Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlikler/Genel

Başlatan lastgunmobster, 21 Ağustos 2020, 14:06:35
Okunma sayısı 3033 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Luanvice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Mart 2021, 16:28
Toplam oynama: 109 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Birlikler/Genel
« Yanıtla #50 : 21 Ağustos 2020, 18:25:32 »
Demek istediğim şey şu, onaylı>onaysız şeklinde bir sistem gelirse hemen peşinden aşamalı birlik sistemi gelmek zorunda. Şu an onaylı ve onaysız bir birliğin bir farkı yok bu yüzden onaylı onaysızdan haraç kesmiş organizasyon crime family onaysız rol yapıyor bunların hepsi zaten kurallar çerçevesinde mantıklı olaylar. Fakat onaylı>onaysız kuralı eklendiği zaman tüm bu bahsettiğimiz şeler roller hükmünde mantıksızlaşmaya başlıyor.
Bir tarafta, 25-30 Sayfa rol atmış ve onay almaya hak kazanmış bir birlik, diğer tarafta tanıtımı bile olmayan sadece sistemsel olarak kurulmuş  ve kişi sayısı fazla olan bir onaysız birlik.Onaysız birlik diğer onaylı birliğe kafa tutması, racon kesmesi, silah çekmeside bana mantıksız geliyor.Şuanki durumda sistem onay hiçbir işe yaramıyor.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Temmuz 2024, 14:34
Toplam oynama: 29 gün, 0 saat
« Yanıtla #51 : 21 Ağustos 2020, 18:38:38 »
DİPLOMASİ ROLLERİ NEDEN YOK?

Önce diplomasiyi basit anlamıyla tanımlayayım. Bir kazanç elde etmek için yapmış olduğunuz ufak çaplı bir diyalog ya da girişim olarak nitelenebilir. Diplomasinin mantığında bir sonuç elde etmek vardır. Yani bir kazancınız vardır. İşte bu kazancın boyutu da diplomasinin olup olmayacağını belirler. Şimdi diplomasi neden yok ve olması için ne gerekli ona bakalım. Gereksiz ağırlık rolü yapmaya çalışanların rollerini götürmek için gerekli motivasyondan yoksun olduğunu ve ne yapacakları konusunda kararsızlık yaşadığını düşündüğüm için diplomasiye yönelmediklerini düşünüyorum. İşte bu kararsızlığı biraz ortadan kaldıralım hep birlikte.

Silah onayı mafyalara, uyuşturucu onayı çetelere verilmeli. Silah isteyen mafyayla diplomasi yapar, zırh isteyen çeteyle diplomasi yapar. Herkesi birbirine muhtaç etmedikten sonra diplomasinin olmasını beklemek de biraz zor açıkçası. Tamam rolü bilen yine diplomasisini yapar da biraz da bilmeyenleri teşvik amaçlı diplomasinin önü açılmalı. Hem bu sayede diplomasi bilmeyenler neden diplomasi yapılır ve yapılması gerekir konusunda daha net ve açıklayıcı cevaplar elde edebilirler. Şimdi ben işyerimi açmışım, düzenimi kurmuşum, dostlarımı belirlemişim, gücümü sağlamışım, silahım ve uyuşturucum da zaten ordan burdan kolayca geliyor. Niye birileri güçlensin diye onlarla diplomasi yapayım ki? İhtiyaç açısından diplomasinin tek getirdiği olayı şöyle arz edebilirim. Birliğimde aşırı derecede diplomatik bir süreç güdüyorum. Bana katkısı şu, düşmanım yok denecek kadar az. Daha kolay para kazanıyorum, hatta nispet gibi olmasın ama birliği açtığımdan beri birkaç milyonu sadece rolle kazandım. Bunda diplomasinin katkısını asla geri plana atamam. Bir açılışta daha fazla insan toplayabiliyorum, oyundan soğumuyorum, dmye uğrama ihtimalim daha da düşüyor. Fakat ekip içerisinde DM, silah sıkmak ya da daha gerilimli roller arayanlar olabiliyor. Her zaman o motivasyonu vermeniz zor olabiliyor. İşte bu yüzden o zaruriyeti doğurucu etkenleri birlik moderatörlüğü sağlamalı. Mesela uyuşturucuyu a çetesi ürettiği için herkes onunla iyi geçinmek zorunda. Silahı da b mafyası üretse herkeste onunla iyi geçinmek zorunda kalır. Yani bazı maddi odaklar belirli yerlerde toplanmalı ki anlaştığında insan bir şeyler hissetmeli ve motivasyonu doğmalı. Bu zaruriyet belki diplomasi rollerini daha da teşvik edebilir. Onay sürecinde verilen ödüllendirmelere eklentiler yapılabilir. Yönetici birliği meselesine bende katılmıyorum. Bence de olmamalı. Ama yöneticiler story rollerde katılarak oyuncuların motivasyonlarını arttırıcı rollerin içine girebilir. Maske taksın ya da kendi adıyla gelsin rolü motive edip gitsin yani. Bu zor bir şey değil vakti olduğunda her birliğe uğrayabilir. Bu bile gidişat için önemli bir faktör. Diplomasi içinse maddi imkanlar ve olanaklar arttırılarak diplomasi rolleri teşvik edilebilir.
Peki bu maddi odaklar neler olabilir? Bazılarını zaten yapıyorsunuz.

