Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Aim Geliştirme vs.

Başlatan Luanvice, 20 Şubat 2021, 01:41:39
Okunma sayısı 888 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Aim Geliştirme vs.
« : 20 Şubat 2021, 01:41:39 »
Selamlar,

Birçok FPS oyununda genel olarak aimim iyi ve oynayabiliyorum fakat tek sorunum maus ile aimi doğru düzgün ayarlayamam ve elimin oyun içerisinde sürekli olarak titremesi. İstemsizce yaptığım birşey mausu aylardır kullansam bile sağ sol yaparken aimi kontrol edemiyorum, aimi istediğim noktaya getiremiyorum. Aim kontrolümü nasıl geliştirebilirim? Biraz araştırdım fakat düzgün sonuca ulaşamadım. Önerileriniz nedir veya düzgün aim kasabiliceğim bir site var mı? Aimbooster dışında.

Çevrimdışı marcuss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Eylül 2020, 03:39
Toplam oynama: 1 gün, 16 saat
Ynt: Aim Geliştirme vs.
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2021, 03:15:13 »
geliştirme bırak öyle kalsın

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ji Hun Lv.34
Köken: Koreli
Son giriş: 26 Kasım 2024, 14:59
Toplam oynama: 313 gün, 1 saat
Freya Pearce Lv.34
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 08 Mart 2024, 21:40
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Son giriş: 14 Nisan 2024, 00:06
Toplam oynama: 6 gün, 19 saat
Birlik: ***** **ars
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2021, 15:15:41 »
Ne kadar fazla aim geliştirme programı kullansan bile oyunun içinde maçlara girip sürekli oynamazsan aimin belli bir sınırı geçemez. Önceliğini oynadığın oyuna ver. Oyun dışında aimini geliştirmek için de "AimLab" adlı uygulama var. Çıktığından beri bu uygulamayı kullanıyorum oldukça iyi.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2021, 15:21:17 »
Ne kadar fazla aim geliştirme programı kullansan bile oyunun içinde maçlara girip sürekli oynamazsan aimin belli bir sınırı geçemez. Önceliğini oynadığın oyuna ver. Oyun dışında aimini geliştirmek için de "AimLab" adlı uygulama var. Çıktığından beri bu uygulamayı kullanıyorum oldukça iyi.
Öneri için teşekkürler. Aslında sorun kişiye sıkmak değil, şöyle anlatayım;

Örneğin A noktasına bakarken sağ tarafımdan bir adam geliyor ve elimde sniper var, ben ne kadar antrenman yapmaya çalışsam bile o kişiye anlık reaksiyon gösteremiyorum. Örneğin bir anda mausu sağa çevirip adama sıkabilicekken, adamın hemen yanına, çok az farkla sol veya sağ taraflarına sıkıyorum ve mermi gitmiyor. Anlık reaksiyonları ne kadar çalışsamda gösteremiyorum. Tek sorun bu onun dışında sürekli oynayarak aimimi geliştirebiliyorum fakat anlık reaksiyonlarım hiçbir zaman olmuyor. İlk reaksiyonda adamı vuramıyorum fakat sonraki kurşunda rahat bir şekilde vuraibliyorum, sadece tepkiyi gösteremiyorum.

CS:Source oynadığım oyunlardan bir tanesi, bu reaksiyonu CS:Source üzerinde gösteremiyorum. Aynı şey CS:GO içinde geçerli. Ayrıca bu sadece CS değil, Zula, Aimbooster kasarken, SA:MP için vs. gibi oyunlarda da yapamıyorum.

Yine dediğin gibi arkadaşımla süreki antrenman yapmaya çalışacağım. Farklı önerileri olanlar var ise yazarsa gerçekten sevinirim.

Çevrimdışı Floozy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 07 Eylül 2022, 17:16
Toplam oynama: 291 gün, 21 saat
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2021, 15:32:19 »
Mouse pad kullanmıyorsan kullanmanı tavsiye ederim. Eğer kullanıyorsan oyun veya fare ayarlarından hassasiyetinizi farenizi kaydırabilecek boşluk kadar ayarlamalısınız. Anlık gelen oyuncuya direkt dönüp onu vurmak (flick) için. Genellikle aim oyun içi deneyiminizden gelişiyor, yani oynadıkça gelişir. Daha çok iyi oyuncuların olduğu yerlere, onlarla oynamaya çalışın. Awp flick vuruşlar için rastgele bir awp sunucusuna girip oynayın, orada aim güzel gelişir. Anlık AK tarzı silahlar için aim_botz mapinde günlük en az 30 dakikanızı ayırın. One tap atmak yerine 2-3 mermide vurmayı deneyin. Aim geliştirme hakkında youtube üzerinde bir çok video bulunuyor, onların karışımı sonucu kendine aim geliştirme programı ayarlayabilirsin. Tek günde aimin iyi olacak diye bir şey yok, bunları her gün en az 1 ay yaparsan farkı sende göreceksin. Eskiden aim çalışırken kullandığım haritayı alta bırakacağım.
> https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=243702660

