Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Nasıl bir ülkede yaşamak isteriz?

Başlatan KızılŞaman, 03 Eylül 2020, 18:19:36
Okunma sayısı 1894 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Puyol

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 22 Mart 2022, 12:35
Toplam oynama: 72 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Nasıl bir ülkede yaşamak isteriz?
« Yanıtla #30 : 05 Eylül 2020, 14:56:19 »
onu bunu boşverinde herşeyden vazgeçtim ben Atatürk gibi bir adamın yönettiği Türkiyede yaşamak isterdim :(
Bende osmanlının yönettiği bir türkiyede :( Osmanlı devletinde yaşamak isterdim.

Çevrimdışı KızılŞaman

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Şubat 2024, 23:40
Toplam oynama: 227 gün, 18 saat
Birlik: * * * * * * ' S
« Yanıtla #31 : 05 Eylül 2020, 16:23:54 »
onu bunu boşverinde herşeyden vazgeçtim ben Atatürk gibi bir adamın yönettiği Türkiyede yaşamak isterdim :(
Bende osmanlının yönettiği bir türkiyede :( Osmanlı devletinde yaşamak isterdim.
Keşke şunu söyleseydin "Keşke lale devrinden önce dünyaya gelseydim"
Şimdi neden diyeceksin?
İngiliz ajanlarının kol gezdiği, bağımsız bir yönetimi olmayan ve çift başlılığın hüküm sürdüğü. Çeşitli ülkelere kapitilasyon tanındığı ve ülkenin ordusunun bile eskisi kadar güçlü olmadığı bir ülkeyi devam ettiremezsin.
İmparatorlukların dönemi bitti tabi ben osmanlıya imparatorluk değil "Devlet-i Aliye" diyorum, 21`inci yüzyılda bir imparatorluk hayatta kalamaz. Dünya savaşlarının amacı düzenleri yıkmaktır, malesef 1 dünya savaşındada İmparatorluklar yıkıldı çünkü bu olmak zorundaydı.   Ama tabi ben "Fahişe" kelimesinin bile kullanılmadığı çünkü buna layık bir kadının olmadığı Osmanlıda yaşamak isterdim. Onur ve Namus kavramlarının gerçek olduğu osmanlıda, yani gerçek dünya lideri olan Osmanlıda yaşamak isterdim. Ama 21 yy`da değil. Atatürk`te zaten bunun farkında olduğu için CUMHURİYET`i seçti. çünkü Cumhuriyet`in ilkeleri halka dayalıdır Halk ne isterse o olmalıdır, ama günümüzde bu düzende bozulmaya başladı çünkü ana ilkelerinden dışarıya çıktı, Halk hipnotize edilerek yani gerçeklerin dışına çıkarak oy veriyor ve bunun sonu bir devrinde sona ermesi oluyor yani 3 dünya savaşında bu düzende değişecek tabi dünya diye biryer kalırsa.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #32 : 05 Eylül 2020, 17:15:25 »
Keşke şunu söyleseydin "Keşke lale devrinden önce dünyaya gelseydim"
Şimdi neden diyeceksin?