-Uyuşturucu Onayı (Çeteye)
-Silah Onayı (Mafyaya)
-Araç Getirme Onayı (Haftalık sınırı olmak kaydıyla çok ucuza araç üretip 2.el olarak belli bir kmde farzımisal 500kmde şehre getirip piyasaya sürebilir. Ucuz aracı kaçak yollarla almak isteyen illegal birlikler için rol alanı açabilecek bir onay olabilir.)
-Hood Onayı (Bütün İllegal Birlikler, belli bir güç odağı zaten veriyor.)
-İşyeri Hood Onayı (İşyerini En Çok aktif tutan birliklere verilebilir. Onay olduğu takdirde bu mekanlarda toplanma ve diplomasi rolleri artabilir.)
-Kumarhane İşletme İzni (Sadece Düşmanı olmayan birliklere verilebilir.)
-Armatörlük İzni (Gemiyle Farzı misal bir sevkiyat rolü yapılacak sadece bu izne sahip birlikler yapabilir. Bunların sistemsel para kazancı olabilir.)
-Gümrük Rollerini İşletebilme İzni (Örneğin Lojistiği olmayan böyle roller için bir birlikten izin almalı. Onunla diplomasi gerekliliği doğar. Bunların sistemsel para kazancı olabilir.)
-Onaysız Mafyaların Onaylı Mafyalara, Onaysız Çetelerin Onaylı Çetelere Haraç Verme Zorunluluğu (Örneğin bu rolü yapıp atmayanlar onaylı durumuna geçmemeli. Belli koşullar olmalı, o koşulları doldurması gerekebilir. Bu şekilde diplomasi zaruriyeti de doğar. Amaç sadece rol ssi atmak olduğunda STORY rp ve kendi aralarında yapılan rollerle içine kapanık roller doğuyor. Ancak karşı tarafla role girme zaruriyeti belli bir salahiyet elde edebilmek için gelebilir.)
Destekliyorum mantıklı, bu kız bir şeyler istiyor ve verilmeli. @Hydraizm değerlendirip yeniliklerle sunucuyu daha iyi yerlere taşıyabilirsin çok zevkli olur bence.

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #52 : 21 Ağustos 2020, 18:45:24 »
O isimlendirmelerin şov olduğunu şu yüzden söyledim. Hydraizm'in de dediği gibi story rollerle kendi içinde birlik liderleri geçiş sürecini tamamlayabilirler. Crew, Mob, Crime Family, ya da Organization olabilir. Ancak neticede bunlar tek tiplemeli olarak tanımlandığında doğru bir tanımlama olmayabilir. Yani bunu yapmak konsepti sınırlandırmak olur. Mesela bin kişilik bir organizasyon lideri rolü yapmak istiyorsunuzdur. O insanın rolünü yapma imkanından kısıtlanmış olursunuz. Ancak bu yetkinliği de karşılayabilecek adamınız yoksa zaten yaptığınız rol saçma bir role girer. Sadece o karakteri kendi iç dünyasında canlandırabilme imkanınız olur. Bunu şöyle daha iyi açayım, mesela belediye başkanısınız. Normalde en az iki yüz korumanız olması gerekli. /do dan emote verip hayali karakter yaratmak yerine elinizdeki çalışanlar üzerinden roller sürdürürsünüz. Ancak bunun için belediye başkanlığı rolünün yapabileceği gereklilikleri de göz ardı etmezsiniz. O yüzden o şov şu şekilde şov. Siz onu sunduğunuz için neticede şov haline geliyor, rol tamamen sizin şovunuzdan ibaret. Özünde her sayılan unsur bir mafya birliğini temsil ediyor. Yani herkesin belli bir mafya birliği şemasını canlandırabilme imkanını elinden almak biraz kısıtlamak gibi oluyor. Bu yüzden bunun engellenmesini doğru bulmuyorum. Şimdi biz on on beş kişilik bir birlik kurup düzenli rol yapıyorsak sayımızın da tabiiki bir anlamı olmalı. Onaylıdan da kastettiğim şu adam diyelim onayı aldı sonrasında aktifliği bıraktı sırf onaylı diye de ona saygı duyulması mantıksız. Öteki taraf on beş yirmi kişi mesela farz edelim, adam iki kişi onay aldı diye üstünlüğü olması mantıksız. Evet rol bilgisine göre bunu ölçmek çok çok daha zor. Dolayısıyla hood onayı gibi onaylardan daha fazla onay gereken sistemler gerekli ve çeşitli olmalı. Benim saydığım onay alınabilecek imkanlar da bu durumlara eleştiri gelsin ya da ortadan kalksın diye değil, eğer güç dağılımı dengeli bir şekilde yapılabilirse diplomasinin olma ihtimali daha yüksek olacağı yönündeydi. Onaysız onaylı birlik olayı da onaysız bir birliğin onaylı hale gelene kadar gösterdiği çaba esnasında onaylı birliğe karşı saygıda kusur etmemesi gerekmesi sonucu olumlu diplomasisiyle büyümesi ve bu yönde onaylanmasıyla onaylı birlik haline gelmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Onaysız bir birlik bir organizasyonken düşük bir yapılanma içerisindeki bir adamı temsil edip, diğer birlik bir crewken daha oturaklı bir insan olarak organizasyon çalışanının üzerinde bir rol yapabilir. Demek istediğim aslında buydu. Çünkü verilen isimler yüzünden yansıtma becerisi ve kişinin rol bilgisi ve yetkinliği ortadan kalkmış oluyor. Bu şovlar hangi şov olursa olsun kişilere kalmalı ve yansıtma beceriyle Ic olarak üstünlükleriyle bir yere gelmeliler. İster Crew olsun ister mob olsun ister organizasyon olsun.

