Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Charly Neuhaeuser | Forum İleti Yasağı ve Ban sistemi hk.

Başlatan Luanvice, 31 Ekim 2020, 21:58:10
Okunma sayısı 1079 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Karakter Adınız: (Charly Neuhaeuser)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Forum)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:

Bazı kişiler varki forum üzerinden sürekli küfürler ve hakaretler ediyor, cezaları az olduğu için buna sürekli devam ediyor. Birisi sürekli küfür etse 4 gün ileti yasağı yiyor ve 4 gün sonra aynı tutumu sergiliyor. Aşağıdaki fotoğraftaki arkadaş gibi 2 gün(lafın gelişi) ceza alacağını bildiği için bilerek hakaretler ediyor. Bu kişi örneğin maximum 4 gün ceza yiyecek, 4 gün sonra gelip aynı şeyleri tekrar tekrar yapıcak. Sadece bu şahıs değil bunun gibi bir çok kişi aynı tutumu forum üzerinden sergiliyor. Ben forum cezalarına ayrı düzenleme getirilmesini ve ileti yasağı sürelerinin arttırılmasını istiyorum. Caydırıcı olmasına gerek yok fakat şuanki verilen cezalar gerçekten çok az. Hakaretlere vs. göre ileti yasakları ve ban sistemi getirilebilir. Örneğin oyunda olan şeyler de nasıl DM 1400 dakika ise yani bu 1400 dakika ile belirlenmişse forum üzerinden de bu şekilde belirlenmeli. Cezalar arttırılıp forumdan bir sisteme göre cezalar verilmeli.(Böyle birşey var mı bilmiyorum yoksa eklensin varsa da cezalar arttırılsın.)

AR-GE konunuzu varsa resim --- Bu SS'te görüldüğü gibi kişi bir kaç hakaretten alacağı ceza "koymayacağını" söylüyor. Yani bana verilicek max ceza 3gün, 3 gün bana koymaz demek istiyor. Bu ve bunun gibi insanlar ile dolu forum. Ben cezaların arttırılmasını istiyorum. Forum cidden saçmaladı diyebilirim, özellikle Oyun Dışı Sohbet bölümünde sürekli troll yapan birkaç kişi vardı, ban yiyip, ileti yasağı almasına rağmen 5-6 gün(bildiğim kadarıyla) sonra tekrar gelip troll yapıyordu.

Forum cezalarının yeterince az olduğu gerçekten çok açık. Sadece bu arkadaş için değil, yanlış anlaşılmasın. Forum da gerçekten bir rahatlık var. Küfür eden adam rahat rahat ediyor çünkü biliyorki yiyeceği maximum 4 gün felan. Yani ileti yasağı süreleri arttırılmasında fayda var ben yeterli olduğunu düşünmüyorum.

Oyun Dışı Sohbet ve Birlik tanıtımları özellikle. Bu kısımlarda çok sayıda  forum kuralları ihlal ediliyor. Foruma bir el atılmasının şart olduğunu düşünüyorum.

Not: Bu arkadaşa sinirlenip anlık açtığım bir AR-GE değil. Ben bu konudan uzun zamandır rahatsızım ve bugün böyle bir yazı görünce AR-GE açma gereği duydum. İsim sayın deseniz ben gerçekten forum da sürekli küfür eden, troll yapan insanların isimlerini verebilirim. Çok sayı da kişi forum kurallarını ihlal ediyor ve artık bir el atmanın zamanın geldiğini düşünüyorum. Ben birine hakaret etmiştim 2 gün felan ileti yasağı yedim ozamandan beri forum da rahat ileti atarım. Ama cidden bir el atılması lazım.

Çevrimdışı Yoda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Mart 2023, 17:27
Toplam oynama: 420 gün, 6 saat
Birlik: ***** **ars
Son giriş: 12 Mart 2023, 03:12
Toplam oynama: 1 gün, 18 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Mart 2023, 01:53
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Ynt: Charly Neuhaeuser | Forum İleti Yasağı ve Ban sistemi hk.
« Yanıtla #1 : 31 Ekim 2020, 22:00:57 »
Onlar hakkında da ceza süreleri gelebilir.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2020, 22:33:09 »
Uzun süre bu platformda helper ve forum görevlisi olarak görev yaptım, forumda ceza süreleri olayın dozajına ve kastiyetine bağlı olarak yetkili inisiyatifine bırakılıyor. Eğer istifamdan sonra bir değişiklik olmadı ise işleyiş bu şekilde.