Eklemeyi unutmuşum, oyununuzun çözünürlüğü de çok büyük rol oynuyor. Çoğu oyuncu bunu bilir ama bilmiyorsan diye anlatıyorum. Gidip 16:9 veya 16:10 gibi çözünürlük aralığında oynamak yerine 4:3 çözünürlük aralığında oynayın. Ekran kartı ayarlarından siyahlıkları kapatmak için bir çok video bulunuyor, ekran kartına göre youtube üzerinden aratıp, öğrenebilirsin.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2021, 16:51:24 »
Mouse pad kullanmıyorsan kullanmanı tavsiye ederim. Eğer kullanıyorsan oyun veya fare ayarlarından hassasiyetinizi farenizi kaydırabilecek boşluk kadar ayarlamalısınız. Anlık gelen oyuncuya direkt dönüp onu vurmak (flick) için. Genellikle aim oyun içi deneyiminizden gelişiyor, yani oynadıkça gelişir. Daha çok iyi oyuncuların olduğu yerlere, onlarla oynamaya çalışın. Awp flick vuruşlar için rastgele bir awp sunucusuna girip oynayın, orada aim güzel gelişir. Anlık AK tarzı silahlar için aim_botz mapinde günlük en az 30 dakikanızı ayırın. One tap atmak yerine 2-3 mermide vurmayı deneyin. Aim geliştirme hakkında youtube üzerinde bir çok video bulunuyor, onların karışımı sonucu kendine aim geliştirme programı ayarlayabilirsin. Tek günde aimin iyi olacak diye bir şey yok, bunları her gün en az 1 ay yaparsan farkı sende göreceksin. Eskiden aim çalışırken kullandığım haritayı alta bırakacağım.

Eklemeyi unutmuşum, oyununuzun çözünürlüğü de çok büyük rol oynuyor. Çoğu oyuncu bunu bilir ama bilmiyorsan diye anlatıyorum. Gidip 16:9 veya 16:10 gibi çözünürlük aralığında oynamak yerine 4:3 çözünürlük aralığında oynayın. Ekran kartı ayarlarından siyahlıkları kapatmak için bir çok video bulunuyor, ekran kartına göre youtube üzerinden aratıp, öğrenebilirsin.

Önerin için çok teşekkürler. Önerilerinizi dikkate alacağım.

Çözünürlük olaylarına bilgisayarım çok iyi olmadığı için pek bakınmadım, genel olarak en düşük çözünürlükte vs. oynarım. 16:9 veya 4:3 ayarlarına pek bakınmam ama dikkate almaya çalışacağım. Sorun belki de benim bilgisayarımın baya kötü olması çünkü internet kafelerde ultra bilgisayarlar ile oynadığım zaman bu sorunu yaşamıyorum hatta kendime rakip bile bulamıyorum o derece kendime güveniyorum. Nedense kendi bilgisayarımda oynayamıyorum.

2GB RAM, çok eski bir ekran kartı 2 defa arıza yaptı. Sadece işlemcim iyi, 2.66Ghz, o da farklı bir kasadan almıştım. Harddisk ise arada bir hata verir. Ekipmanlarım iyi sadece ama yinede oynayamıyorum. Dediklerinizi dikkate alacağım ve uygulamaya çalışacağım. Birkaç ay boyunca sonuç alamazsam tekrar konu açarım.

Farklı önerileri olanlar var ise yazabilir.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2021, 19:48:32 »

Çözünürlük olaylarına bilgisayarım çok iyi olmadığı için pek bakınmadım, genel olarak en düşük çözünürlükte vs. oynarım. 16:9 veya 4:3 ayarlarına pek bakınmam ama dikkate almaya çalışacağım. Sorun belki de benim bilgisayarımın baya kötü olması çünkü internet kafelerde ultra bilgisayarlar ile oynadığım zaman bu sorunu yaşamıyorum hatta kendime rakip bile bulamıyorum o derece kendime güveniyorum. Nedense kendi bilgisayarımda oynayamıyorum.

