Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

sadece soru

Başlatan SHARPSHOOTER, 31 Ağustos 2020, 15:51:14
Okunma sayısı 2957 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı akabeste

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 26 Haziran 2022, 00:50
Toplam oynama: 33 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: sadece soru
« Yanıtla #40 : 01 Eylül 2020, 19:19:29 »
Aslında konuya bir yorum yapmayacaktık fakat, çok ağızda dolanıyoruz anlaşılan. Neyse aşşağıya kuzenim adına açıklama bırakıyorum. (Defrinex.)
Alıntı yapılan: Defrinex
Spoiler:
DM Videosu İsteyen İzleyebilir
3-) Swatlar devriye atıyor. Şunu bir anlamamakta ısrarlılar SWAT'lar devriye atamaz, operasyon olduğunda atarlar. Ticket açmıştım bu konu hakkında attıkları videoları görseniz, benim dediğimi haklı çıkarır nitelikte.
4-) Sniper'i yoldan geçen her polise vermişler, neyse versinler önemli değil. Polisler suçlu dibinde Sniper ile vuruyor. Sniper'in nasıl bir silah olduğunu bilmiyorlar sorunca "Nabza göre şerbet" derler.
5-) Oyunları yönetimin elle dolandırması bak burasıda çok güzel. Eskiden böyleydi şuan bilmiyorum hala böyledir ama ARGE bile açmıştım. Şimdi Kefalet dakika başı 300 dolar üzerinden hesaplanıyor. Ancak zamanın yönetimi (Hala aynı yönetim) hatalı IC jail işlemlerine 150$ dolar üstünden kefalet ödenmesini kabul ediyor ona göre işlem uyguluyorlar. Şimdi sunucuda anlama konusunda bir sıkıntı var aynı ARGE'yi anlayamamışlardı, iki üç kere detaylı yazdım. Sen 90 dakika hapse giriyorsun, normalde 60 dakika girmen lazımdı. 30 dakika fazla girdin yani. Kefalet ücretin 30 dakika ÇARPI 300$, 9000 dolar yapar. Sana 30 dakika ÇARPI 150$ dolardan hesaplıyorlar. 4500$ dolar veriyorlar. Mağduriyetin karşılanmıyor. Bergy'e ticket açıyorum, bir hata var diye, "Lütfen" diyor. Neyse ARGE açıyorum diyorum redediliyor, Ticketten neden red olduğunu soruyorum, öyle uygun gördük mü ne tarzında cevap veriyorlar, Hera yanlışsa düzeltir, tam hatırlamıyorum eski bir olay.
6-) Yönetimin kural tanımazlığı, şimdi kurallarda yazmayan durumlardan uyduruktan işlem uyguluyorlar. Forumda da geçerli, oyunda da. Fast-RP kuralı ortada yokken rolü falan fast geçebiliyorsun. Daha bir çok olay varda, foruma erişemiyorum.
7-) PD'in eleştirmeme neden olan bir şeylerden, şimdi PD yaralı duruma düşer adam hemen kelepçe takar arkasına PD kelepçeleniyor(Bunun bir açıklaması var da mantıklı mı siz karar verin) neyse adamı araca attın, hastaneye daha gelmeden yaklaşınca, /do Aktif LSMD yok fast-rp tedavi? /do + hoop tekrar çatışmaya gidelim. Adam hastaneye bile bakmadı, içeride doktor olduğu halde bunu yapan PD vardı. Ceza da almıyor.

Aradaki farkı bulunuz
[/youtube]
[/youtube]

Çevrimdışı akabeste

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 26 Haziran 2022, 00:50
Toplam oynama: 33 gün, 8 saat
« Yanıtla #41 : 01 Eylül 2020, 21:59:33 »
bulamadınız dimi? ehehe

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #42 : 01 Eylül 2020, 22:48:17 »
Hâla pay-to-win diye konuşuluyor mu? Diğer sunucular gibi ev, araba, silah satmadık en azından. Ben şu "para için" eleştirisi yapanları aylık 2,000 türk lirasını kendi cebinden karşılamaya davet ediyorum, sürekli olarak karşılacağına emin olursak OOC marketi kapatırız. Karşılayamıyorsa çıkıp saçma bir şekilde bunu benim her ay kendi cebimden vermemi bekliyorsa bir müsveddeciden farksızdır. Onun dışında sadece konuşacaklar gidin I9 işlemcili bir makinanın, bu kadar güçlü bir DDoS altyapısına sahip bir sunucunun maliyetlerini Türkiye lokasyonda incelesinler. SMS sistemine hiç bir sunucu para vermiyor farkında mısınız? Nedeni ise maliyetli olması. Foruma günlük 3000 kullanıcı giriş yapıyorsa bu ortalama günlük 500 SMS demek, maliyetleri araştırırsanız gideri anlarsınız. Google authenticator kullanarak maliyetten kısmasını bizde biliriz, bir şeyin en iyisini yapmak için uğraşıyorsak sevmek değil ama saygı duymak zorundasınız.