İngiliz ajanlarının kol gezdiği, bağımsız bir yönetimi olmayan ve çift başlılığın hüküm sürdüğü. Çeşitli ülkelere kapitilasyon tanındığı ve ülkenin ordusunun bile eskisi kadar güçlü olmadığı bir ülkeyi devam ettiremezsin.
İmparatorlukların dönemi bitti tabi ben osmanlıya imparatorluk değil "Devlet-i Aliye" diyorum, 21`inci yüzyılda bir imparatorluk hayatta kalamaz. Dünya savaşlarının amacı düzenleri yıkmaktır, malesef 1 dünya savaşındada İmparatorluklar yıkıldı çünkü bu olmak zorundaydı.   Ama tabi ben "Fahişe" kelimesinin bile kullanılmadığı çünkü buna layık bir kadının olmadığı Osmanlıda yaşamak isterdim. Onur ve Namus kavramlarının gerçek olduğu osmanlıda, yani gerçek dünya lideri olan Osmanlıda yaşamak isterdim. Ama 21 yy`da değil. Atatürk`te zaten bunun farkında olduğu için CUMHURİYET`i seçti. çünkü Cumhuriyet`in ilkeleri halka dayalıdır Halk ne isterse o olmalıdır, ama günümüzde bu düzende bozulmaya başladı çünkü ana ilkelerinden dışarıya çıktı, Halk hipnotize edilerek yani gerçeklerin dışına çıkarak oy veriyor ve bunun sonu bir devrinde sona ermesi oluyor yani 3 dünya savaşında bu düzende değişecek tabi dünya diye biryer kalırsa.
Osmanlı'da yaşamak isteyebilir çünkü Osmanlı döneminde adalet sistemi vb şeyler oturaklıydı caydırıcı cezalar olduğu için insanlar bidaha aynı suça kalkışmıyordu.Zina yapanın şeriat kanunlarına göre yargılanması gibi.Bu kanunlar yeni çağa uyum sağlamasa bile kanunlarımızı batıdan almak zorunda değiliz kendimize özel kanunlar oluşturabiliriz.Şuanki kanunların hiç caydırıcı potansiyeli yok mesela.Osmanlı döneminde yaşamanın mantıklı olmasının diğer sebebi'de bazı Münafıklar islam dinini kirletmiyordu ve insanlar islam dinini iyi olarak biliyordu, şimdi insanlar ülkedeki en büyük sorunu islam dini olarak görüyor.Bana göre islam'a inanıp onun emirlerini kendi hayatında verimli bir şekilde uygulayan insandan zarar gelmez.İmamhatip liseleri kapatılsın diyorlar kapatılması için bir sebeb yok, ülke'de herkes istediği meslekleri yapabilir din adamı olmak isteyende İmamhatip lisesine gider herkes bilime yoğunlaşacak diye birşey yok.Ve zaten zorunlu İmamhatip lisesine giden çok az İmamhatip liselerinin puanı genelde düşüktür Oğrenci ortalamasına göre kolayca yerel yerleştirmeden bir anadolu lisesine yerleşebiliyor yani din adamı olmak isteyenler İmamhatip lisesine gidiyor.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #33 : 05 Eylül 2020, 17:21:41 »
Cumhuriyet iyi birşey ama gene insanlar ile alakalı Cumhuriyet'e geçiş dönemi ve Osmanlı dönemindeki insanlar şimdiki insanlardan daha zeki bana göre.