2GB RAM, çok eski bir ekran kartı 2 defa arıza yaptı. Sadece işlemcim iyi, 2.66Ghz, o da farklı bir kasadan almıştım. Harddisk ise arada bir hata verir. Ekipmanlarım iyi sadece ama yinede oynayamıyorum. Dediklerinizi dikkate alacağım ve uygulamaya çalışacağım. Birkaç ay boyunca sonuç alamazsam tekrar konu açarım.

o bilgisayar ile csgoda kaç fps alıyon kanka? monitörün kaç hz? donanımın kötüyse doğal olarak aiminide, anlık reaksiyonunu  da etkiler

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2021, 20:46:26 »

o bilgisayar ile csgoda kaç fps alıyon kanka? monitörün kaç hz? donanımın kötüyse doğal olarak aiminide, anlık reaksiyonunu  da etkiler
O bilgisayar ile oynamıyorum CS:GO'yu, farklı bir laptop var ev içerisinde. 4GB Ram, 75hz, işlemci 2.50-60 birşeyler tam bilmiyorum. CS:GO biraz kasıyor tabi 60fps felan bazen çıkıyor.

Diğer laptop sadece ders notlarım, ders ile alakalı şeyler olduğu için kullanmıyorum. Oyunları test için felan girerim. Asıl kullandığım bilgisayar masaüstü ve Monitör kötü. 75hz kadar kaldırıyor bunun yanı sıra monitörle mi kaynaklı bilmiyorum ama sürekli titremeler vs. olabiliyor. Monitör de kötü yani.

Bilgisayar kötü olduğu için oynayamıyorum sanırım. Monitör alsam bu sorun kalkar mı yani? HZ, FPS olaylarının aimi felan etkilemesi pek anlamıyorum. Bilgisayar iyi olunca ekipman kötü olsa bile oynayabiliyorum.

Çevrimdışı archhell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Ocak 2025, 23:33
Toplam oynama: 230 gün, 19 saat
Son giriş: 24 Ocak 2023, 00:50
Toplam oynama: 4 gün, 7 saat
Son giriş: 14 Ocak 2023, 21:41
Toplam oynama: 9 gün, 2 saat
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2021, 06:51:14 »
FPS Belki kasmadan kaynaklı vuruşunu etkiler o kadar, onun dışında    çözünürlük öyle böyle ekran küçük ekipmanlar filan filan alakası yok,internet cafede de,    patates bir bilgisayarda boktan ekipmanlarla da oynadım, iyi bilgisayarda iyi ekipmanlarla da  oynadım bunların hiç biriyle alakası yok yani, samp addon ve bir kaç cleo  hassasiyeti biraz düzeltiyor o işine yarar onun dışında senlik bir durum.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2021, 16:01:25 »
FPS Belki kasmadan kaynaklı vuruşunu etkiler o kadar, onun dışında    çözünürlük öyle böyle ekran küçük ekipmanlar filan filan alakası yok,internet cafede de,    patates bir bilgisayarda boktan ekipmanlarla da oynadım, iyi bilgisayarda iyi ekipmanlarla da  oynadım bunların hiç biriyle alakası yok yani, samp addon ve bir kaç cleo  hassasiyeti biraz düzeltiyor o işine yarar onun dışında senlik bir durum.
Herkeste farklı. Sağlam bilgisayar ve ekipmanlarla oynadığım zaman adamları daha rahat görüyor ve aimi daha rahat alabiliyorum. Daha kolay geliyor anlık reaksiyonları çok rahat bir şekilde gösterebiliyorum. Şuanki oynadığım bilgisayar da ise yine vuruyorum ama bazı adamlar daha hızlı davranıyor, daha hızlı vuruyor veya reaksiyonları gösteremiyorum. Belki de ping farkı vardır bilmiyorum çünkü adamlar bazen duvar arkası vurabiliyor. Cidden durumu anlamış değilim SA:MP üzerinde çok sorun teşkil etmiyor direkt adamları rahat vuruyorum ama diğer FPS tabanlı oyunlarda işim zora giriyor.

Öneriler için teşekkürler, konu arşive atılabilir.