Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlik şatoları engellensin

Başlatan Luanvice, 21 Ekim 2020, 18:30:08
Okunma sayısı 1631 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zeu$

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 06 Aralık 2023, 00:50
Toplam oynama: 157 gün, 18 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 04 Kasım 2022, 16:13
Toplam oynama: 17 gün, 14 saat
Birlik: ** 117
Ynt: Özel Mapler, Şehiri güzelleştirme girişimleri
« Yanıtla #20 : 23 Ekim 2020, 03:19:59 »
İyi hoş cr önlensin falan demişsinde cr yi öyle önleyemezsin. İdlewood falan demişsin değil İdlewood, İdlewood Gas tan geçerken bile crash yiyiorum  oraya obje yüklenmesi saçma olur. Santa Maria da zaten gerekli çalışma azda olsa yapıldı.

Deniz üstü maplere bende karşıyım. Sırp mekanı gibi olacaksa yaptırsınlar özel map.

Ancak özel mapler kaldırılsın falan diyorsan desteklemiyorum rol seçenekleri oluyor.

Çevrimdışı X X X

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 09 Ekim 2021, 21:27
Toplam oynama: 91 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #21 : 23 Ekim 2020, 08:51:51 »
Desteklemiyorum, bilgisayarı kötü olan kişiler için oyun zevki kötüleşebilir.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #22 : 23 Ekim 2020, 12:47:35 »
Desteklemiyorum, bilgisayarı kötü olan kişiler için oyun zevki kötüleşebilir.
Bilgisayarın kötü olan kişilerin kocaman özel maplere değil de 3-5 tane objeye mi oyun zevki kötüleşecek :d?

Ayrıca abartıldığını düşünüyorum. 2GB Ram var, ekran kartım okadar eskiki bazı özel skinler bembeyaz, hud bile buglu gözüküyor. Ona rağmen ve okadar obje, kocaman maplere rağmen rahat oynuyorum.

Kasma sorunu çözülebilecek birşey.

İyi hoş cr önlensin falan demişsinde cr yi öyle önleyemezsin. İdlewood falan demişsin değil İdlewood, İdlewood Gas tan geçerken bile crash yiyiorum  oraya obje yüklenmesi saçma olur. Santa Maria da zaten gerekli çalışma azda olsa yapıldı.

Deniz üstü maplere bende karşıyım. Sırp mekanı gibi olacaksa yaptırsınlar özel map.

Ancak özel mapler kaldırılsın falan diyorsan desteklemiyorum rol seçenekleri oluyor.

Amaç CR'yi azaltmak değil yazdığımdan bunu mu çıkardın? CR Örnek. Sadece ben şehir güzelleştirilsin, kocaman mapler ekleniyor da insanların bilgisayarına birşey olmuyorsa 3-5 tane obje de şehire eklesinler de şehir biraz kendine gelsin. Ayrıca anlamadığım şey okadar şehir içine ve dışına özel map yükletiliyor, kumarhane tarafı obje, araç ve insan dolu. Hiç bi birşey olmuyor? Addon, anticrasher ve birkaç FPS modlarıyla crash sorunu gayette engelleniyor. Ne kadar kötü pc bile olsa engelleniyor, ben crash sorunu yaşamıyorum son günler de 1-2 kere oldu.

Özel mapleri kaldırılmayacaksa bile şehire 3-5 tane obje eklensin. Özel mapler de rol seçenekleri nasıl oluyor anlamadım? Sadece çatışmayı seven birlikler ekletiyor. Şehir içerisine obje eklesinler rol seçenekleri daha da artar.

CR olayına değinecek olursam şehiri güzelleştirmek adına santa marina gibi bölgelere bariyer vs. eklenebilir diyorum. Buda binevi CR'yi önler demek istiyorum yani sırf CR'yi önlemek için eklensin demiyorum.

Gerçekten anlamıyorum kasma ve crash problemleri çok rahat engelleniyor arkadaşlar. Bilgisayar da sadece oyun oynamayın gidip biraz araştırın, bilgi edinin zaten kasma sorunlarını, crash sorunlarını çok büyük oran da engelleyecek bilgiye sahip olursunuz. Daha 2 ay öncesine kadar 10 FPS ile oynuyordum sunucu da, Idlewood ve Kumarhane gidemiyordum bile, bunun için çeşitli AR-GE'ler bile açtım eski iletilerimi kontrol edebilirsiniz. Sonrasında biraz araştırdım, birçok şey öğrendim şuan 90FPS rahat oynuyorum, 30FPS oynadığım oyunu 90FPS oynuyorum..

Yani FPS ve Crash sorunları halledilebilicek şeyler, bu tür şeylere takılmamanızı öneririm. Kasma sorunu olan varsa yazsın bana özel iletiden benim hazırladığım bir metin belgesi var dediklerimi yaparsa ne kasma kalır, ne drop.

