nin baskıları gerekse Rol yapmak için bu oyunu oynayan insanların sunucuyu bırakması sonucu bu roller bitmiş durumda, Bu durumda ise Yonetimin bu duruma el atması gerektiğini düşünüyorum, gerek etkinliklerle desteklenmesi gerek ise Yonetim admin arkadaşların rol paslaması gerekiyor, örneğin polisler aktif mahallede veya bir bölgede rol yapan zenci ghettolarda sürekli OOC düşünerek devriye atmak yerine değişik rol pasları yapabilirler, herşeyden önce
"Kanka toz varmi, metal varmi," kafasındaki insanların sunucu yetkilileri tarafından sürekli olarak denetlenmesi yani üstüne düşülmesi gerekli bu konuların, sunucunun ilk olarak bir veya iki yıl sonraki haline sonrasında ise şuanki haline bakılırsa insanların geldiği durum anlaşılabilir.
Özetleyecek olursam; Yonetimin illegal rolü desteklemesi rol paslaması gerektiğini düşünüyorum, East Santos'un canlanması gerekiyor, eminimki bu bölgeler canlandıktan sonra sunucu bir nebzede olsa eski dönemlerine dönecektir ve insanlar tekrardan keyif alacaktır.