Bir forum görevlisi vermesi gereken cezayı rahatlıkla belirleyebilecek olgunluğa ve zekaya sahiptir. Bazen çok fazla inisiyatif uygulanıp ceza süreleri düşük tutanlarda oluyordu. FG yönetimi tarafından bir alt süre belirlenip dozaja göre süreler arttırılabilir. Şahsi önerim bu şekilde, daha caydırıcı olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı şimaykıl

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 21 Aralık 2023, 17:25
Toplam oynama: 134 gün, 17 saat
Köken: Yunan
Son giriş: 17 Aralık 2023, 20:57
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2020, 22:50:31 »
Uzun süre bu platformda helper ve forum görevlisi olarak görev yaptım, forumda ceza süreleri olayın dozajına ve kastiyetine bağlı olarak yetkili inisiyatifine bırakılıyor. Eğer istifamdan sonra bir değişiklik olmadı ise işleyiş bu şekilde.

Bir forum görevlisi vermesi gereken cezayı rahatlıkla belirleyebilecek olgunluğa ve zekaya sahiptir. Bazen çok fazla inisiyatif uygulanıp ceza süreleri düşük tutanlarda oluyordu. FG yönetimi tarafından bir alt süre belirlenip dozaja göre süreler arttırılabilir. Şahsi önerim bu şekilde, daha caydırıcı olacağını düşünüyorum.

Daha fazla ceza alıp senin içini rahatlatmak için orada pişman olmadığımı, bir daha şikayet açarsan aynı şekilde tekrarı olacağını belirtiyorum. Bana uygulanacak yaptırımın koymama sebebi özel nedenlerim ile istifa etmiş olmam ve platforma uzun süre ara verecek olmam. Bana koymaması ile yaptırımların bir alakası yok bundan emin olabilirsin. Burada aramızda geçen olayı tek tek bütün ayrıntılarıyla anlatmakla uğraşmak istemiyorum. Eğer işi uzatıp oynadığın oyunları ortaya çıkartırsam platformda barınacak yer bulamazsın. Senden ithamlarına dikkat etmeni rica ediyorum.
Zamanında o kadar helper FG olman sana birşey katmamış, şikayetteki savunma üslubuna bir bak, birde gelmiş burada adama laf ediyorsun. Zamanında Helper FG olan bir adam üslubuna dikkat eder."KOŞ YAPMA, KES ATIK" bunlar hiç hoş kelimeler değil, hele de daha önceden görevli olduğun bir sunucuda...

Çevrimdışı Biocraze

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Eylül 2022, 19:38
Toplam oynama: 2 gün, 5 saat
« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2020, 23:28:16 »
Jaxie ben, bak gittim ilanlar IC bölüm yazıyor diye küfür ettim 4 gün hiç yoktan yasak yedim kuralları düzgün okumadım diye o yüzden kimin ne niyetle yaptığını bilmediğimiz sürece ceza sürelerinin herkes için arttırılması mantıklı bir hamle değil. Şu da var ki benim gibi olay yaşayabilecekler için insiyatif uygulanmalı bence.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Aralık 2024, 12:54
Toplam oynama: 161 gün, 0 saat
Son giriş: 11 Mart 2024, 21:05
Toplam oynama: 3 gün, 15 saat
Son giriş: 11 Haziran 2024, 21:24
Toplam oynama: 6 gün, 0 saat
Clem Mexico Lv.24
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:13
Toplam oynama: 15 gün, 1 saat
Son giriş: 15 Mayıs 2024, 01:49
Toplam oynama: 1 gün, 14 saat
« Yanıtla #5 : 01 Kasım 2020, 00:10:12 »
Trax iyidir ne demişse doğrudur

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2020, 00:12:48 »
Jaxie ben, bak gittim ilanlar IC bölüm yazıyor diye küfür ettim 4 gün hiç yoktan yasak yedim kuralları düzgün okumadım diye o yüzden kimin ne niyetle yaptığını bilmediğimiz sürece ceza sürelerinin herkes için arttırılması mantıklı bir hamle değil. Şu da var ki benim gibi olay yaşayabilecekler için insiyatif uygulanmalı bence.
Arttırılması yerine belirli bir ceza sistemi konulabilir. Forum Görevlileri kafasına göre, insiyatifine göre atıyor ve ben bunu uygun bulmuyorum, yani uygun değil de verilen cezaları yeterli bulmuyorum. Herkes kafasına göre küfür edebiliyor rahat dolaşıyorlar. Evet senin dediğin şeyler için yumuşama yapılabilir fakat durduk yere tartışma yaratıp, küfür eden kişiler için artması gerekiyor.