Konuşmak için konuşmaya gerek yok, işin içinde olmadan hiç kimse hiç bir şey bilemez. Yani "yönetemiyorsanız ona verin o ilgilensin, gova adam veremiyorsunuz" demek sadece komik söylem, bu sunucu GOV ile ilerlemiyor çünkü. Senin oyunda rahat rol yapmanı GOV sağlamıyor, bunlar sadece ekstra güzellikler. Kemik değil.

Çevrimdışı Kratos78

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Arthur Bryne Lv.24
Köken: Amerikan
Son giriş: 08 Eylül 2024, 20:55
Toplam oynama: 170 gün, 22 saat
David Lemina Lv.24
Son giriş: 06 Mart 2024, 21:12
Toplam oynama: 1 gün, 22 saat
« Yanıtla #43 : 01 Eylül 2020, 22:52:41 »
bu kim olum

Çevrimdışı HeDLoVeR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Ocak 2022, 20:01
Toplam oynama: 192 gün, 14 saat
Birlik: **** **ime
« Yanıtla #44 : 02 Eylül 2020, 00:06:22 »
eskisi gibi değil , hiç değil

Çevrimdışı Rippier

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Nisan 2021, 23:27
Toplam oynama: 226 gün, 3 saat
« Yanıtla #45 : 02 Eylül 2020, 00:19:52 »
haklı olduğu eleştirileri de bulunuyor ama çok agresif biri sanırım.

Çevrimdışı #NopeMeetox

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ekim 2020, 20:35
Toplam oynama: 111 gün, 11 saat
« Yanıtla #46 : 02 Eylül 2020, 00:42:28 »
Alıntı yapılan: Defrinex
Hâla pay-to-win diye konuşuluyor mu? Diğer sunucular gibi ev, araba, silah satmadık en azından. Ben şu "para için" eleştirisi yapanları aylık 2,000 türk lirasını kendi cebinden karşılamaya davet ediyorum, sürekli olarak karşılacağına emin olursak OOC marketi kapatırız. Karşılayamıyorsa çıkıp saçma bir şekilde bunu benim her ay kendi cebimden vermemi bekliyorsa bir müsveddeciden farksızdır. Onun dışında sadece konuşacaklar gidin I9 işlemcili bir makinanın, bu kadar güçlü bir DDoS altyapısına sahip bir sunucunun maliyetlerini Türkiye lokasyonda incelesinler. SMS sistemine hiç bir sunucu para vermiyor farkında mısınız? Nedeni ise maliyetli olması. Foruma günlük 3000 kullanıcı giriş yapıyorsa bu ortalama günlük 500 SMS demek, maliyetleri araştırırsanız gideri anlarsınız. Google authenticator kullanarak maliyetten kısmasını bizde biliriz, bir şeyin en iyisini yapmak için uğraşıyorsak sevmek değil ama saygı duymak zorundasınız.

Konuşmak için konuşmaya gerek yok, işin içinde olmadan hiç kimse hiç bir şey bilemez. Yani "yönetemiyorsanız ona verin o ilgilensin, gova adam veremiyorsunuz" demek sadece komik söylem, bu sunucu GOV ile ilerlemiyor çünkü. Senin oyunda rahat rol yapmanı GOV sağlamıyor, bunlar sadece ekstra güzellikler. Kemik değil.
Pay To Win hala konuşuluyor, gayet normal her oyun sunucusu için konuşuyoruz. Ancak Pay To Win sisteminde herkesi memnun elde etmeyi amaçlar. Eğer gerçekten adil bir şey yapmayı düşünseydiniz, M4 ayrı bir para olmazdı. Siz SAMP'a göre ortada kalmış bir Pay To Win sistemini destekliyorsunuz. Sizin bir tık üstünüz zaten araçların OOC parayla satıldığı durum. Ama kendi yöneticiniz bile OOC ticaret yapıp ses etmediğiniz için el altından yaptınız durumdu. Aslında siz el altından ev araç sattınız, doğrudan siz yapmadınız yönetim kadrosunda bulunan ve sizin bilginiz doğrultusunda yapıldı. Konuşacak bir şey yok bence bu konu hakkında.

