Olabilecek bir şey çünkü LSPD vs. kurumlara girildiğinde şirketten çıkılması gerekiliyor maaş vermesi için. Bunu bilmeyen bir kişi yanlış düşüncede bulunmuş bence. 200 dolar istismar edilecek bir şey değil çünkü şirketler 350 veriyor. Kimse afk bırakırken 350 dolardan 200 dolara geçmez. Dediğim gibi olabilecek bir şey. Çeşitlilik katacaktır. Legal birlik onayı farklı olur ve böylece şirketin banka hesabı olabilir böylelikle birlik üyelerine maaş bağlanabilir.
Tek kişi açısından bakmayın, şirkette vergi sistemi olduğu için sahibi de zarar ediyor. Böyle bir durumda afk VDS tarzı durumlar yaşanabilir. Hatta birlik lideri çok kişi alırsa vergi içine de girmediği için yine AFK sistemiyle para kazanmış olacak. Direkt olarak gelecek bir para hatta birlik lideri kendisini de üye olarak dahil edebilir. Aslında bana şirketten para kasma falanda mantıksız geliyor. AFK bırakarak sunucuda duruyor diye para kazanılması role play düzenine biraz aykırı gibi ancak sunucu politiğinde böyle şeyler var. Para sisteminden öte rol anlamında destek sağlansa daha iyi olabilir. Mesela onaylı legal birlik açan birisinin işyeri açma sınırı birden ikiye ya da üçe çıkartılabilir. Bu tarz şeyleri destekliyorum, AFK sistemine dayanan rol dışı aktiflikleri maalesef desteklemiyorum.
Suistimal edilmemesi için limit 200$. Ayrıca onaylı legal birliklere özel gelmeli diyorum, kısa süre de onay veriliyorsa artık verilmesin.Sırf para için birliğe girenler için de politika eklensin.Sunucu da illegal birliklerin üstünlüğü yeterince fazla, legaller için farklı yöntem de yok.Farklı argeler açıldı hepsi reddedilyor.
Güzel düşünüyorsun da genel olarak sırf para için girecekler zaten. Çok güzel bir legal birlik açılsa belki destekçi bulabilir. Ancak onlar da sunucunun yoğun illegalliğinden dolayı illegalliğe karışabilirler. İllegalin daha fazla olmasındaki neden illegal daha çok desteklendiği için değil, illegalde daha fazla rol çıktığı için genel olarak rağbet fazla oluyor. Legal rol yapmak konusunda gerekli yetkinliği olan insan pek fazla olmadığından ve insan ilişkilerine odaklanmaktan çok gta san andreasın yapısı gereği silah, araç eğilimi fazla olduğundan illegale daha fazla yöneliyorlar. Legal için legal rolü arttırabilecek alanları birlik içi arttırabilirler. Mesela işyeri açma sınırı ofis bir, işyeri bir şeklinde ilerliyor. Legal şirketler için bu sayıdaki sınır 5'e kadar çıkartılabilir. Aynı anda pek çok mekanı olanlar yasal olduğu için devletle iyi işleri yürütüyor ve büyüterek rollerini idare ediyor şeklinde bir görünüme kavuşabilirler. Yani rolü teşvik edecek nitelikte legallik olması lazım. Az öncede dediğim gibi afk üzerine dayalı hiçbir sistematiği desteklemiyorum.
Yani bu kadar detaya girmeye gerek yok çünkü ben rol olsun diye diyorum.Mesela legal bir oluşumun, bir holdingin mantıksal olarak maaş bağlaması gerekir bunu elden vermek zor.Ayrıca galiba sen yanlış anlamışsın bunun şirket sistemi ile alakası yok.Mesela bir birlik lideri ATM Hesabını girecek, belirlediği üyelere belirlediği miktar da saatlik maaş gelecek.Yani VDS olayı zaten değişti onu geç birlik lideri kâr etmeyecek.Yani sen biraz yanlış anlamışssın.
Sistemi tam anlatamadım telefondayım, şöyle düşün;
Nick bir taksi şirketinin kurucusu.
Şirketin de 5 üye var.
Nick karakterinin ATMsinde $1000
Hepsine saatlik $100 maaş olarak ayarlıyor.
1 Saatte ATMde $500 kesiliyor
5 üyeye 1 saatte $100 geldi.
2 saatte $1000 kesildi, ATM de para kalmadı. 3.saat hiçbir üyeye para gitmedi.
Yani birlik lideri maaş niyetine saatlik para verecek, yani verdiği parayı geri almayacak.Şirket sistemi gibi bişey olmayacak.
Farklı yöntemler var tabi onlar için AR-GE açabilirsin, ben maaş sistemini daha mantıklı buluyorum.