Çevrimdışı emrerv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Nisan 2024, 04:54
Toplam oynama: 83 gün, 18 saat
« Yanıtla #7 : 01 Kasım 2020, 00:14:23 »
selçuk inan oldukça rahat gözüküyor diye alt alta iletiler attığim için 14 gün yemistim, sonra açtırdım orası ayrı. ama küfür eden kişi 3-5 gün yiyor. bi düxenleme gelmeli

Çevrimdışı şimaykıl

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 21 Aralık 2023, 17:25
Toplam oynama: 134 gün, 17 saat
Köken: Yunan
Son giriş: 17 Aralık 2023, 20:57
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
« Yanıtla #8 : 01 Kasım 2020, 00:59:06 »

Daha fazla ceza alıp senin içini rahatlatmak için orada pişman olmadığımı, bir daha şikayet açarsan aynı şekilde tekrarı olacağını belirtiyorum. Bana uygulanacak yaptırımın koymama sebebi özel nedenlerim ile istifa etmiş olmam ve platforma uzun süre ara verecek olmam. Bana koymaması ile yaptırımların bir alakası yok bundan emin olabilirsin. Burada aramızda geçen olayı tek tek bütün ayrıntılarıyla anlatmakla uğraşmak istemiyorum. Eğer işi uzatıp oynadığın oyunları ortaya çıkartırsam platformda barınacak yer bulamazsın. Senden ithamlarına dikkat etmeni rica ediyorum.
Zamanında o kadar helper FG olman sana birşey katmamış, şikayetteki savunma üslubuna bir bak, birde gelmiş burada adama laf ediyorsun. Zamanında Helper FG olan bir adam üslubuna dikkat eder."KOŞ YAPMA, KES ATIK" bunlar hiç hoş kelimeler değil, hele de daha önceden görevli olduğun bir sunucuda...

Geldi okul konusunda bana kinlenen kardeşimiz dur birde sana açıklama yapayım.

Nabza göre şerbet denir bu yaptığıma. Oyuncu ciddi olmadığı sürece ciddi davranmam, boş yapana ciddi konuşmam, üslübu bozuk adama güzel üslüpla yaklaşmam, adamın açığını arayana düzgün konuşmam. Bu örnekler uzar gder, buradaki konular üst yönetimin görebileceği konular olduğu için ciddi davranıyorum, şikayet  üst yönetimi pek alakadar etmez bu yüzden orada arkadaşla anlayacağı dilden konuşuyorum. Bütün olay bundan ibaret. AR&GE konusunda size davrandığım gibi davranırsam yönetim tarafından ciddiye alınmam.

Üslübum ile yetkimin herhangi bir alakası da yok. Yetkili olduğum zamanda böyleydim, hala aynıyım. Üslüp konusunda 500 mb lik bir oyunun sunucusunda aldığım bir yetki benden bir şey almaz veya bana bir şey katmaz. Eğer siz kişisel gelişimini tamamlayamadıysanız, alt tarafı yıllar önce çıkan bir oyunun sunucusunda aldığınız birkaç yetki ile kişiliğinizden taviz veriyor veya kişiliğinizi yetkinize göre şekillendiriyorsanız söylenecek pek bir şey yok. Bir daha olayın detaylarını bilmeden sadece arkadaşın attığı tek bir ekran görüntüsü ile beni yargılamaya çalışma sakın.
Seneler önce yapılmış 500 mb lik oyun diye küçümseyeceksen oynamassın olur biter, şimdi burada kimsenin kimseye hakaret etmeye, küçük düşürmeye hakkı yok.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2020, 08:03:32 »
Konu hakkında geliştirme amacı ile fikrimi belirttim, arada bana sallayanlara da cevaplarını verdim. Buradan daha fazla tartışmamıza gerek yok.