O isimlendirmelerin şov olduğunu şu yüzden söyledim. Hydraizm'in de dediği gibi story rollerle kendi içinde birlik liderleri geçiş sürecini tamamlayabilirler. Crew, Mob, Crime Family, ya da Organization olabilir. Ancak neticede bunlar tek tiplemeli olarak tanımlandığında doğru bir tanımlama olmayabilir. Yani bunu yapmak konsepti sınırlandırmak olur. Mesela bin kişilik bir organizasyon lideri rolü yapmak istiyorsunuzdur. O insanın rolünü yapma imkanından kısıtlanmış olursunuz. Ancak bu yetkinliği de karşılayabilecek adamınız yoksa zaten yaptığınız rol saçma bir role girer. Sadece o karakteri kendi iç dünyasında canlandırabilme imkanınız olur. Bunu şöyle daha iyi açayım, mesela belediye başkanısınız. Normalde en az iki yüz korumanız olması gerekli. /do dan emote verip hayali karakter yaratmak yerine elinizdeki çalışanlar üzerinden roller sürdürürsünüz. Ancak bunun için belediye başkanlığı rolünün yapabileceği gereklilikleri de göz ardı etmezsiniz. O yüzden o şov şu şekilde şov. Siz onu sunduğunuz için neticede şov haline geliyor, rol tamamen sizin şovunuzdan ibaret. Özünde her sayılan unsur bir mafya birliğini temsil ediyor. Yani herkesin belli bir mafya birliği şemasını canlandırabilme imkanını elinden almak biraz kısıtlamak gibi oluyor. Bu yüzden bunun engellenmesini doğru bulmuyorum. Şimdi biz on on beş kişilik bir birlik kurup düzenli rol yapıyorsak sayımızın da tabiiki bir anlamı olmalı. Onaylıdan da kastettiğim şu adam diyelim onayı aldı sonrasında aktifliği bıraktı sırf onaylı diye de ona saygı duyulması mantıksız. Öteki taraf on beş yirmi kişi mesela farz edelim, adam iki kişi onay aldı diye üstünlüğü olması mantıksız. Evet rol bilgisine göre bunu ölçmek çok çok daha zor. Dolayısıyla hood onayı gibi onaylardan daha fazla onay gereken sistemler gerekli ve çeşitli olmalı. Benim saydığım onay alınabilecek imkanlar da bu durumlara eleştiri gelsin ya da ortadan kalksın diye değil, eğer güç dağılımı dengeli bir şekilde yapılabilirse diplomasinin olma ihtimali daha yüksek olacağı yönündeydi. Onaysız onaylı birlik olayı da onaysız bir birliğin onaylı hale gelene kadar gösterdiği çaba esnasında onaylı birliğe karşı saygıda kusur etmemesi gerekmesi sonucu olumlu diplomasisiyle büyümesi ve bu yönde onaylanmasıyla onaylı birlik haline gelmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Onaysız bir birlik bir organizasyonken düşük bir yapılanma içerisindeki bir adamı temsil edip, diğer birlik bir crewken daha oturaklı bir insan olarak organizasyon çalışanının üzerinde bir rol yapabilir. Demek istediğim aslında buydu. Çünkü verilen isimler yüzünden yansıtma becerisi ve kişinin rol bilgisi ve yetkinliği ortadan kalkmış oluyor. Bu şovlar hangi şov olursa olsun kişilere kalmalı ve yansıtma beceriyle Ic olarak üstünlükleriyle bir yere gelmeliler. İster Crew olsun ister mob olsun ister organizasyon olsun.