Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Periodontitis ve diş eti grefti

Başlatan LORDXUNEITY, 07 Eylül 2020, 15:55:10
Okunma sayısı 166 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Periodontitis ve diş eti grefti
« : 07 Eylül 2020, 15:55:10 »
Salgın ülkeye gelmeden önce çürük dişimin tedavisini yaptıracaktım. Daha sonra salgın başladığı için tedaviyi ertelemeye karar verdik. Mayıs ayının ortalarında çürük dişimden kaynaklı diş eti iltihaplanması ve sonrasında da diş eti çekilmesi başladı.
Diş eti çekilmesi henüz ileri seviyede değil. Ağrıları da üç-dört haftada bir nüks edip fazla sürmeden kesiliyor. Fakat ben diş eti grefti yaptırmak istiyorum ve malumunuz salgın şartlarından dolayı böyle bir operasyonu ancak özel klinikte yaptırabilirim. Bu yüzden süreci normalleşmeye kadar bekletmek istiyorum. Bununla bağıntılı iki sorum var;
1- Periodontitisten kaynaklı açılan bölgelerde diş taşı oluşmuş. Ben yine de günlük ağız bakımıma devam ediyorum. Çürük dişime ve diş taşlarına rağmen yeterli bir ağız hijyeni periodontitisin ilerlemesini önler mi? Yoksa tedaviyi hiç ertelemeden özel kliniğe parayı gömüp tedavi mi olmalıyım?
2- Daha önce kök diş eti grefti yaptıranlar bu sürecin nasıl geçtiğini, iyileşmenin ne kadar sürdüğünü vb. anlatabilir mi? Diş eti grefti dişlerin eskisi gibi sağlam durmasını sağlıyor mu?
Doktora git diyecek akıllı arkadaşlar lütfen yazmasın. Bu 4 aylık sürecin 3.5 ayını köy şartlarında geçirdim. İmkanım olduğu zaman zaten diş hekimimin yolunu tutarım.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
Ynt: Periodontitis ve diş eti grefti
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2020, 17:57:21 »
Sadece birinci sorunu bildiğimden ona cevap vereyim:  Sen yine yeterli hijyeni tutmaya çalış çünkü diş taşları demir eksikliğinden ve yetersiz fırçalamadan da olabiliyor. Genetik sebepleri de var ancak neticede tekrar periodontolojiye gittiğinde temizlik yapacağın için çok fazla sorun çıkmaz. Yani hijyenli olmanda sakınca yok. Köydesin madem ıspanak yemeyi ihmal etme beslenmene dikkat et. Bide özeldeki hekimlere de gidebilirsin. Çürük diş tedavisinde ya çekiyorlar ya da onu sağlamlaştırmaya çalışıyorlar. Özel doktor bulabilirsen çekmeden direkt onu doldurarak ya da gerekli kimyasalları kulllanıp dişini sağlam tutmanı sağlayabilen bir doktor bul. Korona süreci de açıkçası bahanen olmasın elinde fırsat varken yap. Zaten her şey birbirine girdi hayat devam ediyor, korona yüzünden hayatını bu kadar kısmana gerek yok Boran. Benimde dişimde ufak tefek siyahlıklar olduğunda periodontolojide temizletiyordum. Ama 6 ayda bir yap o temizleme işini de sürekli yaparsan tahriş olur. :)

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2020, 20:45:44 »
Sadece birinci sorunu bildiğimden ona cevap vereyim:  Sen yine yeterli hijyeni tutmaya çalış çünkü diş taşları demir eksikliğinden ve yetersiz fırçalamadan da olabiliyor. Genetik sebepleri de var ancak neticede tekrar periodontolojiye gittiğinde temizlik yapacağın için çok fazla sorun çıkmaz. Yani hijyenli olmanda sakınca yok. Köydesin madem ıspanak yemeyi ihmal etme beslenmene dikkat et. Bide özeldeki hekimlere de gidebilirsin. Çürük diş tedavisinde ya çekiyorlar ya da onu sağlamlaştırmaya çalışıyorlar. Özel doktor bulabilirsen çekmeden direkt onu doldurarak ya da gerekli kimyasalları kulllanıp dişini sağlam tutmanı sağlayabilen bir doktor bul. Korona süreci de açıkçası bahanen olmasın elinde fırsat varken yap. Zaten her şey birbirine girdi hayat devam ediyor, korona yüzünden hayatını bu kadar kısmana gerek yok Boran. Benimde dişimde ufak tefek siyahlıklar olduğunda periodontolojide temizletiyordum. Ama 6 ayda bir yap o temizleme işini de sürekli yaparsan tahriş olur. :)
Malum salgının ekonomik olarak da etkileri oldu, babamın iş yeri 3 aydır kapalı ve biz de o yüzden köydeyiz. Borçlanmalar varken "acil" bir durum yoksa özel kliniğe de borçlanmak yerine normalleşmeye dönüldüğünde hastanede tedavi olmayı düşünüyorum. Bu yüzden de bir kere başlayan diş eti çekilmesi önlemlere rağmen devam eder mi diye merak ediyordum, anladığıma göre dikkatli olursam bir problem çıkmayacak. Teşekkür ettim.

İkinci soruma yanıt verebilecek, tecrübelerini paylaşabilecek arkadaşlarımızı konuya beklerim.

Çevrimdışı Lexter

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Isaac Ball Lv.35
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Kasım 2023, 14:35
Toplam oynama: 239 gün, 14 saat
« Yanıtla #3 : 21 Eylül 2020, 13:22:47 »
  • 3 gün boyunca yorum atılmayan tüm konular arşive kaldırılır.