Başka bir RP sunucusunda kurulduğu günden beri oyuncular arasında fark gözetilmemesi için Pay To Win yerine başka şeylerle para kazanmayı amaçlar, bunları sizde satıyorsunuz gerçi ancak o sunucuya yetiyor anlık kişi sayısı 300kende yetiyordu. Herhangi bir lag problemi yoktu, ya fiyatını karşılıyordu yada modları çok optimize yazılmış ki düşük makinade bile stabil.
SMS onayını getiren ilk siz değilsiniz. Sizden çok daha önce 2016'da başka sunucu getirdi hala kullanıyor. Rina kadar da Pay To Win değil siz kadar oyuncusu da yok ancak bir şekilde giderini karşılıyor demek ki. Saygı göstermeyen yok, sistem ve mod konusunda en önde sunucular arasında TR RP arasında ancak rol standartları konusunda öyle değil maalesef gözümde.

Yönetemiyorsanız kastım o cümleyi iyi okursanız anlarsınız. Tekrar daha açıklayıcı yazayım, eğer sunucuyu roleplay standartlarına göre ki eleştirilen noktada bu zaten yönetemiyorsanız başka birini yönetime atayabilirsin. Yani sunucudaki görevlerin yönetimi(OG-Fg-admin), oluşumların yönetimi (legal-illegal) sağlayamıyorsaniz başka birilerini atayabilirsiniz. Eğer gerçekten kişini severek yapan kişiler ve başarılar kişiler atansaydı, hiçbir oluşum çatışma videoları çekip birlik tanıtımına atamaz, birlik tanıtımındaki roller ile gerçekte yaptığı roller uyumlu olurdu. Siyah sultana 4 kişi çatışma için binmez, polisler çatışma için devriye atmazdı. O kişilerin sen bile ihlal yapsan sana cezai işlem başlatacak kadar olması gerekiyor. Ancak bu kişilerin rol bilgilerinin çok iyi olması da gerekiyor. 700 kişide bulamayabilirsin sebebi rol bilgileri iyi oyuncuları bir şekilde kaçırmayı başarıyorsunuz, GOV'u yönetecek kişi bile bulamıyorsunuz buda kanıtlar nitelikte. Bu kişilerin çok rahat GOV'u yönetebilecek kadar rol bilgisi olması gerekir.(Araştırarak GOV'u yönetebilecek şekilde kendini geliştirebilir çok kısa sürede) Neden GOV diyorum çünkü en kapsamlı oluşumlardan biri GOV yönetimi de kolay değil. PD falan derdim de PD'yi doğru yönettiğini sanan kişiler mevcut ondan onu demiyorum. Üstüne basa basa GOV diyorum ondan. Örnek teşkil etmesi için.

Finansal, geliştirme konusunda demiyorum, genel yönetim konusunda diyorum.

Çevrimdışı bruser

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Aralık 2023, 00:36
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Devon Fonte Lv.24
Son giriş: 16 Aralık 2023, 00:36
Toplam oynama: 161 gün, 21 saat
« Yanıtla #47 : 02 Eylül 2020, 14:15:50 »

