Öncelikle hepiniz hoş geldiniz.Forum da sıkça takılan birisi olarak bende biraz da olsa bilgilerimi ve deneyimlerimi paylaşmak için bir rehber açmak istedim.
Yaklaşık altı aydır oynuyorum ve çoğu rol es geçiliyor izninizle örneklendireyim;Kaza rolleri,sivil hayattaki normal yaşantı,ihtiyaçlar ve benzeri ile çoğaltabiliriz.Rehberimde daha çok rehberden ziyade bir tavsiye,öneri niteliğinde.Kaza rollerinden örneklendireceğim.LSFD'ye katıldım ve attığım devriyelerde sadece yaralı birimler veya oluşan destek çağrıları ihbarlar dışında bir şey olmuyor.Oyunda sürekli kaza ya da çarpışmalar oluyor herkes es geçip yoluna devam ediyor aslında olay sadece bir kişinin yolda durması ya da beklemesi üzerinde bitiyor tabi herkes rolü yapmak istemeyebilir fakat bu ince detaylar herkesin hoşuna gidecektir diye düşünüyorum.Devriye atıyorum biri gelip çarpıyor bu durumda yaptığım tek şey kenara çekip beklemek çünkü karşındaki kişi de role hazırlanıyor ya emote veriyor ya ses çıkarıyor vb. role giriyor bende gidip yardımcı oluyorum neden mi çünkü oyundan daha fazla zevk alabilmek için.Rol yeteneğimi arttırmak biraz daha yaratıcı düşünebilmek için. Şimdi diyebilirsiniz LSFD'desin canın sıkılıyor öyle yapıyorsun aksine normalde de bunları yapıyorum araba çarptığı zaman ya emoteler veriyorum kendimi araçtan çıkarıp yerde kıvranıyorum.Sabahları kalkıp kahvaltı,yapıyorum duşa giriyorum,öğlen bir şeyler atıştırıyorum bunlar basit ama hoş şeyler.Önemli olan kişiye sinyali vermek. Rolleri Daha Zevkli Hale GetirmekTek yapmanız gereken günlük hayata uyarlamak,realistik düşünmek ve ince detaylar eklemek.
EmpatiBu en önemli husustur benim için çünkü gerçek hayatımızda da anlamı çok büyüktür. Gözlemlediğim kadarıyla neredeyse hiç kimse bunu yapmıyor.Heryerde sürekli küfür eden,düşüncesizce konuşan,memurlara hakaret eden kişiler var ya da ufak bir kaza sürtünme vb. durumlarda bütün aile fertlerine küfür eden insanlar.Bunların kaçını gerçekte rahatlıkla yapabiliriz? Kaçının sonuçlarını bilmeden,sonuçlarına katlanmayı düşünmeden söyleyebiliriz? Olay da tam burada kopuyor bazı arkadaşlar diyecektir eminim gerçek hayat mı burası vb. roleplay yapıyoruz burası da bir yaşam ne kadar sanal olsada diye düşünüyorum.
PsikolojiOyundaki en çok gördüğüm eksiklerden birisi.Bu olay aslında çok önemli arkadaşlar.Bir rolün seyrini değiştirebilir veya hoş detaylar ile kalite katabilir.Bunu karşınızdaki insana emote vermeniz karşınızdaki insanın buna göre davranması rolün bakış açısının değişmesi önemli.Herkes bir karakter yarattım hop ne yapayım mafya,çete yok motorcu olayım vb. kafada sadece karakteri açıyor kıyafet alıyor bu kadar.Bu karakterin kişiliği nasıl olacak,davranış nasıl olacak,hitap şekli,mizacı daha niceleri.Kendimden örnek vereyim karakterim nazik,kibar,insanları düşünen bunlara göre davranışlar sergileyen bir İngiliz beyefendisi.Herhangi bir durumda soğukkanlılığını koruyan fakat bu durum içerisinde sürekli tedirginlik içerisinde olan.Bunu yapmalımıyım acaba diye düşünürken karar verdikten sonra yaptım artık dönüş yok bunu savunacağım kafasında birisi.Bu işte benim oyundaki vereceğim her cevabı yapacağım her hareketi etkiliyor.Her şeyden öncesi Psikoloji.
İC/OOC Dengesi
Diyeceklerim bu kadardı arkadaşlar okuduğunuz için teşekkür ederim bunları çoğu insan okuyunca zaten biliyordum diyecektir fakat önemli olan uygulama kısmı.Şahsen hayatta ufak detaylara her zaman hayran kalmışımdır çünkü bazı büyük resimler o küçük minyatür şeylerin içinde.Forumdaki yazılardan araçlardan pek anlamam gerek araştırmayı da yapmadım kusura bakmayın kısa ve öz bir yazı oldu kendimce hatalarımdan dolayı kusura bakmayın.
Herhangi bir öneriniz olursa konu ile ilgili,rehber ile ilgili,İC/OOC açığım teşekkürler.
Son olarak lütfen LSFD falan gördüğünüz zaman bir şeyim yok iyiyim,devam et,git vb.demeyin rol imkanı sağlayın.