Çevrimdışı KızılŞaman

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #34 : 05 Eylül 2020, 17:31:10 »
Cumhuriyet iyi birşey ama gene insanlar ile alakalı Cumhuriyet'e geçiş dönemi ve Osmanlı dönemindeki insanlar şimdiki insanlardan daha zeki bana göre.
O aslında günümüz ile alakalı cumhuriyet ile alakası olduğunu sanmıyorum, günümüz insanları tembel ve moron. Tek sorun bu. Yani bir discordun adını KABE yapıp bunun ile dalga geçecek kadar moronlar gerisini sen düşün.

Çevrimdışı Hata80

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kisaki Sento Lv.26
Köken: Japon
Son giriş: 02 Haziran 2023, 23:04
Toplam oynama: 131 gün, 18 saat
Birlik: *** ***** *lub
Son giriş: 26 Ekim 2022, 22:43
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Marin Rei Lv.26
Son giriş: 18 Eylül 2022, 22:44
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #35 : 05 Eylül 2020, 19:39:13 »
türkiye hariç heryer olur

Çevrimdışı KızılŞaman

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #36 : 05 Eylül 2020, 20:47:55 »
türkiye hariç heryer olur
İsminden farkın yok kardeşim

Çevrimdışı Kratos78

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Bryne Lv.24
Son giriş: 08 Eylül 2024, 20:55
Toplam oynama: 170 gün, 22 saat
David Lemina Lv.24
Son giriş: 06 Mart 2024, 21:12
Toplam oynama: 1 gün, 22 saat
« Yanıtla #37 : 05 Eylül 2020, 23:40:38 »
Anadolu Selçuklu yükseliş döneminde yaşamak isterdim

Çevrimdışı Jilet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Ağustos 2023, 20:12
Toplam oynama: 197 gün, 11 saat
« Yanıtla #38 : 06 Eylül 2020, 00:42:31 »
Bu zamanlarda bir grup insanımızın ülkenin kurucusuna veya önderine/ onca savaştan ve ülkeden bizi kurtaran kişiye hakaret etmesi çok üzücü, yakın çevremde de bu tip insanlar çok var şimdi siyasete girerim diye isim vermek istemiyorum sonuçta herkesin görüşü farklı...

Eşitliğin olduğu,adaletin olduğu,suç oranının da az olduğu,insanların birbirine normal (ne kötü ne de çok iyi) davrandığı bir ülkede yaşasam yeter benim için. Amerikan/Batı veya Doğu özentiliğinin de olmadığı bir ülkede yaşamak isterim.
Kusura bakma ama biri benim yanımda Atatürke hakaret edicek, ortadan ikiye bölerim onu.
sevmeyebilir ama saygı duymalı yani hic bir şekilde hakaret edemez ama hakaret edenlere sorsan ben gerçek müslümanım diyorlar
Müslüman nankör değildir, saygılıdır.
Keşke yunan girseydi diyen hocalar var  yaaani D:
Bunu söylemesinin bir açıklaması vardır ama...
bunu söylemesinin açıklaması var mıdır???

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #39 : 06 Eylül 2020, 00:47:39 »
Bu zamanlarda bir grup insanımızın ülkenin kurucusuna veya önderine/ onca savaştan ve ülkeden bizi kurtaran kişiye hakaret etmesi çok üzücü, yakın çevremde de bu tip insanlar çok var şimdi siyasete girerim diye isim vermek istemiyorum sonuçta herkesin görüşü farklı...

Eşitliğin olduğu,adaletin olduğu,suç oranının da az olduğu,insanların birbirine normal (ne kötü ne de çok iyi) davrandığı bir ülkede yaşasam yeter benim için. Amerikan/Batı veya Doğu özentiliğinin de olmadığı bir ülkede yaşamak isterim.
Kusura bakma ama biri benim yanımda Atatürke hakaret edicek, ortadan ikiye bölerim onu.
sevmeyebilir ama saygı duymalı yani hic bir şekilde hakaret edemez ama hakaret edenlere sorsan ben gerçek müslümanım diyorlar
Müslüman nankör değildir, saygılıdır.
Keşke yunan girseydi diyen hocalar var  yaaani D:
Bunu söylemesinin bir açıklaması vardır ama...
bunu söylemesinin açıklaması var mıdır???

Müslüman saygılıdır evet, Müslüman insanlar sadece Türkiye'de batının kanunlarının kullanılmamasını kendi Eşitlik politikasının bulunmasını ister ama sözde kendini "Laik" sanan insanlar herşeyi batıdan almamızı istiyor.Bide Muhafazakar birinin yanına yaklaşmıyorlar onları cahil olarak görüyörlar.Dünya'da her dinde pislik olan insanlar var Yeni çağ yükseliş döneminde Avrupa kilise tarafından yönetilirdi insanlar kilisenin dediği herşeyi yapardı.Sonra dünya yuvarlak dedi diye idam edilenleri saymıyorum.İki tane hoca çıkıp saçma sapan konuşmuş diye herkesin Müslüman'lıktan çıkmasımı gerekiyor? oldu bide ülkeyi Katolik'ler yada Ateistler yönetsin tam olur.