Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Kişiyi Role Teşvik Etmek Ve Daha Fazla Oyundan Zevk Almak

Başlatan T3CH N1N3, 27 Ekim 2020, 01:17:30
Okunma sayısı 4218 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı T3CH N1N3

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Ocak 2021, 15:36
Toplam oynama: 44 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Öncelikle hepiniz hoş geldiniz.
Forum da sıkça takılan birisi olarak bende biraz da olsa bilgilerimi ve deneyimlerimi paylaşmak için bir rehber açmak istedim.
Yaklaşık altı aydır oynuyorum ve çoğu rol es geçiliyor izninizle örneklendireyim;Kaza rolleri,sivil hayattaki normal yaşantı,ihtiyaçlar ve benzeri ile çoğaltabiliriz.Rehberimde daha çok rehberden ziyade bir tavsiye,öneri niteliğinde.Kaza rollerinden örneklendireceğim.LSFD'ye katıldım ve attığım devriyelerde sadece yaralı birimler veya oluşan destek çağrıları ihbarlar dışında bir şey olmuyor.Oyunda sürekli kaza ya da çarpışmalar oluyor herkes es geçip yoluna devam ediyor aslında olay sadece bir kişinin yolda durması ya da beklemesi üzerinde bitiyor tabi herkes rolü yapmak istemeyebilir fakat bu ince detaylar herkesin hoşuna gidecektir diye düşünüyorum.Devriye atıyorum biri gelip çarpıyor bu durumda yaptığım tek şey kenara çekip beklemek çünkü karşındaki kişi de role hazırlanıyor ya emote veriyor ya ses çıkarıyor vb. role giriyor bende gidip yardımcı oluyorum neden mi çünkü oyundan daha fazla zevk alabilmek için.Rol yeteneğimi arttırmak biraz daha yaratıcı düşünebilmek için. Şimdi diyebilirsiniz LSFD'desin canın sıkılıyor öyle yapıyorsun aksine normalde de bunları yapıyorum araba çarptığı zaman ya emoteler veriyorum kendimi araçtan çıkarıp yerde kıvranıyorum.Sabahları kalkıp kahvaltı,yapıyorum duşa giriyorum,öğlen bir şeyler atıştırıyorum bunlar basit ama hoş şeyler.Önemli olan kişiye sinyali vermek.

Rolleri Daha Zevkli Hale Getirmek
Tek yapmanız gereken günlük hayata uyarlamak,realistik düşünmek ve ince detaylar eklemek.

Empati
Bu en önemli husustur benim için çünkü gerçek hayatımızda da anlamı çok büyüktür. Gözlemlediğim kadarıyla neredeyse hiç kimse bunu yapmıyor.Heryerde sürekli küfür eden,düşüncesizce konuşan,memurlara hakaret eden kişiler var ya da ufak bir kaza sürtünme vb. durumlarda bütün aile fertlerine küfür eden insanlar.Bunların kaçını gerçekte rahatlıkla yapabiliriz? Kaçının sonuçlarını bilmeden,sonuçlarına katlanmayı düşünmeden söyleyebiliriz? Olay da tam burada kopuyor bazı arkadaşlar diyecektir eminim gerçek hayat mı burası vb. roleplay yapıyoruz burası da bir yaşam ne kadar sanal olsada diye düşünüyorum.

Psikoloji
Oyundaki en çok gördüğüm eksiklerden birisi.Bu olay aslında çok önemli arkadaşlar.Bir rolün seyrini değiştirebilir veya hoş detaylar ile kalite katabilir.Bunu karşınızdaki insana emote vermeniz karşınızdaki insanın buna göre davranması rolün bakış açısının değişmesi önemli.Herkes bir karakter yarattım hop ne yapayım mafya,çete yok motorcu olayım vb. kafada sadece karakteri açıyor kıyafet alıyor bu kadar.Bu karakterin kişiliği nasıl olacak,davranış nasıl olacak,hitap şekli,mizacı daha niceleri.Kendimden örnek vereyim karakterim nazik,kibar,insanları düşünen bunlara göre davranışlar sergileyen bir İngiliz beyefendisi.Herhangi bir durumda soğukkanlılığını koruyan fakat bu durum içerisinde sürekli tedirginlik içerisinde olan.Bunu yapmalımıyım acaba diye düşünürken karar verdikten sonra yaptım artık dönüş yok bunu savunacağım kafasında birisi.Bu işte benim oyundaki vereceğim her cevabı yapacağım her hareketi etkiliyor.Her şeyden öncesi Psikoloji.