Defrinex, zamanın da çok tartıştığım, amacını anlamadığım bir insan.Oyunu bile oynamıyorken sunucu AR-GE'lerine laf yetiştirmeye çalışıyor, her iletisi iğneleyici bir laf var.Sunucuya çok büyük katkılar yaptığını idda ediyor ama ben göremedim pek.AR-GE'lere bile yönetim adına cevap veriyor.Banlanmasına sevindim.
Sunucunun tamamı eğer sobeit kullanamıyorsa, başta servera sallayan kişiler sayesinde oluyor bu bkz: benberk. İnsanı tanımadan etmeden hakkında bu kadar ileri geri konuşmanızı sadece acizliğinize veriyorum. Rina_AC'nin geliştirilme aşamasında Defrinex'in nasıl bir katkı yaptığını Hera da gayet iyi biliyor fakat o da siz oyuncular gibi nankör herifin teki; sunucuyu sadece para kazanmak için kullanmadığını söylüyor. Bronze vip %50zırh gold a %100 nedir? Vip sistemindeki insanların istediği silahı alabilmesi fakat rol yapan insanların belirli bir birlik sayısına ulaşmadığında silah alamamaları nedir peki? Sunucu sayısı düşdükten sonra vdsleri aktif hale getirmesini saymıyorum bile.
Biri de randomuna laf etmiş :D Ulan beyninizi bir kenara bırakıp klavye başına mı geçiyorsunuz anlamıyorum ki. Random atmadan önce sizden destur alacağım bundan sonra. İnsanları tanımadan etmeden boş muhabbetlere girmemeniz dileğiyle arkadaşlar :d hayatınızda bol şans
Oynamıyor muyum?
Sizin gibi toxic insanlar yüzünden bir çok kez bıraktım bu sunucuyu haberin var mı? Oyuna son giriş tarihimden haberin var mı? Yaptığım rollerden yada? Hera'ya söylemedik mi sanıyorsun, zilyon kere anlatmaya çalıştık. Nerden yalayacağınızı şaşırmışsınız, yazık.
Ek olarak Zilyon tane isteğinizi bu üslupla mı anlatmaya çalıştınız? İlk önce insanlara karşı saygılı, edepli konuşmayı öğrenin sonra isteklerinizi belirtirsiniz.Şahsen biri bana bu üslupla birşeyler anlatmaya çalışsa okumam bile.Bazı konular da haklısın inkar edemem ama bu üslupla hiçbir yere gelemezsin.
Daha da birşey yazmıyorum.İlk önce insanlarla saygılı, seviyeli konuşmayı öğren gel sonra seninle tekrar konuşalım.
daha 2 kelimeyi yan yana doğru düzgün getirip cümle oluşturamayan insanlarla düzgün bir konuşmaya gireceğimi de düşünmüyorsun sanırım he? :d

En azından hem sunucu da oynayıp hem arkasından sallayacak seviyeye düşmedim.Ayrıca yaptığın rollerden banane? Konun rollerle ne alakası var tam olarak.Sizde nereden ego kasacağınızı şaşırmışsınız.Kendinizi bukadar küçük düşürmeyin, üzülüyorum adınıza.
Yaptığım rollerin umrumda olmasını istemiyorum zaten birader, sen kimsin? :d sunucuda oynamadığımı söylemişsin, oynadığımı göstermek adına bunları söyledim de sanırım işine geldiği gibi anlıyorsun bazı şeyleri. Egoymuş öwetnwetweklştş. Adam senin açtığın ar-geleri mantıklı bulmamış diye arkasından sallamayı iyi biliyorsun ama :d.
demişsin ya hani, "sunucuda oynayıp arkasından sallayacak kadar seviye düşmedim" diye. Ben eğer sallayacak olsam oynamadığım sunucunun arkasından sallarım, oynadığım sunucuyu da eleştirmek benim en büyük hakkımdır. Bunları da işine geldiği gibi anlayıp yorum at, bekliyoruum  ;D

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
« Yanıtla #48 : 02 Eylül 2020, 15:11:40 »
Arkadaşlar siz siz olun hem sunucu da oynayıp hem arkasından sallayıp söze gelince "eleştiri" diye geçiştirmeyin komik duruma düşüyorsunuz cmsvkscdncmsmckd

Çevrimdışı Emre361

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kurt Kelly Lv.10
Köken: Kanadalı
Son giriş: 24 Eylül 2020, 11:47
Toplam oynama: 3 gün, 14 saat
« Yanıtla #49 : 02 Eylül 2020, 15:31:06 »
Sunucu yönetimi eleştirilere olumlu bakıyor (zamanında ben de eleştirdim ve halen ara ara eleştiriyorum, oradan biliyorum) fakat Defrinex ve diğerlerinin yazdıkları eleştiri değil tamamen tutum içerikli iletiler. Benim merak ettiğim şey bu kişilerin neden yasaklanmadığı. Genelde sunucuyu bu tip kötüleyen kişiler zamanında işsiz gibi 400-500 TL makine alıp diğer RP sunucularını vurup probation/blackliste alınan ve o sunuculara sallayamadıkları için burada hesap açıp herkese saldıran denyolar fakat benim bildiğim kadarıyla Defrinex'in böyle bir sabıkası yok, neden yapıyor bilmiyorum.
Spoiler:

Aynen, ağır dille eleştiri yapıyoruz emek verdiğimiz çarımız banlanıyor lol.