Karakter Adınız: (Charly Neuhaeuser)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Forum)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:
Bazı kişiler varki forum üzerinden sürekli küfürler ve hakaretler ediyor, cezaları az olduğu için buna sürekli devam ediyor. Birisi sürekli küfür etse 4 gün ileti yasağı yiyor ve 4 gün sonra aynı tutumu sergiliyor. Aşağıdaki fotoğraftaki arkadaş gibi 2 gün(lafın gelişi) ceza alacağını bildiği için bilerek hakaretler ediyor. Bu kişi örneğin maximum 4 gün ceza yiyecek, 4 gün sonra gelip aynı şeyleri tekrar tekrar yapıcak. Sadece bu şahıs değil bunun gibi bir çok kişi aynı tutumu forum üzerinden sergiliyor. Ben forum cezalarına ayrı düzenleme getirilmesini ve ileti yasağı sürelerinin arttırılmasını istiyorum. Caydırıcı olmasına gerek yok fakat şuanki verilen cezalar gerçekten çok az. Hakaretlere vs. göre ileti yasakları ve ban sistemi getirilebilir. Örneğin oyunda olan şeyler de nasıl DM 1400 dakika ise yani bu 1400 dakika ile belirlenmişse forum üzerinden de bu şekilde belirlenmeli. Cezalar arttırılıp forumdan bir sisteme göre cezalar verilmeli.(Böyle birşey var mı bilmiyorum yoksa eklensin varsa da cezalar arttırılsın.)
AR-GE konunuzu varsa resim --- Bu SS'te görüldüğü gibi kişi bir kaç hakaretten alacağı ceza "koymayacağını" söylüyor. Yani bana verilicek max ceza 3gün, 3 gün bana koymaz demek istiyor. Bu ve bunun gibi insanlar ile dolu forum. Ben cezaların arttırılmasını istiyorum. Forum cidden saçmaladı diyebilirim, özellikle Oyun Dışı Sohbet bölümünde sürekli troll yapan birkaç kişi vardı, ban yiyip, ileti yasağı almasına rağmen 5-6 gün(bildiğim kadarıyla) sonra tekrar gelip troll yapıyordu.
Forum cezalarının yeterince az olduğu gerçekten çok açık. Sadece bu arkadaş için değil, yanlış anlaşılmasın. Forum da gerçekten bir rahatlık var. Küfür eden adam rahat rahat ediyor çünkü biliyorki yiyeceği maximum 4 gün felan. Yani ileti yasağı süreleri arttırılmasında fayda var ben yeterli olduğunu düşünmüyorum.
Oyun Dışı Sohbet ve Birlik tanıtımları özellikle. Bu kısımlarda çok sayıda forum kuralları ihlal ediliyor. Foruma bir el atılmasının şart olduğunu düşünüyorum.
Not: Bu arkadaşa sinirlenip anlık açtığım bir AR-GE değil. Ben bu konudan uzun zamandır rahatsızım ve bugün böyle bir yazı görünce AR-GE açma gereği duydum. İsim sayın deseniz ben gerçekten forum da sürekli küfür eden, troll yapan insanların isimlerini verebilirim. Çok sayı da kişi forum kurallarını ihlal ediyor ve artık bir el atmanın zamanın geldiğini düşünüyorum. Ben birine hakaret etmiştim 2 gün felan ileti yasağı yedim ozamandan beri forum da rahat ileti atarım. Ama cidden bir el atılması lazım.