İC/OOC Dengesi
Spoiler:
Alıntı
Rollerden zevk alınamamasının en büyük problemlerinden biri de IC ve OOC'nin dengesini kuramamaktır. OOC samimi olduğunuz birisiyle rol yaparken büyük oranda yaptığınız rolü hissederek yapamazsınız. Aranızdaki samimiyet yaptığınız rolün gerçekçiliğini giderir. Bunun ileri bir safhası var ki, ileriye taşıyanlar rolü kurgulayıp yapıyor ve kurgulanmış bir rolde rol hissiyatı tamamen sıfıra iniyor. Bir rolü hissederek oynayabilmek için karakterinizin çevresindeki (özellikle ciddi ve size kendini hissetirmesi gereken rollerde bulunanları. mesela eş, patron, en iyi arkadaş vb.) karakterleri OOC samimiyetinizin olmadığı kişilerden seçmeli ve hatta karakterinizin rol gidişatını planladıktan sonra kurgulanmış rolleri en aza indirerek tamamen IC akışına bırakacak biçimde bodoslama oynamalısınız. Karakterinizin gidişatına OOC istekleriniz doğrultusunda değil IC akış doğrultusunda karar vermelisiniz.

Diyeceklerim bu kadardı arkadaşlar okuduğunuz için teşekkür ederim bunları çoğu insan okuyunca zaten biliyordum diyecektir fakat önemli olan uygulama kısmı.Şahsen hayatta ufak detaylara her zaman hayran kalmışımdır çünkü bazı büyük resimler o küçük minyatür şeylerin içinde.Forumdaki yazılardan araçlardan pek anlamam gerek araştırmayı da yapmadım kusura bakmayın kısa ve öz bir yazı oldu kendimce hatalarımdan dolayı kusura bakmayın.

Herhangi bir öneriniz olursa konu ile ilgili,rehber ile ilgili,İC/OOC açığım teşekkürler.

Son olarak lütfen LSFD falan gördüğünüz zaman bir şeyim yok iyiyim,devam et,git vb.demeyin rol imkanı sağlayın. <3

Çevrimdışı Yoda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Mart 2023, 17:27
Toplam oynama: 420 gün, 6 saat
Birlik: ***** **ars
Son giriş: 12 Mart 2023, 03:12
Toplam oynama: 1 gün, 18 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Mart 2023, 01:53
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Ynt: Kişiyi Role Teşvik Etmek Ve Daha Fazla Oyundan Zevk Almak
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2020, 01:21:01 »
BBCode geliştirilebilir, metinler düzeltilebilir. Başarılı.

Çevrimdışı T3CH N1N3

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2020, 01:22:26 »
Teşekkürler.

Çevrimdışı NawieR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 01 Nisan 2024, 16:49
Toplam oynama: 40 gün, 5 saat
Son giriş: 01 Nisan 2024, 16:45
Toplam oynama: 545 gün, 8 saat
Noe Vaugeois Lv.39
Köken: Kanadalı
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:14
Toplam oynama: 8 gün, 5 saat
Son giriş: 12 Mart 2024, 19:54
Toplam oynama: 11 gün, 12 saat
Son giriş: 02 Nisan 2024, 18:58
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2020, 01:23:57 »

Çevrimdışı T3CH N1N3

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2020, 01:25:06 »
Teşekkürler.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2020, 01:28:08 »
Rollerden zevk alınamamasının en büyük problemlerinden biri de IC ve OOC'nin dengesini kuramamaktır. OOC samimi olduğunuz birisiyle rol yaparken büyük oranda yaptığınız rolü hissederek yapamazsınız. Aranızdaki samimiyet yaptığınız rolün gerçekçiliğini giderir. Bunun ileri bir safhası var ki, ileriye taşıyanlar rolü kurgulayıp yapıyor ve kurgulanmış bir rolde rol hissiyatı tamamen sıfıra iniyor. Bir rolü hissederek oynayabilmek için karakterinizin çevresindeki (özellikle ciddi ve size kendini hissetirmesi gereken rollerde bulunanları. mesela eş, patron, en iyi arkadaş vb.) karakterleri OOC samimiyetinizin olmadığı kişilerden seçmeli ve hatta karakterinizin rol gidişatını planladıktan sonra kurgulanmış rolleri en aza indirerek tamamen IC akışına bırakacak biçimde bodoslama oynamalısınız. Karakterinizin gidişatına OOC istekleriniz doğrultusunda değil IC akış doğrultusunda karar vermelisiniz.
Bunu da konuya ekleyebilirsiniz.

Çevrimdışı T3CH N1N3

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2020, 01:30:38 »
Bunu da konuya ekleyebilirsiniz.
Kesinlikle size katılıyorum bu da en büyük hususlardan birisi konuya ekleyeceğim.Teşekkürler.

Çevrimdışı T3CH N1N3

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2020, 01:36:05 »
Ekleme yapıldı.

Çevrimdışı Strongmine

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Temmuz 2022, 03:42
Toplam oynama: 5 gün, 6 saat
« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2020, 12:29:14 »
Bence de Haklısın <3

Çevrimdışı Ethereal

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Leslie Kite Lv.16
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 29 Ağustos 2024, 23:09
Toplam oynama: 37 gün, 15 saat
Jack Usher Lv.16
Son giriş: 05 Nisan 2024, 12:56
Toplam oynama: 0 gün, 19 saat
Birlik: * * * * E R
« Yanıtla #9 : 27 Ekim 2020, 12:43:50 »
Canımsın kardeşim, az mı rol döndürdük Idlewood'da, her yerde PD'yle LSFD'yle awdöcsaçcsöcmaöm başarılar canım hep böyle rehberler atta okuyalım ^^