Çevrimdışı LilPeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:12
Toplam oynama: 18 gün, 22 saat
Köken: Rus
Son giriş: 23 Şubat 2025, 04:27
Toplam oynama: 179 gün, 11 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Mart 2025, 22:33
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:05
Toplam oynama: 27 gün, 23 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #53 : 21 Ağustos 2020, 18:58:08 »
Roller tek Los Santos'ta kaldığı sürece hep çıkmaza girecektir San Fierro'nun aktifleşmesi bütün birliklere nefes aldırır ve diğer çeşit birliklerin örneğin:Rifa,Yakuza gibi çeşitleri de arttırır.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
« Yanıtla #54 : 21 Ağustos 2020, 19:04:09 »
Bana kalırsa mafyalardan önce değişik birliklere destek verilmeli. Adam gibi 13, 14, 18 rolü yapanları hiç görmüyoruz. Onlar daha çok ön plana çıkarılmalı. Sürekli zenci mafya bi yer kadar arkadaşlar.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Aralık 2020, 21:12
Toplam oynama: 44 gün, 4 saat
« Yanıtla #55 : 21 Ağustos 2020, 23:06:44 »
Konu güncel.

Çevrimdışı Gwyndolin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 19:40
Toplam oynama: 87 gün, 5 saat
Birlik: ******** ***ily
« Yanıtla #56 : 21 Ağustos 2020, 23:08:39 »
Bana kalırsa mafyalardan önce değişik birliklere destek verilmeli. Adam gibi 13, 14, 18 rolü yapanları hiç görmüyoruz. Onlar daha çok ön plana çıkarılmalı. Sürekli zenci mafya bi yer kadar arkadaşlar.
Adam akıllı mafya birliği yok, bazıları bilmeden açıp kültürü rezil ediyor en azından 13,14,18 kültürünü okadar rezil etmiyorlardır.Bilmesemde.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #57 : 22 Ağustos 2020, 00:07:42 »
Adam akıllı mafya birliği yok, bazıları bilmeden açıp kültürü rezil ediyor en azından 13,14,18 kültürünü okadar rezil etmiyorlardır.Bilmesemde.
Hem değişiklik olur. Surenos ve Nortenos savaşı falan eğlenceli olabilir. Hele araya 18. Sokak Çetesi gibi çetelerde dahil olursa. Böyle bi şey yapılırsa oynadığım sunucudan kalkar buraya gelirim mis gibi olur.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #58 : 22 Ağustos 2020, 00:14:17 »
Gerçi yazdığımı sadece hayal edersin, gerçekleştiremezsin. Kültür bilen mi var? Varsada hepsi bıraktı zaten  :-[

Çevrimdışı Sam Çakır

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Sam Cheker Lv.19
Son giriş: 07 Temmuz 2024, 19:36
Toplam oynama: 79 gün, 7 saat
Son giriş: 06 Temmuz 2024, 12:35
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #59 : 22 Ağustos 2020, 00:18:42 »
Bu sunucuya soru sistemi gelmediği sürece ihya olmaz, client sisteminide kaldırsınlar başka farklı bir yöntem arasınlar o kadar bug varki clientte adam tek tuşla hile sokuyor sunucunun anasını ağlatıyor