Selamlar,
Birçok helper farkettiyseniz her bug talebi atanla ilgileniyor, kişi aracım bugda diyip Araç ID veriyor ve helper çekiyor. Ortada bug olup olmadığının kanıtı yok. Her seferinde bug olmasa bile araçları çekiyorlar, suya düştü talepleri ile ilgilenen bile olabiliyor bazen. Bunun için bir bildirge yayınlanabilir. Genel olarak yeni helperler inisiyatif gösterebildiğini söyleyerek araç bugunun kanıtı olmasa bile çekiyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor çünkü oyuncular bunu artık o kadar çok suistimal etmeye başladı ki işler iyice saçmalamaya başlıyor.
Örneğin: Yeni bir helper bir oyuncunun talebine bakıyor, H2 bir helper. Adam talep olarak "bug" yazmış veya herhangi bir araç bug talebi felan atmış. Helper gidiyor ve kanıt olmasa bile bu aracı çekiyor. Sonrasında oyuncu bunu suistimal ediyor, aracı buga girmese bile talep atıyor. Bu sefer ben gidiyorum ve ortada araç göremiyorum, herhangi bir bug göremediğimi ve ilgilenemeyeceğimi söyüyorüm. Oyuncu ise "başka bir helper çekmişti, şikayet açarım" kafalarına giriyor. Başka helper çektiği için doğru olduğunu sanıyor.
Aynı olay reklamlar içinde geçerli. Helperler sürekli ajans reklamlarını kabul ediyor, kontrol etmiyorlar.
Sürekli ajans reklamları verilmez.
1- Reklam Ajansları herhangi bir yayın aracı ile aktif rol bölgelerinde saatte sadece bir kere reklam verebilir.
2- Reklam Ajansları oyuncuların gördüğü reklam kanalı ile ajansının reklamını saatte sadece bir kere verebilir.
Bu kural çokça ihlal ediliyor. Komple ajans reklamı yasaklanması daha mantıklı olabilir çünkü mesela XX1 adlı helper ajans reklamını onaylıyor. Ajans sahibi yine reklam atıyor ve bu sefer XX2 adlı helper onaylıyor. Zaten XX2 adlı helper, bu reklamın son 1 saat içerisinde atıldığını bilmiyor, bilemez de zaten.
XX3 adlı helper da bu reklamın son 1 saat içerisinde atıldığını bilmiyorum. 1 defa onaylayıp SS alıyor, ajans sahibi yine atınca bu sefer reddediyor. Çünkü XX3 adlı helper yasak olduğunu biliyor. Bu sefer ajans sahibi isyan ediyor, destek atıyor niye böyle diye. Mesela ben adama anlatıyorum yasak diyorum, adam gelip bana "ee başka helperler onaylıyordu yasak değil?" felan yazıyor. Oyuncu da bu durumu yanlış anlıyor.
Diğer bir konuya gelecek olursak her helper alımında bildiğim kadarıyla farklı yetkililer ilgileniyor. Her yetkili ise farklı şeyler söylüyor. Mesela ben sanırım 3 aydır felan helper olarak görev yapıyorum belki de daha fazladır, benim yetkim verilirken bana sadece soru talebi bakabiliceğimi söylediler. Bende aynı şekilde devam ettirdim. Üstüne basa basa ise sadece soru talebi, "bug" yazan, aracın suya düştü gibi taleplere ellemiyorsunuz. Sadece soru talepleri, biri "bug" yazsa veya büyük harflerle admin talebi atılsa bile reddetmeyin, bırakın yetkisi olan reddetsin. gibi şeyler söylediler. Bende o dönemden itibaren öyle biliyorum. Geçen ise şöyle bir olay yaşadım; Yeni helper olmuş birisi "bug" yazılan talepleri reddedilip reddedilmeyeceğini sordu. Ben ise kendi dönemimde bildiğimi söyledim, yani edemeyeceğini söyledim. Başka bir H1 ise bana "edebiliyoruz" dedi. Ben ise edemeyeceğini söyledim, devam ettim. Sonrasında helper "Thor dedi toplantıda" felan dedi. H1 yetkisini aldıkları dönem Thor söylemiş. Bilemiyorum artık.
Benim dönemimde ise hatırladığım kadarıyla bana Baki söylemişti. TS3te herkese söylemişti.
İsimlere çok takılmayın, kimin söylediği önemli değil burada demek istediğim şey her yetkilinin her dönem farklı birşey söylemesi. Kural değiştiyse bildirim atılması gerekiyor fakat herhangi bir bildirim felan da yok.
Helper sistemine bir düzenlenme getirilmesi, gerekirse bildirim yapılması gerekiyor. Helper Özel kısmına bir konu açılabilir ve kural değişikleri o konu altında belirtilebilir.