Bunu gerçekten anlamıyorum bir oyun oynuyoruz arkadaşlar siz Dm atıp /s"X *censored*(küfür var burada)" tarzı şeyler yazdığınızda elinize bir şey geçmiyor sadece şikayet yiyip dm sicili ekleniyor gerçek hayatta kimse size diz çökmüyor veya mafya babası olarak kabul edilmiyorsunuz bunlar gerçekten komik, böyle videolar yapmayın bunları bırakın insanlar platformda Dmci değil rolcü diye bahsetsin sizden yapacağınız her ney varsa rol ile yapın lütfen.
Atılan cezalar ne kadar caydırıcı olursa insanlar bir o kadar gelip sunucuya kafa dağıtmak, dm atmak için gelmeye devam edeceklerdir. Dediklerinde haklısın, ama bu DM olayının önüne geçilmesi için katı kurallar uygulanması lazım. Medium-RP deyip düşük ceza atılıyor ihlallere. Aslında çoğu kişinin rol bilgisi var, dm atmak-trollemek için girdikleri bariz. Rol bilgisi olmayanlarda DM atan, trolleyen kişilere uyuyor.
Rol öğrenmek isteyen, Medium-RP'e giren adam DM atmaz, sürekli olarak agresif yapıp küfür etmez. Öğrenmeye çalışır, sakin takılır. Kimin rol öğrenip-öğrenmemeye çalıştığını fark edebilmek kolay. Bir adam biliyorum-tanıyorum; Rol bilgisi düşük, çoğu zaman Idlewood'da boombox'tan müzik açıp /smoke 2 atıp, gelenlerle takılıyor, rol öğrenmeye çalışıyor. DM amaçlı kişiler ise, böyle rol öğrenmeye çalışanlara kışkırtıp güvenli bölgeden çıkartıyor, vurup kaçırıp gasp ediyor. Adam sunucuya yeni başlamışsa, pek bir bilgisi yoksa sunucuyla alakalı şikayet bile açamıyor. Bir yetkili bunu fark ettiğinde adama maks. uyguladığı 90-150dk (bu trollingten gördüğüm süre.)
Forumda bile "a*k, si*erim" tarzı küfürlere hiçbir işlem uygulanmıyor. Herkes rahat, kafasına göre takılıyor. Forum Oyunlarında sürekli bel altı muhabbetler dönüyor, bunlara karşı bir eleştiri yaptığımızda yaşı küçük olanlar hemen saldırıyor "boş yapma agzını yuzunu sr*m" bu bir örnekti.
Genel olarak çoğu kişinin üslubu bozuk, katı kurallar olmadığı için herkes rahat takılıyor.
Burada dediklerim; yönetimi ve sunucuyu kötüleme amaçlı değildir. Sadece olanı söylüyorum. Katı kurallar getirilmeli, çok rahat takılıyor insanlar. Sürekli olarak DM atan kişilere direkt kalıcı yasaklanma uygulanmalı. Yönetim ekibinde bulunan kişiler genel olarak forumdaki tavrını biraz ciddileştirmeli. Herkese karşı çok samimi takıldıklarını düşünüyorum.