Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Helper sistemi hk, helperlerin yanlış bildikleri, suistimal edilen herşey

Başlatan Luanvice, 10 Şubat 2021, 13:55:08
Okunma sayısı 1916 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Durum basit; nasıl ki bir OG kendi gözleriyle görmediği, kanıtını almadığı bir olay için işlem uygulayamıyorsa bir helper da bug talebinde kendi gözleriyle görmediği/göremediği bug için müdahalede bulunmamalı. İnisiyatif konusu gerçekten problem yaratıyor ve bazen doğru olanı yapalım derken bug talebinde harcadığımız vakit 3-4 dakika bile oluyor.

Çevrimdışı Dynastie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Omar Raboze Lv.23
Köken: İspanyol
Son giriş: 22 Eylül 2023, 20:16
Toplam oynama: 121 gün, 14 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Mart 2023, 20:38
Toplam oynama: 28 gün, 23 saat
Tony Dumb Lv.23
Son giriş: 21 Mart 2023, 11:48
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
Colt Cow Lv.23
Son giriş: 21 Mart 2023, 14:05
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
gereksiz bence. ayrıca helper şikayeti açmasını söyleyebilirsin. buga girdiğini kanıtlamadığı taktirde çekme zorunluluğun yok, bırakın insiyatifli olanlar çeksin.

Çevrimdışı Ecelimbe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 13 Kasım 2024, 17:46
Toplam oynama: 195 gün, 20 saat
Erin Yamate Lv.30
Köken: Koreli
Son giriş: 09 Kasım 2022, 20:26
Toplam oynama: 2 gün, 15 saat
Son giriş: 26 Ocak 2024, 14:18
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 05 Kasım 2022, 13:07
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Adam Quarty Lv.30
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Destekliyorum geçen adam bana Cr attı suya düşmedim ama o suya düştü, helper çağırdı buga girdim diye helper'e diyorumki kardeş bana CR attı öyle suya düştü diyorum, adam bana diyor ki insiyatifimi kullanıyorum, çekiyorum sanane diyor, şikayet açma hakkım varmı diyorum, var ama açarsan adminler sana kötü gözüyle bakar, sunucuda bir helperin başka bir helperi şikayet etmesi günah falan diyor anlamadım yani, çok değişik olaylar oluyor.

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
Destekliyorum geçen adam bana Cr attı suya düşmedim ama o suya düştü, helper çağırdı buga girdim diye helper'e diyorumki kardeş bana CR attı öyle suya düştü diyorum, adam bana diyor ki insiyatifimi kullanıyorum, çekiyorum sanane diyor, şikayet açma hakkım varmı diyorum, var ama açarsan adminler sana kötü gözüyle bakar, sunucuda bir helperin başka bir helperi şikayet etmesi günah falan diyor anlamadım yani, çok değişik olaylar oluyor.
cok gunah yapma
Spoiler:
destekliyorum.

Çevrimdışı frapper

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Anton Reed Lv.22
Köken: Rus
Son giriş: 27 Ocak 2022, 04:07
Toplam oynama: 69 gün, 23 saat
Naçizane görüşüm rol ortamına aşırı uzak olan yerlerde bulunan insanlara insiyatif uyguluyorum , taşımacılık veya tırcılık her hangi bir meslek ile alakalı olan oyunculara insiyatif uyguluyorum bu kişilere yardım edilmesinin doğru olduğunu  düşünüyorum çünkü LV de mahsur kalan birini  1 saat koşturmak kimseye fayda vermez oyun sonuç olarak ve eğlenmek için giriyor o kişide aynı şekilde meslekçilere emekçi gözüyle bakıyorum adam kalkıp araba sürüyor biri geliyor kafalama herifi fırlatıyor denize adam denize düştüm çeker misin diyince çekiyorum insiyatif zaten gerektiği yerde uygulanan bir şeydir.

2.  dediğine gelirsek tehdit olaylarının önüne geçilmeli helperlar sürekli bir tehdit'e mağruz kalıyor en son açtığım şikayet red yedi olayı kısaca anlatıyım ; adam aktif role çekilmek istedi çekmedim helper  şikayetine yazarsın dedi ve gitti bardağı taşıran son nokta oluyor bir yerden sonra hayırdır diyo insan ama paşa paşa red yedim şikayette ticket itirazı açtım oda red yedi yani bunlara maruz kalmak zorundayız HELPERLIK işi GÖNÜL işi(!) :)

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Naçizane görüşüm rol ortamına aşırı uzak olan yerlerde bulunan insanlara insiyatif uyguluyorum , taşımacılık veya tırcılık her hangi bir meslek ile alakalı olan oyunculara insiyatif uyguluyorum bu kişilere yardım edilmesinin doğru olduğunu  düşünüyorum çünkü LV de mahsur kalan birini  1 saat koşturmak kimseye fayda vermez oyun sonuç olarak ve eğlenmek için giriyor o kişide aynı şekilde meslekçilere emekçi gözüyle bakıyorum adam kalkıp araba sürüyor biri geliyor kafalama herifi fırlatıyor denize adam denize düştüm çeker misin diyince çekiyorum insiyatif zaten gerektiği yerde uygulanan bir şeydir.