Çevrimdışı geowic

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 27 Ağustos 2023, 01:39
Toplam oynama: 196 gün, 16 saat
Birlik: **** *ANG
Köken: İskandinav
Son giriş: 10 Mart 2022, 22:36
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Aralık 2022, 00:59
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
« Yanıtla #23 : 23 Ekim 2020, 13:52:00 »
Eklenen maplerde genellikle tek objelik madd dogın malikhanesi kullanılıyor, eskisi gibi 300 tane duvar döşenmediği için obje sınırı aşılmıyor ve az miktarda obje eklendiği için o kadar drop yaratmıyor. Zaten çevre güzelleştirme önerisi adı altında ticket üzerinden birkaç objelik öneri yapabiliyorsunuz ama ARGEyi kabul edip direkt map ekleyeceklerini sanmıyorum ve ARGE'yi desteklemiyorum. Mapler grafik açısından oyunu değiştirmediği için FPS düşürmüyor fakat SSD ve iyi bir işlemci sahibi değilseniz mapler yüklenirken sağlam drop yiyorsunuz.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #24 : 23 Ekim 2020, 14:29:26 »
Mapler zaten kastırmıyor, drop yaratıyor. Ve bu dropları önlemenin yegane yolu yeni bir bilgisayar almak çünkü droplar, bilgisayarımız mapleri aniden yüklerken zorlandığı için oluyor. Normal San Andreas mapi zaten oyun çalıştırılırken açıldığı için bir problem yaratmıyor. Fakat SAMP'ın özelliklerini incelerseniz sunucuya dahil olan her şeyi aynı anda çalıştırmadığını, karakterinizin etrafına belli çapta bir çember oluşturduğunu ve sadece bu çembere giren diğer karakterler, araçlar, mapler vb. diğer SAMP içeriklerinin yüklendiğini görürsünüz. Dolayısıyla bu mapler sadece sizin çemberinize girerse yükleniyor ve bilgisayar bunları göstermek için ekstra güç harcıyor (işlemci ve okuma yazma yönünden) olayın grafikler ile bir alakası olmadığı için dropların çözümü olmuyor. Ek olarak FPS arttırmanın da bir yolu yok. Eğer bilgisayarınız oyunu oynatamayacak kadar kötüyse bilgisayarın ve ekran kartının RAM kullanımını düşüreceği için düşük kalite texturelar yükleyebilirsiniz. Fakat zaten oyun için yeterli bir bilgisayarınız varsa, 20-40 FPS arası açıyor diyebilecek kadar FPS alıyorsanız internette yazan teknikler FPS'i arttırmaz.
Birlik maplerinin göze hitap etmediğine katılıyorum fakat mansiyon vb. tek objeli evleri kullanarak obje sayısını geçmiyorlar ve drop yaratmıyorlar. Çevre güzelleştirme için büyük miktarda obje eklemeyi göze almak gerekiyor ve bu da drop sorunlarının yeniden geleceğine işaret ediyor. Mapler zaten göze hitap etmediği için değil drop yarattığı için kaldırdılar. ARGE'yi birlik şatoları engellensin şeklinde değiştirebilirsiniz ama yeniden map eklenmesini şahsımca istemiyorum.
Çok üst seviye bir bilgisayara sahip değilim ve geçen seneki drop olayları beni oyundan soğutmuştu, masaüstü bilgisayarımda bile oyunu oynayamıyorken bu sene maplerin kalkmasıyla birlikte sunucu 1000 çekerken laptopımdan bile oyuna girebiliyordum. Aradaki farkı siz düşünün.
Yani FPS ve Crash sorunları halledilebilicek şeyler, bu tür şeylere takılmamanızı öneririm. Kasma sorunu olan varsa yazsın bana özel iletiden benim hazırladığım bir metin belgesi var dediklerimi yaparsa ne kasma kalır, ne drop.
Maplerin kastırıp kastırmaması çok umrumda değil açıkçası. Benim bahsettiğim bu klasikleşmiş birlik maplari, büyük olanlar. Her zamanki klasikleşmiş büyük birlik mekan kapısı ve üstünde birlik ismi. Sürekli bu tarz mapler eklendiğini görüyorum sağ da sol da şehir içerisine eklendiğini de gördüm diyebilirim. Göze hitap etmediği için açtım AR-GE'yi, çok saçma geliyor gözüme. Madd Dog malikhanesi ekleyenler var onlara birşey demiyorum en azından daha hoş gözüküyorlar fakat diğer eklenenler, denizin üstüne yapılan mapler... Ne bileyim bana baya saçma geliyor. Göze hitap etmiyor.
Benim isteğim bu tarz mapler yerine şehir içerisine obje eklesinler.

Çevrimdışı Falconn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Şubat 2021, 18:02
Toplam oynama: 57 gün, 18 saat
« Yanıtla #25 : 23 Ekim 2020, 15:05:52 »
Şu tarla, arazi, liman gibi yerlere kale yapan arkadaşların yaptığı çok mantıksız, hadi gate ekletirsin anlarım da gerçekte yapılmadığı halde neden 18 metrelik duvar örüyorsunuz ki güzelim limana?