2.  dediğine gelirsek tehdit olaylarının önüne geçilmeli helperlar sürekli bir tehdit'e mağruz kalıyor en son açtığım şikayet red yedi olayı kısaca anlatıyım ; adam aktif role çekilmek istedi çekmedim helper  şikayetine yazarsın dedi ve gitti bardağı taşıran son nokta oluyor bir yerden sonra hayırdır diyo insan ama paşa paşa red yedim şikayette ticket itirazı açtım oda red yedi yani bunlara maruz kalmak zorundayız HELPERLIK işi GÖNÜL işi(!) :)
Bence mesela inisiyatif gösterilmemeli, sorun çıkartıyor. LV'de mahsur kaldıysa gitmeseydi arkadaş. Gittiysede IC olarak arkadaşını arasın, yoldan geçenleri durdursun, taksi çağırsın mesela en basit çözüm.
Benim burada demek istediğim şey helperların geneli bug talebine gittiği zaman aktif bir bug görmese bile çekiyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor yani gelipte kimse bunu sorgulamadığı için rahat rahat talebe bakıyor, aracı çekip gidiyor ve diğer taleplere yöneliyor.

En basitinden bu arkadaşın anlattığı gibi. Okusun herkes inisiyatif bu şekilde hem oyuncular tarafından hem helperlar tarafından çokça suistimal ediliyor, alışkanlık haline getirilmiş. Ek olarak şikayet açabilirsin @Ecelimbe , öyle bir dünya yok yani. Varsada bende helper yetkimi kötüye kullanayım giderim istediğim zaman araç çekerim, spawnlarım. Spawnlarım kendimi? Ne fark eder mesela? Direkt olarak yetkimi kötüye kullanmakla aynı şeye denk geliyor. Öyle bir kafa yok neymiş inisiyatif gösteriyormuş yok öyle bir dünya olamaz da zaten.

Bug ve inisiyatif konusunu abarttığım felan yok. Çok rahat suistimal ediliyor. Helper her bug talebi atanın aracını çekiyor, bugu görsede görmesede. Adam yalan söylüyor yok şöyle patladı yok spawn oldu felan diye helper da çekiyor aracını, oyuncunun işine geliyor ve sürekli aynı bahane ile aracını istediği zaman istediği aracını çektirebiliyor.  Eee, RolePlay kavramına ne oldu o halde? /aracgetir komutu getirilsin o zaman herkes aracını çeksin. Aynı şey olmuyor mu?

Çevrimdışı TURKISHPOWA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Mayıs 2023, 00:27
Toplam oynama: 22 gün, 19 saat
Köken: Japon
Son giriş: 19 Nisan 2023, 12:10
Toplam oynama: 374 gün, 8 saat
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:31
Toplam oynama: 3 gün, 1 saat
Luanvice role-play oyunu olduğunu unutmamalısın. Survival değilde roleplay :)
Birisi LV'ye gitti diye oradan yürümesi gerekmez. Gerekmemelide. DayZ tarzı bir oyun oynamıyorsun ki oradan oraya koşup loot yapasın.
Role-play yapabilmen için oyuncu olması gerek. LV'den koşarkende tek denk geleceği kişiler tırcılar ve onlarda mesleğine odaklanmış halde yanından geçip gidiyorlar.
Genel olarak "arabam düzyolda buga girdi" tarzı taleplere kimse inanmaz zaten. Bug durumlarındada kanıt alınması imkansız gibi birşey anlık gelişir gerçekten bug olsada.
Bu kadar küçük olaylara takılmamak gerek. Çek aracını oynasın işte.   :54:

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Luanvice role-play oyunu olduğunu unutmamalısın. Survival değilde roleplay :)
Birisi LV'ye gitti diye oradan yürümesi gerekmez. Gerekmemelide. DayZ tarzı bir oyun oynamıyorsun ki oradan oraya koşup loot yapasın.
Role-play yapabilmen için oyuncu olması gerek. LV'den koşarkende tek denk geleceği kişiler tırcılar ve onlarda mesleğine odaklanmış halde yanından geçip gidiyorlar.
Genel olarak "arabam düzyolda buga girdi" tarzı taleplere kimse inanmaz zaten. Bug durumlarındada kanıt alınması imkansız gibi birşey anlık gelişir gerçekten bug olsada.
Bu kadar küçük olaylara takılmamak gerek. Çek aracını oynasın işte.   :54:
O halde /aracgetir komutu eklensin de kimse uğraşmasın bu kadar. Aynı şey yani adam gidip bug yazıyor sende gidip çekiyorsun. Ne saçma iş arkadaş bana saçma geliyor mesela.

Ya benim burada demek istediğim şey her helper bug görsede görmesede aracı çekiyor. Adam yalan söylüyorsa helper bilmeden çekiyor. Çekmesin arkadaş, göremediği bug için aracını çekmesin. Çekmemesi lazım ama kimse takmıyor bu kuralı gidip çekiyor aracını söze gelince inisiyatif diyor.  :laugh: :laugh:

Çevrimdışı SAHMERA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 14 Ağustos 2024, 23:51
Toplam oynama: 239 gün, 20 saat
Birlik: ****** *****lie
Herkes her an bugu ss alamıyor. Helper insiyatifi olduğu aşikar yani sistem iyi zaten. DESTEKKLENMEDİN.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Herkes her an bugu ss alamıyor. Helper insiyatifi olduğu aşikar yani sistem iyi zaten. DESTEKKLENMEDİN.
Ne anlatıyorsun kanka :d? Keşke tam okusaydın.