Çevrimdışı skip60

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 21 Aralık 2022, 22:29
Toplam oynama: 159 gün, 21 saat
Akira Kimura Lv.25
Köken: Japon
Son giriş: 03 Ağustos 2022, 23:07
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #26 : 23 Ekim 2020, 19:18:12 »
aga skywars baselerini istemiyoz ya

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #27 : 24 Ekim 2020, 12:45:42 »
Mapler zaten kastırmıyor, drop yaratıyor. Ve bu dropları önlemenin yegane yolu yeni bir bilgisayar almak çünkü droplar, bilgisayarımız mapleri aniden yüklerken zorlandığı için oluyor. Normal San Andreas mapi zaten oyun çalıştırılırken açıldığı için bir problem yaratmıyor. Fakat SAMP'ın özelliklerini incelerseniz sunucuya dahil olan her şeyi aynı anda çalıştırmadığını, karakterinizin etrafına belli çapta bir çember oluşturduğunu ve sadece bu çembere giren diğer karakterler, araçlar, mapler vb. diğer SAMP içeriklerinin yüklendiğini görürsünüz. Dolayısıyla bu mapler sadece sizin çemberinize girerse yükleniyor ve bilgisayar bunları göstermek için ekstra güç harcıyor (işlemci ve okuma yazma yönünden) olayın grafikler ile bir alakası olmadığı için dropların çözümü olmuyor. Ek olarak FPS arttırmanın da bir yolu yok. Eğer bilgisayarınız oyunu oynatamayacak kadar kötüyse bilgisayarın ve ekran kartının RAM kullanımını düşüreceği için düşük kalite texturelar yükleyebilirsiniz. Fakat zaten oyun için yeterli bir bilgisayarınız varsa, 20-40 FPS arası açıyor diyebilecek kadar FPS alıyorsanız internette yazan teknikler FPS'i arttırmaz.
Birlik maplerinin göze hitap etmediğine katılıyorum fakat mansiyon vb. tek objeli evleri kullanarak obje sayısını geçmiyorlar ve drop yaratmıyorlar. Çevre güzelleştirme için büyük miktarda obje eklemeyi göze almak gerekiyor ve bu da drop sorunlarının yeniden geleceğine işaret ediyor. Mapler zaten göze hitap etmediği için değil drop yarattığı için kaldırdılar. ARGE'yi birlik şatoları engellensin şeklinde değiştirebilirsiniz ama yeniden map eklenmesini şahsımca istemiyorum.
Çok üst seviye bir bilgisayara sahip değilim ve geçen seneki drop olayları beni oyundan soğutmuştu, masaüstü bilgisayarımda bile oyunu oynayamıyorken bu sene maplerin kalkmasıyla birlikte sunucu 1000 çekerken laptopımdan bile oyuna girebiliyordum. Aradaki farkı siz düşünün.
Maplerin kastırıp kastırmaması çok umrumda değil açıkçası. Benim bahsettiğim bu klasikleşmiş birlik maplari, büyük olanlar. Her zamanki klasikleşmiş büyük birlik mekan kapısı ve üstünde birlik ismi. Sürekli bu tarz mapler eklendiğini görüyorum sağ da sol da şehir içerisine eklendiğini de gördüm diyebilirim. Göze hitap etmediği için açtım AR-GE'yi, çok saçma geliyor gözüme. Madd Dog malikhanesi ekleyenler var onlara birşey demiyorum en azından daha hoş gözüküyorlar fakat diğer eklenenler, denizin üstüne yapılan mapler... Ne bileyim bana baya saçma geliyor. Göze hitap etmiyor.
Benim isteğim bu tarz mapler yerine şehir içerisine obje eklesinler.
Sende haklısın, AR-GE'yi düzenliyorum. Drop ve FPS problemleri çözülüyor ben bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Timecyc modları var, izin cleolar da map yüklenmesi için modlar var, görüş mesafesini ayarlayacak modlar var. Ama herneyse madem objeler FPS Sorunu yaratıyor eklemesinler, senin dediğin gibi şu göze hitap etmeyen birlik şatoları engellenebilir.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 20:54
Toplam oynama: 151 gün, 4 saat
Ynt: Birlik şatoları engellensin
« Yanıtla #28 : 24 Ekim 2020, 12:53:08 »
hele gate olanlar da dayz basesi gibi o ne öyle krdşm
üstü kapalı mekana helikopter sokmuyolar mı bir de

Çevrimdışı Tisarre

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Şubat 2022, 16:57
Toplam oynama: 59 gün, 2 saat
Ynt: Birlik şatoları engellensin
« Yanıtla #29 : 24 Ekim 2020, 15:01:17 »
Ticket açtım red yedi sebep ise objeler fps düşürmezmiş pc m kötüymüş. Destekliyorum umarım farkına varırlar aynısı El Corona ve Idlewood içinde geçerli çok gereksiz obje var.